|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 8:44 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Конфликтът в Донбас и Луганск не беше предизвикан от Зеленски, а от зелени човечета. А където последните се появят изведнъж в населението възниква спонтанно желание да гласува на референдуми. Не Украйна нападна Русия, понимаеш? Сега, в 21-ви век, на територията на Европа се води мръсна, гадна, разрушителна и мракобесна война като предизвиканата от Хитлер преди век. Какво би могло да ме успокои и да я оправдая?! На всичко отгоре вече унищожаването на планетата не е проблем. Малко ни бяха другите грижи, които вече изглеждат смешни на този фон. Не искам да оставя такъв бардак на сина си! PS Горното го писах след поста на miro_atc. Тук дъжда спря, така че отивам да си гледам работата 
|
| Чет Апр 28, 2022 12:36 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Това е аргументът с който ще убедиш всеки, "който не вижда по-далеко от носа си"  Айде спорна!
|
| Чет Апр 28, 2022 12:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ясно путин се води по свирката на Зеленски. Мислех че като е шеф на КГБ би следвало да е по умен, но явно съм грешал. Сега излиза че руZZсия просто изпълнява нарежданията на САЩ и затова си вкараха танковете в Украйна. Значи след като руZZсия и северна корея имат атомни бомби, имат право да правят каквото си искат. Да не изпълняват международни договори, да присвояват територии, да избиват цивилни - въобще всичко което си пожелаят. А ние понеже нямаме атомни бомби нямаме право на мнение. Може би сега е времето ние и останалата част от света да почнем да си правим атомни бомби и да си правим каквото си искаме. Супер, кажи сега как мога да изнасиля някоя, и така да извъртя нещата че уж тя мен ме е изнасилила. Нали все пак руZZките танкове са в Украйна. Украински танкове в руZZия няма (все още).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 28, 2022 12:51 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Кой е бил по-умен ще разберем след няколко месеца. Не бързай да признаваш грешки, може и да се окажеш прав. Не съм казвал, че има "нареждания". Поне не и в смисъл на заповед, но определено "нареждат" картите си така. Не знам какви договори визираш, но ако имаш договор с Русия може да ни го покажеш какво точно е нарушила. За бомбите, не знам защо само Русия и Северна Корея изброяваш. Доколкото знам и други имат. Примерно САЩ. Може да отидеш и да им обясниш и на тях правата им. Щото те никога не са ги използвали и нямат намерение никога повече да не използват. А за твоето мнение - естествено, че имаш право на мнение. Тук може да си го споделяш свободно. За съжаление обаче нито Путин, нито оня от С.Корея четат тоя форум... Но ти гарантирам, че всички щяха да го четат ако някой тук имаше атомни бомби 
|
| Чет Апр 28, 2022 1:12 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Всеки може да направи каквото си поиска, ако му стиска да посрещне последиците от действията си. За Путин работата е ясна луд, яде деца на закуска. Какво иска (е искал) Зеленски и какво е постигнал? За мен най-важното което трябва да гарантира на народа си е мира и живота на гражданите си. Нали това им е бил страха да не ги нападне Русия- затова искаха да влязат в НАТО? А то какво стана -влезе във война за да можел да влезе в НАТО. Предпочете да влезе в война отколкото да запази неутралитет и мир. Русия влезе в Украйна, Украйна не влезе в НАТО. Искат в ЕС, икономически просперитет, рая на земята и тн. Ми не можеха ли да си влязат в ес и ако бяха запазили неутралитет. Сега и да влязат в НАТО и ЕС на каква цена ще е? Хиляди погубени животи, икономическа и национална кадастрофа. Бахти и успешния политик дето го възхваляват по-всички медии. Вместо да го обесят своите на първия стълб може и да го канонизират още приживе. пп. А да тя вече целта е друга да спасят света. Горко му на тоз свят дето разчита на една Украйна да го спасява...
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Чет Апр 28, 2022 1:24 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Един от многото нарушени: https://www.ukrainadnes.com/budapeshten ... emorandum/Практически, в момента, САЩ и Великобритания изпълняват задълженията си, свързани с този меморандум. "Договор с Русия не струва дори хартията на която е написан". Ото Фон Бисмарк.
|
| Чет Апр 28, 2022 1:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе майната им на диванните "ястреби" и "червеношийки", но на мен добруджанец-русофил ми идва вповече. Все едно да серем на гроба на генерал Колев и да не знаем Генерал Тошево чие име носи... До времената на Мамарчев не ми се дълбае.
От първо лице: дядо ми е роден в северна Добруджа, а пра-пра дядо ми е бил кмет на населеното място. Познайте от три пъти заради чии интереси целият род си е събрал набързо багажа и се е преселил в силистренско.
