|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
Глупости! Сече се съвсем легално... С благословията на горските и т.н. А за обработката причините са много. Но най-съществената си е това за което говорим - проблеми с държавата. Постоянно и от всякакъв род. Ей го в момента служебното правителство забрани всякаква сеч. Който е инвестирал и се занимава с дърво обработка да духа супата. И тези простотии не са от вчера, явно няма и скоро да спрат. А ти като си толкова отворен ела инвестирай и ще изнасяш обработен материал, а не сурова дървесина.
|
| Пет Юни 18, 2021 2:22 pm |
|
 |
|
nik
|
бъркаш 2та щата - това че горския дава благословията не го прави легално, прави го корупция забраната е задължителна, особено след като сме се докарали до такава ситуация в която повечето от изсичането е незаконно - докато не се изчегърта мафията най добре е да се забрани
и другото да не бъркаме - не е най големия проблем каква дървесина се изнася, а това че приходите от откраднатата дървесина отиват в нечий джоб, не в държавата или в бизнеса
|
| Пет Юни 18, 2021 2:43 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ти бъркаш, докато не се докаже всичко е само голи приказки. Тук може да си приказваме каквото си искаме, но това което има значение е какво казва съда или останалите органи.
Това не е заяждане, всички сме наясно че има корупция, че няма наказани и т.н. И като казах, че всичко е законно имаше и ирония естествено, но и голяма доза истина. Не е добра да се слага всичко под един знаменател. Със сигурност има и фирми, които не дават подкупи. Има и такива, които нямат голям избор. Ако работиш в сектора и държавата те спъва - какво правиш? Пускаш кепенци или търсиш решение? Важното е какво може да се промени. И то да се промени в положителна посока, щото на други промени сме се нагледали. Това с изчагъртването го гледаме вече 30 години. Преди бяха комунисти, костовисти, сега гербери... Докато заменяме всички само с наши хора абсолютно нищо няма да се подобри. С глупави забрани също. В момента материала е скочил, то всяка пролет е така но сега е почти двойно. Тези които изпълняват законите в момента са тотално прецакани. Тези които не им дреме... за тях е супер, щото сега цените високи, а търсенето огромно... Кого точно облагодетелства тая забрана? Ще кажеш, ама сега като дойдат вашите хора ще хванат бандите. Ще хванат дядовия... Тоя филм сме го гледали много пъти.
|
| Пет Юни 18, 2021 3:41 pm |
|
 |
|
nik
|
нищо не бъркам - пак се връщаме на изчегъртването - докато не се смени и прокурора и съда и всички фигури замесени в тая мафия - няма как да очакваме да се самохванат и самоосъдят а с какви хора ще бъдат заменени - предстои да разберем, поне има някаква надежда, щото до сега само едно е сигурно и доказано - досегашната мафия само краде и се окопава, т.е. само вреди нанася
|
| Пет Юни 18, 2021 3:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе за крадена дървесина и аз много съм слушал, но колко е истина един господ знае, защото краденето е по думите на наблюдатели, защото те си мислят че се краде, ама дали се краде дали е разрешено никой не пита. Ако си я съчеш легално и съгласувано дори и да си платиш за това сечта си е легална, и нещата отиват в съвсем друга посока. И пак да кажа, краденето няма никакво значение, ако имаш хубава дойна крава може да я доил много, но ако я храниш веднъж в седмицата и я караш и да оре, и чат чат режеш по някой пържола, колко ще издоиш ??? Дали мислиш че в Германия, Великобритания или където и да е другаде в Европа не се краде? Краде се и то в много по-големи и размери и мащаби, но населението не му дреме толкова много защото икономиките им са ок, данъците си ги дал, дали ще построят магистралата за 10 или за 30 млн на км дреме ти на оная работа, защото икономиката се развива, има работа за работодателя ти, съответно ти вземаш заплата. Колко големи инвестиции привлякоха, ЕС не им позволявал да им предлагат добри условия ...айде сега, и кво ще направи ЕС дори и да не в доволен ...ама няма интерес. Като дойде някой инвеститор разговора не е какви облекчения ще ти дадем, какви условия ще ти предложим, а от кого и коя земя да купиш, на какви пари, кой ще ти го построи, кой ще те консултира ....
