|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Избори 10.2014
Аз проблеми нямам. Ти си отишъл на майната си за да оцеляваш защото не можеш да оцеляваш тука. Избора си е твой. Ако ми се е заимавало с политика или управление - щял съм да се занимавам с това. Аз се занимавам с електроника и съм намерил начин да оцелявам правейки това дори в тази държава. Е, иска ми се да правя и наука но не мога да печеля достатъчно за да си финансирам научните проекти. Някой ден ако вие оправите държавата - може и да стане. Ако не - ще се върнете пенсионирани тука с 1 милион долара в банковата сметка и пенсия от 1000 долара и ще си давате парите на мутрите дето и сега ги взимат от роднините на които ги пращате.
А да се съберът пари от БГ - има кой да ги събира. Гледай колко партии са се навъдили. Пък и депутати, министри, президенти, парламенти, дипломати .. и т.н. Не дойде ли от вън - никога няма да излезе от вътре
|
| Нед Окт 05, 2014 3:40 pm |
|
 |
|
timt
|
Да ме извиняваш ама май Ердоган ще ти е шеф а и на мен също така се очертава! 23,24% избирателна активност към 13.00 ч.http://www.vesti.bg/izbori2014/izborenden/2324-izbiratelna-aktivnost-kym-13.00-ch-6024002Продай гласът си за 50 кинта на дявола за да купиш свещичка от църквата и да благодариш на бог че ти го е пратил.
|
| Нед Окт 05, 2014 3:42 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
|
| Нед Окт 05, 2014 3:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Като нямаш проблеми що искаш другите да ти събират пари? Последно - имаш ли проблеми или нямаш  ?
|
| Нед Окт 05, 2014 3:53 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Димитре, "Pif == (думи на вятъра)"  Бонго, ако гласуваш за зелените, това ще ти е най-голямата политическа грешка в живота. В БГ нямат сила (и дай боже така да остане), но аз от първа ръка знам какви са им основните идеи. Това за природата е само за замазване на очите на балъците дето пускат за тях. Дано да не дойде ден, в който хората разберат какви идеи защитават. Това са крайнолевите на крайнолевите, ако това ти говори нещо...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Окт 05, 2014 5:35 pm |
|
 |
|
Pif
|
Уф че съм тъп. Що не го научих това С. Сега щях да знам дали на променливата Пиф се придават думи на вятъра или на думите на вятъра се предава пиф.
Миналата пролет дойде един приятел и ме помоли да се разпиша зщаото регистрирали партия. Аз не взимам участие в такива мероприятия ама нали е приятел - какво да го правя. После рабрах, че той е бил от зелените. След изборите си призна, че те са патерица на комунистите и финансирането им идва от комунистите. Като поразпитах разбрах, че баща му е от бившите големи от БКП а брат му е от водачите на зелените. Та работата е ясна. Случаен в тези среди не може да попадне.
|
| Нед Окт 05, 2014 9:00 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
+1 за това мнение. Зелените са партия, която трябва да бъде забранена със закон та дори и само за това че натискат за легални хомо-бракове. После ще натискат за легални човек-животно бракове. То да беше само това...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Окт 05, 2014 9:17 pm |
|
 |
|
3aek
|
е те половината от партиите които бяха на тези избори бяха БСП деривати, къде явни къде неявни резултатите са пряко следствие на дебелокожието при последното управление това 300 дни хората да излизат на улицата и да протестират а те да се правят че нищо не става не може да остане ненаказано сега нищо чудно да станат и 3-та сила след ДПС, да им е честито!
|
| Нед Окт 05, 2014 9:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе в гръчко имах близки контакти със зелените, там партията беше само една, и не бяха нито крайни, нито хомо, нито комуняги. Ама в гръчко легално си имат комунисти в парламента... Иначе: ДПС-то се грижи за изсичането на горите и лошото стопанисване на природата. Така изяжда главите на избирателите си, ама те все за "нашите" гласуват. Другите партии нехаят за природата, а тя е от малкото що-годе запазени богатства на БГ. А доколко са гей зелените: в листата имаше само трима които познавам лично и определено дори комунисти не са! Бате Бойко - президент!!! Горните ви писанки ми напомнят, как нетя беше пълен с: "Бойко вдигна тока!", "Бойко ще сложи данък пенсия!", "Бойко ще обложи компютрите, за таблетите се мисли" и т.н. само че за зелените. Е, то в БГ зелените не са една партия, значи за коя ви каза жената от опашката? Edit: аз гласувах за 23. Зелените, намерете ми комуняга, за гей не гарантирам: http://izbori.zelenite.bg/listi_43_nsЗнаех си, че гласът ми е почти на вятъра, но е по-добре от негласуване.
|
| Нед Окт 05, 2014 10:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
очаквани резултати... снощи слушах някои изкавания на воджове и вождчета, на политолози, че дори и разни индианци като Сула.
не мога да разбера, защо всички си представят, че играта ще стане само ако и четирите валета и четирите девятки са в ръцете на Спасителя? всички говорят за широка коалиция, никой не говори за широка подкрепа на добрите и работещи идеи. според мен управлението с абсолютно мнозинство е вредно. още по-вредна е колиция 3-5-8, в която баницата я нарязват някъде на тъмно (независимо дали е в кафене, сараи или президентсво), разбират се "за мен кукличките, за теб парцалките" и всеки си става цар в неговия вилает, без да се меша на съседния владетел на неговите крепостни селяни какво им остава за ядене.
на мен ми звучи добре идеята за правителство на малцинството. в такъв случай няма да си позволяват да се правят на супер-нагли, защото във всеки един момент не голяма група депутати ще е достатъчна да ги гътне. би било много продуктивно министри и министър-председател да отива притеснен на парламентарен контрол или изслушване на комисия, когато ще трябва да използва реални и силни аргументи за действията си, да си защитава позицията така, че да убеди поне обикновено мнозинство.
