Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Е, и какво лошо е направил по-точно? Ако няй ден го поканят за разговор и в американското посолство бих се изненадал ако не отиде

Чет Юни 08, 2023 9:46 pm
Профил

А-ма как се е наперил на снимката само ...

Дано не излезе поредния продажник, щото ако се окаже такъв - нямаме никаква друга алтернатива (поне за момента). Партиите от статуквото са най-вредния и гнусен вариант и това го доказват с намеренията, действията и приказките си ежедневно и ежечасно.

Големия печеливш от положението в момента май е доган.

Чет Юни 08, 2023 10:19 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Емиле, ти честно ли...?! :)
Всъщност знаеш ли какво е копейка?
И ако да, сещаш ли се що прякора му би могъл да е какъвто е?

Чет Юни 08, 2023 10:43 pm
Профил

Значи, чисто политически това е правилен подход, и Руско, и Турско, и Американско и Китайско .. всички посолства трябва да са в целите на някой който иска да постигне нещо за БГ, но не да ходи там да му диктуват речи и назначения а да опитва да стриже костенурка ... тоя конкретно обаче не е от тия, и тоя, както и тия в сегашното правителство ходят там за консултации, дали на тоя конкретно му нареждат не знам, но почти съм убеден, че не е отишъл точно за благото на страната. Това е малко несправедливо спрямо него, тия които ходят в американското заработват доста по-добре.
А за Доган, той винаги е бил печеливш, въпроса е дали още е Доган.

Чет Юни 08, 2023 10:47 pm
Профил

t_i_t_o написа:
Емиле, ти честно ли...?! :)
Всъщност знаеш ли какво е копейка?
И ако да, сещаш ли се що прякора му би могъл да е какъвто е?

Да, знам какво е копейка и се сещам защо прякора му е такъв.
Проблема ми е ,че не искам партиите от статуквото - нито една от тях и в същото време не виждам някаква алтернативна такава, заради която вота на следващите избори да не ми е отрицателен, какъвто ми е през последното десетиление...

Чет Юни 08, 2023 11:00 pm
Профил

Всъщност някой има ли някаква информация за реална причина на тоя прякор? В смисъл нещо повече от западна пропаганда повтаряна от зомбита? Подчертавам - реална причина
Щото за продажниците на опашка пред американското посолство вече всички знаят, дори и бочко не се крие и си признава директно колко пъти са го привиквали, и въпреки това прякори не се размятат ежеминутно както копейкин

