Отговори на тема  [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 40  Следваща
Цената на тока??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе едни познати имаха подобно дистанционно отчитане на топломерите. С базови станцийки между етажите.

Е минали някакви гаменчета и теглили по един тупаник на станциийките да си пробват силата. Познай колко струват....

Това е за парното де. За електрото може да се измисли много елегантно решение - там и жици има, а и таблата са обосбени и се заключват. Ама кой да се занимава с "подобни глупости". Все пак сме в БГ - тук още пишем на пищещи машини и плюнчим химически моливи ДА ГО ЕБА.

Вто Май 12, 2009 10:29 am
Профил ICQ

Мнение 
Доколкото знам в кватал Столипеново в Плвдив отчитането е дистанционно, спирането на тока също, а таблата са вързани към СОТ-а. Ама там е дуга България...

Забравих да спомена, че връзката е по GSM , а таблата са качени на стълбовете. Щото, ако се появи човек с облекло на ЕВН, макар и само за обикновен ремонт, може да го пишат по вестниците слеващия ден.

Последна промяна sthx на Сря Май 13, 2009 7:36 am, променена общо 1 път

Вто Май 12, 2009 10:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Там е модерната част на Пловдив, авангарда на пловдивската общественост, та затова и всички модерни технологии се внедряват първо там. С интерес очаквам дали няма един ден да се тестват и новите видове оръжие в този квартал, мишени дал Господ :D

Сря Май 13, 2009 1:12 am
Профил WWW

Мнение 
Гледам рекламата на БСП.
Я ми обяснете като на идеот как ще сме енергийно независими, като се нагъзим и си разтворим бузките на милоста на Русия?
ИзображениеИзображение

Вто Юни 23, 2009 8:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Шът тука има изявени русофили, Белянофили, тръбофили и прочие, така че сега ще се юрнат да ти обясняват колко си зле.

Но пък ти нема да се плашиш. Както предрекохме преди доста време - положението е "пари нема - действайте" :):):) Засега поне кризата помага.

Вто Юни 23, 2009 8:54 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ми в тва отношение съм 100% за Русия, предпочитам да се гъзя на някой който като ме ебже ще си каже че ме ебе, а не някой дето така ще извърти нещата та едва ли не аз него чукам, и ще си плащам за това, само дето при това чукане неговия уй е моя гъз .... честно казано предпочитам сталинския режим пред ЕС.

Вто Юни 23, 2009 9:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ike написа:
Гледам рекламата на БСП.
Я ми обяснете като на идеот как ще сме енергийно независими, като се нагъзим и си разтворим бузките на милоста на Русия?
........

Абе и аз като я гледам, се чудя накъде да се надупим, за да ни заболи по-малко, ако искаме да имаме газ и ток?
Какво предлагате? Да опитаме сега на юг а? През Турция към Египет и Иран става ли? Предлагат ли и вазелин като опция?

Вто Юни 23, 2009 9:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
преди малко гледах шушулков по талавизора.
направил забележително откритие, че новия му електромер отчитал глим-лампата на бутона на звънеца му.
тоя по какво е професор? по социология или ентомология...

толкова я оправихме енергериката у нас, че някой гладни кокошки сънуват комисар-българин. както кукунева защити потребителите, така и ще забърка едни енергитични каши. наглост до безкрай. и безочие. като на кукунева.

то и кмета. оправил е всичко в софето - няма задръствания, няма проблем с паркирането, няма кьорава дупка по улиците, метро кат слънце, за детските градини да не говорим. тръгнал кмет на държавата да става. ма май се уплаши нещо

Вто Юни 23, 2009 10:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Какво предлагате? Да опитаме сега на юг а? През Турция към Египет и Иран става ли? Предлагат ли и вазелин като опция?

Какво предлагам ли?

1. Газова тръба от Гърция за БГ. Гърците могат да разтоварват втечнен газ от Египет и едва ли ще имат нещо против да ни го продават, щом плащаме. Вярно цената му е доста по висока. Но е сигурна диверсификация, така Рашъните няма да могат да ни изнудват. Също такава тръба до Турция, защото Турците могат да транзитират при подходяща ценова оферта. С 3 тръби в различни посоки няма как да останем на сухо. Може да е по скъп газа но ще го има. Геополитически тия три държави (Русия, Гърция и Турция) винаги са в търкания, така че с опитни дипломати винаги можеш да вземеш газ от едните ако другите те прецакат. Това да строиш 2 тръба до същия източник е ПЪЛНА КАТИЛЩИНА. Трябва ни диверсификация, цената не е от голямо значение, въпроса е да има отворено кранче във всеки момент. Руския газ може да е най-евтин като суха пара, но геополитически винаги ни излиза на огромна цена. Отделно ни трябват поне 2 хранилища (ако имаме 3 подържани правилно, ще можем да си държим 6 месеца без доставки). Апропо Японците си бичат на скъп втечнен газ, пък не съм чул да имат проблем с конкурентноспособността на продукцията си. Ама там не живеят българи де.

2. Спиране на АЕЦ Беляне. Пускане на конкурс за 7 и 8 блок в Козлодуй. Ама истински конкурс, а не като този в Беляне. Т.е. да се конкурират рашъните, американци, канадци, японци - абе както си трябва. Гарантирано ще постигнете по ниска цена от сегашната. Досега това нямаше как да стане заради охлаждането, но откак 1 до 4 са спрени - вече е възможно. Цената ще излезе много по ниска от тази в Беляне и по още една причина. В Козлодуй си имате всичко - хора, инфраструктура - окабеляване, охлаждащи трасета, абе всичко е готово, само трябва да се разширява. Отделно планирането и проектирането ще е несравнимо по евтино (а това е сериозно перо). Абе това че не се говори за този вариант е само заслуга на Овчаров и руската шапка от началници. Естествено пускането на 7 и 8 блок означава да спрем да плямапаме тъпотии за отваряне на 3 и 4. Тогава с какво ли политиците ще баламосват тъпия си електорат?

3. Влагане на сериозни суми в енергийна ефективност. По принцип само тази мярка е достатъчна, защото ако постигнем енергийна ефективност на средноевропейско ниво ще имаме достатъчно ток за 2 пъти повече БВП от сегашния, без нови електрически мощности. Естествено това минава през дърпане на шалтера на Кремиковци и пр. недоразумения.... ама....

Горе долу с 6те млрд. които ще потрошим за Беляне + 2та млрд за тръби.... Ще си направите още 2 блока, 2 те алтернативни тръби, хранилището и ще ви останат поне половината за да си направите и магистралите. Ама кога ще стане това - никога. Щото българина е прост, Румен Овчаров хитър, а руснаците обичат да ни гъзят. А ние сме прости, прости..... та кухи. Добре че е кризата. То простотията на българина се лекува само с глад.

Дедо, какви еврокомисари го гонят Станишката незнам. По принцип от Брюксел по дипломатичен път вече ни казаха че по енергетика никога няма да получим заради малоумната енергийна политика на собствената ни държава. Всъщност те ни изброиха в кои области не можем да се надяваме защото на национално ниво сме се осрали тотално - енергетика, правосъдие, всичко свързано с финанси. Евентуално може пак да ни дадат "защита на потребителите". Че от него нищо не зависи. :) Всъщност може да сме прецедент и да не получим никакъв комисар. До колкото си спомням норамтивно не сме "задължени" да имаме комисар, по принцип винаги дават като знак на добра воля. Ама тоя път може и среден пръст да получим.

Сря Юни 24, 2009 9:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ми то кое ли ни е наред: транспорт, образование, здраве, осигуряване, околна среда...
сигурен съм обаче, че и комисар по корупцията да има, пак няма да се преборим за място.
щото и в тази игра си има правила, а ние мноо мразим правилата

Сря Юни 24, 2009 1:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми няма да е чудно ако скоро направят некакъв нов комисар специално за нас. Нещо от което нищо да не зависи. Ама да не ни обидят.

То ние имаме опит в тия работи - царо направи цели министерства за да намери работа на разни аверчета. Колко му е в Брюксел да ни отпуснат едни комисар без портфеил (ама съз заплата :) ) с ресор - броене на мухи и люпене на семки.

Сря Юни 24, 2009 4:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми няма да е чудно ако скоро направят некакъв нов комисар специално за нас. Нещо от което нищо да не зависи. Ама да не ни обидят.

То ние имаме опит в тия работи - царо направи цели министерства за да намери работа на разни аверчета. Колко му е в Брюксел да ни отпуснат едни комисар без портфеил (ама съз заплата :) ) с ресор - броене на мухи и люпене на семки.

Мии, в някои по-напреднали членки (не членове) на ЕС сериозно си изпатиха: вземат по навик парите и ги оползотворяват (не като в БГ ами наистина) за разни бюра и столове. Да ама като минат година-две трябва да им плащат заплатата от джоба си и се озъбват за чий са им били тези бюра...

Edit: забравих да дам поне един пример: Бюро за осведомяване на гражданите. Мноо готино като идея, какъвто и тъп въпрос или нужда да ти се върти в главата влизаш там и ти сътрудничат. Да ама е икономически ефективно ако в областното, общинското, полицейското и п*чкамайниното няма камари от чиновници назначени с тази цел...

Сря Юни 24, 2009 11:04 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
bongo_x2 написа:
......

Edit: забравих да дам поне един пример: Бюро за осведомяване на гражданите. Мноо готино като идея, какъвто и тъп въпрос или нужда да ти се върти в главата влизаш там и ти сътрудничат. Да ама е икономически ефективно ако в областното, общинското, полицейското и п*чкамайниното няма камари от чиновници назначени с тази цел...

Ами Бат'Бонго да ти кажа това е най-свястната идея, която съм чувал открай време...
Защото на камарите от чиновници, както и на всеки тръгнал да става чиновник... това да си в услуга на гражданите/селяните въобще не им е приоритет:!: даже повече - гражданите/селяните ПРЕЧАТ на ежедневните занимания на чиновника: по техните разбирания Те са там зада получават заплати докато люпят семки, цъкат пасианси (тия дето имат курс за компютърна грамотност), да обядват по един час, и да имат 30 дена отпуска в разни ведомствени станции и да сплятничат... но не и да ти сътрудничат :!:

Чет Юни 25, 2009 10:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... za_aec_sa/

Бахти почистването. Незнам колко е вярно, ама ако е вярно, значи вече сме прахосали 10% от проектосумата на вятъра. Щото договора с Руснаците не включваше "почистване" и изхвърляне на старото оборудване, а запазване и надграждане. Та да икономисаме средства. Е икономисваме ги явно.

Това Белене си е ебати черната дупка :evil:

Пон Юли 13, 2009 4:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Бахти почистването. Незнам колко е вярно

Ми не е вярно.. обърни предната страница и виж, че още януари писах че за Белене са изхарчени 600+300=900млн. лева, като освен тая сума има и отпуснати държавни гаранции с което сумата може да се удвои.
Освен това от ЕС получихме компенсации за закриването на 3-ти и 4-ти блок на Козлодуй, сещате ли се? По принцип компенсациите трябваше да бъдат към 550 млн. ЕВРО, но ни спряха кранчето още преди 300 млн. А сещате ли за какво са изхарчени? Може би блоковете са демотирани? Да, ама не. Парите вече ги няма, а блоковете тепърва ще трябва да се демонтират.

С две думи атомната мафия е източила около 1500 млн. лева. Това прави по 200лв от всеки бългаски гражданин включая и пеленачетата.

А бат Бойко само се пъчи, снощи разравяше каква голяма далавера било че имаме разрешение от ЕС за строеж на АЕЦ. Щяло да бъде глупаво да я пропуснем. То хубаво, ама официално дори българската държава не е издала разрешително за строеж, а за ЕС не съм много сигурен.
Ще го видим и Бойко де, то АЕЦ че няма да се построи няма (аз това ви го повтарям от много време) ама това не пречи "строителството" и източването да продължат...

Пон Юли 13, 2009 8:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 40  Следваща