Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Н'бабане Гт'муан'га написа:
bongo_x2 написа:
Отговорът е прост: питай къде серат ушанките!

Ти знаеш ли?

То се разбра. Аз дори над ямата на селския кенеф имам "унитаз". Шоуто е, че те няма да използват откраднатите поради елементарни физиологични причини :)

Edesign , те това е типично ушанско: "Може да не градим, но можем да унищожим!". Мноого похвално!

PS Вече няма грам разлика между Путлеровската и Севернокорейската риторика. Ай, честито!

Вто Май 10, 2022 3:24 pm
Профил

А какво стана 2008-ма ? В момента колко са загиналите, и дали щяха да са по-малко ако Путин не беше предприел нищо срещу Украйна ? С какво едните украинци са по-малко хора от другите ?

В този ред на мисли, не ако Русия, а ако САЩ не се бяха месили и правили цветни революции нямаше да има жертви.

Нещо логиката ти издиша, не чух да агитираш за санкции срещу САЩ. Сърбия, Ирак два пъти, Либия, Египет, Сирия, Турция/неуспешна/ ....жертвите са десетки пъти повече от тези в Украйна, които пак са на тяхна сметка.

Да предположим, че в Украйна вината е на Путин, с какво Украйна е по-различна от всички други ? Защо за едните може а за другите не ?

За мен всичко това си е съвсем нормално, и едните и другите си гледат интереса, ненормално е това да искаш да се буташ там където не ти е работа и да си съсипваш икономиката с фалшиво състрадание.

Ник, по времето на Тръмп инфлацията беше далеч от тази в момента, цените на някои стоки малко се повишиха, но всъщност съвсем малко, защото каквито и да са митата голяма част се покриха от Китайците. Това не беше ситуацията с Мексико, но и там целта горе долу беше постигната, макар това да не беше най-умният подход защото доведе до избор на отявлен социалист на изборите им за президент.

Вто Май 10, 2022 3:32 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Edesign , те това е типично ушанско: "Може да не градим, но можем да унищожим!". Мноого похвално!

Кой гради бре? Амерканците ли ? :D Да градят ама за себе си - целия бивш соц блок беше унищожен. За последните 32 години абсолютно всичко беше унищожено и предадено за скраб. Сега ако мислиш че ние сме си виновни без да сме добре подведени от запада то мисля че с теб няма какво повече да коментирам :)

Вто Май 10, 2022 3:42 pm
Профил WWW

Ако не беше западът, с какво щяхте да оправдавате малоумщините, които стават в държавата ни?

Вто Май 10, 2022 3:50 pm
Профил

за мен лично няма разлика как ще се пребоядиса поредния кандидат в една "демократична" държава защото това не води до никаква съществена промяна, просто се редуват едни лобита с други лобита, тоз мандат сме ние, другия мандат сте вие, докато робите губят поредните 4 години от живота си в надежда за промяна

в случая дойдохме на това което ви говорех преди, като се дъвкахме преди години с Димитър - бутат се по целия свят и съсипват всичко, отговора ви беше: могат - правят го, сега като ни дойде до гъза вече не го виждаш като много ОК
единственото което не предполагах че е толкова зле - нашите български и европейски тикви - че ще са толкова послушни в съсипването на собствените икономики зради чужди интереси, все си мислех че има граница в която ще се освестят, но уви

Вто Май 10, 2022 3:54 pm
Профил

lcr написа:
Ако не беше западът, с какво щяхте да оправдавате малоумщините, които стават в държавата ни?

Човече ти не виждаш ли и сега че се раздават европари, и всички и отвън виждат че се крадат поголовно но продължават да ги наливат.
Преди време дадох пример за къщите за гости - наложиха ни санкции поискаха си парите. Правителството ги върна от бюджета като тепърва ще започват делата да си ги искат от мошениците. Ама познай - нама да ги приберат и така ще си остане за наша сметка. Единствената цел на запада е никъде нищо да няма - те произвеждат (в бангладеш виетнам китай) и да продават...

Вто Май 10, 2022 3:59 pm
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

https://www.facebook.com/momchil.stefan ... 5991187844

Вто Май 10, 2022 4:03 pm
Профил

lcr написа:
Демократично избран ли е украинският парламент или не?
Колко нацистки или други крайни фракции има в него?
Демократично избран ли е Зеленски или не?

Да!
Зеленски беше избран демократично.