вялата предизборна кампания показа две неща (1) пълна импотентност относно идеи за бъдещето положително развитие на страната. разбира се, мълчанието може да мине и за мъдрост, когато имаш добра идея и смяташ да я запазиш за себе си, за да не ти я открадне опонента. но нещо не мога да видя мъдреците в сегашния "елит"
(2) по същество всички говорят за едно и също бъдеще, с малки изключения. в такъв случай "политиците", стига да загърбят собствените си въжделения и копнежи да добавят някое и друго милиардче в джоба си, едно правителство на малцинството би могло да фунционира. е, ще се наложи бъцката да намали рязането на лентички и да си седи повече в кабинета, да не взема случайни хора по кръстовищата за министри, а самите министри да мислят малко повече преди да направят поредната глупост.
бойко много иска да е премиер. бляна му (поне за сега) е да стане президент. обаче няма идея как се управлява. той е силен индивидуалист с лабилна психика, с неистово желание да доминира и да "бие" на всяка цена. буквално.
ДПС хич не иска да е във властта. осъзнават, че са награбили повече, отколкото могат да носят и се надяват, че ако се снишат за година-две, хората ще позабравят негативите им. може и да са прави. ще е интересно, ако станат втора политическа сила.
БСП с профила на електоралната си подкрепа са обречени. всеха 15% благодарение на сантиментите на пенсионерите, които кой знае защо все още ги припознават като тяхна партия. на практика, когато този електорат си замине по реда, БСП може и да не влезе в парламента. гледах някои от протоколите за Благоевград, интересно ми беше дали Вагинин ще се промуши. май още страдат от симтома 15/15, във вариант 22/22 този път. това не говори хич добре за менталния статус на избирателите им. още по-малко за тези, които са правили листите. при положение, че ще вкараш един, евентуално двама депутати, да направиш списък от 22 кандидати е инфантилно.
реаниматорския блок не вярвам да оцелее в реанимацията. прекалено са изтощени органите му, разбирай "лидерите". дори трансплантация на нови органи и преливане на свежа кръв няма да компенсира токсичните натрупвания в организма. те даже не знаят кой/къде им е главата още.
болен ще продължи да ни радва с емоционално оцветени изблици на тиха лудост. но не е лошо да има човек в парламента, който да няма задръжки да казва нещата "право куме в очИ".
дудука ми е странно защо взе толкова гласове. сега ще се разкъсва между двата парламента и ще подскача като малко момченце пред магазин за бонбонки. определено ще се нагледаме на нови висини в българския парламентаризъм.
АБВ ще е добре да влязат, хората там имат поне някакъв опит в политическото говорене. не в правенето на политики, а в политиканстването. но поне няма да си бъркат в носа на пресконференции. може би щяха да имат повече гласове, ако гоце не им беше лицето. тъжно е да гледаш как някакви мижетурки упорито не могат да видят собствената си нищозност.
игра с четири паса и ново раздаване по принцип е безмислена. катрите ще са същите и в следващ парламент. но не виждам нито един от вождовете да е склонен да си преглътне егото.
|
| Пон Окт 06, 2014 9:12 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Дедо, не спомена пазаруването на гласове, което ще бъде последвано от купуване на депутати.
|
| Пон Окт 06, 2014 9:25 am |
|
 |
|
timt
|
 |  |  |  | bongo_x2 написа: А бе в гръчко имах близки контакти със зелените, там партията беше само една, и не бяха нито крайни, нито хомо, нито комуняги. Ама в гръчко легално си имат комунисти в парламента... Иначе: ДПС-то се грижи за изсичането на горите и лошото стопанисване на природата. Така изяжда главите на избирателите си, ама те все за "нашите" гласуват. Другите партии нехаят за природата, а тя е от малкото що-годе запазени богатства на БГ. А доколко са гей зелените: в листата имаше само трима които познавам лично и определено дори комунисти не са! Бате Бойко - президент!!! Горните ви писанки ми напомнят, как нетя беше пълен с: "Бойко вдигна тока!", "Бойко ще сложи данък пенсия!", "Бойко ще обложи компютрите, за таблетите се мисли" и т.н. само че за зелените. Е, то в БГ зелените не са една партия, значи за коя ви каза жената от опашката? Edit: аз гласувах за 23. Зелените, намерете ми комуняга, за гей не гарантирам: http://izbori.zelenite.bg/listi_43_nsЗнаех си, че гласът ми е почти на вятъра, но е по-добре от негласуване. |  |  |  |  |
Нали се сещаш че като гласуваш за партия от която абсолютно нищо не зависи само я подпомагаме всички финансово? Ако не се гласува за основните 3 партии всичо е размиване и шанс ама никакъв! Това тъпият народ не го разбра и за това сме така.... на никъде.
|
| Пон Окт 06, 2014 9:30 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Всеки е в правото си да помогне финансово която си иска партия...
Гласуването за партии с под 1% не ги подпомага особено... Гласовете за големите партии със сигурност се осребряват от държавната субсидия. Освен това големите партии или участват пряко във властта или не, но и в двата случая обикновено е срещу някаква облага (финансова).
|
| Пон Окт 06, 2014 9:43 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе с тия резултати се доказа, че винаги може да стане и по-лошо... Дъното явно е далеч 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 06, 2014 11:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Днес ресторант "България" предлага:
филия с мас мармалад от рози рахат локум блок маса чушка бюрек баница по хаудушки волна салата пернишка кавърма
Да ви е сладко!
|
| Пон Окт 06, 2014 12:02 pm |
|
|