Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Коле, то и БТК (бившето) е на фискална загуба. И въобще всички големи компании са така. Мтел са една от малкото която отчита оперативни печалби. Щото непрекъснато е в процес на препродаване и трябва да показват успехи :)

Счетовдните фокуси не сме ги измислили ние. При положение, че една голяма компания е изцяло затворена собственост (т.е. не се търгува на борсата), за чии и е да отчита печалба??? Няма дребни акционери, няма търговия с нейни акции. Така е по целия свят, не само в БГ.

Иначе Лукоил е най-големия данъкоплатец, не заради внесен данък печалба или ДОД от заплати. А заради акциз и ДДС :) И това си е факт, друг е въпроса що за данъкоплатец е това :)

Пон Авг 22, 2011 9:32 am
Профил ICQ

Е именно де, аз за това се нервирам, щото на практика тия са само едно сигурно средство държавата да си събере от раята акциза и ДДТ-то... Ако се погледне реално нищо не плащат, само трансферират това, дето ние си плащаме като малоумници... Но иначе са недосегаеми с довода, че правят 25% от бюджета... Пълни та**ци... И не стига това, че нищо не плащат ами имат наглостта да крадат с фиктивни износи акцизи и ДДТ... И не бива да се закачат щото щяла да се гътне "държвата"... МИ ДА СЕ ГЪТА, ЕБАСИ И ДЪРЖАВАТА :axe: И уникланата простотия на ЦвъЦвъ... Било заплаха за националната сигурност спирането им щото МВР щяло да остане без гориво и родната милиция намало да може да ни пази.... ИЗРОДИ :evil:

Пон Авг 22, 2011 11:00 am
Профил ICQ
Аватар

Ми тъжната ирония е, че ако искат, Лукоил наистина могат да докарат държавата до финансов колапс и гражданска война за няколко дни :) Така, че това, което казва ЦвъЦвъ си е съвсем реално, колкото и неприятно е да го чуем.

Но това е нормално, малка държавица сме, ако някой си мисли, че можем да имаме 10 рафинерии... няма как да стане. Обречени сме на подобни монополи. Естествено има какво да се направи, но то е в средно и дългосрочен план, а ние по принцип мислим ден за ден. И политиците и електората. Те за да не сме в сегашното положение, трябваше да направим някой нещаа преди 20 години. Ама не. Така, че така ще е.

В интерес на истината, цената не бензина е съвсем съпоставима с тази в другите ЕС държави. Не ми говорете за доходите, щото те нямат никакво значение в случая, за БГ горивата са импортна стока, т.е. дали Пешо взима 200 или 2000лв. не е от значение за ония с чалмите (или за "братушките"). Те са на принципа - ако имаш пари, плащай, ако нямаш - мри.

Пък и по улиците е лудница - значе е евтино.

Пон Авг 22, 2011 12:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Бе лудницата по улиците е смешно малка сравнена с тая по немските
улици примерно (като количество коли), а задръстванията са в огромната си
част изкуствено (вероятно умишлено) предизвикани, един ключов светофар
като оставят да сменя цвета на 5-10 секунди и готово.

Но да очакваме, че цените на бензина ще са пъти по-ниски отколкото из ЕС
е наивно де, ако и да е икономически напълно постижимо за тия, дето ги продават.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 22, 2011 7:25 pm
Профил WWW

Еее чак изкуствени задръствания, много дълбока тая конспирация, обикновенно всяко нещо си има мого просто и логично обяснение, и в 99% то е свързано с човшка глупост, и много често се отдава на конспирации, подли замисли и какво ли още не на трети лица. Сега някой ще каже че КГб стои зад това, от цялата работа печелят бензиностанциите /уж/, те пък се снабдяват от Лукойл, които пък са си КГБ по рождение.

Пон Авг 22, 2011 8:42 pm
Профил
Аватар

Не мога да докажа причина, мотиви и т.н, но фактът е лесен за доказване.
Практически винаги като има задръстване и съм проявявал любопитсво съм
успявал да хвана кой светофар точно е сложен да цъка начесто (доста пъти
е тоя на "Граф Игнатиев" и Евлоги Георгиев" примерно, и други съм хващал без
да ми е особено интересно, то се набива на очи, само не го обявяват по медиите.

