Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
t_i_t_o написа:
Поредната руска партенка https://m.dir.bg/dnes/svyat/rusiya-pent ... a-bolnitsa

Те утрепаха сума ти народ, ама онези правели експерименти... Мани оправиха ми деня, дет се казва на американски:) Жалка история, толкова си могат.

Вярно е, че утрепаха сумати народ по света и това е факт. Локдауни, затрити бизнеси и икономики...

А дали партенката е такава или ще се окаже истина незнам, но се надявам да се разбере. С тези биолаборатории по света (а вече и в България) без никаква прозрачност нали не си толкова тъп, че да очакваш да се правят за добруването ти?

След като не искат да кажат за какво са, какво правят и каква е целта им - аз лично не ги искам в страната ми. А ти ?

Чет Май 12, 2022 10:53 am
Профил

TheWizard написа:
:D
за тях "демокрацията" е кока-кола, макДоналдс и да карат 10,15 годишни "западни" таралясници...

Толкова добре го каза :D Шапка ти свалям! А за всички които бленуват още запада още един пример - знаете ли от какво се е финансирала изграждането на великата железница в САЩ - не познахте, не е от пренасяните товари бизнес и т.н. Верния отговор е проституцията. Масово са се създали градове и в пъти от това което железницата е можела да изкарва се е въртяло в публичните домове..... от там са се взели парите за изграждането й.
За съжаление световно нещата не отиват на добре. Гледайте китай и ковида - хората живеят в затвор. Ако не беше това в украйна сигурно европата и нас щеше да ни арестува по домовете (вече до някаква степен го изживяхме). Когато спре войната нас какво ли ни чака....?
И изобщо тези които са ОК със сегашната световна система са или плиткоумни или не виждат по-далеч от утрешния ден (което припокрива първото). Дали ви се вижда нормално от 2020 (начало ковида) държава да субсидира бизнес и хора???!!! Нещата са се обърнали наопъки което ясно показва че индивида и бизнеса нямат никаква стойност. Очевидно е че някаква свръхбогата върхушка управлява всичко. Това значи че начлото на този нов световен ред в който ние ще сме абсолютни роби с потъпкани права вече е факт.
Спомнете си КППтата и това че дори и в парка не можеше да се раходим само преди по-малко от 2 години. Абсурдно но беше факт

Чет Май 12, 2022 11:06 am
Профил WWW
Аватар

Има лесно решение - вместо да циврите колко криво било тук, продавате всичко и се премествате да живеете където си искате.

Чет Май 12, 2022 11:24 am
Профил

За съжаление не виждам спасение къде да се отиде. Иначе на драго сърце. Това което цял свят направи с ковида и беше толкова единен за мен продъжава да е нещо абсурдно и необяснимо. Същото и сега целия свят се е обединил срещу русия - световни марки и бизнеси поголовно се изтеглят губейки милиарди пари, пазари бъдеще видиш ли ей така за благото на унищожена вече украйна и за да накават некой си?! Пълен абсурд ама олигофрените вярват че е така съсвем безкористно....
Дай идея аз от поне 2 години усилено мисля по този въпрос но затворник не искам да съм?!
Единственото нещо което направих е да си купя вила и да се крием там семейството - по добре на слънце и въздух отколкото в партамента, а и вероятността да ме отнесе нечия ракета е доста малка :) за разлика от блока в софия

Чет Май 12, 2022 11:28 am
Профил WWW
Аватар

Edesign написа:
Единственото нещо което направих е да си купя вила и да се крием там семейството - по добре на слънце и въздух отколкото в партамента, а и вероятността да ме отнесе нечия ракета е доста малка :) за разлика от блока в софия

Правилно си постъпил. И аз така направих миналата година и от големия град се преместих в селце с 500 човека. Аз съжаление какво правят държавните правителства рядко съвпада с какво мислят хората. За ук със сигурност мога да кажа има голяма разлика между мнението на хората с които аз съм говорил и официалната държавна линия. Говоря за хора които са далеч над нивото на среден бачкатор.
Облъчени идиоти има навсякъде (нали затова са медиите), но светът съвсем не е единнен както с опитват да ни го представят. Това само глупаците го вярват. А глупаци има достатъчно, така че системата се крепи.

Чет Май 12, 2022 11:42 am
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Правилно си постъпил. И аз така направих миналата година и от големия град се преместих в селце с 500 човека...

Това е хубаво, но има разлика между това да се преместиш да живееш в селце с население 500 човека в англичанско и тук.
Тук евентуално би имал ток. Вода - вероятно от време на време. Инфраструктура за телефон и интернет - ако си късметлия. Но шансът да не си е по-голям.

Чет Май 12, 2022 11:55 am
Профил

itso.t написа:
Това е хубаво, но има разлика между това да се преместиш да живееш в селце с население 500 човека в англичанско и тук.
Тук евентуално би имал ток. Вода - вероятно от време на време. Инфраструктура за телефон и интернет - ако си късметлия. Но шансът да не си е по-голям.

