|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Рек не си много прав в тоя случай, кадита и полота използваме вече 15 години, масово са на по 200-300 към момента който ги продаваме, и са без особени проблеми, и това са служени коли, никой не ги пази. Дори не мога да се сетя някакви по-сериозни проблеми, т.е. реални ремонти. Сега за седани, е друг въпрос, за BMW имам много лошо впечатление, от мерцедесите какво да кажа, имахме няколко, то и сега имаме, карат, не е като да се чупят на по 50к, ама едните се палеха, на другите им се преакваше ключа ... такива работи. Q7 е желязно, това според мен е едно от най-добрите SUV-та, поне в европа, порш кайен също, и върху двете имам преки впечатления, няма проблеми нито с км-те нито с годините, е по-старо от 7 год не съм карал от нито едното, но и лично аз не се интересувам много как ще е след 7-та година. За BMW само лоши неща мога да говоря, но според Димитър новите им модели били по-добре, замислих се за малко но се отказах. Мисля да сменям Q-то с друго Q, единственото което леко ме притеснява е тоя мотор, старият 4.2 го няма, има някакъв 4 с електрическо турбо и 48 V система, това е не малко ами доста притеснително.
|
| Чет Яну 16, 2020 10:53 pm |
|
 |
|
michev
|
Решил е колегата ти да си купува Тесла и си е спретнал една стъкмистика за пред жена му (вероятно  ), като е репетирал с теб. Сметките ти по-горе няма как да са верни, но вече Бонго е писал по въпроса. Абе и с новите не изглеждат нещата идеални (говорим тук само за лично ползване). Доста неща изчетох из автомобилните БГ форуми. Докато си в гаранция, освен обслужването има и за твоя сметка подмяна на консумативи. Та, най-общо казано, започваш с минимум 400лв на година. Освен това доста се говори и за уж обслужване, без да са направени половината от нещата в списъка (после някой си ги правят сами за своя сметка). Това няма как да не рефлектира върху автомобила. Както Миро каза - имаш и значително по-скъпо задължително автокаско. Да не забравяме и видигнатият на 3% данък за придобиване. При голяма щета и лизинг, до колкото разбрах играта загрубява и не е в ползва на клиента. При някой производители четох, че има фабрични дефекти, чието гаранционно решаване явно зависи от това колкото си упорит и нахален - като пример Шкода с DSG-7 скоростни кутии. По чуждите форуми за VW също реват по тая скоростна кутия. И накрая - лично на мен ми звучи малоумно да чакам до 90 работни дни (някой са чакали и повече) за да си получа новия автомобил. В тоя ред на мисли, по-запазен втора употреба, може да е значително на по-добра сметка от колкото нов. Да не говим, че вероятно втора ръка ще може човек да вземе по-висок клас автомобил от колкото нов (говоря за масовия човек а не за тия дето могат да си позволят всичко).
|
| Чет Яну 16, 2020 11:10 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Така, така  ... "масовият човек" преди да купи кола, изчита всички форуми. Не за друго, ами докато му пили после жената на главата, да си знае той, че е моралният победител и да си свирка.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Яну 17, 2020 12:18 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Субару ли е еталон за автомобил по нашите пътища? 
|
| Пет Яну 17, 2020 12:42 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
В последния Консюмър рипорт X3, X5 и X7 са на първо място в категориите си. Това никога не е ставало до сега. А коментара за X5 беше "Това е може би една от най-добрите коли, които сме тествали някога". Та не знам какви са ти били лошите впечатления на теб от баварките - аз лично никога не съм имал никакви проблеми. Впрочем излъгах - единствения проблем, дето съм имал до сега е на една и се прецака един куплунг в единия заден стоп като стана на 50к мили. Най-много до сега съм държаш едно докато стана на 100к мили и 8 г и за това време единственото, дето му беше сменяно е едни накладки, един акумулатор и едни свещи. Разбира се и масло. Новите едно че са много по-добри от старите но също и имат 3 години безплатно сервизно обслужване. Т.е. ако ако само ги лизваш на всеки 3 год колата ти излзиа една голяма нула като сервиз и консумативи. Не те навивам да купуваш баварка, просто споделям впечатления щото се чудеше тогава какво да купуваш, а новите баварки просто нямат нищо общо със старите както като надеждност, така и като хендлинг. За двигателите пък да не говорим - там може би само мерцедес и порш могат да им се опрат от немските, а от другите марки абсолютно никой. Те и затова Тойота ръгнаха бмв мотор в новата Супра, то даже цялата кола си е БМВ Z4 де  . Ако аудитата те кефят повече - купи си пак Ауди, лошо няма  .
