Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
а маргарина-отвратителна химия на база петрол, измислена от германците в гладните години (ако не ме лъже паметта).

Паметта те лъже доста - не е зле преди да вярваш на разни фантасмагории да прочетеш поне Уикипедия:
http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine

Цитат:
The basic method of making margarine today consists, as it did in Mège-Mouriés day, of emulsifying a blend of purified vegetable oils with skimmed milk, chilling the mixture to solidify it and working it to improve the texture

Отделно се прави още от хиляда осемстотин и незнам коя си година :) .

Пет Апр 15, 2011 3:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Измислен е от французин - причината глад. И тогава не се е правел от петрол :)

Вредното на маргарина са трансмастните киселини, които по същество карат организма да изработва лош холестерол, т.е. по добре яж масло. :) Щото привнесения отвън холестерол организма може да го чисти, а тоя дето сам си го прави....

Иначе то от маргарин до маргарин има огромна разлика де. Най-простата селекция е по твърдостта и срока на годност - колкото е по твърд толкова повече от тия лошите мазнини съдържа. Т.е. ако си мажеш филията с олио (по възможност по малко рафинирано), тоя проблем отпада :)

Но пък има и скъпи марки които ги нагъчкват с омега 3 и прочие, което си е важно да се приема.

Абе общото правило е - яжте умерено и проблем няма :)

Пет Апр 15, 2011 3:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Мда голяма констатация направи. Сега остава да ни предложиш и вариант откъде да се купи ИСТИНСКИ ШОКОЛАД.

От магазина в Германия :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Апр 15, 2011 5:18 pm
Профил WWW

Мнение 
Преди 14 години от Lidl в Германия за 0.49DM си взех страхотен шоколад. Сега в Lidl в българия и за 8.00 лева шоколада пак си е лайно.

Пет Апр 15, 2011 5:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
ДедоБоре написа:
хубаво, че не е палмово масло...

Абе напоследък честичко хапваме на топлата витрина на карфур в Галерията и ония де се зачетох на етикетчето дето ми го лепят на чинията - с цена, грамаж и т.н. + съдържание - и се оказа, че в земела (за незнающите - малка кръгла питка) има палмово масло 8O ей, колко се цъклих, ама какво да направя - дано няма и в пържените картофи и кебапчетта, че скоро ще почна да произвеждам банани вместо отпадък ... то пък бива бива и зацапване на храната, ама тука се осират.

Земели :D :D . На български казано - хлебчета, може би питки (думата е немска, продават се "като топъл хляб"
на немски е "wie warme Semmeln".
Инак тоя Дарфур така и не мога да свикна, че е Карфур (кръстих го дарфур щото по BBC worldservice
години наред все за някакви войни и бедствия от накакъв така казващ се район в Судан ми дръднеха) :D .

Цитат:
До не отдавна се купуваш вкъщи масло краве, на Асеновградска фирма - може би повечето от вас помнят - в сребриста опаковка. Тъй като отдавна се отучих да ям такива боклуци - т.е. масла и маргарини - не бях се зачитал какво пише, ама ония ден ми попадна в ръцете и ... изненада - 60% краве, 40% растителна мазнина ?!? Ай сиктир бе ... :evil:

Аз не съм виждал БГ масло поне от 15 години. Всички са смес от маргарин и масло,
върви доказвай/мери колко (почти николко масло е реалността навярно, на вкус са така).
Затова се купува само немско (просто е най евтиното в Метро, ако и да поскъпна поне
двойно последните 2-3 години). В него няма маргарин - нито пише, нито се усеща
или проявява при пържене и т.н., а и опаковката май все още не е за БГ, т.е. не биха
посмели да излъжат (в Германия ако ги хванат отиде им животецът).

Пет Апр 15, 2011 5:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тоблерона от Германия ама с нищо не се различава от този тука - повервай ми. Умишлено купих няколко за сравнение. Да не говорим, че ефтините им шоколади 5 пари не струват.

Пет Апр 15, 2011 5:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Сега в Lidl в българия и за 8.00 лева шоколада пак си е лайно.

Колко голям шоколад струва 8 лв. ?

Пет Апр 15, 2011 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами отдавна не съм проверявал, може и там да се е сговнило всичко - десетина
години ще станат откак последно съм купувал там. Та може и препоръката ми да
не е валидна вече, макар да не ми се вярва - там такъв със соев вкус е просто
непродаваем. Но за да забележи лесно човек разликата трябва по-дълго да кара на
качествения вариант и тогава минаването към боклука се усеща много яко;
обратният преход може лесно да мине и незабелязано.

Пет Апр 15, 2011 5:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
а маргарина-отвратителна химия на база петрол, измислена от германците в гладните години (ако не ме лъже паметта).

