Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Аз пък не мисля че е толкова лесно да се вмъкне някой който не играе с мафията, репресиите са както на държавно ниво, така на ниво мафия, така и отвън
Ако не си зависим за да има с какво да те държат за топките ще ти отнеме десетилетия в главоболия и неприятности от всички посоки докато станеш фактор

Сря Юни 14, 2023 8:54 am
Профил

Въобще не съм убеден в това, въпрос на желание, решителност и пари. Естествено човек без възможности няма как да го направи, но нали се сещаш че има много хора които са готови да помогнат на такъв човек, говоря за хора с възможности, и дори и да не ти се вярва, съвсем безкористно. Проблема със силните на деня се решава със сила, няма политик в БГ който да не може да бъде отстранен в рамките на 1 седмица, и никоя служба не може да го спаси ако някой иска да го направи. Това разбира се се отнася и за всеки нов който е различен, трябват си топки.

Сря Юни 14, 2023 3:02 pm
Профил

Ти ще отстраниш 1, а от американското посолство ще назначат 3ма на негово място и още 3ма да обикалят по всички медии на пълен работен ден да обясняват каква ушанка и копейка си и колко лошо ще стане ако докараш путин и комунизма в БГ, докато други трима започнат да разследват за уязвими места, минало, приятели, роднини, банкови сметки, бизнес, доставчици, клиенти, и всичко където могат да съсипят, да - трябват топки но само топки и пари не са достатъчни според мен, трябва първо да се прекъсне външното влияние и безкрайното финансиране на подобни дейности отвън, а за да се случи това трябва общественото недоволство да доведе до реална ответна реакция всеки път щом се опитат да внедрят в правителството чужд агент от американското посолство, или което и да е друго посолство

Сря Юни 14, 2023 3:34 pm
Профил

много надценяваш посолствата и възможността им за влияние и много подценяваш местните фактори. Посолствта са безсилни срещу някой който има подходящата местна подкрепа, защото тази подкрепа е на всякакво ниво, подкрепа не означава само пари, във всяка една амдинистрация, служба и минестерство има поне по няколко човека които с охота биха подкрепили някой който нистина иска да свърши нещо полезно за държавата, и това са обикновенно хора с достатъчно влияние, като го комбинираш с подходящата финансова подкрепа която също не е пробелм да се намери нещата са много различни. Основния проблем не е с външното влияние, проблема е изцяло вътрешен, в избирателите, те не искат такъв човек, та от тук първо не виждам кой разумен би сисложил главата в торбата и второ, при това положение което се осъзнава от всички, хората които биха го подкрепили финансово биха били доста резервирани, директно ти го казвам, провала е неминуем заради масата.
Ако вънпшната намеса беше толквоа лесна мислиш ли, че Орбан щеше да е още на власт ? В Унгария има също толкова силни външни лобита, силна организирана престъпност и корумпирани политици, но когато масата подкрепя някого, те са безсилни. У нас масата подкрепя крадци и измамници, дори някой да получи временна подкрепа, това ще е временно, защото оправията в нашата страна не е толквоа проста, нещо което преди 20-30 години можеше да мине безболезнено в момента ще предизвика всеобщо недоволство. Политиката да обясняваш на масите колко сме зле и колко те са зле не работи, но от друга страна докато масата не започне да поема някаква минимална отговорност нещата няма да се променят. Макар и никак спрямо разбиранията ми, на първо място гласуването трябва да стане задължително, защото очевидно управленвието трябва да е демократично. От нещо толквоа просто ще се се нададе такъв вой че няма на къде, особенно като сложиш една глоба от 10 хил лв за негласували. Много неща ще трябва да с епроменят, и не мисля, че мастаа е готова за каквато и да е промяна, еиднствената промяна която те искат е да получават повече, да правят каквото си искат, без никой да ги закача ...

Сря Юни 14, 2023 4:04 pm
Профил

Незнам как орбан постига тази подкрепа, но виждам в БГ защо няма подкрепа, заради външното влияние - соросоидни медии и НПОта работят денонощно за да постигнат това разеднинение и разногласие което имаме в БГ, денонощнта пропаганда и дезинформация по всички медии, виждаш как хората масово са лапнали по тая мантра дето пробутват американците като "демокрация".... но това е интересен въпрос - орбан как се справя с тоя проблем