|
| Пет Яну 17, 2020 2:29 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе вий сте от друга вселена, но аз се чудя: след като мога за 3к да купя кола, която да ме изкара почти 10г. , що трябва да давам 30к за кола, която ще разкарам след 5г. ?!
|
| Пет Яну 17, 2020 3:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, всеки има различни приоритети и чака да се вози на различни влакове. Ако всички купуваха стари коли за по 3к кой щеше да купи новите коли, за да стигнат до теб като стари?
|
| Пет Яну 17, 2020 4:55 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами за впечатления, първата Х5-ца беше доста добра, без оплаквания, обаче ... 645 кабрио 2006-та, ако изключим дребните електронни проблеми, няма начин да вали дъжд и да ти се затвори покрива, беше по-точен от метереолог. 545 дизел 2006-та, остава на пътя светещо като елха, не веднъж, не могта д ате теглят, не може да с еподкара, чакаш репатрак, 750il 2010, дойде с фабрично неработеща камера, окачването започна да тропа, и там проблеми с комппотите но по-малко в сравнение с оная 5-ца ... 330 или 328 .. не помня какво беше на синковеца предпоследното, аз не разбрах точно какво са сменяли от неговите обяснения, но рейка и хидроусилвател май. Говорим за все нови коли, в гаранция и то без да са карани много, отделно без последната всички са им флагмани в съответните серии ... не знам за една кофа пари ... примерно с порше сме нямали такива проблеми, с мерцедес значително по-малко, с лексус никакви. Иначе навремето имахме някаква S класа 12-так който се оказа че е със фабрично грешно зацепена верига, звука беше като на тракторче, в Балканстар установиха тоя проблем след има няма 3 години, дори май не бяха те, ами някакъв друг сервиз които пък се опитваха да разберат защо за седмица източва акумолатора.
п.с. имаше и още една Х5-ца, 2007-ма или 2008-ма, не помня вече тя замени онова 545, и тя беше с проблеми в окачване и електроника, но в електрониката доста по-малко, и още нещо и имаше ама не мога да се сетя.
|
| Пет Яну 17, 2020 10:24 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Рек не си много прав в тоя случай, кадита и полота използваме вече 15 години, масово са на по 200-300 към момента който ги продаваме, и са без особени проблеми, и това са служени коли, никой не ги пази. Дори не мога да се сетя някакви по-сериозни проблеми, т.е. реални ремонти. Сега за седани, е друг въпрос, за BMW имам много лошо впечатление, от мерцедесите какво да кажа, имахме няколко, то и сега имаме, карат, не е като да се чупят на по 50к, ама едните се палеха, на другите им се преакваше ключа ... такива работи. Q7 е желязно, това според мен е едно от най-добрите SUV-та, поне в европа, порш кайен също, и върху двете имам преки впечатления, няма проблеми нито с км-те нито с годините, е по-старо от 7 год не съм карал от нито едното, но и лично аз не се интересувам много как ще е след 7-та година. За BMW само лоши неща мога да говоря, но според Димитър новите им модели били по-добре, замислих се за малко но се отказах. Мисля да сменям Q-то с друго Q, единственото което леко ме притеснява е тоя мотор, старият 4.2 го няма, има някакъв 4 с електрическо турбо и 48 V система, това е не малко ами доста притеснително. |  |  |  |  |
Абе мисълта ми е, че ниските класове, все пак, гледат да ги правят относително безпроблемни, щото, както казах, има конкуренция. Един колега си беше взел чисто нов Up фабрично на метан - проста колица, елементарен дърт мотор с нормална инжекция, няма FSI и прочие глупости. Обиколи цяла европа с него, смаза го от каране и нищо му нема.
