|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:53 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
такивата като него, първи ще избягат от БГ...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Юли 13, 2022 12:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Вилает на турция твърдо не, обаче ... 16-та съветска република - няма проблеми.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Юли 13, 2022 12:56 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ушанките пак се размечтаха 
|
| Сря Юли 13, 2022 12:59 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Кирчо е най-тъпият и най-некадърният политик, който сме имали някога. За съжаление не е само той, всички евроатлантически педали, включая и герберите и социалистите даже са тотално неориентирани. Толкова са зле, че не могат да постигнат каквото и да е. Може би единственото което донякъде правят е да изпълняват американски поръчки, но според мен и в това са некадърни. Критиците им просто ги надценяват. Никой не ги бръсне навън, те и затова може би толкова се напъват, че да ги забележат. Макар, че ако ги забележат не знам каква ще е реакцията. На практика те си играят като децата с онова модерното "предизвикателство". Правят някаква голяма простотия и чакат всички да ги подкрепят, щото ако някой бъзльо не ги подкрепи се обявява за путинофил. Просто жалка картинка... но българите си заслужаваме политиците.
|
| Сря Юли 13, 2022 3:38 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз и друг път съм го отбелязвал - основата на тия спорове няма нищо общо с нечии републики или кой диктатор бил нападнал какво. Споровете са за и против "демократичния либерализъм" (мисля че това е официалното име на съвременния режим). Споровете са също дали е правилно един да казва "скачай" и всички да скачат, а който не скача веднага се превръща в аутсайдер, а ако вземе да скочи когато не му е казано, дори и по-лошо. Споровете са също дали учебна програма в която принц целува друг принц вместо принцеса, е добра за деца в предучилищна възраст, а в случай че някой не се съгласи, да му се стоварят лайна на главата. Също споровете са дали историята може да се пренаписва според съвременните "морални норми" и да се заличават или преиначават събития, които в момента не са удобни. И има още спорове дали една държава или един съюз от държави могат да държат заложник целия свят под предтекст че е за тяхно собствено добро. И безброй други такива детайли... Та по същество искам да кажа че отборът на "ушанките" няма голямо отношение към руските неща, нито пък отборът на "леваците" (заради левите им убеждения). Разделенията са много по-фундаментални от това
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юли 13, 2022 4:01 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тъпите ни политици......американските поръчки......европедалите..... С такъв мат'рял, толкова. 
|
| Сря Юли 13, 2022 4:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Чудно как се извъртат нещата, не помня никой някога тук да е споделял идеята за 16-та република, имаше дискусия относно дали това е било официално някога обсъждано или не. Та от къде тая логика не знам, шанса Турция да има тереториални претенции или да иска обособяване на "независими" области в България е поне с два порядъка по-голям от това Русия да ни "освободи", "приобщи" и т.н., и с оглед политиките на Ердоган изобщо не в за пренебрегване. Да не говорим, че като страни членки на НАТО, НАТО не може да се намеси, въпреки, че няма съмнение на чия страна би се намесило  Няма какво да се лъжем, като нещо от което да се печели, България няма никаква стойност за който и да било, каквото с нея такова и без нея, но геополитически има стратегическо значение, същото важи и за други страни на Балканите и в Източна Европа. Та като такива, сме потенциален плацдарм за пишкомерене, каквото се случва в Украйна. И ако погледнем историята, то точно тия на които се кланяте имат навика да ни го слагат с топките, и не само на нас разбира се. Русия е един доста безопасен балансьор, срещу който тече поредната битка, ако загуби тежко и горко на такива като нас защото ще загубим и малкото значение което имаме за запада, и тогава вече можем да бъдем нарязани, овкусени и изядени.
|
| Сря Юли 13, 2022 4:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не съм съгласен с това. По-вероятно е целите им да са по-различни от тия които би ни се искало. И допускам, че с тях се справят съвсем задоволително.
|
| Сря Юли 13, 2022 4:59 pm |
|
 |
|
lcr
|
Путлер, от 8 г. се вихри в Украйна, като последните 5 м. доста "активно". Същевременно заплашва НАТО, бившите соц. държави, Европа, САЩ с пълномащабен конфликт и ядрено оръжие.......