Сря Юни 14, 2023 4:52 pm
Профил

виждаш каквото ти се иска да видиш, мислш че в Унгария няма такива медии и влияние, да не забравяме че Сорос е Унгарец :) Не виждаш основни неща, всички тия медии и НПО са с много ниска ефективност, иначе досега нямаше да има ни еидн симпатизант на Русия, а все още това е половината, дори повече от населението. Не казвам дали това е добре или зле, казвам го като факт. Но това няма нищо общо с външно влияние, това е изцяло вътре. Не е проблема дали някой подкрепя Русия или САЩ, ако преди всичко подкрепя страната си и е готов за промени факт е, че хората не са, не са дорасли за това, или може би просто сме си такива, не случайно споменах по-горе 500 години турско робство, колкото и гадно да звучи, но сме си робски народ, и като такъв ни е все тая дали ще са византийци, турци, руснаци, амариканци ... не ми се иска да го мисля но аз друго обяснение нямам. Някъде много назад прабългарските владетели явно са положили доста усилия за да си тренират послушен народ, с времето от тях не е останало нищо, и са останали само послушниците, които и тогава са били масата, но контролирана маса. Хората нямат самоопределение, нямат принадлеждност, нямат гордост или самоувереност, живеят с идеята че са вечно прецаканите, когато живееш с такава идея няма как бъдещето ти да е по-различно.
Това са факти, когато се променят хората ще се промени и системата. Всички тия приказки от тук и таме, както сега стана модерно за счупения обществен договор ... това са ала бализми, нищо счупено няма, той договора просто е такъв, не ме закачай и аз няма да те закачам, ако аз мога да крада и ти можеш да крадеш, под съзнателно или не, масата иска да живее в такава страна, ако всеки иска да може да нарушава закона, и да бъде изключение защо политиците ни да не са такова ? Всеки иска да е тарикат, хитрец, ами и те искат, не са по-различни ... трябва да бъдем честни със себе си, и аз самия в не малко отношения съм от тази група хора, нормално, не съм отрасъл на луната.

Сря Юни 14, 2023 5:29 pm
Профил

Ако виждам каквото искам да виждам тогава няма да съм обективен, за това според мен е по правилно наобратно - събирам впечатления и тогава обобщавам какво съм видял, та от там и споделям какво съм видял, предполагам си чувал мнения на българи заминали за чужбина, болшинството искат по добър живот, болшинството от тези които са останали също не биха отказали по добър живот, просто не знаят как да го постигнат, а на не малка част очевидно им е втълпено че някой трябва да ни "оправя" и по друг начин няма как да го постигнат и са се предали

Според мен тези които наистина искат батака да си остане са единствено хора с ръце в кацата с меда, а те не са болшинство за да ги даваме за пример

Съгласен съм че западната пропаганда има по малък успех в БГ от колкото на запад, но все пак има достатъчно заблудени души за да няма консенсус по какъвто и да било въпрос

Сря Юни 14, 2023 7:37 pm
Профил

Това да си мислиш, че искаш нещо и осъзнато да го искаш са две много различни неща. Когато не го искаш осъзнато и истински при първата трудност се отказваш от него, особенно ако разбереше че това което си си представял не е това което всъщност е.
Това, за чакането някой да ги орпави, също е фактор, но този фактор е по-малко или повече застъпен навсякъде, то това е много дълбоко в човешката природа, повечето хора имат нуждо от стадо, и от някой който да води стадото, а те предпочитат да следват. Чакането някой да ги орпави е пряк израз на тази ни особенност. Някой ще ни заведе на полянка с тучна трева, на изворче с бистра вода, ще ни преведе по пътека по която не дебнат вълци ... някой ... много е интересна социологията на големите примати, горили, шимпанзета ... не е лошо човек да се позаинтересува и да се разпознае нейде там, единствената разлика е, че природата не толерира некадърни водачи докато ние сме решили, че сме много зрели и умни и не е редно да убиваме водачите си по улиците само защото не сме доволни, а като няма и кой друг да ги яде .... не знам от къде това разбиране, че с нещо сме по-различни.
Я се замисли колк оот познатите ти са склонни на малки хитринки, тарикатщини ... да те предреди някого на опашката, да е първия .. ти не виждаш ли какво става като влизаш в БГ, един юруш всеки да е първи на паспортна сакън да не го прецака някой друг, и след това виси още 20 мин да чака багаж, ама важно е да е първи, да става тарапана ... или пък недай си боже да бързаш за някъде и да помолиш хората от опашката да те пуснат да минеш отпред, някои са суъгласни други с еправят ч ене са чули, трети са готови да налитат на бой ... сега то, естетсвено като знаят ебе си предполагат че и ти си някой тарикат който ей така просто з ада не чака се прави на умряла лисица ... замисли се за ежедневието ни, за хората около теб и ще видиш че тая промяна която уж всеки жадува някак изобщо не се вписва в характера и поведението му.
Всяко нещо има две страни, и не може да вземеш само тов акоето ти харесва, и да неглижираш всичко което не ти харесва.
Ще чакаме месията да ни оправи, ако не тоя век, следващия .
Хората са с много ниско самочуствие, то много интересно е това де, защото ако седнеш да си говори с някой прелива от самочуствие, ама като опре да свърши нещо и край, виждаш че това е просто привидно, тотален блокаж. Естествено това е нещо което не при всеки е естествено, имаме и някои специфики които се предават от родител на деца, така наречената скромност в голяма степен се изкривява до комплексиране , и то под много интересна форма, ти мама си най-умния и най-можещия, ама по добре си трайкай, или това не е за теб, и тем подобни ... едно от първите неща които трбяваше да се направи след прехода е да се създаде институт или каквото там ще с енарече, което да се занимае от една стрнаа точно с тия специфики на характера, и от друга с мотивация на хората, със създаването на горда нация със самочуствие. Самочуствие бе зпокритие е лошо, но още по-лошо е липсата на самочуствие.