Чет Юни 08, 2023 11:40 pm
Профил

Ами това е част от пропагандната машина, има голяма разлика между руска и американска пропаганда, това в не малка степен е свързано от тези за които пропагандата е предназначена. Американците са мого елементарни хора, и се манипулират по доста елементарен начин. Те приемат всичко казано за чиста монета, защото не очакват да бъдат лъгани. Това е една много дълбока тема, свързана с много неща, вкл. и това което Миро е споменавал няколко пъти относно какво системата насърчава, и защо някъде е достатъчно да кажеш това бее така, а на друго място пишеш 15 декларации и ти трябва заверка от папата, свети петър и по възможност светия дух
Няма абсолютни предимства, всяко положително нещо си има и негативните страни. Това сляпо доверия е една от тия негативни страни. Като съчетаеш това, с факта че са доста елементарни, и някои други специфики, може да разбереш и какво стои зад тяхната пропаганда. Не говоря само за тази по света, същото е и на местно ниво, същите са им и предизборните пропаганди, по същият начин се топят и прецакват. Не се очаква слушателя да влага много мисъл в-у това което чува, то е насочено на много първично и първосигнално ниво. Дори и в момента след като толкова много злоупотреби и машинации лъснаха, отново болшинството са със същия подход към нещата.
От друга страна пропагандата в Русия е съвсем ралзична, тази в Китай и тя е различна, доста по-дълбока, цели пропагандирания да се замисли малко, и действа на съвсем друго ниво.
От тук и разликите в ефективността, амриканскатапропаганда колкото и добре финансирана никога не е успяла да пробие на определени места, примерно в Русия, или Китай, и не само. По същата причина и ефекта в Българиоя е такъв, след толкова години, и толквоа изразходвани средства се оказва, че поддръжката за САЩ и запада е точно толкова колкото тази за Русия, като със сигурност разхода на Русия по техната пропаганда е доста по-малък.
Това се обеснява съвсме просто, за да постигаш цели с прости методи основавайки се на първосигнални реакции трябва да държиш стимула постоянно и да го засилваш. Успееш ли обаче да впрегнеш съзнанието на самия зрител, то от там нататък няма нужда от много намеси. Горе долу аналог е като да си се порязал с ножа докато си белил салам, ще ти държи ден два влага, след седмица ще си забравил как си се порязал и след месец пак ще се порежеш .... ако обаче си си отрязал пръста докато си рязал не самия факт за болката , но факта че част от теб я няма, и този факт е винаги с теб, особенно докато режеш нещо ще те кара да се змаисляш доста повече. Не е най-добрия пример но предполагам е разбираем.
Сега, това не означава че ендите "зрители" са по-умни от другите, това няма мнго общо с интелекта, може би до някъде нивото на образование, но най-вече средата в която се живее, обществото, нагласите и т.н. защо Руснаци и Китайци не изпзолват американския тип пропаганда е ясно, защо Американци не изпозлват източния .. не е да не я изпозлват, има подобни случаи, но като цяло те си падат по мейнстрийма, отработено и отренирано, и макар изискващо повече ресурс, в крайна сметка с по-малко усилия.
Преди 20-30 години, тоя тип пропаганда който ни се налага сега в БГ от запада нямаше да постигне и 10% от това което постига в момента, но обществото се промени, средата се промени, та успява да постигне някакви резултати.

Пет Юни 09, 2023 2:22 am
Профил

ToHu написа:
Това е една много дълбока тема, свързана с много неща, вкл. и това което Миро е споменавал няколко пъти относно какво системата насърчава, и защо някъде е достатъчно да кажеш това бее така, а на друго място пишеш 15 декларации и ти трябва заверка от папата, свети петър и по възможност светия дух
Няма абсолютни предимства, всяко положително нещо си има и негативните страни. Това сляпо доверия е една от тия негативни страни.

Това за което съм говорил е правната страна, която въпреки негативите според мен е по-добре устроена на запад. За дребни неща насърчава доверие. Лошото е, че не действа за големите измами.
Проблемът с пропагандите е, че меко казано не стимулират истината. Това е по-типично за източните (незападни) системи, където неудобните факти често се премълчават. При западните системи по-скоро говорим за откровени лъжи. Сега някои тук ще скочат, ама това си е заложено в устройството на системите. По-горе писах за правната страна.

Но ако погледнем икономическата страна, на запад е немислимо да имаш продукт без маркетинг и без реклама. Няма или поне аз досега не съм видял реклама, която да посочва недостатъците на продукта. Винаги се рекламира само част и то добрата част от параметрите на продукта. А не малко реклами съдържат и откровени лъжи. Факт е, че рекламния пазар е почти изцяло западен. Донякъде е разбираемо, западните продукти са по-добри, съответно западните компании могат да си позволят да отделят пари за реклама. Няма смисъл да се рекламира Москвич или Лада, нали? Но има един проблем с тая логика, тя предполага че рекламата не променя възприемането за продуктите. Но ако истината е, че западните продукти са по-добри и рекламата не променя нищо, то излиза че парите за реклама са пари на вятъра. Ако не са на вятъра, то пък излиза че все пак рекламата въздейства на клиента.
С две думи искам да кажа, че в икономиката истината е много по-манипулирана на запад. Даже няма значение какво се разбира под "истина", дали субективна, дали абсолютна и т.н. Кой как ще да я разбира, тя е по-манипулирана.

Същото важи и за политиката. Западните системи се базират на кампании. Без кампания, никому неизвестен кандидат няма как да бъде избран за каквото и да е. Въпросът е какво е една кампания и какво цели тя - представяне на истини, на факти? Или пък като рекламите, плащаш за да наложиш своя продукт, кандидат?
Според мен малко или много западните политически системи използват манипулации. Не твърдя, че източните задължително са по-добри. Това че там може да се сложи някой напълно неизвестен, без да се дава каквото и да е обяснение защо се слага е по-добрия вариант. Просто казвам че на изток проблемите не са свързани с манипулация на мисленето, а са други проблеми.

