|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:41 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Новини от цивилизования свят
А, та след като сами стигате до това "да жертваш свои", репортажите с украинци, които разправят, че своите са ги бомбили явно вече не ви звучат толкова абсурдно както преди ... lcr, a ако пожертваният е синът ти много ли ще си доволен за спасените 2000? Ако не си изрод някакъв - няма как да си и вероятно ще искаш да търсиш възмездие за него. Аз поне бих. Та хич не ми ги оправдавай - нито едните, нито другите за действията им ...
|
| Чет Май 12, 2022 8:49 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Войната е гадна работа. Много често си принуден да избираш по-малкото зло. Бомбардировките на цивилна Германия през ВСВ също не са били най-хуманното нещо, но по някакъв начин е допринесло за победата. Атомните бомби над Япония, също. Сигурно сте чували за умишленото невъзползване от разбитите кодове на Енигма. Това не е ли гадно? Гадно е, но жертваш малко за да спасиш много.
В общия случай, губещият е този който е започнал войната. Така и сега. Вместо да парира нови граници с НАТО, сега ще се сдобият с още около 2К км. такива.
Ум овчи в наливно състояние.
Последна промяна lcr на Чет Май 12, 2022 9:03 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Май 12, 2022 8:59 pm |
|
 |
|
nik
|
Поредния фейк на украинците и запада Кадрите са по различно време, сянката на едната камера е от едната страна на бялата линия, на другата камера е от другата страна
И това отново по голяма медия, тия оросто нямат срам, за украинците ясно, имах предвид западните медии
|
| Чет Май 12, 2022 9:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не мога да се въздържа, защото си спомних един спор с теб от преди 2-3 години. беше доста разпенен по повод бомбардировките от съветската армия на 22 юни 1941г. над Добрич и Созопол. тогава не останах с впечатление, че съм ти променил убежденията. сега виждам нов нюанс в менталната ти последователност - че 'всички средства са позволени заради победата'? да, ама нещата имат 2 страни - за коя от двете страни е приемливо и за коя не е? или ще отречеш, че украинската армия бомби всеки ден с касетни боеприпаси цивилни по цялата си територия - територии, за които претендира, че са нейни? за хората на тези територии въпроса е по-мъглив - украинската държава просто не ги счита за хора и не много любезно им казва да се махнат от там. и понеже нещо се дърпат, просто ги изтребва. да се ограничим за сега само до бомбенето. питам те: - с какво ще допринесе за победата на Украйна ежедневното бомбене на собственото си цивилно население? - с какво ще допринесе за победата тоталното разрушаване на всяко населено място, от което се отстъпва? - с какво ще допринесе за победата укрепяването в училища, детски градини и други социални инфраструктури и отстъпването чак след разрушаването им? - с какво ще допринесе за победата разрушаването на пречиствателни станции, водни канали, водонапорни кули и подобни, осигуряващи вода на милионен град от твоята територия, но обитаван от 'противника'? ако си мислиш да почваш да ми обясняваш, че горното е руска пропаганда - по-добре не ми отговаряй въобще. ще приема, че тока и напрежението в LCR веригите в мозъка/душата ти текат по други закони и толкова. искам да ми отговориш за мотивацията на горните действия - военна, морална, религиозна, сектантска. каквато и да е
|
| Чет Май 12, 2022 9:31 pm |
|
 |
|
lcr
|
Разбира се, че ще отрека почти всичко, което си написал, докато не получа неопровержима информация за твърденията ти от обективен източник. Единствено, не отричам това, че украинците ползват за укрития, складове и пр. цивилни обекти, като жилищни сгради, училища, детски градини и пр. Защо го правят? Защото използват и хитрост за да устоят на многократно превъзхождащият ги враг. Досега съм слушал информация от първо лице от много рускогоезични украинци, в т. ч. и от мои роднини, дошли в България от Харков, Мариупол и Одеса. До момента, нито един не е споменал за някакви гонения, репресии и пр. Ето и един от всичките: https://www.youtube.com/watch?v=ph2dxWwjasE&tНа кого да вярвам? На теб, на кремълската пропаганда, или на тези хора? Оснанал съм с впечатлението, че си сериозен и мислещ човек. Поради това, леко се учудвам на последните изречения. Нямаш аргументи ли, що ли?
Последна промяна lcr на Чет Май 12, 2022 10:14 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Май 12, 2022 10:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Дефинирай "обективен източник" Ооо, ясна е работата тогава. Значи каквото и да се каже, каквито и доводи и факти, то ще си рупа...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Май 12, 2022 10:12 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
@лцр Олексий Невечеря ... тоя укро защо е избягал и не е на фронта?
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Май 12, 2022 10:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Щото си ушанка! Не е "укро" а украинец от руски произход или просто рускоговорящ украинец - от тези уж заради които започна "освобождението". И вместо да ръсиш фейкове да беше чул истината: жена му е българка и той от 4 годинини живее в България.
|
| Чет Май 12, 2022 10:44 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Чет Май 12, 2022 10:54 pm |
|
 |
|
lcr
|
Бонго, защо си губиш времето? Тези субекти дори не заслужават да ги обиждаш.
Стават все по агресивни, все по-изнервени, все по-дезориентирани.
С много малки изключения, не ги чета. Тук съм заради тези, които разбират и уважават базовите човешки ценности.
Тези, които различават нашественици от герои. Тези, които намират начин с 2 ръце и ум да направят ежедневието си по-добро, вместо да винят целия свят. Тези, които мислят и за които не всичко се свежда до обяснението "пропаганда".
|
| Чет Май 12, 2022 10:55 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Май 12, 2022 11:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
...................................................................!
|
| Чет Май 12, 2022 11:17 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами не си прав!! Първо, аз не съм видял никой да е станал агресивен. От друга страна обидите валят непрекъснато в обратна посока... Смисълът, който аз вложих в моя пост, е че ти си силно пристрастен към едната от страните, така че никакви доводи не биха те разубедили, независимо колко силни и откъде. Аз и много други тук вече многократно сме писали, че не сме пристрастни. Аз не мога да говоря за другите, а само за себе си, и вече много пъти съм казвал, че не ме интересува кой с кого се бие. Нямам връзка с никоя от страните. Важни са принципите които двете страни защитават, и по този показател съм силно на страната на руснаците без изобщо да твърдя че войната е прекрасно нещо или че не можеше да се избегне по принцип (примерно с една хирургическа акция за премахване на туморните образувания в правитеството). Но така са си решили, това правят... Ако примерно украинците бяха защитници на принципите които аз намирам за правилни, щях да съм им пръв поддръжник. Но те не са, а гледат точно в обратната посока - тая, която аз критикувам (от достатъчно време живяно в нея) и смятам че не води към нищо добро. Сега разбираш ли по-добре? Ти обаче поради пристрастията си сляпо стош зад едната от страните, което обезсмисля каквито и да било по-нататъшни аргументи
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Май 12, 2022 11:35 pm |
|
 |
|
lcr
|
На новобранеца, бабушката, все едно форумните ушанки, слушам. 
|
| Пет Май 13, 2022 12:28 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
...е по-добре от форумните педали ...
|