|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 1:52 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Аз лично нямам против всеки да си има разбиранията, да си живее според тях, ако ще и да си мисли че е на друга планета. Мен това не ме бърка изобщо, доколкото чужди разбирания и 'ценностна система' не ми бъдат насилствено натресени и още по-лошо мониторвани дали се спазват. Мисля, че 99% от споровете тук всъщност се въртят около тая точка - дали е приемливо 'ценности' да бъдат спускани за целия свят от едно място или не. Веднъж като се уточни това, основата за споровете на практика изчезва.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Юни 23, 2023 2:27 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Напротив, коментарите хич не са излишни и даже са задължителни. Та какво казва кандидат-прецедента?
|
| Пет Юни 23, 2023 2:37 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Няма! Бъди сигурен 
|
| Пет Юни 23, 2023 3:51 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
С уточнението, че говорим за думи на един гнусен човешки отпадък, една простичка ретроспекция на старта на войната в Украйна. Неща прости и логични, добре известни и лесно проверими. За разлика от изгорените българи, подземните лаборатории на САЩ, заплахите Украйна да нападне Русия и прочие глупости. https://www.actualno.com/europe/prigoji ... 98519.html
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 23, 2023 4:07 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Странно, от много време "стреля" по своите, не знам дали не е някаква тактика, щото ако е искрен, би трябвало или поне скоро случайно да падне от високо...
|
| Пет Юни 23, 2023 4:23 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
То първо трябва да се провери дали не е и част от "нашата" пропаганда. Ясно е, че и двете страни откровенно лъжат, преиначават, скриват загуби - имат си причините и то съвсем разбираеми. И като започне някой да ми повтаря само путинската пропаганда нагло заявявайки, че това е истината и другите сме били заблудени (едит: ама той не бил разбираш ли, мислил бил) - еми ... без коментар.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юни 23, 2023 4:49 pm |
|
 |
|
nik
|
Може да е гнусен човешки отпадък но ако каже нещо което пасва на западната пропаганда значи ще му се доверим на 100% Между другото всеки път се чудя каква игра играе тоя индивид с тия "откровения", нали през цялото време и той е част от войната... нещо не се връзва... Палавров - разбрахме те, няма нужда да потретяш за 18ти път - всичко което не ви пасва на теориите е путинска пропаганда, дори да няма нищо общо с русия или путин пак путин ви е виновен 
Последна промяна nik на Пет Юни 23, 2023 5:09 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 23, 2023 5:06 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Ясно му е накъде отива войната и бърза да излезе от кашата. А може и по-високи цели да гони. Русия ще даде фира и все някой трябва да преговаря от нейно име... 
|
| Пет Юни 23, 2023 5:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
HCL агресивното поведение, и като цяло всичко което отразява характер, отстояване на позиция, собствено,мнение, е точно обратното на това което се промотира, естествено, че няма да бъде толерирано. А кое в корпоративната система не е точно така ? Не се уволняват СЕО-та само защото са се усмелили да не се съгласят с поредната простотия ? Не се стимулира кариерното развитие на послушните и приемащи новите ценности? За задължителните маймуни във всяка голяма корпорация няма да говорим, сега вече има и педали, лесбийки които са били педали и всякакви други неопределени. За това, че определени прослойки не може да ги увилниш, защото веднага се оказва че ги дискриминираш ? Я кажи с каква ролкова възвишена цел се е занимавал топмениджмънта на SVB, перфектен пример за мениджмънт на големи корпорации. Причината нещата все още да се случват, е че има инерция, има хора които вършат работа, и спсяват положението. Ти кокоо време ще се задържиш на работното си място ако започнеш открито да споделяш непопулярни виждания и да критикуваш днешните ценности ?
|
| Пет Юни 23, 2023 5:13 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ако беше разбрал щеше да се осъзнаеш и да се спреш. Така, че ... Едит: И много интересно - кои сте тези вие? Това говорене в множествено какво ли означава?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Юни 23, 2023 5:27 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
|
| Пет Юни 23, 2023 5:38 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Не се съмнявам, че положението в русия е такова, каквото го посочвате и че човешката измет изплува отгоре във властта по време на катаклизми и войни. Въобще не ги защитавам и не ги ща отново в БГ както преди 35 години (въпреки, че техните протежета от онова време останаха и все още управляват страната ни). Руската перестройка превърна партийните люде във феодали заграбвайки националните богатства. Всичко това не ме учудва и не ме разочарова, защото никога не съм имал някакви положителни очаквания от всички тях. Как да ме разочаровя някой, от който не очаквам нищо?
