|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 8:00 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 13, 2011 2:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
http://www.darikfinance.bg/novini/53245 ... 3%F1%E8%FF
Между другото от доста време се чудя, какъв е тоя интерес на руснаците към нашата пророчица. Като ровя по руските сайтове, непрекъснато се натъквам на баннери с нейни снимки. Много повече от колкото в БГ. Странна работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 13, 2011 2:25 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
За руските сайтове всичко, което може да мине за сензация, е добре дошло. Вкл. и Българска пророчица. Не си ли има виждал линковете - по-гръмки заглавия и коментари и ББ не може да фърли.
|
| Сря Апр 13, 2011 3:06 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е тия откриха Америка. Още преди 15-20 години, като се появиха тук шоколади Тоблерон по навик
купих веднъж дваж.
Тотална соя, нищо общо с тия от магазините в Германия - освен опаковката. За Милка също не вярвам
(но нямам спомен от пряко сравнение); помня, че тук имаше едни белгийски шоколади в Метро преди
години, с някакви слонове (или един беше). Най-добрия, който съм опитвал през живота си - докато
Милка не погълнаха фирмата, станаха и те тотална соя.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Апр 13, 2011 3:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
За тия със слоновете 100% съм съгласен, това е най-добрия шоколад, който съм опитвал. В интерес на истината, не съм купувал такъв от БГ, вероятно е различен. А може и да не е, тъй като се продава в малко бройки доста скъп е и едва ли ще имат далавера да пускат отделен за тук.
Но за Милка, Кока Кола, Старопрамен, Туборг и прочие - със сигурност нямат нищо общо с това, което съм пробвал извън БГ. Но те си се правят в БГ, та е ясно що ядем лайна.
То по принцип, така е с всичко. VAG автомобил (нов) купен тук и в Германия нямат нищо общо. Винаги съм се чудел не им ли излиза по-скъпо да имат две поточни линии - за туземци и за богоизбрани, ама ей - на факт е. Така е и с черната и бяла техника. За оня пазар са други партиди. То си е кодирано и в серийния номер - това тук е за туземци.
Китайците и те така ни третират. На нас пробутват баш китайските боклуци.
Абе всеядни сме, ама и сами сме си виновни. Щото ядем боклуците и се кефим, те будали ли са, че ни ги пробутват?
Иначе Кунева се занимаваше основно със зарядните за мобилни телефони. А това, че ЕС по отношение на потребителите се дели на хай-лайф и гето, не е проблем на височайшата и особа.
|
| Сря Апр 13, 2011 3:41 pm |
|
 |
|
tgi
|
Спести си минавката, поне в Метро преди 10-ина години (когато Милка поеха слоновете) ги сговниха.
Преди това си бяха истинските. Не съм купувал навън и не знам дали не са ги сговнили и там, но
никак не ми се вярва, след тая промяна която аз усетих ако някой там купи такова нещо като отхапе
ще се опули и като първа реакция ще го изплюе, мислейки, че е развалено или фалшификат и т.н.
Аз не реагирах така само щото тук знаем какво да очакваме и сме по-скоро изненадани ако не го
дочакаме.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Апр 13, 2011 4:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да ги и в тъпите руснаци - после Бонго ша ми разправя, че американците били само с промити мозъци  .
|
| Сря Апр 13, 2011 4:31 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Светът се поамериканчва, и руснаците, и ние с него.
Има ли McDonalds в някоя държава, пиши я бегала.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Апр 14, 2011 2:28 am |
|
 |
|
zaphod
|
не, това си е чист руски феномен. чета разни исторически книги, така е било и през средновековието, суеверието и лековерието са били голям проблем, било е обичайно да се появи някой дето твърди че е еди кой си цар и огромни маси народ да тръгнат след него. просто руснаците са наднормено лековерни и всякаква шарлатания избуява при тях до колосални размери. и в други форуми съм казвал - който няма желязна имунна системи, в НИКАКЪВ случай да не ползва руски източници. имаме един руснак на работа, при него също е много силно изразено това, изравя всякаква научна/технологична шарлатания (тип учени установили че) и се пали, разпраща линкове  никъде по белия свят няма толкова примери шарлатани да успеят да достигнат високи постове, колкото в русия.
|
| Чет Апр 14, 2011 7:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
мммм зависи какво рзбирапш под шарлатани, аз се сещам за още две места, едното отвъд океана, те и сега си го имат, ама не им е единствения, и една по близка балканска, по случайност живея в нея ....
|
| Чет Апр 14, 2011 10:58 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
zaphod-e аз имах предвид, че предаването им с най-голям рейтинг било новогодишното обръщение на президента  .
|
| Чет Апр 14, 2011 2:53 pm |
|
 |
|
tgi
|
|
| Чет Апр 14, 2011 3:24 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Добре де, в цял свят е известно, че руснаците са тъпи диваци, дето не изтрезняват по цел ден.  Тука чата е за цивилизованите страни, все пак. Дайте да говорим за великите западни демократични постижения.
Например днес в пристъп на умопомрачение си купих шоколад милка, обичам като ям кисело мляко да замезвам с шоколад. Спомних си за темата и погледнах опаковката за съдържанието - мляко (не пишеше да е на прах), захар, соев концентрат. Нито помен от какао.  Мисля да ида в някой голям мол/магазин тип метро/кауфланд/лидл и т.н. и да разгледам подробно шоколадите да видя има ли случайно поне 1 без декларирана соя. За резултатите ще докладвам.
|
| Чет Апр 14, 2011 11:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ти ме шашна направо и веднага бръкнах в шкафа да видя аз какво ям, че и аз доста си падам по шоколада - намерих един Милка и един Линдт (аз лично предпочитам Линдт-а). Ето какво пише за съдържанието:
|
| Пет Апр 15, 2011 1:34 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
За да не се разпадат щоколадите им добавят http://en.wikipedia.org/wiki/Lecithin , който най-лесно се добива от соята. Гадно е на вкус, ако е добавяно соево брашно, като пълнител. Най-сигурно е човек да си бърка шоколада сам в къщи, проблема е, че не съм виждал какаово масло. Не съм виждал също така по магазините краве масло, което да има вкус на краве масло. Всичките ми стоят, като маргарин с аромат на масло.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Апр 15, 2011 5:44 am |
|
|