|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:23 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Електронното запалване каква занимавка е... Навремето приятел имаше такова, но беше катастрофирал с него. Възстанови го, но не могли да го запалят. Носи ми блока на запалването да видя какво му е. По него всичко като слънце. Накрая се оказа, че при удара се е разлепил магнита куплиран към коляновия вал който формира сигнала за запалване, но в момента на отлепване се е завъртял по инерция и се е залепил на нова позиция. Визулано е ок, всичко е ок, но искрата не се подава когато трябва. А двутактовите се карат с чалъм. Не трябва да се оставят да работят продължително време на принудителен празен ход защото маслото за смазване на двигателя идва с горивото. И когато няма гориво, няма и още какво? Това го знам от един дърт моторист. Затова Вартбурзите и Траби имаха фрайлафт или както се казваше. Ама при Траби май беше само на последната предавка. Дърти кочини. 
|
| Пет Фев 04, 2022 8:35 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Най-ценното нещо в Трабанта беше това: 
|
| Пет Фев 04, 2022 9:05 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Пет Фев 04, 2022 9:10 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12899 Местоположение: София
|
Некой соц. дебитомер ще да е. Ако е това, не всички Трабчовци са имали такива.
|
| Пет Фев 04, 2022 9:19 pm |
|
 |
|
lcr
|
Да, последните имаха, както и вареният бук. С оптрон. Посредством него, си бях направил ладата с борд компютър. 
|
| Пет Фев 04, 2022 10:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз само се сещам как стъпвайки в една късъчка чух рев на мотор зад себе си. Почнах си молитвата и като се обърнах - едно траби едва пълзи към мен. Ако се бяхме сблъскали не се знаеше кой-кого.
|
| Пет Фев 04, 2022 11:31 pm |
|
 |
|
nik
|
https://it.dir.bg/web/meta-zaplashi-da- ... m-v-evropaкак така ще го затрудни финансово като вече има европейски сървъри? така като чета между редовете май проблема е съвсем друг - явно е от изключителна важност всички лични данни да се пращат и събират задължително в хамериката, където тайните им служби пък ги задължават да осигуряват пълен достъп
|
| Пон Фев 07, 2022 7:04 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз си мисля че точно закона е да се събират на европейски сървъри за да може от това да се възползват от данните европейските господари. В един идеален свят никой не би събирал данни за никого, но в реалния свят всеки събира компромати за всеки и се възползва максимално от това.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Фев 07, 2022 7:54 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Мисля, че само можем да спечелим, ако сура тефтера изчезне. Е, за съжаление тези които нямат с какво да се похвалят няма да може вече да се хвалят, а другите малоумници, които си качват живота (снимки, персонално и фамилно инфо) ше бъдат предпазени от самите тях ...
|
| Вто Фев 08, 2022 10:05 am |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
Аз използвам фейса предимно за работа, бизнес и контакти . Ако го спрат ще е доста фатално за много бизнеси и хора. Да не говорим че някой снимани безобразия се разпространяват най-ефективно във фейса и от там после влизат в новините. Така , че не говорете глупости, че ще е ОК да го спрат. Това че се ползва и от тъпанари, селяни и кифли по тяхно предназначение си е тяхна работа и не ме вълнува. И че американците ще събират информация за това какви фафли ядата изобщо не ми е проблем. Би ми било проблем ако руснаците разучават какъв препарат за вана ползвам 
_________________www.ev-bg.com
|
| Вто Фев 08, 2022 1:01 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Stoi, нали не живееш с убеждението, че стойностните неща не се цензурират в сура тефтера? (Имам в предвид примерно статии на сериозни журналисти стоящи зад написаното от тях и името си) Днес написаното го има - утре го няма ... Отделно задръстено с реклами (за таргет групите да пазаруват де ...) Ползвайте си го със здраве както се казва  Ако изчезне (не виждам как ще стане това), на мен няма да ми липсва.
|
| Вто Фев 08, 2022 1:51 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Не му ли мина вече модата на тоя фейсбук?
|
| Вто Фев 08, 2022 2:32 pm |
|
 |
|
lcr
|
За всеки влак си има пътници. На мен лично, ми е странно това, че някои политици или институции, го ползват. Очевидно търсят прекия път към народа 
|
| Вто Фев 08, 2022 3:06 pm |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
На мен лично ми е довел само ползи. Не разбирам хората които го отричат и не го ползват. Малко са ми като някой от каруцарите едно време ,когато се появяват автомобилити и ги отричат. А цензура навсъкде има. Аз лично съм срещал повече цензура в българските форуми отколкото във фейсбук. Имайте впредвид че и на тях не им е лесно и такова чудовище по обем се контролира трудно. Ако не беше фейса със сигурност това би ме дръпнало доста назад във всяко едно отношение, като бизнес, контакти, информация и т.н
_________________www.ev-bg.com
|
| Вто Фев 08, 2022 4:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе ФБ е популярен инструмент за връзка. Но използването му за нещо полезно е по-скоро хакване, щото не е правен с тази цел... Долу-горе обратното се получи със скайпа.
|
| Вто Фев 08, 2022 4:10 pm |
|
|