|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:31 pm
Схеми за намаляване разходите за ел.енергия
| Автор |
Съобщение |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
_________________ LDAA
|
| Съб Ное 25, 2006 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Те и разходите могат да е опимизират, но не по този начин. Топлоизолация примерно, гасене на осветители които не се позлват. Хладилника да не се оставя с фризер на -15 при суловие че вътре няма нищо, не че кой знае колко харчи еидн хладилник но ... ТВ да се спира, и радиото, РС да не върти денонощноако не се ползва. Икономични електроуреди. Не напразно за домакинските уреди има класове, да спестиш 100 или 200 лв и да си купиш перла и или някой друга пералня с неизвестен клас, и дадаще толквоа в повече за да купиш клас А или по добър .. това са инвестиции които се изплащат. Абе много неща има. Керамичните котлони са със същата мощнст като на майка ми сметални плочи. Но на стъклокерамиката водата ми завира за 5 мин, на котлон със същата мощност с метална плоча завира за 15-20, основно губи време докато нагрее плочата, а и топлопредаването явно е по малко. Много неща има които могат да оптимизират разходите. Ако топлиш вода на байлер е много по икономично ако ползваш модерен душ който разпрусква доста по добре водната струя, от там намалява разхода на вода, т.е. ток за затоплянето и.
Интерсно обаче хорта вместо да мислиат как да понижат реално разходите на енергия, те се чудят как да я откраднат ... и според мен ако намерят начин като им стане топло няма да изключват уредите а ще отварят прозорците ....
|
| Съб Ное 25, 2006 11:36 pm |
|
 |
|
Gogo55
Ранг: Новодошъл
|
да като циганите светнали по сто крушки нон стоп и опънали няколко пружини от стари легла готови нагреватели направо в контакта и се греят на открито така-като не плащат тока ко им пука
|
| Нед Ное 26, 2006 1:25 am |
|
 |
|
Мартин
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:20 am Мнения: 61 Местоположение: София
|
Вместо да мислите как да крадете, по-добре измислете начин как да спечелите повече пари по честен начин. Всеки се възмущава, че бай Мангал не си плаща сметките за ток и вода и го мързи да работи. В същото време всеки се опитва да прецака някого, да хитрува, да не си върши съвестно задълженията в работата защото може да се мине, да пътува гратис в грАдския транспорт, да охлажда топломерите на парното за да отчитат по-малко, да лъже електромера, да клонира кредитни карти, а ако е собственик на кръчма или магазин да не издава касови бележки и т.н., списъка край няма. За всичките си проблеми бързаме да обвиним държавата, като че ли не сме всички част от нея. Вече не вярвам, че някога България ще стане отново добро място за живеене. Огледайте се малко, не забелязвате ли колко омраза има? Хората се обединяват единствено ако имат общ враг (Левски-ЦСКА, БСП-СДС-ДПС, София-провинцията). По телевизията ни бомбандират с малоумни реклами, които ни внушават, че ще бъдем щастливи ако си купим новия мултифункционален продукт, създаден с грижа за нас, или ако си напълним търбуха с опасно вкусен чипс и се налочим с манастирска гроздова. Филмите пропагандират насилие, разврат, пиянство и духовен упадък...
Да се върна на темата за "намаляването на разходите за електроенергия", за тези, които не могат да ползват Google или не могат да се сетят за 5-6 ключови думи на руски език, ето няколко препратки към руски сайтове:
http://www.dimalex.ru/content/view/60/11/
http://cxem.net/house/1-23.php
http://radioclub.by.ru/kontent/elektr/elektr_halyava.htm
http://electro-sila.narod.ru/pozitron.htm
http://electro-sila.narod.ru/energia.htm
http://www.pozitron.ru/sposob.htm
|
| Нед Ное 26, 2006 9:56 am |
|
 |
|
grigor
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 10:39 am Мнения: 48 Местоположение: Smolqn
|
Какво значи да си част от държава? Да си плащаш данаците редовно, да вярваш на депотатите които уж си "избрал" и това за да гледаш как всички цени скачат нагоре, а пътищата по които се движим да са разбити и да си трошим колите и нервите, защото едно евентуално счупене по колата води до загуба на време през което ти битрябвало да работиш за да искараш заплатата си и пари които даваш от искараната заплата, а тези които копуват нашето енерго разпределение не ги интересува какво се случва в държавата и това е нормално те не са ги копували за да работят на загуба. Начините за спиране на електромера са ми ясни, но исках да разбера какъв е този програмиран чип за които говори този тип сега ми е ясно и това, че е измамник за което съм благодарен на вас разбира се.
