Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
В чехия протест, в унгария орбан има подкрепата на мнозинството... защо ли...

Сирия си бяха добре с потомствените богоизбрани до преди да се намесят американците, хем ги избомбиха хем въоръжаваха терористи, незнам какво друго очакваш....

Въобще не разбирам как тръгваш да вадиш изводи единствено и само от пропагандата, без грам да поглеждаш в реалността

Нед Мар 12, 2023 7:38 pm
Профил

Кой каква подкрепа има се вижда на избори. Аз само ти посочих резИлтата от управлението му - БВП почти наполовина от съседите им. За последните 5 години фориунта се е обезценил спрямо еврото с 20%, спрямо 2004-та е наполовина.

Не бе, никаква инфлация няма в Унгария. :)

изборите за президент в Сирия написа:
Външни наблюдатели на изборния процес са представители от 30 държави – Боливия, Бразилия, Куба, Индия, Ирак, Иран, Русия, Южна Африка, Венецуела...

Все държави с "традиции" в провеждането на честни избори.

Особено последните драстично къртят с интелектуалните си постижения - страната с най-големи нефтени запаси в света тъне в мизерия и внася бензин от Иран. И на тях са им виновни соросоидите. :)

Нед Мар 12, 2023 8:02 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
Кой каква подкрепа има се вижда на избори.

ето ти ги резултатите от изборите, и това е след като вече е управлявал, не е нова непозната фигура да кажеш хората са се полъгали
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Hung ... y_election

относно инфлацията - моля не ми извъртай думите, не съм казал че няма инфлация в унгария, казах че инфлацията е в цяла европа, не само в унгария, политиката на ЕС да издържат украйна военно и финансово доведе до много сериозна инфлация, в пъти повече от обявената официално, и това че другите държави лъжат в цифрите не означава че унгария е по-зле, аз лично не бих се ангажирал със сравняване на нито една европейска държава като виждам с колко много лъжат, пък ти като искаш - сравнявай си ги на база гола пропаганда

Нед Мар 12, 2023 8:20 pm
Профил

nik написа:
sparkybg написа:
За останалото си имаме законодателство, еднакво за всички.

айде бе? верно ли? еднакво за всички? я пак помисли? прехвърли набързо всички големи престъпления последните 30 години които са ощетили в особено големи размери държавата и ми кажи колко пъти законодателството е било еднакво за всички

Законите са еднакви за всички, но не се прилагат към всички и за това според мен НЕ са ни виновни хамериканците, а ние, че траем това. Нямаме работеща правораздавателна система от началото на прехода и НЕ заради хамериканците.

А относно хамериканците - не знам знаете ли, но коментираха преди време, че правителството ни било подписало споразумение, че ако гражданин на САЩ извършил престъпление в БГ, то той НЯМА да бъде съден тук, а в щатите.
Т.е. някой пиян хамерикански войник от базите размаже с джипа някой на улицата - "правосъдие" ще "има", ама в хАмерика.
Хайде някой да ми обЕсни какво точно трябва да означава това?

Нед Мар 12, 2023 8:39 pm
Профил

nik написа:
ето ти ги резултатите от изборите, и това е след като вече е управлявал...

На следващите, не на предишните. :) И ние Тиквоний си го избрахме 3 пъти, след като вече е управлявал. И ние сега си плащаме сметката за това. :)

nik написа:
относно инфлацията - моля не ми извъртай думите, не съм казал че няма инфлация в унгария, казах че инфлацията е в цяла европа, не само в унгария, политиката на ЕС да издържат украйна военно и финансово доведе до много сериозна инфлация, в пъти повече от обявената официално, и това че другите държави лъжат в цифрите не означава че унгария е по-зле, аз лично не бих се ангажирал със сравняване на нито една европейска държава като виждам с колко много лъжат, пък ти като искаш - сравнявай си ги на база гола пропаганда

Да, разбрахме. За БВП лъжат, за инфлацията лъжат, на изборите (от които нищо не зависи) лъжат, соросоидите са купили всички, и всичкото това звездите ти го говорят (до тук даде едно голямо нищо в подкрепа на твърденията си). :) Само в Русия, Иран, Венецуела, Сирия, Еритрея и подобните им соросоидите нямат шанс - те са на друго интелектуално ниво, държавите им просперират, и никакви соросоиди там не виреят.

Политиката на ЕС казваш. Зер пускането на печатниците на високи обороти преди да се случи това в Украйна няма нищо общо? Или ватниците хич не започнаха да вдигат цените на газа още година преди тая вселенска глупост?

Украйна, заедно със соросоридите, са виновни! Ама разбира се! Я да бяхме оставили джуджака да си развее байряка и в нашия заден двор. А глей как си го обичаме!

Нед Мар 12, 2023 8:40 pm
Профил ICQ

emilvtc написа:
Законите са еднакви за всички, но не се прилагат към всички и за това според мен НЕ са ни виновни хамериканците, а ние, че траем това. Нямаме работеща правораздавателна система от началото на прехода и НЕ заради хамериканците.

