|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 2:53 pm
Какво става с електронните магазини
| Автор |
Съобщение |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
 Re: Какво става с електронните магазини
И аз от комет съм доволен ...винаги поръчката идва в обявения срок до офиса на еконт и точно това което съм поръчал онлайн . Но за викиват не мога да кажа същото от две направени поръчки и в двете имаше объркани части . Но пък поне си смениха персонала и сега не гледаме нацупени физиономии .
|
| Нед Фев 18, 2018 12:21 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Хех, аз си мислех че само на мен така ми се струва  Отивам и все се чувставам виновен че искам да купя нещо. Еле ако пък питаш за нещо.... 
|
| Нед Фев 18, 2018 2:56 pm |
|
 |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Така ви се струва защото явно не сте ходили в еврогайка. Е там е магазина на киселяците... 
|
| Нед Фев 18, 2018 3:02 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Нед Фев 18, 2018 3:19 pm |
|
 |
|
bobihot
|
+2. Скъса ни се пружина на машината при работа- изпълнявахме поръчка. Радостни я виждаме при тях на витрината и я искаме. Отговарят ни, че я намат и като доставят. Казахмее им да я дадат витринната, пък като ги получат ще я върнат- Не! Взехме си по-малки и ги снаждаме с тел. Те съответно се претоватват и късат по-често. Може и това да им е целта? Футурелката се радва като си взема нещо от витрината, че да не го търсят из склада 
|
| Нед Фев 18, 2018 5:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Зависи кого хванеш в гайката, не всички са кисели 
|
| Пон Фев 19, 2018 3:35 am |
|
 |
|
velio
|
От елимекс имам косвени впечатления от кухнята - собственика го е ударил през просото. Имат огромна номенклатура, включително ТХО, стари български кондензатори и т.н. неща от праисторията кой знае откъде "доставени". Номенклатурата се увеличава постоянно, но склада не. Вече претъпкан, объркан, без ред. Ревизия не е правена никога. На хората се плаща по 500лв., работи се почти всеки ден извънредно +1 час, цял ден на крак, събота също. Следи се работното време до секундата. Отпуска се взема трудно, не дай си боже да се разболееш или да трябва спешно да отсъстваш. Има нужда от хора, имат пуснати обяви, обаче желаещите нещо май свършиха. Текучеството е голямо, почти няма хора задържели се повече от година (освен някои кадри на по 15 и повече). Жената не шефа има основно занимание да гледа камерите и да слуша записите от микрофоните и да тълкува чутото. Нещо като биг брадър. Следва привикване в изповедалнята, вменяване на вина, странни въпроси и т.н. Телефоните са забранени. За да не те разсейват. Не само разговорите, но дори да си го носиш със себе си. Тъй де, май повече усилия се влагат в това да превърнат служителите в послушни роботчета-роби вместо да им осигурят качествена среда (примерно да разширят склада и да спрат чалгата, която се лее неспирно от озвучителната уредба) и т.н.
|
| Вто Фев 20, 2018 2:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Въъййй. Добре че жена ми напусна. Това за биг брадъра го знам ама чак до там да е стигнала... . Следи се и по магазините, ама на жената забележка никога не са и правили. Даже като и свърши майчинството съвсем нормално си се разбраха да и платят отпуските и да си напусне, че иначе не могат да я съкратят. Ама аз вече и бях намерил работа. Говорил съм си с единия от шефовете, ама той малко в други посоки му блуждаят мислите (не този дето жена му го играе биг брадър а другия). Последно съм ходил там преди около 4 години и не беше чак толкова зле сякаш. Складовете бяха що годе добре подредени и систематизирани. А тия старите неща са остатъци от всичките фалирали соц фабрики в околността, включително и остатъците от радио завода. Между другото съм влизал в мазето - трудно може да се опише - трябва да се види  ... Там когато някой няма какво да прави, го пращат да инвентаризира. Явно са понапреднали - отдавна не съм се ровил в сайта им.
|
| Вто Фев 20, 2018 3:22 pm |
|
 |
|
stefan63
|
От тези само онлайн купувам - и от другите де ... Винаги са усмихнати 
|
| Вто Фев 20, 2018 9:03 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Обаче ... Комет или са претоварени или има съкращения. Пускам поръчка към 14:30-15 ч. и следва "обработва се" 24 часа. Преди не беше така. Пък може и Спиди да са ги цакнали нещо.
|
| Вто Фев 20, 2018 9:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Е ти не си ли ходил на място, то са човек и половина останали, дали е икономия, дали така им се е случило не знам, но това е положението. Предполагам и тая сграда трябва да се изплаща, и инвестицията в SMD линии, и пазара сигурно не е много добър, все пак ТМЕ е сериозен конкурент.
|
| Вто Фев 20, 2018 11:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тия дни минах през магазина им в Дружба. Някакви видимо леки ремонто-стоителни работи вървят. Нещо преустройвали... А за Спиди... Самите спиди нещо са се цакнали сами себе си. Имаше някакви писания, че нямали достатъчно персонал и по тоя повод наличния бил претоварен. И вероятно е така. Във вторник поръчахме куриер да вземе някаква пратка. Дори не ни отразиха. Класирахме се за сряда. Кавали непоръбени! 
|
| Вто Фев 20, 2018 11:36 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Специално Спиди са кошмар, избягвам ги всячески, стига да мога ... за последните 2 месеца от 5 техни доставки в офиса нито една не мина без проблеми, телефонни разправии, търсене из складовете им и т.н. ... Някак си не намирам смисъл да ползвам куриер, за който е необходимо да изкарам 2 часа за два дни на телефона и да му описвам какво чакам и как е опаковано, за да може да го намери къде го е забутал в склада ...
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Сря Фев 21, 2018 9:08 am |
|
 |
|
velio
|
За изплащане няма проблеми. Плащат редовно. Уж според количеството работа, но то пък за зла участ всеки месец се оказва че я месеца слаб, я малко поръчки си изпълнил и заплатата все една и съща стои. Извънредните часове (+съботите) - от теб да мине. Иначе долу съм чувал че било така претъпкано че едва се провираш между планините с кашони. Определено имат нужда от място и персонал. И смяна на отношението. Но пък добре че са те, от гледна точка на потребителите, щото в региона няма по-евтин и по-добре зареден доставчик. Ако ти трябва нещо (не екзотика), шанса да го имат е голям, ако не в магазина, то в склада.
|
| Сря Фев 21, 2018 3:57 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Да де ама до склада малко трудно се стига. Аз съм влизал и съм си купувал от там, ама имаше моменти в които малко тегаво се получаваше (май заради "шефката" най-вече). Иначе каките само чакат някой да дойде на раздумка. Реално като бях там така ми беше най-лесно и най-близо - все пак бях на няма 1км. от тях. Един път ходихме до магазина в Горна, че това дето ми трябваше се оказа че е там - уджас - два часа загубих. А аз като слизах в мазето не беше чак толкова пълно - може би на ниво до кръста, но не претъпкано.
|
| Чет Фев 22, 2018 12:48 pm |
|
|