|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:21 am
къде отиде свободата на словото
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: къде отиде свободата на словото
На така зададен въпроса мога да отговоря само по един начин - защото живота не е справедлив  . Всяка най-силна държава за времето си се е обявявала за най-великата на света и за най-демократичната. САЩ с нищо не са по-различни и ако след време Китай примерно стане най-силната държава, те също ще се самоопределят за най-великите и най-демократичните. СССР също беше велик и демократочен, Източна Германия също беше демократична, Северна Корея и тя сега е демократична. Просто това са едни нищо не значещи думи и трябва да си много наивен, за да се дразниш от това  . Иначе САЩ може и да са избивали и да избиват хора по света, но ако се оттеглят от света и се приберат в границите си и оставят в света да се случва всичко, което би се случило, ако те не са там гаранция ти давам, че само след година половината свят ще ги моли на колене да се върнат обратно и да продължат да разнасят демокрацията, защото в природата празно няма и това, което ще се настани на тяхното място даже няма да е и на 1% толкова демократично, колкото са сега те  .
|
| Сря Ное 28, 2012 11:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Ное 28, 2012 11:29 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И какво те наведе на тая мъдра мисла? Те по-хуманно ли избиват от другите? Едва ли има по агресивна държава в последните 60-70г! И губят успешно всички започнати войни. Спасява ги само това, че има къде после да бягат и още не се е намерила достатъчно смела страна да ги преследва на собствената им територия. Но рано или късно и това ще се случи.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Ное 28, 2012 11:39 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
А бе то смели има но нямат с какво да ги преследват.
|
| Сря Ное 28, 2012 11:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да, нещо такова  .
|
| Сря Ное 28, 2012 11:53 pm |
|
 |
|
zaphod
|
вярно е че свободата на словото вреди, но също е вярно и това което реконструктора каза - тръгнеш ли по тоя път, бързо се стига до  вашите основатели на държавата са решили че второто е по-страшно и са постулирали пълна свобода на словото, включително и когато се нанасят тежки вреди. това всъщност е най-важното в идеята за свободата на словото дори когато вреди. защото ако почнем да спираме свободата на словото "само когато вреди", това означава винаги. за всеки човек, всяко менние не съвпадащо с неговото е вредно. за всеки човек е така, даже и за най-разюздания либераст. но за тях това е по-опасно, щото си мислят че са имунизирани срещу тирания, докато аз знам че не съм. по-добре жена ти да разсъждава "няма да ида на коледно парти, защото знам че съм курва и ще ме изчукат групово", отколкото "защо пък да не ми направи един масаж колегата, аз не съм курва и знам че няма да премина линията"
|
| Чет Ное 29, 2012 8:51 am |
|
 |
|
zaphod
|
прав е димитър, ти и останалите интелектуалчета дето плюете по щатите живеете под стъклен параван, ако щатите се махнат до 5 догини ще ги молите на колене да се върнат, точно както днес разни интелектуалци дето седерастваха по площадите плачат за бай тошо. найш колко такива познавам. големи интелектуалци и дисиденти бяха през 89та, ама като се озоваха в джунглата на капитализма с кървави сълзи реват  някои си мислеха че ако избягат на запад там нямало да е така, ама се оказа още по-лошо. сега са червени комунисти, от най-червените, дори не симпатизират на китай, искат пълен държавен монопол и изколване на всички частници 
|
| Чет Ное 29, 2012 9:07 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@zaphod, Аз определено не схващам твоята позиция каква е! Двата ти поста са в пълно противоречие един на друг.  Е не може "хем туя до края, хем душата в рая"!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Ное 29, 2012 9:17 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Щатите са държава от има-мяма 200 години, чудя се как ли се е оправял светът преди това, без тях. 
|
| Чет Ное 29, 2012 9:23 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Абе по друг начин започва да философства инженера, когато зад философските му проблеми почва да се крие тревога, че не се поддава на разбиране женското лукаво поведение. Ицо, Света се променя. Не е същото като преди 200 години.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Ное 29, 2012 11:59 am |
|
 |
|
zaphod
|
ицо, че кога съм казал че без щатите света ще се затрие? без бай тодор българия да не би да се затри? напротив, стана дори по-добре. но не и за седерастващите интелектуалци, за тяхси трябва параван, да ги пази от вълци и от вятър, че лесно настиват.
лупус, моята позиция в случая е да дразня димитър. извън това позицията ми е че от америка най-много имат нужда розовите интелектуалчета които я мразят. мен америка не ми трябва (но не ми и пречи), но тия дето се кефят на майкъл мур, чомски, милош форман,и останалите леви интелектуалски либерасти, са просто глупаци които са се самозабравили. и освен другото те самите са американски творения, но мразят създателя си. неблагодарници, трябва да се мачкат.
|
| Чет Ное 29, 2012 12:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Това исках да чуя.  Ще ти го напомням, от време на време.
|
| Чет Ное 29, 2012 12:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Можеш да ми го напомняш колкото искаш - аз никога не съм твърдял нещо различно  .
|
| Чет Ное 29, 2012 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Света се е оправял и преди и след Римската империя, както и преди и след всяка друга империя. Това в случая и в сегашния момент едва ли има някакво значение. Изтъкването на факта колко млада държава били щатите обикновено е признак на яко комплексарство, защото ако ме питаш мен лично въобще не ми пука какво е било преди 200 години. Не ми пука даже какво е било преди 50 г. нито пък какво ще бъде след още 50 г. Единствено ми пука какво е сега, в момента, в който аз живея  . И честно казано не виждам защо за теб трябва да е различно, та се фокусираш върху отминали времена  .
|
| Чет Ное 29, 2012 5:27 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ако не си разбрал, това: беше по повод на това: Какви комплексарства, какви ,минали времена.... Струва ми се, че скоро ще имаме възможност да проверим дали е вярна тази твоя теория. Май вече им мина мерака да ходят да се месят къде ли не. Или им свършиха парите, или не се чувстват достатъчно силни...не знам. Както споменах в една друга тема, факт е ,че Обама си заслужи нобеловата награда за мир, макар че му я връчиха преждевременно. А иначе , история сме учили всички
|
| Чет Ное 29, 2012 7:58 pm |
|
|