|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 5:45 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Честит празДник
И тук съм склонен да не се съглася напълно, какво е мафията, нека уточним първо ... със сигурност организираната престъпност не е виновна за всички злини на света, тя просто е паразит живеещ на гърба на обществото, те има нужда от здраво общество ...
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:07 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Много си прав Тони, в наше село са 10 семейства бълрари, и както си му е реда, половината не говорят с другата половина. Има едно момче автомеханик, и както си му е реда половината българи не ходят при него защото взимал скъпо - ходят при други с горе-долу съизмерими цени, само и само да не ходят при него. Не че той взима скъпо - просто не иска да им прави колите по-евтино или за почерпка. Примери много. Другите нации(румънци/поляци/индийци/пакистанци/всякакви африканци) определено не са такива имам наблюдение не само тук , но и Бостън(американския), Лондон(английския).
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:12 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не и когато е завзела държавата - тогава няма нужда да става кръстник на обикновения човек а просто прави каквото си иска и му се присмива
Едит: а това със завистта пак по комунистическо ни го насадиха: "ама нали сме равни, нали работим едно и също, защо оня има повече?". Пък "оня" работи по две смени. Но никой не държи сметка на "другаря" който не работи ам има.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Сеп 10, 2013 12:19 am, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:13 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Да бе, то има цяла тема 'Тръгвам да се връщам '  мисля, че ти беше автора
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:14 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа Муха, тази година е още по-живописно 
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:21 am |
|
 |
|
MYXATA
|
В смисъл пак си със старото рено, ама ще имаш прицеп и ще караш на задна, щото предното стъкло ти е счупено 
Последна промяна MYXATA на Вто Сеп 10, 2013 12:31 am, променена общо 2 пъти
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:24 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Засега уцели, давай нататък 
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:28 am |
|
 |
|
MYXATA
|
или си приготвил минерална вода и узо с разхлабително и щедро ще черпаваш полицаите от двете страни на границата 
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:31 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Тук не позна: границата се "пази" само от българи но в гръчките караулки. До преди атентата няколко години никой не я пазеше и миналата година една мацка замалко да ми сложи белезници защото по навик преминах като у лелини си.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Сеп 10, 2013 12:45 am, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:42 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Мухата, аз като цъкнах клипа чух просто песента и някакви архивни кадри, ти трябва да си единственият виджащ нещо повече.
За разделяне и обединяване като почнат всички да повтарят постоянния плач от медиите направо ми идва вповече.
Кой с кого да се обедиява, затворникът с надзирателя ли. Те нека първо пуснат оръжията после ще видим (т.е. нека първо мине амнистия за чуждите шпиони и лустрация *реално*, тогава ще видим има ли около какво да се обединяваме). Дотогава БГ си е затвор, само се сменя песента по радиоточката и чат-пат отварят вратите и лъскат коридорите за да излъжат проверяващите отвън, че не е затвор (последните прекрасно знаят, че са лъгани, разбира се, ако и много от тукашния селяньош разиграващ кьопавия си театър да не си дава сметка колко гротескно изглежда в очите им).
А самата дата 9-ти септември - денят на съветския завоевател - да си я празнува който иска, за предпочитане след като си замине от БГ в Москва или където иска.
Все пак добре беше, че не се намериха много мераклии да говорят глупости за преврат и т.н., без червената армия преврат друг път са щели да направят тукашните кокошкари.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:45 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм, абе аз патувам до гръчко ама не помня някога да не се е пазела границата, аз колкото пъти съм минавал винаги е имало проверка, но само на едното КПП.
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:46 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Малко на патерици, но: честит празник другари! Венсеремос! 
|
| Вто Сеп 10, 2013 12:51 am |
|
 |
|
MYXATA
|
Айде Тги пак подаде газ,  2013 - 1944 = 69 години  тези дето са правили преврата, и прочие отдавна са измрели,б е човек. Още малко ще кажеш че и залповете на крайцера Аврора, още ехтят и те будят нощем  и не виждам някой да споменава комунисти/руснаци/СССР-ци/КГБ и прочие освен добре познати нам единици  Аз единствено казах, че ако не е бил преврата, по военните закони сме щели да загубим територии и това е - нито комунисти нито руснаци нито нищо. Даже ако не знаеш много офицери от царската армия са подпомогнали преврата. Незнам какви оръжия още ти се мрежлеят и какви чужди шпиони - може би като любимите ти журналисти от радио "свободна европа" А специално за линка казах, че е за серията "Шлепът", нещо което едва ли е удачно като подрав. То затова тезата за невъзможността за обединние, която Тони започна е вярна - отдавна само се плюе. Сигурно и за възстанието на Ивайло много са говорели, че е било по-добре да сме си под гръцко робство нежели свинар видите ли да поведе възстание  и те така
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:01 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ограничавам се само до 9.9.1944, годината на съветската колонизация на БГ. 69 години ти се виждат много, трябвало да забравят хората. Дали Ботьов и Левски са мислели така за 500-те години, как мислиш. Знам достатъчно, част от това което знам и от първа ръка (братът на дядо ми е отказал да стане министър председател дни преди 9-ти защото е виждал какво става, той ми го е разказвал). Да повторим същината, че май не ти харесва истината - без червената армия и дума е нямало да става за преврат, тукашните кокошкари са щели да си крадат кокошките и дотам. Не вярвам, че не знаеш. Съветската власт - която държи пушките в БГ - не си е отивала от 1944 насам (виж първия параграф и справката за това кое е по-кратко време, 69 или 500 години).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:14 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам кой какво държи и какво не, единствения сигурен виновник за състоянието на държавата е Българина и Българският народ. Сигурно всички са чували или чели за Германия или Япония след войната, там хората макар и бедни и в съсипана държава са си спазвали и ред и закони и порядки. В БГ след не съвсем толкова тежки 45 години, сравнително богат народ, в една сравнително развита държава всеки че пробваше да предрежда на опашките, да купува без да се интересува дали е крадено или незаконно, да бута под масата за да му стават на него нещата ... не бъркайте тези които се възползват от ситуацията с тези които я създават. Съветската армия никога не се е налагало да контролира България, СССР или в ново време Русия никога не са имали проблем с нас, защото ние сами си се контролираме и си се поставяме в ситуация да бъдем зависими и правени на маймуни. Също проблема го нямат и другите големи играчи, и понеже ние пък сме луди по идеята да прецакаме другарчето в нашата родна татковина се защитават всички други интереси но не и тези на държавата и народа живеещ в нея, но то това народа сам си го прави. Честно казано аз начин не виждам, само диктатура и то жестока диктатура, нищо друго не може да защити държавния интерес. Не може да обвиняваш някой външен за това че народа сам си се цепи и дели, не случайно по-горе писах че няма как да има обединение. Онази приказка за българския казна в ада съвсем не е случайна.
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:27 am |
|
|