Но вие сте талантливи геополитически анализатори и поради това, се абстрахирате от това а чертаете сценарии за Турция и пр.
Какво беше онова за треската и за гредата в окото.....
|
| Сря Юли 13, 2022 5:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Това е коренът на войната в Украйна. Само че в този военен спор ние нямаме избор коя страна да заемем. Щем не щем, ние сме на страната на запада. Въпреки цялата пропаганда в обратното, руснаците нямат никакво намерение да ни вземат под крилото си както беше едно време в соц. блока или варшавския договор. На тях даже и Украйна не им трябва, камо ли нещо повече. Ние отдавна сме от западната страна и ще останем, най-малкото защото нямаме друг избор. Проблемът е, че българите тотално не разбират кой са, какви са и още по-малко какви искат да бъдат. Ние сме тотално заблудени, особено политиците. Значи нашето място е на запад и по-точно в Европа. Но ние НЕ СМЕ тези които карат влака. Ние сме най-бедните, най-слабите икономически, военно и във всяко друго отношение. Ако искаме да сме част от европа и особено ако искаме да подкрепяме политиките й (нещо, което аз лично не искам) нашата роля не е да бъдем силните, а да не бъдем най-слабите. Ние упорито забравяме, че сме най-слабата част на европа. Или сме идиот, не знам кое от двете. Но няма друго обяснение защо водим такава външна политика. Визирам отношението ни към Русия, още малко и едва ли не ще й обявим война и ще тръгнем да атакуваме Москва. Това е пълна глупост. Все едно на фронта най-зле въоръжената и най-зле обучената рота да тръгне в атака сама. Резултатът естествено ще е плачевен за тая рота и доста неприятен за останалата армия. Не казвам, че трябва като страхливци трябва да дезертираме. Просто трябва да знаем кой сме и какви сме. Съответно да си мерим и приказките и действията. Същото важи и за политиката ни към еврозоната. Няма проблем да влезем в клуба на богатите, както се нарича. Но да влезем бедни и само да плащаме членски внос е пълна простотия. Същото важи и за плана за "възстановяване". Първо бяха 22 закона сега станаха 40 закона, които спешно сме трябвали да промени за да ни дадат пари. Ако аз бях политик и през ум ни би ми хрумнало да кажа, че ще променям закони заради пари. А като гражданин съм готов да гръмна всеки политик, който е готов на подобна глупост. Не знам какви са тия промени, но ние или се нуждаем от тях или не. Ако се нуждаем от промените в законите, то е обидно някой да ни плаща. А ако не се нуждаем е още по-обидно... Същото е и с борбата с корупцията. Да назначаваш роднини, любовници и само такива, както и да твърдиш, че точно определен човек трябва да е начело на еди-каква си комисия, или че еди-кой си не трябвало да е еди-какъв си е висша форма на борба с корупцията. Поне според мен, щото очевадно според много българи е друго...
|
| Сря Юли 13, 2022 5:52 pm |
|
 |
|
lcr
|
Много първично мислене. Никой не ни кара да променяме закони срещу заплащане. Така, както трябваше да променим сума ти и неща, когато искахме да станем част от европейската банкова система, така и сега, ни се налагат условия за еврозоната. Няма нищо лошо в това да се научиш да играеш по правилата. Всички помним, какво беше преди да се въведе валутния борд.
За бедни, не знам, но със сигурност, сме големи тарикати. И поради това, се налага, често да ни бият през крадливите пръсти.
Шуробаджанащината е национална черта и за това не ти е виновен ЕС.
И не на последно място - може и да сме най-бедните, но измежду тези от най-богатия съюз.
