Отговори на тема  [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 573  Следваща
Хумор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ами tgi,
то нали тарикатите са живи докато има балъци :?:
помня, навръх бензиновата криза и по яхуто и по други места въртяха реклами за разни гориво спестители, па магнити, па други щуротии..
абе както съм казвал, то си е като да си навреш метла в задника и да мислиш, че си паунче :)
само дето тука си плащаш за това и то съвсем доброволно

Съб Яну 02, 2010 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Най ми е чудно дали ще се намерят балъци да платят $959 за това парче желязо
или каквото там е... Или някой ще иде да пита каква е отстъпката, за която говорят
на края.
Но трябва да им се признае новаторството, де. "Квантово облъчване" на hifi уредба за
по-кристален звук... :D :D :D (или нещо подобно бяха съчинили), това си е ново за мене поне.
А може и някой шегаджия да си е направил цялото усилиес цел да гледа сеир, знам ли.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Яну 02, 2010 8:09 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Най ми е чудно дали ще се намерят балъци да платят $959
за това парче желязо или каквото там е...

Вероятно ще се намерят, все пак става дума за религия:

Изображение
От тук

Изображение
От тук

Съб Яну 02, 2010 11:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За всички пропуснали:

http://www.youtube.com/watch?v=b4kr837b2fI

Пон Яну 04, 2010 5:57 pm
Профил

Мнение 
http://www.youtube.com/watch?v=Z86V_ICU ... r_embedded

Сря Яну 06, 2010 6:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
чудя се, наистина ли има хора, дето ще дадат $90К за 5м жица без куплунзите?
http://www.element-acoustics.ca/products.php?cid=3&sid=14&tid=&sort=&pid=148

Сря Яну 06, 2010 12:04 pm
Профил

Мнение 
е как няма за такива спецификации:

Virtually noise-free performance. Worlds reference dedicated speaker cable. Greatly enhances the resolution and dynamic range. Distorion-free performance by optimized low current performance.

направо цели мрака...

Сря Яну 06, 2010 12:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
звучи като да си направиш плочките кенефа с процесори. ама не е виц...

Сря Яну 06, 2010 12:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А представяш ли си, колко народ ще остане без всякакви доходи, ако се свършат парите на глупаците :D :) :? :oops: :evil:

Сря Яну 06, 2010 9:42 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Бе не е страшното че искат тия пари за тел. Страшното е колко ще струват останалите компоненти на една аудио система от същия "клас". 8O

Чет Яну 07, 2010 1:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Основния принцип на свободния пазар е, че едно нещо струва толкова, за колкото някой го продава и колкото някой е готов да плати.
Разбира се всичко по горе казано е валидно, ако няма измама, или умишлено въвеждане в заблуда.
Даже и по нашето пост социалистическо законодателство има определение, че е престъпление умишленото въвеждане в заблуждение с цел получаване на облага за себе си.
Случая е точно такъв

Чет Яну 07, 2010 2:46 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
woody написа:
...колко ще струват останалите компоненти на една аудио система от същия "клас". 8O

Изображение

И цялата система.
Шоурума, където ушенцата могат да бъдат погалени от благословения звук. :D

Чет Яну 07, 2010 2:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тия ги видях на летището. Шок и Ужас. 8O

Имаше едни колонки високи колко мен, дето струваха 100к лева. Грамофони по 50к и нагоре. Мамата си трака.

В интерес на истината скоро бях на гости на един аудиофил. Човека ми показа някакви говорители по 5 бона парчето. Само говорителя. Интересното беше че при диаметър от около една педя, бяха с разчетна мощност от 4 (четири) вата. Човека сам си беше разчертал и сковал кутията.

Пуснахме ги. Усилвателя естествено беше лампов, ръчна изработка с руски лампи (най истинските лампи според човека).

Не мога да си кривя душата - звука който дойде от 4 ватовите говорители беше наистина в класи по жив от другите. Под другите имам предвид - слушал съм тази музика на техника от магазина за около 1000лв. Разликата в динамиката беше очебийна. Имаше даже инструменти които никога не бях чувал в това парче. Отделно, че тези електрически 4 вата, изкарваха забележително звуково налягане, определено имаха сила по чалгаджийски казано. Т.е. КПД-то си беше класи над купешките.