Сря Юни 14, 2023 8:23 pm
Профил

nik написа:
Ако виждам каквото искам да виждам тогава няма да съм обективен, за това според мен е по правилно наобратно - събирам впечатления и тогава обобщавам какво съм видял, та от там и споделям какво съм видял, предполагам си чувал мнения на българи заминали за чужбина, болшинството искат по добър живот, болшинството от тези които са останали също не биха отказали по добър живот, просто не знаят как да го постигнат, а на не малка част очевидно им е втълпено че някой трябва да ни "оправя" и по друг начин няма как да го постигнат и са се предали

Според мен тези които наистина искат батака да си остане са единствено хора с ръце в кацата с меда, а те не са болшинство за да ги даваме за пример

Съгласен съм че западната пропаганда има по малък успех в БГ от колкото на запад, но все пак има достатъчно заблудени души за да няма консенсус по какъвто и да било въпрос

Ще ме прощаваш ама най вероятно това, че си обективен си си го решил ти самия. На мен никак не ми изглеждаш обективен. Напротив - станал си тотален путинофил. Битер оня платен трол дето се покри последната година-две.

Сря Юни 14, 2023 10:35 pm
Профил

Абе не знам дали е путинофил, но със сигурнос е американофоб :)

Чет Юни 15, 2023 1:38 am
Профил

Мда... айде пак развалената плоча... прощавам ти, явно не е лесно с толкова увреждания от предизиране с пропаганда

Тони, напълно съм съгласен за последствията, последствия трябва да има, това е "обратната връзка", в момента сме без никаква такава, отворена система без обратна връзка

Чет Юни 15, 2023 8:30 am
Профил

palavrov написа:
...

С какво пръскат и промиват мозъците ви в Брюксел? Как на някой не му мина през главата, че освен партийната линия(на еврофашистите) има и друга гледна точка. Не знам дали си чел "Фашизмът" на Желев. Прочети книгата, смени заглавието с "Демокрацията" и се опитай да намериш 10-те разлики :!:

Чет Юни 15, 2023 8:31 am
Профил

Не е ли ясно че всички тия системи в основата са си еднакви, разликата е в картинките и музиката :)
Не е въпросът за самата система, въпросът е за нейните действия и политики. До преди 20-30 години западната, визирам американската, система си беше що годе наред. Това което се случи се дължи според мен в основна степен в липсата на враг, или конкурент или както и да го наречеш, някой равностоен. Това изпадане в безтегловност позволи да избият много крайни политики които едва ли имат някаква съществена цел.

Чет Юни 15, 2023 8:42 am
Профил

syscop написа:
palavrov написа:
...

С какво пръскат и промиват мозъците ви в Брюксел? Как на някой не му мина през главата, че освен партийната линия(на еврофашистите) има и друга гледна точка. Не знам дали си чел "Фашизмът" на Желев. Прочети книгата, смени заглавието с "Демокрацията" и се опитай да намериш 10-те разлики :!:

Замерят ни с пачки и те ти резултата ...

Чет Юни 15, 2023 3:28 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Замерят ни с пачки и те ти резултата ...

Ааа, ще прощаваш ама пачките и дългът към Истината са две различни неща. Едното не е подчинено на другото. Освен ако не си модерен политик де. Тогава за истина се приема най-добре платената версия :D

Чет Юни 15, 2023 3:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991 ... 1080  Следваща