Разочарован съм от запада, от които очаквах нещо и то не беше финансови помощи, а отношение. Не очаквах запада да си позволява и да води лицемерни политики в ущърб на страната ни. Запада от пропагандата ("пропаганда" от испански означава реклама) се оказа коренно различен и не говоря за в БГ, а за истината за западните страни в самите тях. Не ми харесва на къде вървят нещата там особено напоследък. Очевидно съм бил много заблуден и с нереалистични очаквания (както в рекламите по свободна европа, DW, BBC и гласа на америка) и от там и разочарованието ми. Предполагам, че много хора са имали подобни нереалистични очаквания и са разочаровани като мен. И след като вече се осъзнава и вижда всичко това - очакването ми е, че в крайна сметка трябва да разберем, че трябва сами да си пазим интереса като държава и да не позволяване действия отвън и отвътре ПРОТИВ интересите ни.
Основния проблем според мен в БГ беше, че нямаше лустрация и "другарите" от преди 10-ти не бяха отстранени от ръководни позиции. Т.е. в БГ до момента преход имаше, но той се изрази в превръщането на партийните другари в капиталисти ограбвайки страната ни не без активното участие на службите. Всички те са част от организираната престъпност, която се избиваше помежду си (и все още го прави), която владее страната ни и в момента. Червени и сини, пембяни и т.н. - "джавкащи" се по между си и в крайна сметка пръкнали се от едно и също кутило. Кои са ДБ? от къде са се пръкнали лидерите им? А ББ кой е и от къде се е пръкнал?
Та в тази връзка не разбирам защо се джавкаме помежду си, вместо да започнем да си гледаме националния интерес. Джавкането ни е в услуга на тези, които ни налагат техните интереси (външни и вътрешни). Това толкова ли е трудно да се разбере? Прилагат ни принципа "разделяй и владей", и тъжното е, че номера им минава ...
|
| Пет Юни 23, 2023 8:28 pm |
|
 |
|
nik
|
+1 евала, много добре го написа, само остава да кажеш как ще обясниш какво е принцип на безпринципни хора какво е морал на хора без морал какво е национален интерес на хора които нямат национална принадлежност какво е лъжа или истина на хора които предпочитат илюзии пред реалност как да кажа че не съм хомофоб, а само не одобрявам лгбт+++ да се натрапва навсякъде включително и в училищата, но ако изкажа това мнение автоматично съм заклеймен като хомофоб как да кажа че не съм путинофил, просто не одобрявам грубата намеса на всички нива и масирана пропаганда от запад, но ако изкажа това мнение автоматично съм заклеймен като путинофил, дори русия и путин изобщо да ги няма в контекста
т.е. за да няма "разделяй и владей" как да се поправи счупената комуникация с хора които не просто летят из облаците, а се опитват и да заклеймяват всеки който ходи по земята
|
| Пет Юни 23, 2023 9:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
не знам защо обаче всичко от западе се приема за чиста монета а това от изтока винаги е лъжа, а фактите показват, че всъщност нещата са по-скоро обратните. Емо, много си прав, но има една малка особенност, ние сме много малко за да можем да се противопоставяме твърде радикално на когото и да е. Отделно, и преди го писах, кой е тоя глупак който ще тръгне да защитава националните интереси с хората които живеят в БГ ? Ами те само след два месеца ще се обърнат срещу него, защото за тях националните интереси не са важни, важни са техните лични, и доколкото това е чисто субективна преценка, изцяло податлива на външно влияние, то резултата е ясен. За съжаление мисля, че и изтървахме моемнта в който можеше да с епревърнем аконе в друго, то в някакъв регионален фактор, можеше по-умело да развием отношеният и със запада и с изтока, и не визирам само Русия, по скоро бих казал и с Русия. Това не се случи, това трябваше да стане в момента в който беше възможно, когато все още можеше да се контролира лесно всяка пропаганда и влияние които са против националните интереси. Това вече е невъзможно, от една страна заради интернет, от друга държавата вече не е в позиция да го прави. Ситуацията е като с децата, ако докато са малки не научат определени неща, не придобият определени навици, умения, начин на мислене след това вече е късно. Същото стана и с нас, тогава когато нацията можеше да бъде тласната в една посока, тя беше тласната точно в обратната, не без съответната помощ отвън. Вече е твърде късно, трябва да с есменят поколения за да с епромени мисленето, като при това трябва да има ясна държавна политика в тази посока, а то такава няма, няма и да има с тези ни западни партньори. На запада му трябват послушни и лесни за манипулация хора, така е и там, затова са и всички тия нови моди, мислишли че на някой му пука за правата, свободите, толерантността .... кенеди, защитника на черните е върл расист, но личните разбирания не му пречат да промотира политиките си защото това му даваповече власт. Същото е и със всички останали политики които се промотират днес. Ако го правят със собственото си население какво очакваш да се случи чуждото такова ? Лустрация на другарите не е панацеята, в държава в която повечето ръководни кадри по желание или не са част от партията не може да имаш лустрация, на какъв принцип ? Не ми казвай, че сред тях е нямало кадърни и способни хора.
|
| Пет Юни 23, 2023 9:26 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абе аз да питам на момента, какво е това 'лустрация'? Нещо като кастрация ли? Никога не съм я знаел тая дума 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Юни 23, 2023 10:34 pm |
|
|