Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
@Миро,

Зависи, какво разбираш под идеология.

Според мен, демокрацията не е идеология а реална обществена подредба, която, в много голяма степен, се базира на съгласието. В т.ч. и с всякакви идеологии, които не я застрашават пряко.
Много хора не са съгласни с подобна проява на толерантност и поради това, демокрацията не им харесва.
Фашизъм е имало, има и ще има на много места, но това не е непременно някаква трагедия.

Не така стоят нещата при тоталитарните режими. При тях, обикновено въпросната толерантност е сведена до 0.

И така стигаме до най-важното. Кое е по-добре - да имаш или да нямаш избор?

По въпроса за фашизма и за идеологиите, изповядващи насилие, сме на едно мнение.

Но аз не съм запознат в детайли с "украинския фашизъм". Разполагам с доказателства от първо лице, които сочат, че ако има такъв, той е много далеч от пропагандираните мащаби и по-важното - това са си техни вътрешни проблеми, които следва да се решават с цивилизовани средства.
За тази цел съществуват правозащитаващи международни организации.
Като така, категорично не мога да приема вмешателството по подобен повод, на друга държава, още по-малко - силово такова.

Последна промяна lcr на Пет Апр 29, 2022 1:59 pm, променена общо 2 пъти

Пет Апр 29, 2022 1:52 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=r0qr2lQxfLE

Дълго но интересно ... (не помня дали някой не го постна вече)

Пет Апр 29, 2022 1:54 pm
Профил

lcr написа:
Според мен, демокрацията не е идеология а реална обществена подредба, която, в много голяма степен, се базира на съгласието. В т.ч. и с всякакви идеологии, които не я застрашават пряко.

тази детска наивност беше популярна в началото на 90те, и съвсем разбираемо тогава и възрастни хора се полъгаха по тази пропаганда, но сега 30 години по-късно, все още възрастен човек да плещи тези глупости, че и да се опитва да се налага - това вече не е нормално...

наистина вземи малко излез от БГ, стига си живял под похлупак със собствените си теории, намери смелост да си покажеш носа навън и тогава обяснявай на другите какво е "демокрация"

Пет Апр 29, 2022 2:05 pm
Профил

nik написа:
Аз не случайно попитах колко години са живяли на запад защитниците на запада, ама лцр упорито отказва да ни информира :D

...

Я кажи ти първо колко години си живял в Русия...

Пет Апр 29, 2022 2:08 pm
Профил

дан, не съм живял в русия, НО аз не хваля русия, не казвам че трябва да живеем като в русия, не твърдя че русия е най праведната, даже почти нищо не кометирам за русия, не тръгвам да споря с теб ако кажеш че карат счупени лади, когато започна да говоря всичко това за русия, както лцр говори за запада - тогава можеш да ме питаш пак същия въпрос :) говорим за запада, за това въпроса е колко от защитниците на запада са живели на запад

също така не виждам връзка между запада и русия, това са 2 различни свята, и не виждам причина разговор за запада да се отклонява към русия
когато говорим за запада - говорим за запада, без русия
като говорим че трябва да спрем да се дупим на запада, не означава автоматично да се дупим на русия
незнам защо някои хора постоянно изкривяват така нещата, безсилието го разбирам, но отказа от възприемане на реалността не го разбирам

Пет Апр 29, 2022 2:13 pm
Профил
Аватар

газът в Европа ... накратко :D
https://t.me/SolovievLive/103744

Пет Апр 29, 2022 2:25 pm
Профил ICQ

https://www.nytimes.com/2022/04/28/us/p ... -arms.html

PS:

@nik, когато слезеш от дървото и пуснеш клона, може и да започна да разговарям с теб. Дотогава стоиш в кауша.
Същото се отнася и за останалите съфорумници, които не притежават елементарна комуникативна култура.

Пет Апр 29, 2022 2:37 pm
Профил

естествено че ще "разрешат", въпросното "разрешение" е само формално, всичко това си е част от плана още докато са планирали войната
това им е един от методите на заробване, сега започват едни тайни заробващи договори с които украйна ще им е длъжна в следващите 100000 години

обаче могат да ги прецакат много яко, полша вече точи лиги по западните части на украйна, ако си я разделят с русия утре украйна няма да съществува като държава, и не знам от кой ще си търсят милиардите, от зеленски сигурно :)

лцр - аз ходя по земята, не знам за какви дървета говориш, а комуникационната култура е нещото върху което имаш много да мислиш, най вече в честите моменти които фактите се разминават с пропагандата която цитираш, особено като говориш много настоятелно за нещо което никога не си виждал :)

Пет Апр 29, 2022 2:42 pm
Профил

lcr написа:
Зависи, какво разбираш под идеология.

