Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ами за мляко не знам, той се занимаваше основно с пилета, а като земеделие дини, пъпеши, подправки. Също така орехи ...доколкото помня, ми ояесняваше че ги продава на различни борси от търговия на едро на цени по-ниски от тия които им ги дават от местното ТКЗС или друга борса която има продукта. Пилетата една част се изкупуваха от държавата, друга заминаваха по пазарите.
Субсидиите за мен не са нищо дори, това е изкривяване на пазара. Държавата ще ми вземе парите и ще ги раздаде по нейно усмотрение....Ами дали не е по-добре да плащам левче повече за млякото но държавата да не ми ги взима тия пари ? В случая ще кажете е ЕС, да но все от някъде идват парите нали ? Безплатни обяви няма.

Чет Мар 09, 2023 7:43 pm
Профил

itso.t написа:
Знам че долното е против идеята на темата - в нея да се публикуват само гадости, мрънкане и циврене, но ще рискувам...
Цитат:
С пари от мартеници бургаски ученици купиха инхалатори за местната болница
https://offnews.bg/zdrave/s-pari-ot-mar ... 96798.html

Ами браво, а и май си е съвсем в тематиката.

Чет Мар 09, 2023 7:43 pm
Профил

това не е особено позитивно всъщност
възрастните изхарчиха парите по украйна, болниците останаха да разчитат на детски труд

Чет Мар 09, 2023 7:53 pm
Профил

Пари има споко, двете неща нямат общо. Това е същото като да имаш всички пари на света нода учиш детето си, че ако иска нещо трябва да си го изработи, това не е лошо.
Децата в случая са постъпили доста разумно, можеше да ги дарят на някоя фондация за финансиране на бежанците, или пък на гейовете ... по-добре ли щеше да е ?

Чет Мар 09, 2023 7:57 pm
Профил

741_ написа:
Изкупните цени тогава бяха здраво субсидирани. Литър мляко се изкупуваше двойно на цената, на която след това се продаваше в магазина.

Не знам откъде имаш тази информация. Аз помня, че нашите не продаваха мляко, защото мандрата постоянно го изкарваше нискомаслено и ги удряха в цената. И за тютюна имаше спорове. Изобщо беше си честа практика изкупвачите да правят номера. Така че няма как на магазина да е било по-евтино, щото тогава до всеки мандраджия трябваше да стои милиционер.

Чет Мар 09, 2023 8:05 pm
Профил
Аватар

nik написа:
това не е особено позитивно всъщност
възрастните изхарчиха парите по украйна, болниците останаха да разчитат на детски труд

Цитат:
Оптимист - Чашата е 1/2 пълна.
Песимист - Чашата е 1/2 празна.
М$ Excel - Чашата е 1 февруари!

Чет Мар 09, 2023 8:07 pm
Профил

пари не съм убеден че има чак толкова много... но така е, децата са постъпили разумно, дарили са ги на местна болница вместо на украйна, остава и възрастните да започнат да постъпват разумно...

Чет Мар 09, 2023 8:13 pm
Профил
Ранг: Минаващ

miro_atc написа:
741_ написа:
Изкупните цени тогава бяха здраво субсидирани. Литър мляко се изкупуваше двойно на цената, на която след това се продаваше в магазина.

Не знам откъде имаш тази информация. Аз помня, че нашите не продаваха мляко, защото мандрата постоянно го изкарваше нискомаслено и ги удряха в цената. И за тютюна имаше спорове. Изобщо беше си честа практика изкупвачите да правят номера. Така че няма как на магазина да е било по-евтино, щото тогава до всеки мандраджия трябваше да стои милиционер.

По спомени. Като се срути соца тръгнаха дискусии по телевизия и вестници как да бъде занапред и изнасяха данни по тез въпроси. Бях впечатлен тогава, че млякото го изкупуват по-скъпо отколкото го продават и съм го запомнил.
Ровнах сега, излиза ми това. Не е сериозен източник, ама за сериозен вероятно ще трябва да се рови по библиотеките. В нета аз поне през търсачката не намирам нищо.

Пет Мар 10, 2023 2:38 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Абе я да питам това вярно ли е? Или само глупости по соц мрежи...?
Паметника на Съветскта Армия искали да го махат от София....
Като че вече е стигнато до дъното, но уверено се копае по-надолу...

Пет Мар 10, 2023 1:20 pm
Профил

https://btvnovinite.bg/bulgaria/odobrih ... rmija.html
изглежда да е вярно.... пропаганда на стероиди...
явно им е много важно да внушават че руснаците са лоши и виновни за всичко за да отклоняват вниманието от себе си

скоро четох за някаква държава,забравих коя, докарали руски избомбени танкове да стоят като паметници в няколко града, пак някакво внушение са искали да направят, те пък хората да вземат да полагат цветя... та разправии с полицията... полицая нарежда да махнат цветята, хората носят още... смях

ама такива малоумия незнам дали ги правят по нареждане или от слагачество - не е изключено местни продажници да се опитват да се харесат на хамериканските си господари

Пет Мар 10, 2023 1:34 pm
Профил
Аватар

Народ който си унищожава историята е обречен на гибел. С такива "родолюбци" България си заслужава съдбата. След 50 години може и да няма България изобщо.

Пет Мар 10, 2023 1:59 pm
Профил

MYXATA написа:
Паметника на Съветскта Армия искали да го махат от София....

Не да го махат, а да го местят. В другите страни, при загинали в бой руснаци с десетки хиляди, паметниците са на по-скромни места или с по-скромни размери. Нашият, при загинали у нас предимно в неравна битка с метиловия алкохол, на централно място и по-висок от всичко наоколо.

Пет Мар 10, 2023 2:00 pm
Профил

тук не става въпрос за загинали, габарити или местоположение, става въпрос за вдигане на пушилка за да не се усещат зомбитата какви дивотии се случват задкулисно

Пет Мар 10, 2023 2:03 pm
Профил
Аватар

Аз съм на мнение, че никакви паметници не трябва да се пипат, независимо дали добри или лоши. По същата логика дай да съборим всички джамии дето османската империя е изградила? Или пък каквото е останало от византийците докато те са били във владение? След няколко години ще се обърне палачинката и ще дойдат някакви други, и тогава какво? Ще бутат сегашните паметници понеже са лоши по тогавашните стандарти?? Това е безумие, което само съвременните зомбита си разбират. Аз определено не съм дорасъл до такива "ценности"...

Пет Мар 10, 2023 2:10 pm
Профил
Аватар

Ами то съветската армия отдавна не съществува, що пък нейния паметник да не я последва... :wink:

Пет Мар 10, 2023 2:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955 ... 1075  Следваща