Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Нещо подобно ...я виж какво се случи с опозиционните партии в Украйна, или това вече е забравено минало, все пак минаха 4 седмици от тогава ...
Приликите са много, и ако не ги виждаш изобщо не ми говори за системата в Русия, очевидно виждаш само каквото ти се вписва в догмата.

Нали знаеш кое абсолютно сигурен в нещо, а ти се държиш като човек абсолютно сигурен в правотата си.

Вто Май 10, 2022 10:42 pm
Профил
Аватар

Когато валят бомби въвеждаш военно положение и забравяш за демокрацията.
Какво валя в Русия, че си сраха на конституцията?

Вто Май 10, 2022 10:49 pm
Профил

А ? Какво име на конституцията, какво точно са я осрали не разбрах ?

Вто Май 10, 2022 11:20 pm
Профил
Аватар

Ааа, нищо, имат си пожизнен хм, президент. Освен неспазването на останалото, де.
Добре, че Путю сам сра на себе си...

Вто Май 10, 2022 11:32 pm
Профил

Не нямат си пожизнен президент, как точно го прочете това нещо ? Ааа не ми казвай, и това е опорка от западната медия. В Русия масата е доволна с тази поправка защото позволява на Путин да бъде президент а хората точно това искат, но по тоя въпрос има ли смисъл да говорим, другата опорка е че Путин репресира всички опозиционери и манипулира избори :)

Сря Май 11, 2022 12:24 am
Профил
Аватар

Не знам дали е западна опорка, но определено е мое лично мнение. Тези филми вече съм ги гледал и не са ми харесали.

Ей сега гледах: арестуваните яхти струват повече от военния флот на Русия. Дори да е преувеличено - видяхме им военната мощ. Пак ми ги хвалете!
А от къде са дошли парите не мисля, че трябва да го обяснявам на българи.

Сря Май 11, 2022 12:42 am
Профил

Това, че на теб не ти харесва нещо не значи, че и на Руснаците не им харесва. Той и краля на Саудитска Арабия разполага с всичките ресурси на държавата, както и шейховете в ОАЕ, но не съм видял някой да му води сметка за това колко милиарда е изхарчил за дворци, самолети и яхти.

Сря Май 11, 2022 1:11 am
Профил

bongo_x2 написа:
Не знам дали е западна опорка, но определено е мое лично мнение. Тези филми вече съм ги гледал и не са ми харесали.

Ей сега гледах: арестуваните яхти струват повече от военния флот на Русия. Дори да е преувеличено - видяхме им военната мощ. Пак ми ги хвалете!
А от къде са дошли парите не мисля, че трябва да го обяснявам на българи.

А бе Бонго, ти сериозно ли мислиш че това което си видял е цялата им мощ, аз пък се радвам че до сега не сме видели нищо от военната им мощ.
А относно парите кво да ти кажа можли са взели са ги отнякъде, дори и да са ги откраднали пак е труд и нерви, толкоз пари не се крадат лесно.

Сря Май 11, 2022 1:27 am
Профил

Да Яхти има, тези Яхти не са на Путин, те се притежават от тамошни бизнесмени, наричани олигарси, интересно защо не се говори така за американските собственици на Яхти. С какво акционер или дори CEO на една американска компания се различава от такъв на Руска ? Казваш крадът, от къде точно крадът, от собствените си компании ? Или имаш в предвид че плащат малки заплати, един вид крадът от народа ? Ако е второто то в Американските компании разликите са в пъти. В Русия яхта има собственика, тия надолу са яхтички за по 2-3 млн тях не ги броиш. В САЩ всяко СЕО на по-голяма компания с компенсациите получава заплата десетки, много от тях стотици милиони, и това дори не са собственици. Може ли да го сравниш с онзи отдолу който получава някакви жалки 100-200к на година ?

Та пак се говори ей така колкото да не се спи.

Сря Май 11, 2022 2:50 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Тони, ти сериозно ли ги дрънкаш тези глупости -- сравняваш руския едър олигархичен бизнес и модела, който олицетворява с бизнеса в САЩ ли -- съвсем изплиска легена вече. Единствената аналогия, която би могъл да направиш е с европейската аристокрация отпреди няколко века, при която замогването е било в резултат на властови привилегии. Не, че няма неща, за които си прав (според мен), ама точно пък с това сравнение се изложи.

Сря Май 11, 2022 5:05 am
Профил

:) явно толкова си запознат с американския едър бизнес, в това отношение няма особена разлика, само това, че компаниите са по-големи а големите акционери рядко притежават повече от 20-30% от акциите, което обаче на фона на размера на компаниите е доста повече от колкото руските собственици притежават.
С какво се различава руско CEО от Американско такова, освен са това, че е по-бедно и по трудно ще си намери работа ако го изритат от структурата в която работи ?