Съвсем друга бира е, че и днес румънците плащат пари за "румънски корени": от на циганите до стипендии за образование. А ние продължаваме да подритваме дори бесарабските българи, за "македонската политика" направо ми се рИве.
|
| Чет Апр 28, 2022 1:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
По-добре го намери в оригинал, защото украинците са ти го превели с краката си. Това не е договор, а меморандум. Самата думичка трябва да ти говори, че не може да става дума за "задължения". Не и в юридическия смисъл. Факт е, че руснаците са сравнително слаба държава и по тая причина се стараеха да не нарушават изрично някой договор. То и без нарушения си имаха санкции и тези санкции бяха доста сериозни. Всъщност като изключим африкански и тем подобни държавички, досега единствено САЩ от белите държави са нарушавали и са били *осъждани* за военни престъпления. Говорим за реда след втората световна. Сега така или иначе този ред не е актуален. САЩ сами излязоха от всички международни споразумения. Повече не могат да ги съдят. Нито като държава. Нито даже отделни американци. Русия очевадно върви по същия път. Така че цялата тая история няма никакво значение. Дали Русия е нарушила или не е нарушила нещо си, вече важи само пред арменския поп.
|
| Чет Апр 28, 2022 2:00 pm |
|
 |
|
lcr
|
С всеки изминал ден, аргументите ти стават все по-"железни". Жалко. Точно теб, те имах за умен човек. 
|
| Чет Апр 28, 2022 2:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам какво имаш предвид. Моето твърдение беше и е, че Русия не е нарушавала международни договори. Нито около ситуацията с Крим, нито сега. Ако смяташ, че е нарушила нещо моля кажи какво къде. Не ми посочвай меморандуми, защото това не е договор и не поражда никакви правни последствия. Разбирам, че правото не ти е силна страна. Аз също не съм юрист, но съм изкарал 3 семестъра и съжалявам че не можах да го завърша. Но това, което се разбира под международно право всъщност са два съда - ICJ и ICC (единия за държави, другия за криминални престъпления). Но те имат само определена юрисдикция. Както казах САЩ не ги признават и двата. Даже за ICC имат специален закон, че ако някой тръгне да съди американец в ICC могат да отидат в Хага и да взривят съда. Както искаш така ме разбирай. Сега има и международни договори при които страните се договарят как да се съдят. Но общо взето това са по-скоро търговски. За военни неща или победителят съди или горните два съда, ако е в тяхната юрисдикция. В случая не е. Може да стане, ако примерно Украйна пожелае. Но не е изявила желание досега. А и да изяви както казах тия съдилища вече не е ясно доколко имат тежест. Тъй че целия тоя разговор дето го водим е напълно безсмислен.
|
| Чет Апр 28, 2022 2:31 pm |
|
 |
|
lcr
|
Мислиш ли, че през 1994 - та, Украйна щеше да подпише меморандум, бакалски тефтер, или, както там, го наричаш и да се лиши доброволно от ядрения си потенциал на 3-та световна сила, ако знаеше, какво я очаква 20 г. по-късно?
Според теб, каква щеше да е практическата разлика, между меморандум и договор? Да разбирам ли, че ако беше договор вместо меморандум, сега Крим нямаше да е анексиран и нямаше да има война в Украйна?
|
| Чет Апр 28, 2022 2:41 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз не мисля. Това са фактите. Украйна се отказа доброволно от ядрените си оръжия. Да САЩ, Англия и Русия заявиха, че ще е пазят от трети страни... но в случая Русия не е трета страна, а и обещанието е само на честна дума. Нямаш договор с неустойки, със съд в който може да се жалваш и т.н. В момента много други държави помагат на Украйна без да са подписвали каквито и да е меморандуми или други хартии.
|
| Чет Апр 28, 2022 2:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Кажи руZZия защо спря газовите доставки за българия. Защо еднострано промени договора и иска "газови рубли", които могат да се купят само от едно място и цената им се определя от путин. В руZZия руснаците купуват един долар за 300 рубли, а курса по който на нас искат да продават е 70 рубли за долар.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 28, 2022 2:55 pm |
|
 |
|
lcr
|
Това, че не мислиш, вече, го разбрах Започни с това да се запознаеш с фактите, вместо да си смучеш от пръстите смешки, като тази за третите страни: https://treaties.un.org/doc/Publication ... -52241.pdf
|
| Чет Апр 28, 2022 2:56 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
имаш крава, продаваш мляко - ако не ти изнася грабвай автомата или ги съди... но така или иначе догодина ще плащаш парното (кироавта газ) двойно ... и не само парното Световната Банка BTW: LCR, где твой автомат? https://www.youtube.com/watch?v=mjg4TfGxijgето ти далавера - покрай газа ще станеш много богат
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Апр 28, 2022 3:13 pm |
|
|