Накратко - за да кажеш че ЕС ни вреди, трябва да кажеш, какво е, когато не сме част от него.
|
| Сря Юли 13, 2022 6:04 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Който не иска ЕС да тича в южно косово и да каже там че предците му са плода на любовта между Александър Македонски и Хефестион. Веднага ще му издадът докумени и не трябва да се притеснява за ЕС още поне 10 години. Единствения проблем е че ще трябва да се презапаси с зехтин, защото албанците като ебат не си носят лубриканти
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Юли 13, 2022 6:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
lcr, вече не си нов в тоя форум. Би трябвало досега да си забелязал, че малко или много тук се познаваме. Най-малкото виртуално и знаем кой какви тези има. Не е като в разните сайтове, дето всякакви хора пишат всякакви неща без да се познават. Значи, ако досега не си разбрал, че аз не съм нито против ЕС, нито против даже еврозоната то явно никога няма да го схванеш и всеки опит от моя страна да те убеждавам би било пълна загуба на време. Против съм определени неща от политиката в Европа, но това е нормално. Щеше да е ненормално всички да мислят еднакво по всяка тема. В случая с еврозоната вече обяснявах защо НЕ бива да влизаме. Не бива, защото просто не сме една и съща категория с останалата част. Ние сме по-бедни, структурата на икономиката ни е различна и т.н. Щеше да бъде хубаво да не беше така, но фактите са такива. Ако влезем в това състояние сега, то финансовата и икономическата уравновиловка ще ни се отрази много зле. Не искам да навлизам в детайли, защото не съм икономист. Но съм гледал доста анализи на много по-компетентни от мен и техният извод е такъв. Простичко най-добре се илюстрира с аналогията между столицата и дълбоката провинция. Ако си представиш, че Европа е столицата, а ние сме долно-нанагорно от провинцията, то в момента в който уеднаквиш регулациите бизнесът моментално се изнася от долно-нанагорно и отива в столицата. Или столичния бизнес изяжда тоя в долно-нанагорно. Някой селски фирми може и да оцелеят, но чисто статистически никак не е добре за тия от провинцията. В това няма нищо лично и няма виновни за нищо. Еврозоната ще ни изяде, не защото европейците са лоши хора или че правилата в еврозоната са кофти. Просто ние към този момент не сме в една и съща категория с тях. Имаме нужда от регионална политика, каквато в ЕС има но е твърде козметична. На практика разни програми, които само водят до корупция и нищожен резултат. Те няма да ни оправят, нужно е ние самите да го направим. Ние може да се борим за влизане в еврозоната, но след като си напишем домашното. В момента не сме готови. Освен това може и да не се борим да влизаме. В това също няма кой знае каква драма. Влизането в еврозоната не е кой знае каква далавера, без която да не можем. Проблемът е, че няма излизане... съответно ако влезем неподготвени нещата стават много по-сложни. Сега можем да си позволим по-добри или по-лоши финансови политики и в резултат на това да ги настигнем или да изостанем още. Но след влизането няма да имаме тази възможност.
|
| Сря Юли 13, 2022 7:02 pm |
|
 |
|
lcr
|
Коментирам единствено и само написаното. Черно ня бяло си написал "евроатлантически педали" или "Ако искаме да сме част от европа и особено ако искаме да подкрепяме политиките й (нещо, което аз лично не искам)"
Какво заключение следва да си направя за политическата ти ориентация, що се касае до ЕС ?
Ако намираш заключенията ми за неправилни, то започни с това да се изразяваш коректно.
|
| Сря Юли 13, 2022 8:09 pm |
|
 |
|
nik
|
отдавна разбрахме че заключенията ти не са правилни не заради изразяването на тоз или оня, а заради неспособността ти да приемаш фактите такива каквито са, без да изкривяваш за да пасва на теориите ти, същото важи и за думи, статии, репортажи, мнения, и т.н.
|
| Сря Юли 13, 2022 8:44 pm |
|
|