Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Koleto написа:
Странно - ако в Донецк и Луганск нямаше насадени сепаратисти въоръжавани до зъби от путлер и опитващи се да отцепят със сила тия две области, дали щеше да има "нацисти", които да "дразнят" путлер със съществуването си и да тероризират местното население?

Историята е много по-стара. Нацистите не са се появили след майдана или заради майдана. Същото важи и за чугунените глави. Тях също ги имало много преди това. Просто след 2014 вече стават сепаратисти, защото мирното съжителство е станало невъзможно.
Аз по принцип не обичам черно-бялото кино. В един конфликт никога няма невинни. И рядко е без причини и всяка страна ще си намери причини. Изобщо не искам да влизам в такъв разговор.
Въпросът беше, че когато нацисти трепят етнически руснаци няма как да очакваш от Русия да стои безучастна. Даже и никой да не бъде трепан, даже нацистите да си седят мирно и кротко, това пак е дразнител за Русия.
Поправи ме ако греша, но аз не се сещам за нещо с което руснаците могат да се гордеят повече от победата им над нацизма. Те нямат друго...

Цитат:
Ще ми е интересно ако някой успее да отговори на въпроса - "С какво точно беше заплашена Раша преди да нападне Украйна"??? Аз мога да дам поне моят отговор - "Беше заплашена да НЕ си присвои Донецк и Луганск ако Украйна беше влязла в НАТО".

Точно заради Донецк, Украйна нямаше да бъде приета скоро в НАТО. Което не значи, че НАТО беше клекнало пред Путин.
Виж конфликтът НАТО/Запад срещу Русия е факт, който няма нищо общо с Украйна. Причината за този проблем както много пъти повтарям е размерът на планетата ни. Твърде малка планета имаме, за да могат и НАТО и Русия да си живуркат независимо един от друг.
Всичко останало е игра на шах. Русия не иска да бъде притискана с пешките. И това няма нищо общо с манталитета на руснаците, нито с акъла на Путин. Няма нито една голяма и силна държава, която да се съгласи да бъде притискана. От друга страна няма голяма държава, която сама да се откаже да притиска враговете си. Такава е реалността. Няма значение за коя страна говорим. Правилото е едно - притискаш врага, за да не те притисне той.
Приятелството е илюзията между войните. Днешния съюзник ти е вчерашния враг и вчерашния враг ти е съюзник днес. Доверие няма. А специално САЩ имат хегемония над целия свят и по никакъв начин няма да позволят някой друг да им оспори това място. Те ще притискат не само всеки, който не играе по правилата им, ами и всеки който потенциално може да стане достатъчно силен. Те просто нямат доверие никому! Пак ще кажа, доверие няма освен ако не си голям наивник както често сме се оказвали ние българите.
Това е моето мнение. С него нито защитавам Путин, нито обвинявам запада. Не изпитвам емоция нито спрямо едните, нито другите. Ако имам емоция тя е спрямо България, защото според мен ние не сме в състояние да решаваме кой как да бъде притискан и какво притискания може да прави или да не прави. Ние можем само да разбираме по-добре в света в който живеем. Или можем да вземем по една барабанче и да водим колоната с тия дето отиват на ...

Пет Апр 29, 2022 7:33 pm
Профил

Това с вечния враг на Русия, е крайно време да влезе в учебниците по психиатрия.

http://burgas-podlupa.com/%D0%BF%D0%BE% ... 0%BD%D0%BE

Пет Апр 29, 2022 8:22 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

С 1,5% от световния брутен промишлен продукт можеш само да си седиш на насрания г@з.

Пет Апр 29, 2022 8:33 pm
Профил

:D
Лцр, какво искаш да кажеш с тая статия? Че запдняците са чак толкова наивни и смотани и загрижени? :D

Пет Апр 29, 2022 8:35 pm
Профил

miro_atc,
Има едно нещо, дето спешно се нуждае от напасване в теорията ти.
До 2007 се е говорило за влизане на РФ в НАТО...2007 е изявата на путин в Мюнхен.
Аз поне не знам за събитие, предизвикало обрата.

Пет Апр 29, 2022 8:39 pm
Профил

nik написа:
:D
Лцр, какво искаш да кажеш с тая статия? Че запдняците са чак толкова наивни и смотани и загрижени? :D

Фактите са си факти и не могат да се отричат.
Друг е въпроса защо наистина са го правили, но какъвто и да е отговора НЕ отменя фактите

Пет Апр 29, 2022 8:58 pm
Профил

Фактите са факти само когато включват цялата история, а не удобно да премълчават част от историята, като например задкулисните причини

Ти си го казвал - така се прави пропаганда, малко истина за да прокараш покрай нея лъжата или внушенията

Пет Апр 29, 2022 9:20 pm
Профил

Със сигурност не са им помагали заради "черните им очи" и са гонили собствен интерес, но е факт че са им помагали в нужда.
Съвсем друг е въпроса защо толкова пъти са изпадали в нужда ...