Как бе!? Соросоидите са виновни! Купили са цялата ни съдебна система с идеята да не работи. :)

emilvtc написа:
А относно хамериканците - не знам знаете ли, но коментираха преди време, че правителството ни било подписало споразумение, че ако гражданин на САЩ извършил престъпление в БГ, то той НЯМА да бъде съден тук, а в щатите.
Т.е. някой пиян хамерикански войник от базите размаже с джипа някой на улицата - "правосъдие" ще "има", ама в хАмерика.
Хайде някой да ми обЕсни какво точно трябва да означава това?

nik горе даде линк към едно споразумение, в който пишеше не точно такива работи.

...но, при положение че с нищо не можем да опровергаем твърденията че правосъдната ни система не работи както трябва, което е очеизвадно, нямаме и особени аргументи в посока да отказваме такива споразумения.

Последна промяна sparkybg на Нед Мар 12, 2023 8:52 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 12, 2023 8:47 pm
Профил ICQ

Пичове, първо Орбан или по-точно неговото движение е във властта повече от 30 години. На практика те свалиха тамошния комунизъм.
Второ Унгария по БВП е сред най-добре развиващите се икономики. Преди дни давах графика за нашия БВП, на която се вижда, че вървим нагоре, но не настигаме Европа. Докато унгарците я настигат.
Трето Унгария е експортно ориентирана. При това изнасят продукция, а не услуги. Това е колкото добре толкова и зле. При глобална криза не е добре. Или го отнасяш или търсиш начин да стимулираш износа. Унгарците явно предпочитат второто. Рано е още да се каже кой ще се смее последен на тема инфлация.

Нед Мар 12, 2023 8:49 pm
Профил

emilvtc написа:

а защо го траем?

Нед Мар 12, 2023 8:59 pm
Профил

sparkybg написа:
Как бе!? Соросоидите са виновни! Купили са цялата ни съдебна система с идеята да не работи. :)

За съдебната система незнам, но за средствата за масова дезИнформация - вярвам, че спор няма. Докарали са я до там, че и прогнозата за времето няма смисъл да слушаш в тях.
Това е причината телевизора в къщи да се използва като минитор, на който се гледат само филми и музика от интернет (без реклами) и никакви телевизии и новини.

nik написа:
а защо го траем?

Това е добър въпрос.

Нед Мар 12, 2023 9:01 pm
Профил

miro_atc написа:
...Преди дни давах графика за нашия БВП, на която се вижда, че вървим нагоре, но не настигаме Европа.

Унгария/Чехия:
Прикачени файлове:
gdphun.jpg
gdphun.jpg [ 35.53 KiB | Прегледано 1322 пъти ]

България/Сърбия:
Прикачени файлове:
gdpbul.jpg
gdpbul.jpg [ 33.34 KiB | Прегледано 1322 пъти ]

Германия/Франция:
Прикачени файлове:
gdpger.jpg
gdpger.jpg [ 32.9 KiB | Прегледано 1322 пъти ]

Не знам при тия наклони на кривите как съдиш че не ги настигаме, пък унгарците били отличници, едва ли не.

Отделно, 2007-ма средната заплата в България е 390лв, сега е 1700, или 435% увеличение, в Германия 2007-ма е 2266 евро, сега е 4093 евро, или 180%.

Дали е достатъчно - не е. Но е редно да помним от къде тръгнахме и как преди 15 години да си купиш например нова кола от магазина беше абсурд за 99.99% от населението. Не, не ми е това целта в живота, но говори едно-друго.

Нед Мар 12, 2023 9:08 pm
Профил ICQ

emilvtc написа:
За съдебната система незнам, но за средствата за масова дезИнформация - вярвам, че спор няма.

Мхм, я виж как уволника Волгин от радиото след поредната му изцепка. :) Направо сеч ти казвам! :)

Точно в наши дни и точно в България да ми твърди някой че няма достъп до информация, айде нЕма нужда! Средствата за масова инфорамция не се изчерпват с btv и Nova, дето толкова ви бъркат в очите. Нито с телевизии въобще.

emilvtc написа:
nik написа:
а защо го траем?

Това е добър въпрос.

Именно!

