|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
ПП-ДБ се запъти по пътеката на ИТН...
|
| Вто Май 23, 2023 3:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Мдааа да видим.
|
| Вто Май 23, 2023 4:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами те са толкова крещящо некомпетентни, че е цяло чудо че са успели да намерят шарани даже и за тоя път
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Май 23, 2023 5:34 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Измежду редиците на тези партии стоят изключително образовани хора .... проблема в държавата са пипалата на октопода които мисля че няма земна сила и институция която в рамките на моя живот да изкоренят
|
| Чет Май 25, 2023 10:20 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами в техния случай тия дипломи са повече част от проблема, отколкото от решението. Човек може да е много образован и същевременно силно некомпетентен, и това и много опасна комбинация понеже дава на индивида лъжливо самочувствие. България и друг път е имала случаи на некомпетентно управление с назначени "наши хора" по диплома. Последния път беше с първото "царско" правителство преди около 20 години, и резултатите от него са известни на всички.
|
| Чет Май 25, 2023 11:06 am |
|
 |
|
Edesign
|
Изобщо не съм съгласен с теб - ако не беше октопода с пипала във всяка канцелария до най-малката паланка в българия и армията от цигани заети в строителство, наркодилърството и контрабандата всичко щеше да е перфектно ..... образования човек си е образован особено тези които са се доказали и пред света.....
|
| Чет Май 25, 2023 11:22 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Това че някой е образован съвсем не значи, че ще използва главата си в полза на народа. Андрей Луканов, Иван Костов, Милен Велчев, Йордан Цонев, мистър 10% и мн. други да не би да не са/бяха образовани? Бяха/са и образованието им беше/е с покритие.
Просто образования ще открадне много по-прикрито и изпипано ако реши, че не си заслужава да работи в интерес на страната, а в свой личен. Те за това някой за лично да открадне лев предизвика загуби за страната в хиляди и/или милиони. (разруши "държавна"къща за да построи "лична" колиба)
И за да няма "изкушили се" трябва контрол и тояга от работеща правораздавателна система. Като няма такава - какво да очакваме? И сега има закони за кражба/присвояване в особено големи размери, наказания за престъпно бездействие, национално предателство и т.н. (не съм вещ в тази материя) Въпроса е, че няма кой да ги приложи и понеже всичко това е в интерес на запада за да си прекарват и вредните за нас политики - не правят нищо по въпроса - даже подкрепя статуквото. Е това естествено доведе до анти западни и анти американски настроения и сега се опитва да ги представи като про-руски. А-ми не са про-руски. Помним какво беше преди 10-ти ноември и не вярвам някой да иска да се върнат руснаците и онези времена (то и не може).
Има даже в севта и понятие като "омразен дълг", който примерно взет и похарчен от правителството въпреки волята на хората - отпада и държавата не го дължи. Преди около 10г. имаше такъв прецедент и то със страна от западна европа... (ама не се говори много за това и много хора даже и не знаят за това. Защо ли? )
|
| Чет Май 25, 2023 11:54 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това да не си съгласен си е твое право, за мое съжаление Само че другия път като се сговнят нещата, а то ще е съвсем скоро, си спомни онова мъдро изказване на Айнщайн за опитите с еднакви резултати. Тия кукички с разните комунисти, мафия и т.н. вече седят във водата много време и се учудвам, че има хора дето все още кълват на тях. Ако за 30+ години не са оправили положението, откъде тая увереност, че точно сега ще го оправят? Всеки път обещанията са "точно ние ей сега ще ви оправим"... и винаги се оказват верни, но не както избирателите са си представяли "оправянето" 
|
| Чет Май 25, 2023 3:33 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Стига ми да ни вкарат в Шенген, че ми е писнало от чакане по границите за паспортни проверки. Ако може направо целия свят да го вкарат в Шенген. И за еврото така, не е въпрос на живот и смърт но ще ми е по удобно в ежедневието ако из цяла европа/свят плащам в една валута. Битовизми.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Май 25, 2023 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
все ми е там за шенген ....ако може да не ни вкарват по-добре, а ако ни изларат и от ес още по-добре ....
кой е октопода пуснал пипала, можем ли да го опишем поне ако не да го назовем ? Друг важен момент, твърде много се притесняваме кой колко ще открадне, и друг път казвал, не е важно колко ще открадне а с какво ще допринесе. В крайна сметка в редки случаи става въпрос за истинска кражба, комисионната не е кражба. А във вземането на пари за да уредиш един или друг изпълнител/доставчик няма нищо лошо, проблема не е във вземането на парите. Българина, както и много балканци са крайно завистливи същества, и вместо да търсят реалните проблеми, те са водени от завистта си, и фокуса им винаги е на грешното място. И един друг момент, да свалим розовите очила и да погледнем реално, колко получава СЕО или директор на борд на голяма фирма у нас ? Ако не знаете сумите са 5 и 6 цифрени, на месец. Държавата е най-голямата фирма, рефно е шефовете и да са добре платени, а те не са. Супер е да има шефове които го правят само за идеята, за България, ама няма много такива, колко от вас са в държавната администрация ? Та тия хора трябва да бъдат платени, ако държавата не е склонна да им плаща, то те си намират начин да си платят сами. Така наречените кражби са един вид заплата. Важното е какво правят въпросните хора. Лично на мен ми дреме как държавата си харчи парите, ако осигурява това което е обещала. Проблема е, че тя не го осигурява, т.е хората не си вършат работата, а не е в това че крадът. Отчасти защото такива си ги избираме, не избираме честни хора, а такива които лъжат, защото ако не лъжат, няма да бъдат избрани, трябва да кажат това което масата очаква.