|
| Пет Яну 17, 2020 11:34 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Условия, не пътища.  Това включва и гориво и подръжка. Примерно малцина от вас знаят, че поне 90% от маслата, дето се продават тука, са ментета.  Но иначе, субаруто е в пъти по-добре от швабите в същия клас.
|
| Пет Яну 17, 2020 11:36 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Еми не искам да те плаша, нооо.....
|
| Пет Яну 17, 2020 11:37 am |
|
 |
|
syscop
|
Защо всеки който кара subaru все за клапани коментира? Толкова ли са капризни?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Яну 17, 2020 11:41 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Леглата на всички модерни коли се изтъркват бързо, ако караш на газ. Реглажа на клапани на Субару е забавна процедура, при която се вади целия мотор. 
|
| Пет Яну 17, 2020 11:56 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | Dimitar написа: В последния Консюмър рипорт X3, X5 и X7 са на първо място в категориите си. Това никога не е ставало до сега. А коментара за X5 беше "Това е може би една от най-добрите коли, които сме тествали някога". Та не знам какви са ти били лошите впечатления на теб от баварките - аз лично никога не съм имал никакви проблеми. Впрочем излъгах - единствения проблем, дето съм имал до сега е на една и се прецака един куплунг в единия заден стоп като стана на 50к мили. Най-много до сега съм държаш едно докато стана на 100к мили и 8 г и за това време единственото, дето му беше сменяно е едни накладки, един акумулатор и едни свещи. Разбира се и масло. Новите едно че са много по-добри от старите но също и имат 3 години безплатно сервизно обслужване. Т.е. ако ако само ги лизваш на всеки 3 год колата ти излзиа една голяма нула като сервиз и консумативи. Не те навивам да купуваш баварка, просто споделям впечатления щото се чудеше тогава какво да купуваш, а новите баварки просто нямат нищо общо със старите както като надеждност, така и като хендлинг. За двигателите пък да не говорим - там може би само мерцедес и порш могат да им се опрат от немските, а от другите марки абсолютно никой. Те и затова Тойота ръгнаха бмв мотор в новата Супра, то даже цялата кола си е БМВ Z4 де  . Ако аудитата те кефят повече - купи си пак Ауди, лошо няма  . |  |  |  |  |
X5 2008-ма реколта, на 4 години и изминати 90 000км да ти скъса ангренажна верига, отделно като споменем вечните проблеми с електрониката, не работещо 4х4 още от магазина, скърцащия интериор като на голф 2 и какво ли още не... Голяма надеждност няма що. А цени за консумативи за боклука му с боклук да не споменавам. Отдавна фирми като BMW, Audi не правят автомобили а бездънни ями за наливане на пари.
|
| Пет Яну 17, 2020 11:57 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ако това беше така, един приятел и няколко познати щяха да са много хепи по автомобилните въпроси. Което уви не е така. Преждеспоменатия приятел, който е спокоен и възпитан човек, дори не желае да се говори по въпроса. А ако все пак се повдигне, започва да става доста нервен. Има Форестер, закупен чисто нов. По думите му, това е най-лошият автомобил който е притежавал. Списъкът с проблеми бил почти ∞. Познат който е фен на марката, и е имал много такива, е категоричен, че му даваш произволно субарце 2,5 с турбинка във фабрично състояние на моторетката, и ще го направи за гарнитура на глава. Същият наскоро спомена за не малко Импрези движели се достатъчно дълго по нашите пътища, които са се разболели от "опелчета". Аха, аха и да им паднат тенекиите на пътното платно. Или поне това което е останало от тях... Имал съм възможността да поразгледам много обстойно малко по-старите представители на марката. Не мога да си изкривя душата, качеството на изработка е високо. Има неща които са направени разточително, има неща за които са се циганили. Като всеки друг автомобилен производител. Та, няма идеален автомобил, и изказване "н'амси кои автомобили били кошове" издава липса на опит, предубеденост или най-обикновена фенщина. Което не прави изказалият се по-убедителен, а точно обратното.
|
| Пет Яну 17, 2020 12:09 pm |
|
|