А това с празните им магазини 89 година съм го виждал със собствените си очи в Ленинград.

Пет Апр 29, 2022 9:58 pm
Профил

nik написа:
гичо - това за фашизма е абсолютно вярно, от 2013та до сега точно това се прави в Украйна което описваш, дума по дума, лъжи, манипулации, нагласяне на избори, репресии срещу медии, срещу опозиция, срещу инакомислещите, срещу всички

Сори че изоставам с коментарите, ама някой трябва и да работи... Както и да е, може ли линкче нещо да дадеш за тая твоя хипотеза?
Нещата са пределно прости - путьо насажда нацизъм (това е то омразата към други хора) за да остане на власт. Как се е стигнало дотук вече е без значение за всички освен историците.

Пет Апр 29, 2022 10:24 pm
Профил

емо, никой не спори за празните магазини или причините, те 89та и в бг си бяха доста празни рафтовете, коментара ми беше за пропагандата в стил хамериканско кино Холивуд - добрите хамериканци спасяват света, нали и за лабораториите твърдят че правят проучвания за доброто на човечеството.... аз лично не им вярвам много... особено след тая пандемия, така спасиха света че няколко милиона измряха, а други останаха с увреждания и големи финансови загуби

гичо, изоставаш не само с коментарите но и с линковете, всичко беше пускано вече по няколко пъти, не ми се търси отново, не за друго ами защото не питаш за да се научиш, питаш за да го отречеш и да финализираш с "путьо е виновен за всичко"
а за властта на путьо не се притеснявай, подкрепата му е колкото тази на байдън и тръмп взети заедно в най силните им периоди, а след началото на войната даже се увеличи, не им бера грижата аз на руснаците изобщо, гаранция ще излязат и от тази криза, и гаранция по малко ще реват от европейците

по важното е ние какви ще ги вършим, отказваме газ от русия за да купуваме руски газ през Гърция, през посредници, на по висока цена, да видим накрая кой стои зад тези посредници и кой ще се нагуши яко с печалбите на гърба на българите

Едит: в същото време корнелия нинова казва че било невъзможно да изнасяме оръжия за украйна, без да питат никой, без да е гласувано дори в парламента, щото демокрация, нали...
https://m.dir.bg/dnes/svyat/ukrainski-s ... a-i-burgas

Пет Апр 29, 2022 11:04 pm
Профил
Аватар

бъдещето от браЦки китай:
Изображение

Съб Апр 30, 2022 7:27 am
Профил
Аватар

мнение
https://www.youtube.com/watch?v=HAlgh4Vtffk&t=1s

Съб Апр 30, 2022 8:49 am
Профил ICQ

ps66 написа:
бъдещето от браЦки китай:
Изображение

Не ми харесва тази карта. Така разделени руснаците там ще си решат проблемите, което за мен е недопостимо.
Спред мен руZZия трябва да остане в оригиналните си граници, само трябва да я изолираме и да я прекръстим на Северна Северна Корея.
Има нужда от една огромна държава в Евразия, която да е "Африка със сняг". За да служи като предупреждение, какво се случва когато хората допуснат психопат да ги управлява.
Рзбира се има и нормални руснаци, които в момента са по затворите, защото са протистирали срещу войната. След 15 години като ги пуснат, винаги ще могат да преплуват Северния Океан и да намерят спасение в нормална държава, както в момента правят някой хора от Северна Корея.

Съб Апр 30, 2022 9:03 am
Профил
Аватар

по-реално е да се случи това

Прикачени файлове:
9370987_original.jpg
9370987_original.jpg [ 180.33 KiB | Прегледано 1943 пъти ]

Съб Апр 30, 2022 9:25 am
Профил ICQ

Не мислите ли, че малко почнахте да се оливате със спама. Май някои хора не могат да си контролират омразата и трябва да я изливат навсякъде. Нещо забелязвам, че основно русофобите са тия дето спамят по другите теми на тема Русия/Украйна.
Не виждам в това нищо свързано с новините от света, особенно пък това с картите и последващите простотии и най-добре да бъде затрито.

Съб Апр 30, 2022 9:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896 ... 1197  Следваща