Остава да ме убедиш сега, че тия дето ги програмират нямат 5-и клас образование
и правят редовно една и съща грешка костваща задръствания в цял град. И не я
правят винаги, само понякога. Съвсем случайно, да бе.

Пон Авг 22, 2011 9:31 pm
Профил WWW

Ами не знам дали имат или не 5-ти клас, но не съди за хората по себе си, или хора с които обикновенно общуваш. За случайностите не мисля че има смисъл да ти говоря, може да не е никаква случайност, просто да с епоявява в определен момент, не забравяй че тези светофари се опитват да работят в по интелигентен режим. Та какво са напраивли изобщо не с езнае, и съм 100% сигурен че не е умишлено. Давам два примера, за случайността и за малоумието:
1. Преди няколко седмици един от мойте php драскачи почва да ме убеждава че в криптирането идващо от един терминал има грешка. Защо мисли така, ами защото не му излизат нещата. 20 пъти повтарям виж си кода, виж точно какво се получава след декриптиране, 20 пъти ми се повтаря че всичко е наред и проблема не е при тях. отивам гледам, след 10 мин установявам че проблема първо изобщо не е в криптирането, и че няма никаква случайност а точна закономерност, липсват нули. Защо как и къде няма смисъл да обеснявам, просот имаше функция която неясно защо в php изисква определен начин на написване при който се правят едни смени на формати от hex към BCD при което почват да се губят всички hex под 0x0F .... та привидно бъг и то много случаен дефакто бъг ама на друго място и строго закономерен. Сигурен съм че си го виждал хиляди пъти. Ако знаем как рбаояття точно тия светофари съм сигурен че много бързо ще установим кога и как с еполучават тия ситуации.

2. за нещастие се знаимавам с монтажници, техници и системни инжинери, тия последното са ... абе трудно за обеснение. Ами това са хора на които 100 пъти им повтаряш едно и също, и те всеки път го правят грешно. Не говорим за космически работи, прости неща, като почнеш от чисто механично свързване до конфигуриране подобно на това на PLC. Вариант да ни саботират звучи много нелепо, първо защото от доста врме всички тия грешки им струват доста пари, понякога над 1/3 от заплатите, и второ защото го правят както дългогодишни така и съвсем отскоро работещи, т.е. ако едните имат някакви чуства и искат да саботират другите се натягат и се опитват да блеснат ... ама не могат, човешката глупсот е безгранична. Избирам ги как ли не, дипломирани, недипломирани, с опит и без опит, обучават се по различни начини, пробвал съм от това да ги оставя на място да с еборят до де не го научат, до там да им се провежда 3 месечно обучение почващо с електроника и електротехника, теория на системите, много практика, задачи, тестчета и какво ли не, в момента и тов ами е на главата, обучавам 3-ма нови ....ефекта за съжаление е почти нулев, от 100 я двама трима да стават.

Горните две мисля много добре могат да обеснят не само състоянието на светофарите а и на почти всичко в нашата мила родина.

п.с. и единпример от днес как понякога разсеяността или по скоро увереността подвеждат, лично с мене. Пускам едни системи, хидравлика е там, има доста специфична процедура. Чета аз, ама чета аккто си чета, леко на диагонал, през две през три с идеята това е пускано и преди ясно е как става. Та чета аз и на едно място CCW като посока .... тъй, ама аз имам два три проекта, и там навсякъде променливата за обранто на часовниковата е ACW ... и както чета гледам виакм а не е ACW значи е по часовата. И въртя и изпълнявам процедури и така 10 мин и не ще ... и в еидн момент се зачитам по дълбоко и не чета само съкращение а чета какво пише и естествено прочитам counterclockwise ..... естествено няма да стане щото съотвентото клапанче го отварям а не го затварям. А сега си представи че не съм аз а един от онези умницжи, които и английски не знаят. Питал ме е погледнал съм на 2-3 казал съм му върти по часовата .... е повярвай ще върти до утре, няма да се обади втори път, няма да прочете по в детайли, а и да прочете каква ли файда като уж има 50 дипломи за английски какви ли не, ама уж лесния технически не може да си преведе.

