|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
А може и да е нещо несполучливо изкуствено. Те хамериканосите често правят такива гафове  Тони, до едно време са спасявали много. После вече не смогват са ги оставяли да умират за да помагат на по младите. Пък за бг още е рано, длед месец ще се напълнят болниците с корона и ще забравят за грипа. Пак ставняваш с нещо кеоето е отдавна с друго което още не е започнало. В бг още не е започнало.
|
| Нед Мар 22, 2020 4:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
айде сега дай един факт за това често ....дори да не е доказан факт. Да ти кажа понякога звучишкато човек със сериозен психологичен проблем, както колегата за който Русия е всё и вся... ясно е че американците са затрили и динозаврите но не знам какъв е смисъла да се споменава на всяка втора дума.
|
| Нед Мар 22, 2020 4:28 pm |
|
 |
|
nik
|
Примери хиляди. Който не си затваря очите за хамериканските гафове и помни историята ги знае. Ти не си от тези хора за това не знаеш. Ама това е друга тема.
|
| Нед Мар 22, 2020 5:07 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
На вас ви трябва отделна тема, да си спорите на воля кой е по по най...
Тони - аз усещам че между лекарите и инженерите има някакво неразбирателство - лекарите си мислят че правим супер-дупер контролиран вентилатор подходящ за интубиран пациент в безсъзнание, а инженерите си мислят че правят машинка дето да замени една камара хора стискащи амбу-та покрай пациентите. В най добрия случай ще трябва да се гони нещо за асистирана неинвазивна вентилация - нищо повече. Сега почнаха да ме заливат със изисквания - дебитомери, датчици за О2, СО2, филтри на входа и на изхода.
|
| Нед Мар 22, 2020 5:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
начи аз като човек, който си комуникира с лекари на тема апаратура, мога да ви кажа със сигурност - Повечето бъкел не отбират, ама нищо. Абсолютна черна кутия им е апаратурата. Не само това, доста от тях и не разбират точно принципа на диагностициране или терапия не технически, ами даже и биофизично. Поне 50% от тях, знаят, че апарата показва една картинка, ама как се формира тая картинка им е тотална мъгла. Голяма част знаят, че апарата индуцира някакви токове в пациента и те лекуват... ама как точно... абе лекуват там някак си. Ще ви кажа само, че баща ми (инженер) водеше лекции по образна диагностика в МА и се чудеше как да им обясни на някакъв смилаем език как аджеба се получава тая картинка... А учебника по който се учат докторите е писан пак от инженер (лека му пръст). Това не е проблем на лекарите де. В крайна сметка, те трябва да са силни в тяхната си работа, инструмента е наша грижа. Но го казвам в посоката, да не разчитате на някаква смислена подкрепа от докторите при разработката. По дефиниция, те очакват нещо което ще работи перфектно и ако някой умре ще е виновен апарата. Има и изключения де... ама са такава рядкост, че големите гиганти в бизнеса се избиват за тях 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Мар 22, 2020 5:59 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Абе отначало като почнах да ти чета поста чак ми се стори че говориш иронично. Ама накрая се оказа че си сериозен. И аз като цяло оставам с такова впечатление. Но и не мога да ги съдя за това - те са лекари - не са инженери. В общи линии може и да помогнат, ако разберат поне отчасти какво ги питаме.
|
| Нед Мар 22, 2020 6:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Пак казвам, лекаря работи с инструмента. Не ги виня в никой случай. Просто и да ти дават някаква информация, трябва добре да претеглиш през съмнението, разбират ли това, което ги питаш...
Реално много по-светнати са лекарите, които се занимават с наука. Те по ред причини се налага да поназнайват повече. Тези които са на оперативен терен - те действат до голяма степен механично, по протокол. А то тия с науката във БГ са меко казано кът.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Мар 22, 2020 7:16 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Така като гледам шефа въобще не се занимава с български доктори.
|
| Нед Мар 22, 2020 7:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами то и голяма част от техниците в тв сервиза не знаят нито как работи осцилоскопа, нито мултимера, то от моето наблюдение много не знаят и самият телевизор как работи, ремонтират симптоматично, досущ като лекарите. п.с. сега нещо ми прави пвечатление, не знам до колко този параметър е точен но процента на болни в сериозно състояние сериозна е паднал, в момента е 5% докато в китай и кореа стоеше доста висок.
|
| Нед Мар 22, 2020 8:27 pm |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
Сегодня шестой Ил-76 военно-транспортной авиации ВКС России вылетел в Италию. ... Седьмой самолет Ил-76 ВКС РФ вылетел в Италию. https://tvzvezda.ru/news/forces/content ... .ru%2FnewsЩе има най-малко девет огромни Ил-76 с материални помощи и военни лекари специалисти. Китайците вече изпратиха три техни самолета с помощи и специалисти, също два в Чехия и още два в Сърбия.
|
| Нед Мар 22, 2020 8:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Италианците за пръв ден не отчитат повишение на бройката нови... ама е рано още за изводи...
|
| Нед Мар 22, 2020 9:15 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
затова пък хамериканците взимат приза за нови...
другото интересно е Китай и Русия започнаха да "помагат" на Италия, докато "демокрацията" ... си бърше задниците
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Мар 22, 2020 9:22 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Да не бързаме с изводите. Всеки помага с каквото може. Адмирации за руската и китайската помощ. Това за задниците не е съвсем вярно. Гермамания приема за лечение немалко френски пациенти. Утре може Италия да помага на Русия. Това е човещината.
|
| Нед Мар 22, 2020 9:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Te продължават с призиви хора с леки симптоми да не се тестват.... което не знам как да тълкувам. Или продължават да работят по идеята със стадото, или положението там е много, много по-зле от официалните данни, които дават. Не че има значение кой от двата варианта, за мен и двата са кофти, ама те си знаят...
|
| Нед Мар 22, 2020 9:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Всеки си има приоритетите, преди 3 седмици китайците не помагаха на никого, даже износа на маски спираха нещо много е плитка паметта. За Италия е много рано и в САЩ вчера имаше спад, а днес... но нищо от това не са точни данни.
|
| Нед Мар 22, 2020 9:49 pm |
|
|