|
| Нед Ное 26, 2006 3:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами да всички ние сме част от държава, проблема който е тук го има навсякъде по света, където и дае, навсякъде където правителстват се избират. Дали ако конгресмените в САЩ знаят че 250 милиона овце ще си мълчат и няма да ги закачат в САЩ ще има пътища, дали и там няма да е като тук. Същото ще е, но там са се научили че по добре е да дават малко балага на овцте за да си стоят и кротко да блеят. Обаче нашите няма кой да ги научи, разбрали са че овцете се връзват и на лозунги, ще станете богати, ще ви е тпло, ще сте европейци .. това им стига на овцете за да блеят доволно и да не надигат глава. Когато им аобщество готово да отстоява позициите си, когато се свалят 3 правителства за една година, когато има разстреляни депутати и съдии, тогава тези които управялват ще започнат повече да мислят за хората, защото ако не мислят ще си ходят. Когато всички мълчат и изразяват недоволство само на маса, нищо няма да се промени. На крадеца не му пука че го плючеш, че го псуваш и че му се заканваш, ако обаче ва пъти му теглят боя и му счупят две ръце и два крака може и да не е вече крадец или поне няма да е нагъл крадец. Обществото е виновно, никой не иска да има отговорности, нормално да е аков аположението. 10 години лъжат обществото с ЕС, замазват му очите, а обществото е явно изградено от идиоти.
Кой освен идиот ще повярва че ще влезем в ЕС и всичко ще с еоправи ? Кой освен идиот мисли че в еврпа е рай?
Кой освен идиот нма да осъзнае че не може доходите да растът съразмерно с цените в моетна на прехода?
Кой освен ииот може да иска да влезе в съюз който изнемогва и е затрупан от бюрокртатщина?
Кой освен идиот може да се надява на това да влезем в ЕС за да може да отиде да работи в германия или испания или където и на мйаната си да е в шибата европа?
Кой освен идит няма да види че ЕС затъва с всеки изминал ден, трябва ли да си обиколил света за да разбереш че ЕС = СИВ, дори в много по лош вариант, толкова лие трудно да се осъзнае недоволството на немци, англичани и други като тях? Не те не се оплакват само защото от източна евопа им заемат местат за без пари, те се и оплакват защото приходите им като цяло намаляват.
Защо никой от тия идоти които сега се жалват че им е скъпо, и не им стигат приходите не излезе и да каже не искаме да влизае в ЕС? Защо има страни които отказаха да влязат, дали те са по глупави от умния българин?
Има толкова много защо .. и на всички тях отговора е един, защото живеем в страна в кято никой не е отговорен за нищо, всеки иска нещата да станат от самосебе си, всеки търси най-лесния начин, всеки иска да вземе без да даде .... 7 млн малумни идиота, съвсем естетсвено управлявани от такива кто тях. какво очаквате?
Не ми пука за никой от тези които исат да влезем в ЕС за да работят навън, не ми пука за никой който иска да влезем за да му стане по добре, не ми пука за никой който иска да взима без да дава. Вече не ми пука и за шибаната държава. Интересува ме това хората които са около мен, които обичам да са добре, а всички останали майната им могат да измрат в тази секунда и ще ми е все тая, писна ми от всички авантаджии. Диктатура и трябва а тази държва, сталинска диктатура, много разтрели и твърда ръка, да вкарат овцата в пътя, тогава току виж тя станала и отговорна и взела да разбира че за да вземеш трябва да дадеш, че ако искаш да са отговорни към теб и ти трябва д апоемаш отговорности .......
|
| Нед Ное 26, 2006 4:02 pm |
|
 |
|
sthx
|
Aйде, пак стигнахме до черните отряди или в случая до черния диктатор.
Аз също съм за по-силна президентска власт, за да не се размива отговорността в безличното НС, но чак пък толкова...
ЕС си е едно ТКЗС, чиито измислени правила , особено в селското стопанство, не сме ги е имали във всичките етапи на социлаизЪма.
Все пак имаме полза от него в няколко направления.
Първо - участвуваме в по-голям пазар. На нашия пазар състоящ се от 3-4 милиона градско население, половината от които пенсионери почти не позволява да се направи каквото и да било по-ефективно производство. Границите пречат. Пазарът в момента е глобален и ще бъде такъв до свършването на петрола, но това е друга тема.
Второ - управниците ни имат ограничение в игричките си и от горе. За ограниченията на управниците от долу (от овцете), нека си спомним 89.. 97 г. Вярно е, че имаше и манипулации, но тях вечно ще ги има.
Трето- следствие от второто - правилата на играта ще са ясни за по-дълъг период от време и няма да се определят еднолично.
Между другото, ако я имаше сталинската диктатура сега, щяхме ли тъй спокойно да си гукаме  .