Пон Авг 22, 2011 10:12 pm
Профил
Аватар

А бе Тони не е да не съм виждал тъпотия, има я в големи количества.
Но като видя до светофара предизвикващ задръстване полицай с мотор да стои
и да се почесва и гледа съжалявам, ама няма как да повярвам, че е прекалено тъп
за да се обади.
Просто го правят то ва със задръстванията по някаква причина, те си знаят
каква. Но е 100% злоумишлено, то се вижда с просто око.

Пон Авг 22, 2011 11:55 pm
Профил WWW

tgi написа:
А бе Тони не е да не съм виждал тъпотия, има я в големи количества.
Но като видя до светофара предизвикващ задръстване полицай с мотор да стои
и да се почесва и гледа съжалявам, ама няма как да повярвам, че е прекалено тъп
за да се обади.
Просто го правят то ва със задръстванията по някаква причина, те си знаят
каква. Но е 100% злоумишлено, то се вижда с просто око.

Твърде си мнителен ми се струва, а ако не си забелязал най-страшното става когато шапкаря зацъка по копчетата в опит да оправи нещата, м-у другото почти винаги ако има шапкари те ръчкат светофара. Това което съм 100% сигурен е че светофар с полицай до него винаги създава задръсване, и мисля че не го правят умишлено, това е като с хилядите специалисти дето съм ги виждал, които мислят че ако поръчкат по някоя машина тя ще заработи по-добре, или пък тия дето все се опитват да донастройват автоматичната настройка на ТВ-то, верно 1/20 може и да има ефект.

Вто Авг 23, 2011 12:04 am
Профил
Аватар

То е малко като вица с блондинката и кучетата в първите пилотирани космически кораби. Инструкциите към блондинката - "нахрани кучетата и НЕ ПИПАЙ НИЩО!".

:D :D :D :D

Вто Авг 23, 2011 8:49 am
Профил ICQ
Аватар

А бе така е, ама нали някой и казва на тая блондинка какво да прави
и какво да не прави... :D .

Вто Авг 23, 2011 3:44 pm
Профил WWW
Аватар

По темата за светофарите:
Ето ви пример за конспирация , съчетана с изключителна тъпотия:

http://3e-news.net/ecology/item/%D0%B5% ... D0%B5.html

Вто Авг 23, 2011 10:51 pm
Профил
Аватар

Що да е тъпотия???

Аз не виждам голяма далавера от това всеки пъпчив пикльо да ходи на кафе в центъра на града с колата.

Градския център на големите градове трябва да е затворен за автомобили, периферния център - скъпо платен.

Сря Авг 24, 2011 7:16 am
Профил ICQ
Аватар

Тъпотия е, защото нито колоездачите, нито пешеходците могат да летят. Те също чакат по светофарите

Сря Авг 24, 2011 8:18 am
Профил

Малоумно е най-вече защото ограничава свободите, вместо да харчат пари за обществен транспорт по одбре да разширявта улици и булеварди и да строят паркинги, който иска да ходи някъде да си купи кола, или да ходи пеша с колело. Мен колата ми трябва, изобщо никой не може да ме убеди че може д ас еправи безнес без кола. Бил съм в Германия, обществен транспорт уреден, с работещи климатици, и при все това април ако се не лъжа, за 4 спирки ставаш на прасе, потен, омачкан изобщо негоден за бизнес среща, за какво да говорим. Според мен тук САЩ са много по-добре, верно че в някои градове почват да наблягат на обществен транспорт, но това е малоумие, на повечето места ако нямаш кола умираш от глад .. или ставаш маратонец, или естествено ползваш такси, не знам обаче как е по другите градове но в Лас Вегас на такси неможе да разчиташ, а от двуседмичния ми престой в далас установих че хем плащаш дебело, хем трудно ги хващаш, и доста ги чакаш.

Сря Авг 24, 2011 8:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 1080  Следваща