|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Аз имам само една записвачка SONY DVD+/-RW някаква си, не ползвам отделно четящо устройство и не мисля да си слагам. Като почна да скапва дискове, тогава ще я сменям. Засега ( 1 година ) се държи.
|
| Чет Яну 05, 2006 10:35 am |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Не може еднозначно да се каже, че даден модел CD е най-доброто. Просто в различно време, при различни модели фаворитите са различни.Съгласен cъм с Pirev, че до 24 скорост TEAC беше "Мерцедеса в CD-та", но след това се сринаха. Четох, че по това време са прехвърлили производтсвото им в други заводи. Не знам дали има връзка. След това шлагер стана LG. Но и те сега паднаха. Моите впечатления са, че от последните серии на моделите дават много откази. В последно време ползвам китайски LiteON. Сигурно се подсмивате. Ама и аз так гледах на тях. Но след като прочетох в интернет, че в заводите на LiteON се правят всички CD-та на SONY и половината от тези na NEC, реших да ги пробвам. Честно казано - никакъв отказ нито на четене, нито на запис на CDROM или DVD. Доста ми минаха през ръцете, без рекламация. А са с най-ниска цена. И по тази причина, го ползвам и за четене и запис.
|
| Пет Яну 06, 2006 12:18 am |
|
 |
|
logi
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 9:02 pm Мнения: 73 Местоположение: Варна
|
Преди 3 години (мисля че толкова бяха) си взех TEAC, 48x и вначалото всичко си работеше перфектно. Записвал съм 2-3 диска на месец. Но след 1,5 - 2 години взе да прави мизерии със записа. Пробвал съм на различни носители и различни скоростти. Разбира се по-евтините бяха записани по зле от по-скъпите. Но в зависимост от скоростта се получаваше следното, чрез Nero проверявам къде са грешките, при максимална скорост винаги в началото всичко е наред, после от време на време се получава по някоя грешка, и стигне ли се към средата всичко се чете с поправими грешки, а от време на време излизат и непоправими. Ако намаля скоростта на запис тази област с грешки се изтегля по в края но винаги я има. Отварял съм го да го чистя, при което имаше временно подобрение, но без напълно оправяне. Последното което правих е да бутна едно тримерче на главата на лазера, имаше подобрение, но бързо стана по-зле. И досега проблеми с четенето няма.
Година след покупката на моето, брат ми си взе 52х същата марка, до скоро - проблеми никакви. Но преди месец два, взе да се оплаква, че скапва дискове - симптомите са същите:cry:.
Аз от половин година съм с LG DVD-RAM, работи безпроблемно, но може би само защото е младичка:wink:.
|
| Сря Яну 11, 2006 6:39 pm |
|
|