|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:16 pm
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
Библията е минала само покрай историческите факти , всъщност ако има някакви бегли исторически факти, това доказва че е сътворена след събитията , демек всичко друго в нея е пълна измама да може да води за носа лековерните !
Не знам въобще как може да има толкова много заблудени хора , мани ми тука сякаш са в по голямо изобилие, на всичкото отгоре религията е пуснала корени в училищата и промива мозъците на децата 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Апр 08, 2008 1:46 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
@MGBY Меко казано логиката ти е странна.
Уганда е била предложена на евреите от евреи, а не от някой който иска да ги откъсне от корените им щото все те му били виновни. Не знам от какво си градиш представите за евреите и за държавата Израел, но аз когато говоря за тях нямам в предвид онези евреи за които е писано в Вехтия и Новия Завет нито дори тези евреи за които пише в книжлетата на Никола Николов или Волен Сидеров.
Най-големите проблеми на евреите са в самите тях. Това че много хора ги ненавиждат не е без причина. И тази причина отново е у самите евреи.
@plameniv Айде да не плюем по библията. За промиването на мозъци библията няма вина. Ако ти се чувстваш удобно като атеист що си мислиш че с всички хора по света е така.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Апр 08, 2008 7:48 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
@Zdrav, виж сега, логиката ми ти се вижда странна, защото това за Уганда го чувам от теб, нямам и грам идея, че това е било предложено от самите евреи, но и дори да е така едва ли това е желанието на болшинството!
Аз не казвам, че всички евреи са супер, разбира се че всяко стадо си има и мърша ама това е със всички народи.
Представата ми за евреите не идва от Стария и Новия Завет, а от познатите ми евреи.
Всички евреи, които познавам нямат нищо общо наложената представа за тях, така, че това си е само мое мнение, но се дразня когато почнат да разправят, че евреите били виновни за това и онова.
Това сигурно е така, но това по принцип важи за всички!
@plameniv, това, което казваш само показва, че дори и не си си направил труда да провериш дали това, което твърдиш е вярно.
Не се заяждам
Мисълта ми беше, че за много от събитията и географските места описани там до преди около стотина години са се считали за "художествена" измислица, която археологията е опровергала. Пак казвам - не говори неща, които не си видял или прочел ами се поразрови и сам ще се убедиш!
А по отношение на Библията Zdrav е прав, че за промиването на мозъци тя не е виновна. Това че има хора, които се възползват от човешката глупост, и че има такива които да им вярват по никакъв начин не означава, че Библията е написана с цел промиване на мозъци!
Както и да е форума е за електроника а не за религия 
|
| Вто Апр 08, 2008 11:20 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Следващият път като срещнеш твоите познати евреи ги разпитай за "предложението Уганда".
Много мъдро излизаш отново с "това по принцип важи за всички". Ако имаш възможност да се запознаеш отблизо със съвременната държава Израел и нейните граждани може и да започнеш да виждаш разликите.
|
| Сря Апр 09, 2008 4:52 pm |
|
 |
|
MGBY
|
А не е ли така? На българите са им криви циганите, на германците са им криви турците, на американците са им криви мексиканците и негрите а на света като цяло - евреите и т.н.
Когато ги видя непременно ще ги питам за Уганда, ама много ме съмнява да горят от ентусиазъм.
А иначе мечтата ми е да видя Израел и ако ми попадне сгоден случай непременно бих отишъл там на екскурзия за да видя дали е както се казва "толкова черен дявола" 
|
| Сря Апр 09, 2008 6:55 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пич,нещо не си на ясно по въпроса.Аз лично съм бил в Израел и имам представа какво е там ама не ми се коментира.Човешките взаимоотношения са нещо действително сложно.Не те знам дали си ходил в казарма,но по-старите могат да ти кажат какво е българи,турци и цигани затворени на едно място  Библията не се наемам да я оспорвам,както и Корана.Но за разлика от другите народности евреите се държат където и да се намират по света и си помагат.
