Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
lcr написа:
Дотук по тази тема. Нямам времe да чета глупости.

интересно, няма време да чете глупости, но има време да пише глупости :D
чукча писател, чукча не читател...
айде да видим дали наистина ще е до тук, или още преди края на деня ще продължиш да постваш украинска пропаганда до припадък :)

Сря Май 11, 2022 1:33 pm
Профил

lcr написа:
141 държави осъдиха руската агресия спрямо суверенна държава с демократично избрано управление и всички демократични общества, без изключение, застават на страната на "фашистка" Украйна.

Предполагам става дума за резолюция ES-11/1, която се базира на неща като "the obligation of all States under Article 2 of the Charter to refrain in their international relations from the threat or use of force against the territorial integrity or political independence of any State"
Нещо, което само преди ден коментирахме и аз казах, че също осъждам. Демек осъждам всяка инвазия срещу всяка държава. И всеки нормален човек би трябвало да осъжда тези неща.
Нещо което аз не чух ти да осъждаш. Напротив продължаваш да говориш за "демократично избрано", при това твърдиш че за това са гласували 141 държави. Първо, не е вярно и никъде в резолюцията няма дума за формата на управление, нито за изборите. Второ, тази "неточност" даже и да беше истина с нищо не доказва липсата или наличието на нацизъм. Нацизмът е отношение към чужди нации и тяхното унищожаване.

Трудно ще се разберем. Щом като за теб убийствата без съд и присъда не значат нищо. И в същото време ми говориш за руския народ като за "първопричината"...
Очевидно демокрацията има нови постижения... които очевидно аз не разбирам и не подкрепям!

Сря Май 11, 2022 2:03 pm
Профил

Интересно ми е, ако утре войската на Путлер се пръкне у нас, какви оправдателни мотиви, ще си изсмучете от пръстите.

Сря Май 11, 2022 2:44 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
Интересно ми е, ако утре войската на Путлер се пръкне у нас, какви оправдателни мотиви, ще си изсмучете от пръстите.

ще ви "бесим" по стълбовете :D с тиксо като в Укр.
за съжаление такива като тоя "патриот" ще избягат първи като бити LGBT-ишници

това счита ли се за доказателство :finga:
https://www.youtube.com/watch?v=ahJ_UxoxU8w

Последна промяна TheWizard на Сря Май 11, 2022 3:01 pm, променена общо 1 път

Сря Май 11, 2022 2:50 pm
Профил ICQ
Аватар

lcr написа:

Аз не знам кой е тоя "Путлер" за който толкова обичаш да говориш, но ако нечия войска се появи неканена (с изключение на американската, ествествено, понеже тя е искрено желана навсякъде), това няма да е без приини. Няма да е понеже е някаква необразована орда диваци, които просто ходят да грабят, колкото и на някои хора да им се иска това да е истината. Ако има причини, ще има и отговор, и въпросът както винаги ще опира до кой е по-силен. В природата е така, и в човешките отношения всичко също се свежда до това

Сря Май 11, 2022 2:59 pm
Профил

Българското в България.

https://www.24chasa.bg/novini/article/11533687

Сря Май 11, 2022 3:02 pm
Профил

https://t.me/razved_dozor/1203

тук е цялото в тубата... от 18-та минута за тия дето знаят френски.

Сря Май 11, 2022 4:30 pm
Профил

Това, което разказва, вече, го видяхме. Лично аз, съм против подобни действия, но това е войната.
Не можеш да контролираш инстинктите на хората.

Това, което разказва за артилерийските престрелки, не е нещо ново. Като говори за жертвите в Буча, случайно ли пропусна да каже, дали те са поразени от осколки или от куршум в главата.

За складираното въоръжение. Ти ако си, къде ще го складираш? На полето - с надпис "склад с оръжие" ?

В едно съм сигурен. Ако рашистите не бяха нахлули в Украйна, всичко това, нямаше да се случи.

Та пак разсъждавайте над първопричината.

Последна промяна lcr на Сря Май 11, 2022 4:59 pm, променена общо 1 път

Сря Май 11, 2022 4:49 pm
Профил
Аватар

lcr написа:
В едно съм сигурен. Ако рашистите не бяха нахлули в Украйна, всичко това, нямаше да се случи.

Защо си толкова сигурен? Пак щеше да се случи, но в обратна посока. Кой щеше да е "лошия" според теб тогава? Пак руснаците, нали? Понеже не са "демократични", ще им трябва малко външна помощ да се "оправят"

Сря Май 11, 2022 4:56 pm
Профил
Аватар

lcr написа:

ти тъпанар ли си къф си
едно събитие няма да се случи, ако няма причинно-следствена връзка ... в момента гледаш следствието на причината и помагаш следстието да се разраства

Сря Май 11, 2022 4:57 pm
Профил ICQ

lcr написа:

По тая логика и ако Ева не беше отхапала от ябълката...

За съжаление няма юридическа база за съдене, но морално Русия може да бъде съдена за две неща. Едното е инвазията. Другото е споменатата резолюция, която в медиите беше представена като осъждане, но това е само уводната част. По същество тази резолюция изискваше Русия незабавно да спре военните действия. Нещо, което тя не изпълни.
Принципният въпрос обаче е, че едно престъпление не може да е оправдание за други престъпления. Нито морално, нито юридически. Така че няма "първопричини". Има поредица от престъпления. И всеки си носи вината за своите престъпления.

А по отношение на въпроса "ако Русия ни нападне"... според мен въпросът е кога, а не "ако".

Сря Май 11, 2022 5:10 pm
Профил

типичен симптом на облъчване е когато започне да се бъркат местата на причина и следствие, или напълно се игнорират причините

Сря Май 11, 2022 5:11 pm
Профил

miro_atc написа:
едно престъпление не може да е оправдание за други престъпления. Нито морално, нито юридически. Така че няма "първопричини". Има поредица от престъпления. И всеки си носи вината за своите престъпления..

Това е така, най-малкото от юридическа гледна точка. Но съществува една друга категория, която съдържа това - причинно следствената връзка и какво означава това, точно на теб, няма нужда да ти го обяснявам.

Така че пак се връщам на първопричините, които в случая обуславят всичко останало.

Казано иначе - ако не се беше случило нашествието, сега нямаше да говорим за това дали дадено престъпление може или не да оправдае друго.

Това, последното, са си ваши мокри сънища, които никога няма да се сбъднат. :D

Последна промяна lcr на Сря Май 11, 2022 5:30 pm, променена общо 1 път

Сря Май 11, 2022 5:23 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
А по отношение на въпроса "ако Русия ни нападне"... според мен въпросът е кога, а не "ако".

Ами започвай подготовка. Ето ти нещо по темата: :D
Русская Кухня. Азбука «Домашнего терроризма»

Сря Май 11, 2022 5:27 pm
Профил

Да тренират усилено и палцовия захват :D

Сря Май 11, 2022 5:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923 ... 1194  Следваща