Сря Май 11, 2022 6:16 am
Профил
Аватар

в РБ няма ли олигарси - всички номенклатурчици ... сега са по-по-най "бизнесмени"

Цитат:
РФ Федерален закон № 67
член 9. Депутатите, избраните длъжностни лица, работещи на постоянна основа, нямат право да извършват предприемаческа дейност, както и други платени дейности, с изключение на преподавателска, научна и друга творческа дейност...

коя година Путин ги "нарита" да връщат капитала в РФ - те избягаха ... сега плачат крокодилски сълзи, а рашките куфеят от кеф, че са им взели яхтичките :)

Сря Май 11, 2022 7:25 am
Профил ICQ

lcr написа:
Не пиши дълги фермани в които да ни разясняваш, що е то расизъм. Фокусирай се върху основния въпрос - доказателства за това, че настоящето украинско управление е нацистко.

Доказателства.

Не дрънканиците на балалайка.RU.

Доказателства? Имаш предвид членски книжки или нотариално заверени клетвени декларации?

Нямам такива!
Моите "доказателства" са думите и делата на въпросното управление. Можеш лесно да ме обориш. Без нотариални и без супер доказани доказателства. Примерно просто ми покажи изявление на Зеленски или друг високопоставен, който да не обвинява обикновените руснаци. Някой да каже в прав текст - виновен е Путин и неговият режим, но обикновения руснак, който мие чинии, чисти тоалетни в дълбокия Сибир няма никаква вина. Ще приема цитат от всяка агенция, дори да е анадолската.
Ако се прави такава разлика то врагът е Путин. Ако не се прави значи врагът е руската нация. В случая аз дадох много линкове в които точно се обвинява цялата руска нация. Ненавист към всички руснаци. Включително и към такива дето се обявиха против Путин. Верно не лично от Зеленски, но мисля че дадох линк от украински блогери какво избълваха по оная дето се появи в кадър с плакат. И нея мразеха. Била усетила, че корабът отивал на онова място, че Русия щяла да бъде съсипана от санкциите, затова мишките и предателите напускали кораба...
Но да оставим думите. Какви са делата на тая власт? Има ли в ООН декларирани 13000 убити по данни на самите украинци? Добре тия са сепаратисти и са въоръжени. Но имаше ли изгорени и убити по протести? Ок, не били протестиращи, наречи ги "терористи". Да запалиш сграда за да изгориш терористите вътре това как се връзва с демокрацията. А как се вързва това да няма нито един обвинен поне за палежа, хайде терористите не са хора.
А убийствата на журналисти и блогери? Верно... те бяха "колаборатори" и по демократичните закони могат да се трепят.
Ами оня преговарящ от първите дни той какъв беше? Всички западни медии отразиха, че бил ликвидиран, ама така и не стана ясно защо е ликвидиран? Това някаква нова мода в демокрацията ли е? Без съд, без присъда... просто ликвидираш. Не ми казвай, че по време на война са пратили сепаратист или терорист или друг враг дето да преговаря от тяхно име. А дори да беше военнопленник... каква власт е тая при която военнопленниците се убиват, щото и такива видеа има. Кой се снима сам докато убива? Демократите или нацистите?

Сря Май 11, 2022 10:30 am
Профил

А - значи нямаш доказателства а само повтаряш някакви кухи твърдения за нацисти, наркомани и пр.

141 държави осъдиха руската агресия спрямо суверенна държава с демократично избрано управление и всички демократични общества, без изключение, застават на страната на "фашистка" Украйна.
Но това е само един гаден заговор.
Истината я знае само Кремъл и неговите симпатизанти.

Дотук по тази тема. Нямам времe да чета глупости.

За руския народ....

Първопричината си е в него. Ако всички бяха като Навални, Политковская или Немцов, Зеленски щеше да твърди, че марсианците са виновни.

Сря Май 11, 2022 10:49 am
Профил
Аватар

lcr написа:
141 държави осъдиха руската агресия спрямо суверенна държава с демократично избрано управление и всички демократични общества, без изключение, застават на страната на "фашистка" Украйна.

Почнал си да издишаш и сам се усещаш дори...
От тия сто и кусур държави, колко са го направили това доброволно и без заплаха от ответни мерки иначе? А колко са държавите изобщо?

Сря Май 11, 2022 11:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922 ... 1194  Следваща