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Ное 26, 2006 9:56 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 |  |  |  | sthx написа: Aйде, пак стигнахме до черните отряди или в случая до черния диктатор. Аз също съм за по-силна президентска власт, за да не се размива отговорността в безличното НС, но чак пък толкова... ЕС си е едно ТКЗС, чиито измислени правила , особено в селското стопанство, не сме ги е имали във всичките етапи на социлаизЪма. Все пак имаме полза от него в няколко направления. Първо - участвуваме в по-голям пазар. На нашия пазар състоящ се от 3-4 милиона градско население, половината от които пенсионери почти не позволява да се направи каквото и да било по-ефективно производство. Границите пречат. Пазарът в момента е глобален и ще бъде такъв до свършването на петрола, но това е друга тема. Второ - управниците ни имат ограничение в игричките си и от горе. За ограниченията на управниците от долу (от овцете), нека си спомним 89.. 97 г. Вярно е, че имаше и манипулации, но тях вечно ще ги има. Трето- следствие от второто - правилата на играта ще са ясни за по-дълъг период от време и няма да се определят еднолично. Между другото, ако я имаше сталинската диктатура сега, щяхме ли тъй спокойно да си гукаме  . |  |  |  |  |
Блажени са верующите, защото тяхно ще е царството небесно... (цитирам по памет) 
|
| Нед Ное 26, 2006 11:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тони, я дай за пример някоя изпаднала държава като нашата дето да не се натиска да е в ЕС, а?
Много ясно че швейцарците не искат да слязат надолу, членувайки в ЕС...
А и друго да те питам.
1. Ако не влезем в ЕС мислиш ли че цените ще спрат да се качват. Въобще мислиш ли че цените скачат само заради влизането в ЕС, а не заради хала на който се намира икономиката?
2. Мислиш ли че ако не влезем в ЕС, бюрокрадщината ще намалее.
И въобще не мислиш ли, че да обвиняваш ЕС за проблеми които са си типично наши е тъпо. Че е бюрокращина е ясно, че е социализъм знаеме, ама че и на българите все нещо друго ни е криво също е ясно.
Ако сме нация на място и политици печени да имаме, ЕС е такава дойна крава, че определно можеш да си живееш царски на гърба и. Ама ако сме прости и с ЕС и без ЕС - все тая.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 27, 2006 12:19 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ако някой бюрократ случайно прочете кво си пишеме тука, затвора не ни мърда:
Самият член ми е любим заради своето особено малоумие, пряко противоречие на Конституцията, и е прекрасен пример за цялата олигофрения на текущото законодателство.
Огромната част от малкото останали разумни и работещи хора не само в БГ, но и по света си искат диктатурата. Даже швабите напоследък са почнали да тъгуват по Фюрера.
За съжаление, изродите са огромната маса от двуноги и няма как да бъде установен правилният обществено-политически режим. Всички бавно ще тънем в блатото на социализма, ще се израждаме и деградираме, докато не се върнем обратно по дърветата. Ще бъдем едни приятно усмихнати и напълно лишени от мозък маймуни.
|
| Пон Ное 27, 2006 2:40 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами естествено, страни на нашия хал разчитат на същото, магическа пръчка да оправи нещата.
А относно цените, не няма да спрат да растът, интересноми е обаче как ще се отрази тов ана бизнеса тук, нека видим. Аз отсега мога да кажа, мен не ме плаши, сектора в който работя не мпоже да се конкурира от ЕС за момента, за всички тукможе би няма да има сериозен ефект, но за земеделските стопани, дребните производители и още доста хора нещата ще са много по зле.
А хайде да споменем и друго, стоките които не произвеждаме и за момента внасяме без мита или с малки такива от къде ли не, какво става след декември ...80% мито на телешкото, 80% ... защо .... за да е защитено телешкото което произвеждат в европа, и ни пробутват на по високи цени, а това нали няма да е само с телешкото замисляли ли сте се? А с електрониката какво ще стане ..... дали няма да сложат и 80% мита на всички електронни компоненти за да защитават европейските производители ???? Ще видим, аз лично давам мило и драго за да не влезем в ЕС. Колите ще поефтинеят .. да .. сякаш си купиуваш кола всеки ден, ще дадеш 1000 лв по малко, илиако е нова малко повече и какво .... същите тия пари ще ги дадеш за да нахраниш бюрократите под друга форма.
А за това кой се дърпа .... ами то се вицжда кой се дърпа, как няма да се дърпа, интересно тези които ги приеха дали цъфнаха и вързаха. Да оправиха им пътищата, толкова ..... поне мен ако питаш. България е малък пазар, никой не му е интересно, това не е полша, а и да е то се вижда и там какво става.
Това че държавата и народа си е виновен така е, но е сме цъфналии вързали .. знаеш ли кой натиска за тоя ЕС, тези които ще приберът тлъсти комисионни от всички милиарди които ще влязат. 9 млд за инфраструктура, ще потънат в строителните фирми, и ако 200 км магистрали построят пак ще е добре.
|
| Пон Ное 27, 2006 11:37 am |
|
|