|
| Пет Юни 18, 2021 4:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
nik, тъй като бяхме на горска тема, предполагам знаеш вица за мечката дето "изяла" ловеца няколко пъти. И накрая го питала ти ловец ли си или педераст?  Въпросът е по темата, защото дотук много пъти ни "ядоха". На всичкото отгоре новите не само не показват разлика, точно обратното правят същите поразии и то на квадрат. И то докато обвиняват предишните в същите грехове. Трябва да съм не само педераст ами шизофреник педераст, за да ги харесвам. Погледни фактите, спомни си защо мразим Бойко. Не беше ли защото се обгради с негови хора? Забрави точно преди изборите каква пушилка се вдигна как герб в последните си дни тръгнали да назначават свои хора. То още тогава звучеше абсурдно. Да си 10 години на власт и в последния ден да се сетиш че имаш свои хора и чак тогава да ги назначиш. Ако някой се сети за теб по подобен начин дали ще си му благодарен? Очевидно беше, че обвиненията са абсурдни. Но като дойдоха новите какво направиха? В момента да се сещаш за някоя администрация да не са сложили свой човек? Само главния прокурор дето не са сменили още, но не е като да не искат и него да сменят. Просто факт е, че за седмици се окопаха толкова, колкото Бойко за години едва успя. За какво друго обичаш Бойко - за калинките може би? Ми виж тия. Вътрешния министър има куп скандали в миналото, лишаван от секретен достъп и т.н. Шефът на НАП пък източвал фирми. Министъра на културата е може би за психиатрия, да не казвам нещо по-лошо. За концентрация на власт може би? Да, ще кажеш пак за каскета... Просто изчакай да минат изборите, щото в момента без да пипнат законите не могат да го сменят. Но... кажи ми вярваш ли наистина, че ако Радев и компания спечелят и направят парламент Гешев ще се задържи повече от седмица-две. Не ми казвай, че си толкова наивен. Бойко така и не успя да лапне всичко, но тия имат реален шанс да направят да ударят джакпота. От президенство, изпълнителна власт, парламент че и съдебната. Това си беше мечтата на Бойко, само дето от простотия не можа да я постигне. Явно има много българи, които мислят като теб и даже ще отидат да гласуват само заради това. Без дори да се замислят ще дадат и хляба и ножа и сиренцето и всичко само в едни ръце и после ще се молят тия ръце да не се окажат мръсни.
|
| Пет Юни 18, 2021 4:50 pm |
|
 |
|
nik
|
тони - истина е, и с изключение на дребните кокошкарски цигански истории всичко друго което се изнася с камиони и вагони е със знанието на горските, те участват в тая схема в европа краденето е по други параграфи, поне привидно го докарват да изглежда законно, не е съвсем мафия като в БГ, е сега общината прави ремонти по улицата, ниско качество и още докато асфалтират в единия край на другия вече разкопават ако ще сравняваме БГ с европа - държавно може да няма разлики, но от към частното еврпа въпреки по-високите данъци бизнес се прави по-лесно, в БГ е наказание дори с тия 10% данък
миро - няма как да изчистиш мафията без да смениш хората, дали ще дойде нова мафия? предстои да разберем, но това е начина - чистка, и то масова, иначе нов бардак със стари курви не става, смяна му е майката, това е единствената надежда, иначе да тъпчеш по доказано губещия начин - в това няма никаква надежда няма значение кой обичаш и кой не обичаш, доказано вредните трябва да се махат възможно най бързо и безкомпромисно, това е единствения шанс да влезе някой полезен, стокхолмския синдром не е полезен
|
| Пет Юни 18, 2021 5:00 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Съгласен съм с Ник, за мафията и курвите поне.
|
| Пет Юни 18, 2021 5:41 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Така е, но първо доказваш и после махаш. В случая се маха всичко живо, а доказателствата са меко казано изсмукани, ако изобщо има такива. Но с доказателства или без, въпросът е какво точно се очаква да се постигне. Ако целта е предишните да не правят повече поразии, то това вече беше решено на предните избори. На следващите мисля, че ще се потвърди. Смяната на властта е неизбежна. Тук може да спорим как трябваше точно да се случи, аз твърдя че новите прекрачват границите, но и да не го правеха герб са си пътници. Въпросът е, че начинът по които се заменят има значение и то голямо, но това е дълга тема...
|
| Пет Юни 18, 2021 6:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Миро, нищо не се доказва, маха се, и ако съм аз трябва 10 години мед да ми носят, че са се разминали с махане само. тая държава се оправя само с чистка, точно както се оправя кариес, копаеш до де стигнеш здрави, покрай гнилоча махаш и здраво, пък мен ако питаш . каво да ги правим кариесите, зъба се вади и се слага имплант, да повечко боли, неприятно е, по-скъпо е но рано или късно пак ще стигне до там, защо да е късно като може да е рано .. разбирай поголовна сеч, и като казвам сеч това имам в предвид, 20-до живот ще са за добро утро. Ти ако чакаш за всеки да докажеп дали е виновен или не .. то затова сме на това дередже. Това не е граждансо дело, да си сгазил някой и да те доказват виновен ли си или не. Бил си там гориш, да следващите много ще се замислят дали да бъдат, но то така ще се отсеят и всички отиващи за далаверата. Обаче по-лошото е, че това е началото, държавата няма да се оправи с това, трябва и народа се промени и точно там вече нещата ще забоксуват, щото едно е да обесиш министъра или съседа, друго е около твоето вратле да се стегне примката. Хората обичам да им е лабаво, затова и няма да се оправим.