После ми обясни че цялата скъпотия на тия говорители е че са наистина ширколентови. Т.е. с един говорител без филтри, вадиш целия спектър. Не посмях да попитам за честотната лента :) Но истинските аудиофили не ползват колони с няколко говорителя и филтри. Филтрите неминуемо променяли звука. Склонен съм да се съглася, на теория е така :) Марката на говорителите беше нещо сектантско и нечувано :)

Цялата техническа постановка беше интересно изпълнена механично. Всичката апаратува, вкл. колоните се крепяха върху пода и етажерките на по 4 конусчета. Просто лежаха върху върховете им на собствена тежест. Така според него се убивали вибрациите и се избягвали чисто механични изкривявания в звука. Ми може и така да е, има някаква логика и в това :)

Дотук общо взето ме впечатли човека. Наистина видях разлика в звука от това което аз мога да си купя от магазина и това което беше скалъпил той. След като аз музикалния инвалид видях разлика, значи сигурно я има.

После дойде интересното. Кабелите. Захранващ кабел по технологии на НАСА :) Цена няколко хиляди лева. Забравих колко. Наистина кабела изглеждаше впечатлявашо - дебел колкото палеца ми, тежеше поне 1кг. Какво имаше вътре само мога да гадая. Виждаше се лъскава оплетка според човека - сребърна. Вътре имало сребърни жила ??? Накрайниците (щепсела) изглеждаха наистина космически - позлатени (за 220 В :) ) с едни екранировки.... майко мила. А отгоре на кабела имаше надянат един ферит колкото юмрук. Който можеше да се мести по дължината на кабела. Познайте защо - за да постигнете оптимален звук :):):) Тук вече не издържах и поисках звуков тест за сравнение с обикновен компютърен кабел. Резултата беше че никаква разлика не чух. Аз разбира се. Човека упорито ме убеждаваше че разлика имало.... Обясни ми че преди време друг един недоверчив поискал да излезе от стаята и след като влезе да познае по звука кой кабел е включен. Твърдеше че успял от раз при всички опити, въпроса било да е парче на което се чували разликите. Ми може и така да е :)

Няма да ви занимавам с кабелите между апаратурата. Стандртните чудеса - позлатени накрайници, хенд мейд жици от сребърни и медни нишки оплетени в точно определена посока и точно определено съотношение. Демонстрираха ми сравнение между техните кабели (ръчно правени на сглобна цена от 200 кинта метъра!!!) и аудиофилски кабел за 2000 кинта метъра!!! Разлика естествено никаква - според мен. Според тях, скъпия звънял!!!! Кабелите са с посока и теория ми се разви, ама бях толкоз зяпнал че я забравих :)

Бе въобще накефих се яко. Между другото говорейки си с човека, на моменти имах чувството, че говоря с технически подготвен човек. На моменти че е откровенно луд. Бе това аудиофилството си е чиста шизофрения.

Чет Яну 07, 2010 12:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Бе това аудиофилството си е чиста шизофрения.

:D
Има ли въобще аудиофил дето да си е замерил безценната апаратура с нещо калибрирано, поне елементарни неща като АЧХ и THD (КНИ?) спрямо синусоидален sweep? На акустичния изход. При толко пари хвърлени за кабели с метали от Юпитер легирани на пълнолуние, наемането на такава апаратура не би трябвало въобще да е проблем.

Очакваме и теория за новите елементарни аудио частици - аудион, честотрон, темброн и т.н, как се разпространяват, взаимодействат и т.н.

Чет Яну 07, 2010 7:17 pm
Профил

Мнение 
Като/ако/ тръгне андронния колайдер ще се пръкнат още доста аудиофилски идеи. Сигурно в магазина за такива апаратури работят само кавантови физици. :D

Чет Яну 07, 2010 8:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8593 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 573  Следваща