|
| Сря Апр 09, 2008 9:18 pm |
|
 |
|
3aek
|
значи ти не познаваш истински евреи а хора с еврейски корен/произход родени и възпитани в България, моите впечатления са че българските евреи, турци, арменци, които са родени и отраснали в България имат много малко общо със съответно евреи, турци и арменци родени и отраснали в страните си. имам много приятели турци които се преселиха в турция и като сме си говорили с тях дори самите те доста работи в турция като манталитет и навици на местните ги дразнят, да не говорим за ортодоксалните евреи и прочее
|
| Сря Апр 09, 2008 10:29 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
MGBY продължавай в същия дух. Наистина си решил да откриеш истината - отивайки на екскурзия
Едно нещо не може да се отрече на евреите - хитри са. И ако четеш библията обясни ми как се вързва хитроста с богоизбраноста.
|
| Сря Апр 09, 2008 10:31 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Пич, бил съм в и кво? Точно пък трябва да ти кажа, че казармата е най-неподходящия пример. Не стига че и турци и българи ги тормозеха (циганите имам в предвид) ами и нашия ротен беше див расист и направо им разгонваше фамилията.Както се казва в едно помашко село в Кърджалийско - село Припек, та за там има приказка: "в Припек да не си жена и катър" та в в нашата рота - да не си циганин ... Казвам рота, защото в нашето поделение цигани имаше до колкото си спомням само в нашата рота -кашишката.
ПП. от къде съдиш колко съм стар или млад?
Последна промяна MGBY на Сря Апр 09, 2008 11:09 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 09, 2008 10:42 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Това е така, наистина приятелите ми евреи са български евреи, които сега са в Израел но това не променя факта, че са евреи. Те заминаха за Израел и с тях се виждаме няколко пъти в годината ама и за миг не са се двоумили къде искат да живеят - идват си в България само заради близките и приятелите.Едва ли ще са много очаровани от алтернативата Уганда. Zdrav, за "богоизбраността" и хитростта - не виждам на къде биеш ? И трите най-големи религии - Юдаизма, Исляма и Християнството са съгласни, че евреи и мюсюлмани имат общ произход или както те казват праотец - Аврам.Така, че ако искаш да намекнеш, че евреите са си измислили богоизбраността - между трите религии няма спор относно този факт, имайки в предвид колко по-късно е написан Корана!
Относно богоизбраността :
Не го казвам аз  Това го пише във всяка Библия!
|
| Сря Апр 09, 2008 10:56 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
единия за критериите ми за определяне на приблизителна възраст е начина на изразяване.Нищо лично не искам да те засегна.А по въпроса за религията - и изповядващите исляма също твърдят,че техния и християнския бог е един - това не са мои думи а думи на човек който е учил за ислямски духовник в Турция с който се запознах в казармата.
|
| Чет Апр 10, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе евреите са си евреи, циганска работа, оферират ми нещо за Х на брой долари, и след каот се срешнахме тук и видяха че го продавам в евро дори без да знаят за колко му сложиха същата цена ама в евро, еврейска работа, не че не ми е на сметка и на тая цена, ама тва трбаваше да е на супер далавера, щото било на примоция, само за представиели, преференциални цени .. ала бала ... а цената по висока от колкото на проект по който ми оферираха 1 месец по рано ... егати промоцията ....
|
| Чет Апр 10, 2008 3:26 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Изповядващите Исляма могат да си твърдят каквото си искат, не ислямски духовник ами ако ще и Мохамед да е - за разлика от тях Християните не го твърдят !
Кой в каквото си ще да вярва -това си е негов проблем, аз съм Християнин и изповядвам Християнството
Мога да ти докажа, че Богът на Християните не е бога на мюсюлманите ама само ако искаш на PM!
Нека да не обръщаме темата на религиозна.
|
| Чет Апр 10, 2008 5:00 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Айде стига бе, в *този* форум през *2008* година се водят религиозни дебати...
Сигурно още не съм се събудил и сънувам....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Апр 10, 2008 5:10 pm |
|
 |
|
3aek
|
алилуя! 
|
| Чет Апр 10, 2008 6:17 pm |
|