Има и минуси може би но има и плюсове - ток вода и канализация има. Не съм имал проблем досега. За интернета и мобилните комуникации в БГ са доста по-добри от много места в европа - аз съм на мобилен и няма проблем. Телевизия пак през вивакома с антена съм спътника. Но най-важното - никой не спазва есествено никакви мерки - маска никой никъде не носи. А най-големия плюс можеш да си засадиш плодове и зеленчуци, което в англия не можеш да направиш и да си припомниш вкуса от онова време. Аз се забавлявах с ягоди, малини,домати, краставици, тикви, чушлета, зелен боб, чубрица, картофи. Получи се прилична реколта :)

Чет Май 12, 2022 12:08 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член

Абе тук само лузъри и хора с болни неосъществени амбиции ли са се събрали?
Само аз ли съм си доволен от живота си?

Чет Май 12, 2022 12:09 pm
Профил
Аватар

Edesign написа:
А най-големия плюс можеш да си засадиш плодове и зеленчуци, което в англия не можеш да направиш и да си припомниш вкуса от онова време

Това пък откъде ти дойде наум?
Ама карай, да не засираме хубавата политическа тема тук с такива глупости. Има си отделна тема за лаптопско видео дето се обсъждат домати и т.н. :D

Чет Май 12, 2022 12:14 pm
Профил
Аватар

t_i_t_o написа:

Не си само ти, но като цяло е паднал "бойния дух" на народа. А и от някакво време забелязвам тенденция за мрънкане и циврене от всичко. Независимо дали е основателно. Това по наблюдения от всякакви хора, включително и близки приятели.
Тия дни се виждах с един юнак който изтърси нещо като "отчаян съм. вчера заредих бензин на 3.30 пари". Та проведохме някакъв почти абсурден разговор.
А поддържа не лош стандарт на живот. Ама се бил отчаял...

Споменавал съм го няколко пъти и ще го повторя отново - изтрийте всички български канали от списъка с програми на телевизорите.

Чет Май 12, 2022 12:18 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Edesign написа:
А най-големия плюс можеш да си засадиш плодове и зеленчуци, което в англия не можеш да направиш и да си припомниш вкуса от онова време

Това пък откъде ти дойде наум?
Ама карай, да не засираме хубавата политическа тема тук с такива глупости. Има си отделна тема за лаптопско видео дето се обсъждат домати и т.н. :D

Имах предвид че все пак климата е доста по-друг при теб и не съм убеден че ще изкараш хубави български плодове и зеленчуци.

t_i_t_o написа:

Идеята е да виждаш възход около себе. Какво значение има ако ти се справяш с твоите разходи и не се лишаваш от нищо а си заобиколен от мизерия. Огледай се софия толкова мръсна и мизерна не я помня. Винаги съм се чудил богатите как слизат от супре скъпите си коли в манастирски ливади и нагазват 5 сантима кал. Или как дечицата търчат в южен парк газейки кучешки лайна. Но темата е супер дълга тъй че да не омазваме тая :)

Чет Май 12, 2022 12:24 pm
Профил WWW

Edesign написа:
Идеята е да виждаш възход около себе. Какво значение има ако ти се справяш с твоите разходи и не се лишаваш от нищо а си заобиколен от мизерия.
Много точно казано.
Е те това не го разбират хората и за това е такъв и живота ни.

Чет Май 12, 2022 12:52 pm
Профил

Доволен също е много относително понятие... Да караш 15 годишна трошка за едни е голямо постижение, за други не чак толкова, особено когато разликите в стандартите гонят 1 порядък, а уж сме европа... Ама иначе първи подлоги да отказваме евтин газ за да купуваме хамерикански

Най ми е тъжно да гледам хора които не умеят да виждат по далеч от носа си и да планират по напред от днешния ден, както вирят нос че са много добре така утре потъват и реват за 20, и целия свят им е виновен

Чет Май 12, 2022 12:59 pm
Профил

emilvtc написа:
Edesign написа:
Идеята е да виждаш възход около себе. Какво значение има ако ти се справяш с твоите разходи и не се лишаваш от нищо а си заобиколен от мизерия.
Много точно казано.
Е те това не го разбират хората и за това е такъв и живота ни.

Е първо си оправете личните животи и след това спасявайте света, обратното няма как да стане...
Най малкото както преди години ДедоБоре май беше казал - "Той една фирма не може да управлява, а държавата ще спасява!"

Е винаги можете да не се съгласите с мен и да продължите да мрънкате за всичко и да чакате да ви освободят.

Чет Май 12, 2022 1:03 pm
Профил

Поздрав към всички, които си мечтаят за перфектен свят, в който всичко е бяло и чисто, и големите диви животни не ядат малките момиченца.

https://www.youtube.com/watch?v=t3u8stDTwZY

Чет Май 12, 2022 1:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925 ... 1194  Следваща