Нед Мар 12, 2023 9:14 pm
Профил ICQ

не се изчерпват с БТВ и нова - вярно е, има и други източници ако се зарови човек - пак е вярно
проблема обаче е че 90% то хората не се ровят, те се прибират от работа изморени, сядат на вечеря и пускат телевизора, или БТВ или НОВА, ей така нещо да дрънка, и леко неусетно се оказват жертва на пропаганда и мозъчни промивки, след няколко години започват да си вадят изводи и заключения въз основа на тая пропаганда и стигаме то възрастен човек напълно потънал в матрицата и неспособен да различава пропаганда от истина

според мен подобна е и причината поради която траем съдебната система - при толкова много хора откъснати от реалността няма как да стигнем до консенсус, единия казва ББ трябва да се маха, другия казва - нека си стои, може да краде ама поне си го познаваме - това не съм си го измислил, чувал съм го това безумно изказване многократно!!!
ако няма консенсус няма как да излезем с общи искания примерно за протест
да не говорим колко пъти ако започне протест срещу западните протежета как бързо някой организира и анти протест

Нед Мар 12, 2023 9:26 pm
Профил

sparkybg написа:
Не знам при тия наклони на кривите как съдиш че не ги настигаме, пък унгарците били отличници, едва ли не.

И предния път ти казах, че е по-добре да гледаш БВП на калпак. Все пак сравняваме качеството на икономиките, а не големина на държави.
Ето ти линк - да си разцъфваш държави. Няма смисъл да хабим мястото на Рек.
Очевидно е, че всички криви са нагоре, понякога са по-прави, понякога по-криви. Но общо взето се вижда кой е отгоре и дали тия отдолу го настигат или не.

Нед Мар 12, 2023 9:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

palavrov написа:
Не бива да се пречи на естествения подбор.

Я дотук пишещите да се замислят дали живеят зле и искат нещо да стане по добре или напротив. Защото според мен си живеем като презадоволени аристократи и в човешката история досега май не е имало такъв период на изобилие и благоденствие - за който не вярва да види колко и къде има най голям прираст на населението което е добър индикатор.

А след това се замислете на колко човека сте осигурили прехраната? За колко човека носите отговорност? Какво ви дава основание да имате дързостта да решавате кой и как трябва да живее и какво да прави?

Мизерства някъде в някоя дупка ама готов да дава акъли милиони, че и милиарди как трябвало правилно да живеят. Неосъзнат левак ... аман от лаладжии ... да му декларирали американското финансиране а за руското мълчи кат' пън. Американското ако не е декларирано откъде щеше да знаеш, че там разните му фондации са давали пари - ми че те си го пишат по сайтовете - и тези които дават и тези които получават. Рядко някой от тях се крие. Ай сравни го с ушанките ...

И аз това говоря от сума ти време, ама тук във форума както се вижда иде реч за болестни състояния:
Цитат:
Параноя
Параноята е психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.

Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост.

Параноя – представлява патологично надценяване на собствения Аз-образ (представата на личността за себе си). Тя се разглежда като вид невроза, която се дължи на силно развито чувство за малоценност, съпроводено с гордост от постигнато. Този вид комплекс се свързва с това, че човек мечтае да участва в ситуации, в които той е най-добрият. Подобни действия разделят личността от реалните отношения. В нея се развива огромна гордост, недоверчивост, мнителност, измислена мания за преследване, които правят този човек лесно раним, егоистичен, взискателен и предявяващ претенции да бъде харесван. Човек с такъв комплекс, при контакт с околните е агресивен, предирчив, не желае и не може да се впише в общите изисквания. Параноикът е труден за разбиране. Преценките му са деформирани и изменени. Възприема дори най-малките неща като сложни. Импулсивен и свръхемоционален. Подобен тип хора трудно се приемат от околните, защото смятат, че всичко им е позволено. От привидно мнимо спокойствие те бързо преминават в активно и се стремят да доминират над околните като се стремят да внушават своите оценки или мнения. Параноикът крие в себе си враждебност, но в същото време демонстрира омраза и в много случаи деспотизъм. Това е провокирано от патологичното надценяване над собствената личност. Такъв тип хора споделят всички свои виждания пред останалите като се стремят да ги накарат да им партнират.

Луд умора няма, само се поти!

Нед Мар 12, 2023 9:52 pm
Профил

miro_atc написа:
sparkybg написа:

И предния път ти казах, че е по-добре да гледаш БВП на калпак. Все пак сравняваме качеството на икономиките, а не големина на държави.
Ето ти линк - да си разцъфваш държави. Няма смисъл да хабим мястото на Рек.
Очевидно е, че всички криви са нагоре, понякога са по-прави, понякога по-криви. Но общо взето се вижда кой е отгоре и дали тия отдолу го настигат или не.

Еми именно това се вижда, като цъкнеш горе бутончето "log". Тогава наклона отговаря на относителния растеж, независимо от абсолютната стойност. И тук е по-голям от немския, и съвсем съизмерим с унгарския и чешкия, поне до 2018. Ама сега сме 5 години по-късно от тогава и междувременно се случиха някои "интересности". Ако нормализираме кривите спрямо някоя година ще се види същото и на линейна скала.

...но за обикновения човек зависи колко му е заплатата. А БВП-то дори и на глава от населението изобщо не кореспондира пряко със заплатите (особено пък за такива като нас), а е само обща оценка за икономиката.

Нед Мар 12, 2023 9:56 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963 ... 1075  Следваща