Отговори на тема  [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Тръгвам да се връщам 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Тръгвам да се връщам
Забравих да кажа, че преди да предприема авантюрата с баба Рено тя бе прегледана от англичанин - бивш техник във Формула-1 и със слабост към марката защото тъстът му имал специализиран сервиз 8)

От Янина тръгнах 10:30 и в Промахон бях преди 13:30 въпреки лошия път около Серес. Според Гуглето са 371км (мисля че са повече) и се минават за 3ч и 56мин (май са по-малко) :D По магистралата баба Рено забрави за скърцания и въздишки и започна да яде средно по 150км на час за завист на останалите. Е, две-три коли бяха по-бързи (едната с дипломатически номер) но като цяло изпревари всички както си беше натоварена и съвсем рядко настъпвах газта до тенекията - слушах песента и :mrgreen:

На Кулата една цигания... Тоалетна дори за пари нямаше, както се очакваше ченча не отговори на табелата ама нямах нерви за скандал пък и сумата бе дребна затова си купих винетката и неизмит и неизпикан натиснах до "близката" благоевградска бензиностанция :)
Кулата - София според Гуглето е 183км (май пишеше 178) и се минава за 2ч и 50 мин ама на мен ми отне над 3 часа въпреки пилотирането по новата пернишка магистрала. Пътят бе нов (като цяло) но недомислен: на всеки километър ограничение от 40 до 60 а като настигнеш камион с километри не можеш да го изпревариш защото няма как. На 5 километра по едно второ платно да имаше :roll: А тъпите ограничения заради разклона: една съвременна кола за секунди ускорява до 60км/ч, камионите така или иначе са друга свирка. Защо обаче по международен път по който всички са тръгнали надалеко трябва непрекъснато да се набиват спирачки?!

Околовръстното на София града голяма ми отне поне час , малко се посмях на названието "магистрала" на пътя за Варна но се ядваше.
Според Гуглето София-Шумен е 365км и се минава за над 5ч (!!!), за съжаление и на мен там някъде ми излезе въпреки доброто състояние на пътя.

Следва...

Пет Окт 19, 2012 1:33 am
Профил
Аватар

След Ябланица вече беше тъмно и колкото да се стараех да не преча се започна познатата игра на присвяткане и надслепяване. А бе мама ти ганювска, защо ти като не виждаш държиш и мен да заслепиш за да е сигурен сблъсъка?!
А баба Рено след майстора бе минала преглед и за фаровете нямаше забележка. Вярно, че товарът беше повече отзад но едва ли с много надвишаваше тежестта на трима човека а отпред си беше балансиран.

Приятно впечатление ми направиха "селските" пътища след Шумен: лъскави и чисто нови, даже и шумът от гумите не се чува. Последно бяха асфалтирани около 1980г. ...

Полицаи ме спряха на три пъти. Бяха учтиви чак до любезност (както трябва да бъде) и без грам намек за "К'во ши прайми ся?". Два пъти за леко превишена скорост и след сверка с документите какъв път ме чака ме пуснаха с "Приятен път". Един път за почти неправилно изпреварване, т.е. на колона от камиони - в края нагазих на забраненото, и понеже бяха доста народ ми друснаха 50 лева глоба но съвсем учтиво.

Като се прибрах около 12:30 нямах никакво желание да разтоварвам нито да правя рокада с гаража (нито да пия кайсиева - майтап бе Уили!) и оставих колата на пътя защото ми казаха че нямало страшно. И нямаше.

Е, бат Бойко само заради горепосочените заслужава да гласувам за него! Може да го плюят за какво ли не ама аз имам очи - за първи път се подобряват неща занемарени от 30-на години. Естествено не всички но той има само две ръце, макар да са най-силните и можещи :)

П.С: Смеят се на пътищата му ама баба Рено преди три години беше минала основен ремонт на ходовата част и след две разходки до БГ не само се разби ами и лампичките на таблото се изръсиха. А сега в разбито състояние ме докара безпроблемно.

Последна промяна bongo_x2 на Пет Окт 19, 2012 2:47 am, променена общо 1 път

Пет Окт 19, 2012 2:35 am
Профил
Аватар

Хахаха, баси и пътеписа бонговски - до Занзибар и назад :) .