Същото важи и в културата. Няма нужда да казвам как се представят нещата в холивудските филми. Кой е добрият и кой е лошият и т.н.
Същото важи и в медиите, а за НПО-тата да не говорим, там малцина знаят за какво става дума изобщо.

Така, че твърдението ми е, че западното мислене е много по-манипулирано и то в мнооого области. Пропагандата е много по-използван инструмент на запад, отколкото на изток. Което не значи, че на изток всичко е цветя и рози. Просто там се използват малко по-различни инструменти, за да се управляват хората.
Конкретно за така наречената "руска пропаганда" това за мен е пълна глупост. Да има и такава пропаганда и мога да изброя много такива пропагандатори, но сред тях няма нито един руснак или някой свързан с Русия. Истината е, че руснаците са жалки в тая област. Дори не могат да сформират собствена идеология или теза, още по-малко пък да я представят по медии, даже в собствените си медии. Да твърдиш, че има руска пропаганда е като да твърдиш, че Москвич е най-добрият автомобил за всички времена. Под руска пропаганда се разбират хора като мен, които всъщност не сме съгласни със западната пропаганда.

Пет Юни 09, 2023 10:02 am
Профил
Аватар

https://twitter.com/EndWokeness/status/ ... 6422590464

Хммм.... :-k

Пет Юни 09, 2023 10:17 am
Профил

Еее бабане, това е топ новината на десетилетието!
П.с. първият коментар под нея е идеален, да ти го преведа ли или ще се справиш сам предвид че точиш парите на кралството?

Пет Юни 09, 2023 10:54 pm
Профил

тито, много грешиш, за нас може да не е новина, и да няма нищо странно в това, но ако не знаеш за това тук се лежи в затвора. Лично за мен това е свъем нормално, но това е абсолютно табу за тук, извън всякакви норми и е доста сериозно престъпление, дори направено веднъж по начина по който го прави. Ако аз отида в училището на дъщеря ми, и направя това са някоя нейна съученичка, дори нейна приетелка, без никакъв зъл умисъл, мога да ти гарантирам че ще ме съдят. Същото се отнася и за учител, ако учител направи това почти сигурно срещу училището ще се заведе иск, и най-вероятно прокуратурата ще го съди и осъди.

Съб Юни 10, 2023 3:24 am
Профил
Аватар

Сериозна простотия - как точно 80 годишен дядо, президент на САЩ ще опипва малка дечица пред очите на целия народ там? Медийни простотии...Защо изобщо ги забелязвате...Ако беше документиран педофил щеше да нещо друго, ама не е.

Съб Юни 10, 2023 9:58 am
Профил

Всъщност точно там е простотията - че го прави пред медиите, което само доказва колко неадекватен е през цялото време, уж се снима а не осъзнава че това което прави го гледа цял свят

Явно нищо не си разбрал от написаното от тони
Тези деца на друго място ги правят булки, това са си локални особености, традиции, обичаи, а в америка -закони, в УК също сериозно ще си изпатиш ако докоснеш чуждо дете, макар и без лоши намерения, докосване имам предвид най безобидно според бългавските разбирания

Дори като турист да отиваш в някоя държава е твоя отговорност да се информираш и спазваш местните закони и особености, а байдън не е турист....

Съб Юни 10, 2023 12:00 pm
Профил

Това тук хич не се има за простотия. Въобще няма да говорим дали всъщност не е педофил, един такъв от техния кръг познати случайно се самоуби в ареста, интересно е кои са му ходили на гости ..Клинтън, обонго, Гейтс вкл.и Байдън ...та никога не знаеш.

Съб Юни 10, 2023 5:14 pm
Профил

https://youtu.be/O_KTNSJTBf8
не, че съм фен на карбовски, но доста истини се казват от странен човек ..

Съб Юни 10, 2023 6:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988 ... 1080  Следваща