Предполагам ме питаш във връзка с нападението на Русия. За протокола - нападението над всяка държава е нещо лошо. Аз не одобрявам инвазията на Русия. Още повече, че в случая тази агресия е и срещу нас. Няма как да съм щастлив от този факт.
Но не одобрявам и намеците ти, че видиш ли нападението на една държава е неоправдано, щото е демократична. Явно демократите за теб са висша раса, а останалите могат да се изтребят. Май в това е същината на спора ни.

Вто Май 10, 2022 4:10 pm
Профил

Колко демократични могат да бъдат едни избори в които кандидатите са филтрирани и финансирани от чужда държава?

Нещо двойни стандарти май правим пак... Същото за което обвиняваме че е правила русия до вчера, днес вече го одобряваме като "демократично"

Последна промяна nik на Вто Май 10, 2022 4:18 pm, променена общо 1 път

Вто Май 10, 2022 4:17 pm
Профил

В могат правят го няма нищо лошо, а това, че ние сърадаме си е изцяло наш проблем. Има и други малки държави които имат доста по-успешна външна политика и са доста по-независими. Няма как да си една педя земя и една шепа народ и да си изцяло независим, но може да си поне малко независим.
В случая с Украйна изцяло подкрепям политиката на Русия, харесвам и Руснаците както и Русия, но това в никакъв случай не означава, че съм про руски настроен. Трябва да си защитаваме и тереса, и в момента той не е да се правим на по-праведни от папата, нито да се отказваме от раски енергоносители, нека да го правят тия дето са с по 60 млн население и трилиони БВП, ама нещо не го правят, и само увъртат.
Пакетите така ги правят, че минимално да ги засягат и да имат изход, за сметка на това нас кучета ни яли, ще си плащаме нали сме богати. Защото когато утре Германия пусне газопровода ще си договори с Русия преференциални цени, а за нас ще остане само дебелия. Сега беше момент да извлечем ползи, па ако искат да ни наричат троянски кон, както виждаме от историята коня още се помни и Ахил е герой.
Да не говорим, че ако ще се правим на добри слуги можеше да поискаме нещо в замяна от ЕС и САЩ, но в аванс, а не да се надяваме да ни подхвърлят оглозгано кокалче в последствие. Искате Маледония в ЕС, добре ние пък искаме свирка, искате подкрепа за санкции добре, ние пак искаме свирка ...

Вто Май 10, 2022 4:18 pm
Профил

Една държава не е демократична заради демократите, които съдържа а заради народът и, който има възможността да избира управниците си.

И това ли трябва да изясняваме?

Демократите не са висша раса. "Висшата раса" е народът.

Вто Май 10, 2022 4:19 pm
Профил

Лцр - тая война много добре показа колко висша раса е народа им докато си избиват цивилните сами

Вто Май 10, 2022 4:22 pm
Профил

lcr написа:
И това ли трябва да изясняваме?

След като изяснихме как е избран Зеленски, беше редно да изясним какво следва от това. Аз моята гледна точка си я казах. Не стана ясно защо е толкова важно според теб каква е формата на управление в Украйна? Ако не беше демокрация, а примерно монархия то тогава Путин можеше да я напада ли?

Вто Май 10, 2022 4:38 pm
Профил

Ако това иска народа то това е демокрация. Въпросът е дали народа иска точно това ? Ти искал ли си да се сменят име ата на Турците, lcr искал ли е, аз не съм искал. Сега ще кажете ама това е разликата между тотлитаризъм и демокрация, мне, това е държавна политика, и каквото се поднесе на народа това се прави. Не съм бил за смяната на имената, но бях против демонстрациите им, и както аз така и семейството ми удобряваха използването на сила, друг е въпросът, че това беше в резултат на умела манипулация.
В момента в САЩ текът такива процеси, и хората удобряват опрделени действия само защото са правилно обработени, включително и нападения над църкви ....
Та да си имал демократични избори нищо не значи, още по-малко пък това означава, че държавната политика е демократична, и че това което се прави е демократично или хуманно.

Вто Май 10, 2022 4:39 pm
Профил

miro_atc написа:
Не стана ясно защо е толкова важно според теб каква е формата на управление в Украйна?

Защото ти твърдиш, че правителството е нацистко.

miro_atc написа:
Европа удари дъното. Да подкрепя едно нацистко правителство и да насажда расизъм...

И аз питам, как се връзват нацистко правителство и демократично избран парламент в който няма нито една нацистка партия.

Вто Май 10, 2022 5:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920 ... 1194  Следваща