Пет Окт 19, 2012 2:41 am
Профил
Аватар

То май повече е до БГ и назад...
Аз ти казах, че моето няма да има нищо общо с полета на оня от стратосферата - неговото е траяло минути и сигурно е имал пожарогасител ако му се запали задника, пък на мен чак главата ми изпуши :)

Пет Окт 19, 2012 2:52 am
Профил
Аватар

Що до БГ и назад бе - нали уж в БГ се прибираш :? ?

Пет Окт 19, 2012 3:07 am
Профил
Аватар

Засега - до напролет само, лятото на гурбет. Пак е прибиране след 12г. занзибарстване. После ще видим, да си събера мозъка първо.

Пет Окт 19, 2012 3:21 am
Профил
Аватар

Е хубава одисея е де (за нас де, ти си се поозорил).

Аз мислех, че минотвари е трябвало да трепеш там за да се отскубнеш (нали по гръчките
острови се въдят) а то по-скоро с циклопи и сирени по пътя си се сражавал :D :D :D .

То най-трудното може би предстои де, зимата тук не е като по островите, там и да те
понахапят минотаври и други твари поне няма да е тукашното зъзнене :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Окт 19, 2012 3:37 am
Профил WWW
Аватар

Ти хубаво си се прибрал, сега остава да измислиш и какво ще правиш в БГ, че доколкото аз знам безработицата не е на най-ниското си равнище в момента :|

Пет Окт 19, 2012 3:40 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Ти хубаво си се прибрал, сега остава да измислиш и какво ще правиш в БГ, че доколкото аз знам безработицата не е на най-ниското си равнище в момента :|

Ааа, аз си имам овчиците! :)

Пет Окт 19, 2012 3:48 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Н'бабане Гт'муан'га написа:

Ааа, аз си имам овчиците! :)

Брей, къв е тоя модел овчици бе Бонго, дето правят пари??? :)

Пет Окт 19, 2012 4:34 am
Профил

Пътищата не са само от Бойко да знаеш, ама както и да е. А за полицаите, полицай който да не взема няма,много често си и искат, преди два дена си искаха .. за 4 години без книжка последните 3 нямам нито един акт, сети се защо.. така че промяна няма, на теб така ти се струва.

Пет Окт 19, 2012 9:06 pm
Профил
Аватар

То мноо зависи от човеко насреща - на мене никога не са ми казвали "ко шъ праим сиа" - дирекшън фиш/акт. Явно и Бонго им изглежда несклонен за "ко шъ праим".

Нед Окт 21, 2012 11:27 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

И аз тъй съм съгласен с Cekins - ако шофьорът прави впечатление на такъв, дето би искал да се отърве с двайсетачка вместо по каналния ред, естествено е ченгелите да минат към прословутата фраза. Мен също не са ме подтиквали към рушвет, явно проблемът си е двустранен.

Пон Окт 22, 2012 10:45 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Като стана дума за шАфьори миналата седмица се смях със сълзи. Един от фирмата, асириец, бил по работа в Чикаго и подминал един стоп. На следващата пресечка го настигнал полицай и първият въпрос бил "Ти не видя ли стопа ?", а нашия човек отговорил "Видях го разбира се, ама Вас не видях", при което полицаят подскочил и веднага му взел книжката. По тукашните правила след като ти вземат книжката можело да се кара с фиша(ticket) от глобата. След две седмици ходил на дискотека някъде пак в Чикаго и навръщане в сутрешните часове, леко почерпен, надвишил скоростта с 30 мили. Спрял го полицай и му обяснил културно, че е надвишил скоростта с 30 мили и че
- I will give you a ticket /*Ще Ви напиша фиш */, но нашия човек мигом се противопоставил
- No,no sir, I will give you a ticket /*Не господине, аз ще Ви напиша фиш */, полицаят мигом сложил ръката на пищоФа и пак рекъл
- No driver, I will give you a ticket/*Не господине, аз ще Ви напиша фиш*/, обаче нашия човек пак му казал
- No sir, I will give you a ticket, при което полицаят вече извадил пищоФа и с леден тон
- Driver, not you, I will give you a ticket and probably will arrest you/*Господин шофьор, не Вие, а аз ще Ви напиша фиш и най-вероятно ще Ви арестувам */ !".

