|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 8:15 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Апр 28, 2022 6:05 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Чет Апр 28, 2022 6:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мдам, заради поставките за ушанки тук се говори за циливилизация... А Рек затри темата която създадох да си бичат копейките и да не серат наред.
|
| Чет Апр 28, 2022 6:22 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Чет Апр 28, 2022 6:23 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
официалната информация: Газпром твърди, че Полша купува руски газ през Германия https://tass.ru/ekonomika/14507329
|
| Чет Апр 28, 2022 6:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Всеки който си пусне телеграм може да види колко си иска трупове и от двете страни. Няма смисъл тук да се дават линкове. Очевидно е, че има война с всичките й последствия... Линковете, които обикновено аз поствам съдържат мнения и факти. В повечето случаи мненията са спорни. Аз самият не съм на 100% съгласен с мненията и изводите, но аргументите и фактите си струва да се видят. Някои факти може да се интерпретират и човек да достигне до друг извод. Няма проблем, въпросът е да се знаят колкото се може повече факти, защото като във всяка война и тук има и много лъжи. Откровени лъжи и откровена пропаганда, а виждам че не малко хора тук само и единствено на пропагандата. Ето примерно това... Наш Киро благодарил за спасяването на моряците. Аз досега не ми е известен нито един факт, който да подкрепя подобно нещо. Не обвинявам украинците. Те правят това, което повечето биха направили в случай на война. Но не виждам и за какво точно да сме им благодарни в случая. Киев щял да ни дава ток... Първо ние ток си имаме и поне още една година не ми е известно да чакаме проблем. Второ, щом искат нека ни дават, въпросът е те откъде ще го вземат. 55% от енергетиката им е атомна, само че най-големият им АЕЦ с 6 реактора в момента е под руски контрол и още един с 3 реактора е на път да стане руски. Към 30% от централите им са газови и работят засега с руски газ. Сега дори и да приемем, че разбият руснаците и си върнат контрола върху АЕЦ-а то имаме руски реактори и ТЕЦ на руски газ. Демек дори и да останат от нашата страна на новата желязна завеса украинците пак ще си имат огромен, огромен проблем. Много по-голям от нашия. Варианта те да ни дават ток май е възможен само ако завземат Москва или стане някакво друго такова чудо. Това как ние ще доставяме газ на Украйна също е едно меко казано пожелателно мислене. Не е ясно откъде за нас ще вземем, но вече обещаваме на Украйна. Същото е как ще дистрибутираме тяхното зърно. Специално гледам в телеграм повечето видеа от нивите. Ми масово даже не са изорани, особено си личат чуканите от царевица. Проблемите с горивото и как се оре и сее докато летят бомби и как трактори минават през мини просто няма да коментирам. Но дори и да приемем, че ще имат някаква реколта и даже им остане, то ние сме твърде далеко за всякаква логистика. А следващите реколти ако спечелят войната едва ли ще им трябват посредници като нас. Въобще пример за статия с абсурдни твърдения. Може и да не са абсурдни, ако има тайни аргументи или факти... Но аз такива не виждам. Напротив всички твърдения противоречат на известните факти. Та така... Проблемът е, че това е стилът на украинската пропаганда, а виждам че вече става и наша. Само голи твърдения, фрапиращо разминаване с действителността. Но хората вярват... Блажени са вярващите!
|
| Чет Апр 28, 2022 7:22 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Миро ме изпревари ... аз препоръчвам коментарите на статията 
|
| Чет Апр 28, 2022 7:34 pm |
|
 |
|
nik
|
Въх, четох я одеве тази статия по диагонала ама тва за моряците съм го пропуснал... Е няма такава наглост братче, как не може него сега да заклещят някъде за 1 месец друга песен ще запее
|
| Чет Апр 28, 2022 7:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не рИвете на чужди гробища! Само по Днепър дамбите ще им стигнат, нищо че почти не ги ползват в момента.
|
| Чет Апр 28, 2022 7:48 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
|
| Чет Апр 28, 2022 8:13 pm |
|
 |
|
nik
|
На теория демокрация уж... Ама по въпросите за заробване никой няма думата https://www.reuters.com/world/europe/sw ... 022-04-28/
|
| Чет Апр 28, 2022 10:43 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
|
| Пет Апр 29, 2022 12:06 am |
|
 |
|
TheWizard
|
lcr, за какво ни е пропаганда без факти?
|
| Пет Апр 29, 2022 12:18 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Малко офтопик
lcr , отворих ти линка и... на трето място в препоръките ми изскочи свързано с електроника! Не знам как Гуглето прави магията, аз отдавна не съм гледал нещо техническо, още по-малко електронно, но се случва когато проследя линк на Човек от форума и никога на Трол. Мдам, големи са електрончици!
Последна промяна bongo_x2 на Пет Апр 29, 2022 12:34 am, променена общо 1 път
|
| Пет Апр 29, 2022 12:31 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Препоръчвам ти да спреш "да мислиш с телевизора си", и да почнеш да мислиш с главата си. Това че има ютюб и фейсбук не значи да спираме мозъците. Всяка информация (може да) е полезна и си заслужава да бъде чута - ама веднъж - ежедневното повтаряне на едни и същи недоказани псевдо-факти или субективни мнения не помага за изчистване на картинката. За момента, а и в близко време, няма да има надеждна информация и трябва да се мисли повечко. Хареса ми едно напомняне накъде - фашизмът не е почнал с газови камери и влакове с евреи. Почнал е с лъжи, създаване на легално правителство, манипулиране на изборите, нагласяне на законите, репресии, ограничаване на свободата на изразяване, пропаганда "ние сме по-хубави, а ония са боклуци", после се е минало на война с инакомислещите и убеждаване на собствения народ че трябва да ходи да мре за да изчисти света от другите. Всички прилики НЕ са случайни - остава да видим как ще завърши. Вече си има термин и той ще влезе в историята - путлер ще остане в учебниците наред с другия бункерен плъх. Дано бройката жертви (от двете страни) не стигне оная отпреди 80 години. Голямата разлика сега е точно тоя ютюб и инстаграм/телеграм/фейсбук - всеки има камера в джоба си, а за където все пак няма - големия брат гледа отгоре. Украйнците и американските им дружки се хвалят че споделяли детайлна разузнавателна информация - общо взето, докато едните завъртят камиона и се нагласят да стрелят, другите получват информация къде се целят и местят оборудването....Очаквах рашките поне свястно да заглушат всички комуникации, гпс-и и т.н. - ама те май карат на мобилни телефони "за служебни цели". Всъщност, имат ли криптирани военни радиостанции? Май ползвали предплатени карти на украйнски оператори - то хитро иначе, ама показва колко са им ялови технологиите. Ама може поне поне китайски баофенг-ове да са накупили да си говорят.
|
| Пет Апр 29, 2022 12:34 am |
|
|