Това го обясних вече...

Тоталитарните режими също не са цвете, независимо дали освен диктатурата има идеология или няма.

Цитат:

Така е. Затова я предпочитаме и като набор от идеи (идеология) и като практическа реализация (обществена подредба).

Цитат:
Но аз не съм запознат в детайли с "украинския фашизъм". Разполагам с доказателства от първо лице, които сочат, че ако има такъв, той е много далеч от пропагандираните мащаби и по-важното - това са си техни вътрешни проблеми, които следва да се решават с цивилизовани средства.

Три косъма на главата са малко, но един в супата е много.
Реално хората изповядващи нацизъм в Украйна са между 0.1 и 1%. Но дали са много или малко, зависи дали ги срещаш в супата или на главата си.
Конфликтът в Донбас и изобщо в Украйна в началото е бил просто политически спор. Про-руската страна също не са цвете, аз ги наричам "чугунени глави", щото и у нас имаше такива. Такива хора трудно се убеждават в каквото и да е. Въпросът е, че се стига до провокации и убийства от споменатите "малко" нацисти.
Следва загрубяване на играта и се получава кървав военен конфликт. В този конфликт отново има малко косми в супата.
Следват преговори и някакъв вариант за мирно приключване. Зеленски даже е избран заради обещанията да приключи всичко по мирен път. Но не пристъпва към изпълнението на вече договорените стъпки. Защо не пристъпва? Дали защото нацистите официално му казват, че ще го обесят публично?
Може би щото търси друго мирно решение? Но как го търси не е ясно след като отказва редица предложения, включително и последното на Шулц само 4 дена преди инвазията.
Следва инвазия. Сега всички говорим за агресора. Но аз редовно ви напомням, че инвазията е от 4 отделни армии. Две от които са на ДНР и ЛНР. Как Украйна ще спечели срещу тях? А трябва да спечели, защото преговори и мир са абсурд. Нито нацистите са съгласни, нито чугунените глави. Просто е абсурдно.
Дори да приемем, че Русия загуби войната. Какво ще спечели Украйна? Ще завземи територии от Русия? Ще забогатее? Какъв беше целия смисъл да си причинят всичко това? Заради едни тъпи нацисти, които държат да смачкат едни чугунени глави...
Не били много нацистите... ами не са много, те и чугунените глави не са много. Много са само тия дето ще страдат и плащат.

Пет Апр 29, 2022 3:06 pm
Профил

В едно съм сигурен - че въпросните противоречия са силно инспирарини отвън.
Крим, ЛНР, ДНР, Херсон, Мариупол, може би, вероятно Приднестровие......
Докъде трябва да стигнем?
Същевременно, защо няма нито една крайна фракция в парламента им?

Пет Апр 29, 2022 3:19 pm
Профил
Аватар

Продължава осирането - къде е РуZZия и къде е Цивилизованият свят...
Направете си тема за сране и копаене на копейки, бе, след като не ви хареса моята!

Пет Апр 29, 2022 3:22 pm
Профил

Естествено че всички причини за случващото се идват от вън, само дето бъркаш кое е причина и кое следствие, анексирането на крим например е следствие, а пропагандата която цитираш на сляпо казва че е имперски мераци на путин, сега войната също е следствие, пропагандата пак игнорира фактите и пак обвинвя путин, а ти повтаряш без да влагаш мисъл, тъй че колкото и да спориш докато игнориряш фактите няма да се приближиш до истината

Обонго, имаше такава тема и ти пак осираше наред, включително да ме преследваш и да броиш къде какви постове съм писал, на каква тема съм писал, айде мирясай вече че ставаш досаден

Пет Апр 29, 2022 3:34 pm
Профил

lcr написа:
В едно съм сигурен - че въпросните противоречия са силно инспирарини отвън.
Крим, ЛНР, ДНР, Херсон, Мариупол, може би, вероятно Приднестровие......
Докъде трябва да стигнем?
Същевременно, защо няма нито една крайна фракция в парламента им?

Съгласен съм, че са инспирирани отвън. Както и от страна на Русия, така и от страна на запада.
Аз лично съм много разочарован от провала на Европа да се намеси, когато му беше времето и по мирен път да наложи някакво решение. Изтървахме питомното сега ще гоним дивото.

Не знам докъде ще стигнем. Но има две поуки, които трябва да си извадим специално за нас. На първо място докъде се стига като се слушат чужди интереси. На второ място докъде се стига и с див национализъм.
Казвам го не случайно, защото в момента имаме едно марионетно правителство, а на следващите избори няма да се изненадам ако дойдат националисти.