Паметта те лъже доста - не е зле преди да вярваш на разни фантасмагории да прочетеш поне Уикипедия:
http://en.wikipedia.org/wiki/Margarine

Цитат:
The basic method of making margarine today consists, as it did in Mège-Mouriés day, of emulsifying a blend of purified vegetable oils with skimmed milk, chilling the mixture to solidify it and working it to improve the texture

Отделно се прави още от хиляда осемстотин и незнам коя си година :) .

Не споря, сигурно за оригинала (The basic method) да е било така, но това ми е останало в главата от някаква книга за Втората сетовна война.
Както вече казах, маргарин в къщи не се употребява.

Пет Апр 15, 2011 5:37 pm
Профил WWW

Мнение 
Маргарин изобщо не близвам, за шоколада какво да кажа, читав шоколад няма никъде. Синът си купува от тук и си носи към САЩ, направо се чудя как не го арестуват за контрабанда. Вевропа също няма, скоро бях в Германия, тоблерони ядох същите като нашите боклуци, и някакъв друг шоколад купих, маи линд и той като тукашния .... тоблерони имаше едно време в корекома и шоколадови яйца с хубав шоколад, но тогава имаше едни дядо мразовци нашенски, също хубав шоколад и едни яйчица малки, като бомбонки, и те бяха много хубави.

Пет Апр 15, 2011 6:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
разбира се че всичко развалиха, сега нещата нямат никакъв вкус, а едно време ехеее, всяка хапчица шоколад беше сладостна експлозия в устата :lol: :lol:
айде по по-полека с пенсионерщините, има време за изкуфяване, и в гащите ще се насираме някой ден, ама няма защо да почваме от сега :D

Пет Апр 15, 2011 7:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
разбира се че всичко развалиха, сега нещата нямат никакъв вкус, а едно време ехеее, всяка хапчица шоколад беше сладостна експлозия в устата :lol: :lol:
айде по по-полека с пенсионерщините, има време за изкуфяване, и в гащите ще се насираме някой ден, ама няма защо да почваме от сега :D

Тамън щях да се оплача от поредния хранителен боклук и ме върна на земята. Мерси :)

Съб Апр 16, 2011 10:29 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
zaphod написа:

Тамън щях да се оплача от поредния хранителен боклук и ме върна на земята. Мерси :)

Бе то на земята си е баш за оплакване от хранителни боклуци, не е да не може да се измери
кое какво е и колко боклучаво - ама като го измерим и кво, другата ни опция ще е гладна смърт.... :)

В просъница - опитът ми да си обърна ден/нощ цикъла свърши с тотален неуспех, просто спах
много повече от нормалните 10 часа - чух по радиото (BBC worldservice де) някакъв да разказва
как 2050-та щяло да има 90 милиарда двуноги и кво щяло да се яде и т.н., е тогава ще има
за какво да се въздиша от помнещите :D :D :D

Съб Апр 16, 2011 5:48 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
някакъв да разказва как 2050-та щяло да има 90 милиарда двуноги и кво щяло да се яде и т.н.

Кой е бил тоя психо? И как какво щяло да се яде - носърчета! Тогава официално ще е разрешено да отстрелваш човекоподобните! Сяяя кой ще влиза в графата човекоподобни не е ясно - с тая тенденция може църните кат кюнци да ни ловят нас :D

В тоя ред на мисли:

Цитат:
Един хванал сребърната рибка а известно е, че тя изпълнява само по 1 желание. Човекът бил ловец и пожелал да види какво ще се ловува след 100 години. Речено сторено, пуснал той рибката, а тя го преселила 100 години напред и човекът се озовал в полето край някакъв град с пушка в ръка. До него стои друг ловец и го гледа любопитно:
- Колега, какво ловувате сега - глигани, мечки, бизони, сърни?
- А не, те са забранени за лов та ловуваме цигани.
В същия момент се приближили до един контейнер за смет и видели група цигани да ровят вътре. Дошлият от миналото вдигнал пушката и бума, бам избил доста от тях. Ненадейно отнякъдеси изхвръкнал горския и се развикал:
- Колко пъти да повтарям, че край хранилките ловът е забранен?!

Съб Апр 16, 2011 7:39 pm
Профил WWW

Мнение 
Абе интересно, онзи ден ядох домати ама съвсем като едновремешните, от някаво магазинче тук до нас, не съм го виждал никога, ама аз не виждам такива неща, та купили, и бяха много вкусни, само дето 5 лв кг, ама си заслужават, ще ходя пак да ги пробвам, или са много добра иснтетика, или наистина някой им ги гледа и то от стари сортове.

Нед Апр 17, 2011 12:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 1197  Следваща