|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:03 am
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Новини от страната
ЗИЛ-131 има 6.0 V8 , а е само 150к.с. Инче пък тежи над 4т. Тия коли как ги правят да могат да се карат с кат B
|
| Пон Мар 22, 2021 11:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
абе дай ми я ти за 20Евра, и без газта - да видиш фън. той адаша я е пазил, не я е карал зверски
|
| Вто Мар 23, 2021 12:17 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми аз старото Q /5 год/ го продадох за 60 ако не ме лъже паметта, левчета, на 60 хил км, и 5 годишни там се въртят, мога да те уверя, че е доста по-безпроблемно в сравнение с тоя ескалейд, а и върви повече нищо че е само 4.2. А конкретно за такива тунинговани коли, да я купиш втора употреба си е голямо прецакване. Утре ще я удариш някъде и ще трябва нова броня или маска и ще изядеш дървото. Имах един рейндж преди време, точно такъв къстъм тунинг, 10 хил му е предната броня с решетката, ако искаш ... тоя дето го взе чух че на няколко пъти ревал на умряло от разни такива неща, добре че в тоя туниг калниците бяха стандартни с тях и решетките отстрнаи, иначе тия две пластмаски и те струват майка си и баща си, ама можеше да не са ... Пък за гъзарията да имаш кола със 6 л двигател и да я караш на газ няма да говорим, той тоя място има, може и метан да му сложат 
|
| Вто Мар 23, 2021 3:05 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Е цената все пак идва и от това кой я е карал. Все едно инструмент на известен музикант.
|
| Вто Мар 23, 2021 8:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе изпитвам подозрения, че Бербо има чак такива фенове, та да се кешат толкоз за тоя ръб.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 23, 2021 10:08 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
емииииии.... При всички положения ще има пазарлъци. Иначе щеше да я пусне на търг, да наддават за нея 
|
| Сря Мар 24, 2021 2:16 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз все ви се чудя на акъла, кво толкова имате против газта. Виждал съм по-скъпи и по-нови возила да си карат на газ. Едва ли не, като е черен джиб и не трябва да има газ. Какво значение кой колко пари има - тия дето си слагат газ на скъпите коли не го правят щото нямат пари, а защото искат да имат още повече... Единствено мога да се съглася за някое Ламбо (изключая Урус) че не му ходи да е на газ...
|
| Чет Мар 25, 2021 2:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Защото вьички тия возила, или поне повечето ги има и спо-малки двигатели, ако иска да прави икономия може да си вземе такъв. Отделно какво икономисваш точно, поддръжката на такава кола струва много повече от икономията ти, като си с гуми за по 1000 лв, едно обслужване ти е 3-4, застраховката ти е 10-15 ...така е когато се купуват неща които не са по мярка. Иначе нямам нищо против, служебните автомобили когато може са на газ/метан, фабричен естесвено.
|
| Чет Мар 25, 2021 3:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Тони, да ти имам логиката... Няма никакво значения колко даваш за поддръжка. И с газ и без газ поддръжката си тече. Това, което се променя е само разхода за гориво. Освен ако не попаднеш на кофти газаджии или тръгнеш да пестиш от газовото... Но при нормални обстоятелства няма проблем с газовите, а пък цените на горивата у нас са такива, че просто е тъпо да не сложиш газово. Е примерно аз на моя голф дотук съм спестил поне 20к лева. И без значение колко съм дал за поддръжка 20к са си 20к. За теб ако това не са пари, начи си много напред с мат'риала 
|
| Чет Мар 25, 2021 5:13 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
20k лева... по-малко от 10 декара около Добрич? Извинявам се за аналогията, ама наскоро питах и излезе че добра земеделска земя вървяла по 2800лв/декар, ако намериш. 20к разделени на колко години, т.е. откога го караш на газ?