Пет Апр 29, 2022 3:35 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Продължава осирането - къде е РуZZия и къде е Цивилизованият свят...
Направете си тема за сране и копаене на копейки, бе, след като не ви хареса моята!

Ето ги темите за руZZия: viewforum.php?f=15
Ама нещо не може да е пише по тях. Ще трябва да питаш администратора защо.

miro_atc написа:
Аз лично съм много разочарован от провала на Европа да се намеси, когато му беше времето и по мирен път да наложи някакво решение. Изтървахме питомното сега ще гоним дивото.

Чакай малко. https://euobserver.com/world/154217
Какво решение може да имаш по мирен път?
Аз ако ти искам $2 000 000 000 и да избия всичките ти роднини и приятели, би ли се съгласил по мирен път да ми дадеш само $1 000 000 000 и да ти избия половината семейство и половината приятели?

Последна промяна ike на Пет Апр 29, 2022 3:39 pm, променена общо 1 път

Пет Апр 29, 2022 3:35 pm
Профил

Миро, до сега гледах да си трая ама тука не издържах - ти наистина ли ВЯРВАШ, че ватенките нападнаха Украйна заради "нацистите"????? Само аз ли си мисля, че "специалната военна операция" започна заради желанието на путлер да заграби черноморското крайбрежие на Украйна барбар с Донецк и Луганск и всичко дето е заровено в земята там и още не е изкопано? След като заграби Крим и му се размина, украинците разбраха, че единственото им спасение да си запазят територията е НАТО. Путлер не го допусна естествено - убеден съм, че се сещаш защо. И да, доводът "не искам НАТО на границата си" ако не е смешен е просто жалък - те и сега граничат с НАТО. Всичко останало са долни гнусни номера от импотентна шайка примати, притежаваща ядрено оръжие, способна да унищожи света без много много да му мисли. Споровете русофили vs кравари са тотална загуба на време - с промити мозъци няма никакъв смисъл дори да се говори... Хубавото в цялата ситуация е, че лъснаха задниците и се разбра КОЙ? КОЙ? е, не само тук във форума, но и в държавата. Вече никой не може да каже - кРадев е натовски генерал про-ЕС ориентиран. Новата партийка мижитурки дето ще ни я натресат на власт - също. Айде после някой ПАК да каже, че ФАЩ ни дават наклон на ракетата.... Ще завърша с един "тест" за патриотизъм, попаднал ми оня ден...

Малък тест по патриотизъм

1- Кое е най-доброто за енергийната независимост и суверенитетът на страната ни?
а) да внасяме само руски газ
б) да имаме няколко източника на доставки
в) да имаме собствен добив

2 - Кой вариант е най-добър за гарантиране защитата на страната ни?
а) да не участваме във военни съюзи и да се пазим сами
б) да сме членове на най-могъщия военен съюз на планетата - НАТО
в) да сме съюзници на Русия

3 - Кой вариант е най-добър за икономиката ни?
а) да сме част от ЕС - дял от износа ни 65%
б) да сме част от Евразийски съюз - дял от износа ни към Русия и страните от ОНД - 2%
в) да не сме част от никакви търговски съюзи

4 - От кое страната ни е спечелила повече?
а) от членството и парнтьорството си в ЕС - дадени вноски 14 милиарда лева, получени средства по програми 23,5 милиарда лева. Положителен баланс 9,5 милиарда лева. Възможност за усвояване на допълнителни безвъзмездни 13 милиарда лева за следващите 4 години.
б) инвестиции в руски проекти- АЕЦ Белене - 3,5 милиарда лева, инвестиции в “Балкански поток” - 3 милиарда лева, приход от двата проекта - 0 лв. Отрицателен баланс - 6,5 милиарда лева.

5 - Ако средната брутна работна заплата преди влизането ни в ЕС е била 550 лв, а сега е 1550 лв, то членството ни в ЕС е:
а) добро за страната ни
б) лошо за страната ни

6 - На кои икономики е по-добре да подражаваме?
а) на тези на Германи, Великобритания, Франция с минимална работна заплата от над 3500 лв
б) на тази на Русия с минимална работна заплата около 400 лв.

7 - Кое е по-добре за страната ни?
а) Европейски модел - да имаме справедлива съдебна система гарантираща наказания за всеки без оглед социалния му и политически статус
б) Руски модел - да имаме неработеща съдебна система толерираща властимащите и хората с възможности, която за 30г не е вкарала нито един политик в затвора.

8 - И последен въпрос - къде предпочитате да берете ягоди?
а) в Западна Европа или САЩ
б) в Магадан, Иркутск или Воронеж

Останете си със здраве!

Пет Апр 29, 2022 3:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894 ... 1197  Следваща