|
| Чет Май 25, 2023 5:14 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Шенген-менген - всичко това е измислено с цел да се ограничи трафика на хора към "демокрациите" и лично на мен ми е все тая при положение, че пътувам само няколко пъти годишно. Нещо като "свободните" общи пазари между страните, за които са въвели квоти и в които се дотират производителите по най-различерн начин по " свободни пазарни принципи". Т.е. всеки дърпа чергата към себе си... За еврото - въпрос на желание на банката ти е да предложи услуга разплащане и превалутиране във всякакви валути с един клик от мобилното им приложение. Ако правилно съм разбрал - целта да ни вкарат в еврозоната е много по-дълбока от това да можем лесно да си пазаруваме от немския И-бей примерно.
|
| Чет Май 25, 2023 5:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А какво ти пречи и сега да пазаруваш ? Аз пътувам или пътувах, често из европа, но шенген никога не ми е бил проблем.
|
| Чет Май 25, 2023 5:23 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Съгласен съм, че трябва да са платени, но те трябва с труда си да си изкарват парите. Ти едва ли ще държиш работник, който не може да си изкара заплатата защото му липсват умения. И ако го хванеш да краде пряко или да "пазарува" от доставчици с които се е договорил на по-високи цени (за да има и за него) - ти какво ще направиш? Администрацията е силно раздута (предполагам е ясно защо и как се стигна то тук) и държавата плаща колкото може. На тези хора като не им стигат парите - никой не ги е вързал да работят в държавната/общинската администрация. Напускат и си намират платена работа благодарение на уменията си, която отговаря на високата им квалификация. А защо не го правят ? Вероятно защото им липсват уменията които да им позволят да работят платена работа или защото ги мързи да работят.
|
| Чет Май 25, 2023 5:31 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами тук въпросът е като за яйцето и кокошката. Тъй като демокрацията е силно популистки строй, няма как тези хора да са добре платени, дори и президента на САЩ е доста ниско платен като за СЕО на най-голямата фирма в света, rрелано дъщеря ми която преди две година започна работа получава колкото него .... но такъв е живота в демокрацията. Защо някой да го прави, колко са тия които биха го правили за идеята ? И ако са готови да го правят за идеята, то пак има някава цена. За пример, аз години се занимавах с една фирма, не е моя, но ми харесваше идеята, исках да направим нещата да се случват, плащането беше по-скоро символично от моя гледна точка, но никой никога не каза абе тия глоби няма ли да си ги платиш, или тия пари пари кога ще ги отчетеш , никога не съм злоупотребявал, но съм харчел за всичко което съм счел за необходимо, дали са инстурменти за служителите, дали е за бяд, дали за гориво и глоби, за някоя играчка която съм харесал без да занм дали ще върши работа .. никога никой не е питал. Пренеси го към управляващите, демокрацията може ли да търпи управляващ който да речем не краде по сегашните разбирания но иска да има комфорт, да се вози в нова луксозна кола, да обядва където, когато и с когото си поиска, да идва на работа когато си поиска и т.н. и т.н. ... Когато няма доверие се търси контрол, когато има контрол, и когато липсва адекватно заплащане, някой дори и да има съвсем безкорестно желание в един момент се променя. Защо да го прави, защо да се торемози, да прави нечий живот по добър а неблагодарника да с ехваща ама защо лети в първа класа, ама какви са тия обяди за по 1000 евро, ама защо са купили толквоа скъпи коли ... всяко нещо си има границите. Хората които наистина биха го правили безкористно много добре осъзнават ситуацията, и болшинството от тях не искат да го правят, в крайна сметка колкото и да се родолюбец, всеки човек на първо място е егоист. Точно затова демокрациите са обречени, това е невъзможна форма на управление, не предполага съвестни, разумни, кадърни и решителни индивиди да управялват. Предполагат управление от слабохарактерни, неспособни, страхливи и лъжливи индивиди, точка. Саудитският крал мислиш, ли че някой му държи сметка защо си е купил яхта за 500 млн и в нея има картини за 2 млрд ? Някой дали му държи сметка за нещо ? Хората живеят достатъчно добре за да не мислят и гледат натам, в един момент в който живота им стане твърде тежък или усетят твърде голяма несправедливост сигурно ще погледнат, но докато нещата вървят те не се интересуват.
|
| Чет Май 25, 2023 6:45 pm |
|
 |
|
satchy
Ранг: Минаващ
|
Може би си прав за квалификацията, но и къде тази работа при това платена в България? Или визираш да ходят на вън хората оставяйки семейство, да берат чушки или там ягоди или да побиват колци за слънчеви централи? Изключвам процента много високо квалифицирани които могат да започнат на истина платена работа но навън. Понеже много народец научил се да чука кодец на клавиатурата за без пари тука си мисли, че му плащат!
|
| Чет Май 25, 2023 6:46 pm |
|
|