|
| Пет Юни 18, 2021 6:46 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Тони, за съжаление не си единственият, който се взема прекалено на сериозно и се мисли за Месията. Държавата е като колективен спорт. Не става един с колене и бесене да я оправя. То ако беше така Северна Корея щяха да са световни шампиони по футбол. Ама не са. Там където се коли и беси общо взето не са добри нито в спорт, нито в който и да е друг сектор. Същото важи в още по-голяма степен при демокрацията. Самата дефиниция на демокрация изисква не просто да не колиш и бесиш тия дето не ти харесват, ами и да се съобразяваш с тях. Дори когато имаш власт над тях. Защо е така е сложничко да се обясни, особено ако не си запознат с дисциплини като правото. Ние сме едно племе и ако искаме да вървим напред, трябва вътрешните кавги да се удържат в някакви граници. Това е и идеята в правото. Далаверата от него не е да се правят справедливи закони, а закони, които уреждат отношенията по възможно най-мирен начин. Алтернативата е с бой, но колкото повече се дърлим помежду си, толкова по-малко ще вървим напред. Така че не е въпрос само на лиготия да уважаваме "ближния". Не е въпрос на справедливост или кой колко бой заслужавал. Общ интерес е да се намери компромис, защото не става просто да изколиш тия дето не ти харесват и да направиш сапун от тях. Не трябва и да се прекалява и с другата посока. Нормално е да има конфликти, особено политически такива. Но въпросът е всичко да е в рамките на някакви разумни граници. Въпрос на доза. До една доза е лекарство, от там насетне става отрова. В случая тая доза се преминава като че ли умишлено. В резултат на това не гледаме дали едно зло няма да бъде с още по-голямо зло. От друга страна ако искаме добри реформи, а не само да накажем предишните, трябва малко повече мисъл. Добри реформи е абстрактно и донякъде субективно, затова аз по-скоро разсъждавам върху условията на тая задача. Едно от условието реформите да са добри е да са комплексни. Т.е. не само че имаме нужда от реформи в много сфери, просто трябва да се направят в много сфери. Иначе няма да има ефект. Примерно представи си, че идва ново правителство и единия министър е кадърен и спестява едни пари от една сфера. Тези пари не могат просто да се изтеглят. То може ама не е добре за икономиката. При всички случаи в един бюджет никога не остават пари. Ако едно министерство спести, парите отиват в друго. Сега представи се, че в другото министерство министъра си е клатил топките и няма реформи. Не само няма да има файда че в една сфера си спестил, ами и вреда. Защото взел си примерно от учителите и си дал на полицаите или обратно и веднага в племето почват конфликти. Друго условие за добри реформи е да са трайни. Няма голяма файда ако едно правителство направи нещо по един начин, следващото реши да го събаря и прави наново. Ние имаме много такива примери. Друго условие е да са обмислени реформи, щото в много случаи се правят реформи само с добри намерения, но липсват обсъждания и спорове и накрая след като сме дали парите се оказва че реформите не могат да се реализират така както са били намеренията. Има и други условия, примерно да няма контра на реформите. Но става прекалено дълго и мисля, че ако дотук не сте ме разбрали едва ли ще ме разберете. Просто моето мнение е, че няма как да се случат нещата у нас, ако едни идват и си мислят за много велики и не се съобразяват с останалите. Не можеш да изчегъркаш 800 хиляди дето са гласували за герб. Уволняваш масово и после кво? Тия хора на сапун ли ще отидат или ще почнат много да те харесват. Изобщо това са едни детски размишления като за 2-3 клас. Не на хора, които биха могли да направят успешни реформи. Най-много да откраднат още повече, щото за това никога не се е искало кой знае колко акъл.
|
| Пет Юни 18, 2021 7:57 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Тони, по една случайност, не се е бил родил в Бавария, в началото на миналия век. ....И за радост на човечеството. 
|
| Пет Юни 18, 2021 8:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Въобще не съм месия, просто тоя боклук който го отглеждаме последните 30 години ако не се изчисти от дъно няма оправия. Държавтаа има нужда от радикални рефрми, както по горе някой писа със стари курви нов бардак не става. Аз ти го казвам от бизнес пита ми, имам достатъчно наблюдения и в двете посоки, организации в които се иска промяна, търси се промяна но в същото време липсва смелостта да се разчисти всичко старо, и такива в които тоя страх го няма и се действа. Виждам и резултатите. Не разчистиш ли до дъно, дори и да намериш нови, читави, свестни хора, те много скоро стават като старите и ефекта е нулев, дори често е отрицателен.
|
| Пет Юни 18, 2021 8:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мая - най-младата в новия бардак  На дъртите поне им знаем курвенските номера. За по-стока от Боко засега постъпи само едно предложение: Жан Виденов 
|
| Пет Юни 18, 2021 8:38 pm |
|
 |
|
nik
|
миро, не разбирам за какво говориш, само от медиите каквото има изтекло стига за присъди на половината в управлението, и то с техните си закони в които са си оставяли вратички, от парламента до кметове и общински съветници, такива присъди обаче няма, защо? защото някой все се прави на неразбрал, все доказателства нямало (докато реално има) всичко стигнало до съда се точи с десетилетия, така не става, с оправдания работа не се върши, докато си търсим оправдания нищо няма да се оправи, иска си действие
|
| Пет Юни 18, 2021 9:14 pm |
|
|