|
| Чет Мар 25, 2021 5:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Е отдавна... май минаха 10г. и е време за нова барака. Но не съм на зор щото от тая не мога да взема нищо и докато върви ми е все тая. Като спре ще купя друга  Но за икономията е важно колко км караш, а не колко години. В случая аз не карам много... имам познати дето правят толкова на година 
|
| Чет Мар 25, 2021 5:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Имаш кола, която реално е уникат. И даваш на някакви байчовци да се упражняват върху нея. Нали се сещате, че това сигурно е единствения Ескалейд на газ правен във БГ? Представяте ли си какво ТНТМ ще е това? Какво дупчене с дрелката, какво връзване със свински опашки... И после някой от байчовците сяда зад компютъра и почва да настройва смеси??? Съответно ЕКУ-то почва да набива грешки от сонди и какви ли не други датчици, съответно байчото почва да реже и да подменя... къде с резистор, къде с реле... С каквото стане. Съответно качваш се да караш и се почва една безкрайна сага - то сеца, набива грешки, забива муцуна... Аре пак при байчото, аре пак със секачките и свинските опашки... И от това кола вече не става.
Това не Голф на 15 години, това е кола, която "байчовците" са виждали само в Youtube.
За мен човек дето може да си позволи да кихне 200 бона за тоя ръб, явно парите ги бере от дърветата - трябва да е доста над дребните сметки за гориво, които ще му костват кански нерви след това.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 25, 2021 6:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами явно малко споделят това мнение. То е като тия дето си купуват коне, после почват да мрънкат колко им е скъпа поддръжката, ама то в БГ е мода, коли, коне, яхти ....всяко нещо си има така наречената цена на притежаване/опериране. Защо си купуваш нещо което е извън възможностите, или какво точно печелиш? Разбирам да е необходимост, сега примерно гледам за камионче с което да си върша работа но и да мога да тегля каравана, и избора става малък, за всеки ден и 3 л двигател ме устройва, за караваната обаче е малък, отделно, че повечето модели на които мога да им сложа безпроблемно седло са все над 5 л, и избирам между дизеловите само. Не ми и минава през главата да му сложа газ.
|
| Чет Мар 25, 2021 6:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Цецо, за пишман майсторите е ясно... Не знам що си мислите обаче, че всички са такива. Да, има коли които не могат или не е добре да се газифицират. Но свестен майстор ще ти го каже и няма да тръгне нищо да прави, колкото и да го караш. А това дали е голф или не, няма никакво значение. Всяка кола може да се осере и това че карам голф не значи, че давам на разни байчовци да се упражняват на него.
Не знам... може би тук понеже сме малко село и се познаваме и няма как да се излъжем, затова и нямам проблем с майстори. Газаджията ми примерно го познавам от 30+ години. За толкоз години не сме се лъгали, сега ако почнем ебаси... Просто няма как да стане да му закарам кола и той да тръгне да се упражнява на нея без да ми каже. Абсурд. По същия начин е и с другите майстори при които ходя. Даже отдавна съм спрял лично да пипам каквото и да е. Не че не мога, просто предпочитам само един майстор да пипа и да си следи всичко.
Според мен въпросът е само дали дадения двигател може или не може да се газифицира. Това че е 4-5 л. само прави газификацията по-смислена, ако възможна разбира се...
|
| Чет Мар 25, 2021 8:02 pm |
|
 |
|
slav4o.com
|
Ами аз имам един приятел дето обича да ходи по ресторанти - яли това, яли онова, първо второ трето, вино. Ходили там, ходили еди къде си на екскурзия с приятелката си. Един път правиха някакъв ремонт и искаше да съм.му монтирал един полилей. Майсторът му казал, че може той да го сложи за 15лв. но му се видели много. Та на ресторант и екскурзия като ходи се снима за фейсбука ама пусто с полилеят няма как да се снима. Та така, пред хората сме баровци иначе като дойде майсторът тракаме със стотинки. За съжаление не са малко такива хора. Иначе конкретно за газта си е наистина според колко се кара колата. Моята я карам към 1000км. на година, бензина ми е по малко от документната поддръжка данък, гражданска и преглед. Еле пък и винетка. Та всичко е проценти.
|
| Чет Мар 25, 2021 9:38 pm |
|
|