Нашият човек изглежда тогава позагрял:
- Sir, I don't have a driver license, because two weeks ago I did not stop at stop sign and policemen took my license, so I have only a ticket, but you don't wish to take it ! /*Господине, аз нямам шофьорска книжка, защото преди 2 седмици не спрях на стоп и полицаят ми я взе, така че имам само фиша от предишната глоба, но Вие не искате да го погледнете ! */
Полицаят тогава видимо се поуспокоил, прибрал пищоФа и вече по-кротко му казал:
- А ве пич, ми като е такава работата защо настояваш ти да ми напишеш фиш ? Някой по нервен колега като нищо ще те гръмне или арестува за това, че искаш да напишеш на полицай фиш !
В този момент при тях спряла втора полицейска кола и първият полицай взел да разказва на втория какво му се било току що случило и двамата взели да се хилят като разцепени краставици, след което казали на нашия човек да си тръгва по живо по здраво докато не са премислили да го арестуват.

Бонго, ако съм на твое място и имам стадо овце няма и да си помисля за Зинзибар. Поиш, храниш, доиш, стрижеш, кеф ти вълна, кеф ти мляко и сочна мръвка. Един ВЕФ 206 в торбата( да слушаш Гидика и да следиш нивото на река Дунав в сантиметри, емисията в 15:00 часа ), една електронна гега през рамо, дебел ямурлук да не настинеш под някоя орехова сянка, еххееей, 100% екологично чист живот :D

Пон Окт 22, 2012 11:11 pm
Профил WWW

bongo_x2 написа:
Забравих да кажа, че преди да предприема авантюрата с баба Рено тя бе прегледана от англичанин - бивш техник във Формула-1 и със слабост към марката защото тъстът му имал специализиран сервиз 8)

От Янина тръгнах 10:30 и в Промахон бях преди 13:30 въпреки лошия път около Серес. Според Гуглето са 371км (мисля че са повече) и се минават за 3ч и 56мин (май са по-малко) :D По магистралата баба Рено забрави за скърцания и въздишки и започна да яде средно по 150км на час за завист на останалите. Е, две-три коли бяха по-бързи (едната с дипломатически номер) но като цяло изпревари всички както си беше натоварена и съвсем рядко настъпвах газта до тенекията - слушах песента и :mrgreen:

На Кулата една цигания... Тоалетна дори за пари нямаше, както се очакваше ченча не отговори на табелата ама нямах нерви за скандал пък и сумата бе дребна затова си купих винетката и неизмит и неизпикан натиснах до "близката" благоевградска бензиностанция :)
Кулата - София според Гуглето е 183км (май пишеше 178) и се минава за 2ч и 50 мин ама на мен ми отне над 3 часа въпреки пилотирането по новата пернишка магистрала. Пътят бе нов (като цяло) но недомислен: на всеки километър ограничение от 40 до 60 а като настигнеш камион с километри не можеш да го изпревариш защото няма как. На 5 километра по едно второ платно да имаше :roll: А тъпите ограничения заради разклона: една съвременна кола за секунди ускорява до 60км/ч, камионите така или иначе са друга свирка. Защо обаче по международен път по който всички са тръгнали надалеко трябва непрекъснато да се набиват спирачки?!

Околовръстното на София града голяма ми отне поне час , малко се посмях на названието "магистрала" на пътя за Варна но се ядваше.
Според Гуглето София-Шумен е 365км и се минава за над 5ч (!!!), за съжаление и на мен там някъде ми излезе въпреки доброто състояние на пътя.

Следва...

Едно въпросче - какви кинти струва сега Гръцката магистрала?
Миналата година не бяха отворили касичката при Янина,но другата неиде горе по баира бачкаше а тая пред Солун си я знаем...
Иначе това с 150 км на час (рални минати ) требе да се държи поне 170 -180км в час на скоростомера ....така че в тоя пункт е малко ...........
:D :D :D

Вто Окт 23, 2012 12:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща