|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:39 pm
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Коли
Те това е чудно, само че не е много практично за градско каране https://www.volkswagen-commercial-vehic ... ornia.htmlEdit: Писали сме едновременно с Цецо 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Авг 14, 2018 5:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
А нищо му няма за в града ама нещо .... колегата беше взел един такъв преди години, най-големия двигател, тунинги, луксозно изпълнение, струваше колкото истинска кола визирам колкото Q7 примерно. Айде не му се вървеше мого въпреки двигателя и тунингите, как да е, аз лично не съм очаквал да лети, обаче после проблеми с окачването, не можаха да ги оправят, на 3-4 пъти ходи в сервиза и все нещо не му е наред, на 6-тия месец го разкара. Другото което е , не му се завива много, поне сравнено с витото, тогава аз карах едно вито, никакъв проблем и за града, визирам центъра, не е чак толкова голямо.
|
| Вто Авг 14, 2018 5:51 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
E не - ако е такова, по-скоро ще е истинска каравана. Но за толкова пари колкото за Каравела, може човек да си вземе прилична яхта (не моторница)
По-скоро нормален семеен автомобил с повече място.
|
| Вто Авг 14, 2018 5:53 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Доста големи извращения има по темата, ей тези например: https://www.vario-mobil.com/en/signature.html
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Авг 14, 2018 6:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А точно такова имахме но на шаси МАН, правено в Германия .. голямо недоразумение. Инвертора му изгоря на втория месец, смениха го. След това редовно имаше проблеми със заряда на акумулаторите, напоследък преди да се продаде и автоматиката се прецака. На няколко пъти и баях, работи работи и мре, последно малко след като се продаде, та пак проблеми. Не е лошо, но американските изпълнения са по добре мислени. Това с мястото за малка кола удобно, обаче яде страшно много от обема. Вътре доста по-не функционално от американските, луксозно е, за двама е перфектно, ама със семейство малко ... айде едно дете може да спи над шофьора, ама след това става зор.
|
| Вто Авг 14, 2018 6:17 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не съм изтъркал още талончето с милиона  за тия чудесии. По-добре да си купя цял автобус, тъкмо и екскурзии ще организирам. Питам ви сериозно - някой кара ли такова като Шаран, Туран и т.н.? Да не ходим в облаците.
|
| Вто Авг 14, 2018 6:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз съм карал но не знам доколко са ми верни впечатленията, малко по-дълго съм карал туарег, ине съм много доволен, най-вече т качеството на изработка, дръжката за отваряне на предния капак им е проблем, чупи се, нещо някои скорости трудно влизаха, не мога да се сетя кои, освен тези други забележки май нямам, но аз съм го карал сравнително малко 10-на -15 хил км. но в продължение на няколко години, т.е. от време на време по 1000-2000 км. Коелгата в момента кара тигуан и е доволен, вече година няма оплаквания. Аз като цяло от VW съм доволен, поне за работни автомобили.
|
| Вто Авг 14, 2018 7:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
A Вито вероятно не става за семейна кола, или напротив? В смисъл да има повече седалки, и да побира и носи повече багаж?
|
| Вто Авг 14, 2018 7:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
За Витото има един наш селски автоджамбазин който много ги фали. Казва че е сменил няколко след като им е навъртял по 1млн. км. 
|
| Вто Авг 14, 2018 8:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ооо Вито е супер, тука Ицо някакво друго споемна пак мерцедеско Виана ли беше не помня, може да е по-добро. Вито е екстра за семейно, вози приятно, има много седалки, има и за багаж място обаче .. онивте много гният, не е за север май. Имахме две, едното чисто ново купено от балкан стар, едното го взехме втора ръка внос от Норвегия или Финландия .. нещо такова беше. Това новото изгни за нула време, онова дъртото не мръдна. Сега може тия за онзи регион да ги правят по-добре защитени, така се чуваше едно време, не знам. Та да не сикато флинстоун, иначе е хубаво и удобно. За мен е екстра. Сега не е супер лукс, въпреки че и такива има, но седалката е удобна за водача, видимоста е добра, завива доста добре, може и багажник да му сложиш отгоре ако ти се види тясно .. само с багажник внимавай по паркингите, така един чисто нов го пратих на оня свят ... хем отпред един стоп свети свети, ама само свети не казва защо, теглих му една майна и после разбрах защо е светил, ама това в Германия, само немец може да измисли такава система.
п.с. ааа сега се сетих няколко проблема, първо турбото замина нямаше 10 хил км, но може да му е дошъл много напъна, след смяната втори път не е умирало. Дистанционните са проблем, а падне ли ти акумолатора достатъчно става страшно, не мое го мръднеш, трябва да идва някой да го оправя на място, нещо си губи дистанционното, също и не лови от къде да е. И не знам защо ми се върти някакъв спомен че имаше грижа със скоростите, ама не съм сигурен, то беше 2007-2008, там бекъпа отдавна е затрит щото нема ни рам ни ром ни ссд .. може би щото навремето го карах основно на ром ....
|
| Вто Авг 14, 2018 8:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
имам и вито, имам и виано. последното е с две странични врати, втория ред седалки могат да се въртят, има и масичка. много е удобно, и за карти става даже. като натоварим децата не пощръкляват след час. като бяха малки в едно голямо туле на покрива събирахме креватчета, колички, ски, обувки, щеки.
иначе се кара като кола, дори е по-удобно и широко. на витото, ако имаме повече багаж и сме 5 души, махаме третия ред седалки и се получава сериозен обем допълнителни кубици. не съм имал нещо сериозно за ремонт, а витото мина 300К.
|
| Вто Авг 14, 2018 9:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Това ще му ходи на Grubi  Иначе снощи се загледах по marco polo - като каравелата на VW само че на базата на Вито и изпълнението е далеч по-добро. Наистина яко, става за почивки и за обиколки на света... Даже и ако го изгонят Grubi от вкъщи ще има къде да спи  Единственият недостатък е че нямат тоалетна и трябва да се търсят подходящи храстчета при паркиране 
|
| Сря Авг 15, 2018 10:15 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тц, кара се по-лесно и от лека кола. Познат има такова. Ще ми е трудно да изброя екстрите и глезотиите които има. Че за капак, и само се паркира. Ама това не е толкова интересно. Беше му се прецакал някакъв сензор за позицията на волана, и имаше затруднения с доставката му. Та по тоя повод беше тъжен, защото половината глезотии не работели, включително и тая за поддържане на "курса" при страничен вятър. Както спомена, бил отвикнал да компенсира мърдането на конкретния автомобил при подухване на вятър или разминаване с голяма камион. Както обясни - нищо не правиш. Камиончето си върви накъдето си му казал и не мърда на никъде. По нищо не се разбирало че има вятър. Другото което много похвали е системата за следене на умората на водача. Няма камера. Как и по какво хваща че шофьорът е уморен, не е ясно. Явно е съвкупност от параметри. По-интересното е, че системата нямала фалшиви сработвания, и ако каже че е време за почивка, то наистина било така. Бил си експериментирал. А човекът не е като да не е виждал или ползвал какви ли не автомобили, и има приличен шофьорски стаж.
|
| Сря Авг 15, 2018 11:26 am |
|
 |
|
Grubi
|
Миро, това вярно става. Но колко безсънни нощи и платки трябва да направя... Бях срещнал един белгиец - човека продава маркови дрешки, и оставил всичко на младите, срещу скромна рента предполагам, А той и жена му си взели Камаз или някакво военно камионче, преработили го и обикалят целия свят. За капак и два крос мотора закачени на задния капак. Ей такива https://www.pinterest.com/pin/197243658656401282/Може би има по-спартанско управление от Вито-то, но повече място. За гориво няма да говоря изобщо. Ицо - вярно мнооого екстри, голям мързел с толкова чудесии.
|
| Сря Авг 15, 2018 11:46 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Само който е заспивал на волана или поне е придремвал за много кратък интервал може да оцени втората система.
|
| Сря Авг 15, 2018 11:52 am |
|
|