Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
Cekins написа:
Ник - засега статистиката е между 50% и 80% въобще и не разбират че са го карали. Малък процент от тях ги хващат щото са доказано контактни. Останалите ще влязат в статистиката след 2 години вероятно... като се тегли чертата.

Няма такова нещо, не разбрали, че го карали. Това са глупости. Важи само за малки деца.

Нед Мар 22, 2020 3:27 pm
Профил ICQ

Ник това мисля отдавна се коментира, никой вече не смята смъртността на база заразени, още началото на февруари започна да се изчислява на база излекувани/ мъртви, което също не е много точно но е доста по-точно.
До преди Италия смъртността беше около 3% в момента е 10-11%, но това е много изкривено според мен, така беше в началото и в Китай.
Смъртносттаслед две три седмици в световен мащаб ще спадне отново до 3-4%, като това е без да се вземат в предвид милионите за които говориш че са били заразени. Като вземеш и тях в предвид автоматично ще спадне със същия порядък с който казваш че са повече заразените.

Нед Мар 22, 2020 3:29 pm
Профил
Аватар

Смъртност винаги се смята доказано заболели - доказано умрели. Това е. Така е и за грипа, така е и за еболата...

И докато при еболата, тая смъртност е относително достоверна, щото там вероятността да го изкараш на крак е малка, то при грипа и короната, тая смърност е едно към гьотере. Пак ви казвам вижте данните за предишни епидемии, всеки си пише някакви числа както му е угодно. И с тази ще е така. Смъртността е между 0.1 и 10% според целите на статистиката :)

А щом смъртността варира в такива граници, значи не е толкова страшно :)... освен икономически.

Последна промяна Цецо на Нед Мар 22, 2020 3:35 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 22, 2020 3:33 pm
Профил ICQ

bongo_x2 написа:
... Само дето забраниха ходенето до вилата, гейовете ньедни!
Аз съм на село де, само че ако отида до градо - не мога да се върна...

За утре (понеделник) било гратисен период за бележка , че бачкаш еди си къде. Приятел живеещ в чужбина каза , че си пишеш своя декларация , де отиваш и те така.

Нед Мар 22, 2020 3:35 pm
Профил ICQ
Аватар

А малките деца са едни 10% от населението на земята. Също така се говори че при жените протича по-леко. И то ще излезе че се гонят едни 50-60% дето го изкарват леко. Рано е за изводи.

Нед Мар 22, 2020 3:40 pm
Профил ICQ

Данните за жените са най вече от Китай, а там се говори че причината не е толкова в пола колкото в здравословното състояние.

Нед Мар 22, 2020 3:43 pm
Профил
Аватар

Абе или взимаш кучето или торбата с боклука и мааш гащи без ядове. В краен случай жената ти пише една бележка, че отиваш за хляб и готово. За по достоверно се движиш с пижама, обувки на гол крак и шлифер отгоре стил - отскачам до магазина...

Нед Мар 22, 2020 3:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз пак казвам, според мен е организирана паника. Дори смъртността (дето се посочва за основен фактор при паниката) е доста по-ниска от тия 4% сигурно поне с един порядък, защото всички умрели биват тествани, но тия дето са го изкарали или го карат без симптоми, изобщо не влизат в статистиките

Нед Мар 22, 2020 3:52 pm
Профил

Ами не знам дали всички мъртви се тестват, но колкото и да не се тестват няма как двете разлики да са съпоставими.

Нед Мар 22, 2020 3:58 pm
Профил

Боцко говори и си вярва.... хора които идея си нямат от бизнес...

Нед Мар 22, 2020 4:01 pm
Профил

Ако беше обикновен грип както много казват - грип има всяка година. Но толкова претъпкани болници не е имало. Включително и допълнителните помещения в които слагат временни легла. При грип не е имало такова препълване

Нед Мар 22, 2020 4:03 pm
Профил

pipilica написа:
Бе то схванах че е за обдишване ма ме подведе баш "вентилатор" и си представих такъв за баня, а то било за принудителна вентилация на белия дроб, дет му викат интубиране, за него четох не е приятна процедура даже има и умрели от нея.

Интубация е процесът на вкарване на тръбата в трахеята, иначе си е обдишване. Може да обдишваш и през маска, нот там е необходима помощ от втори човек. Има и ръчни обдишватели, с един балон, дето го стискаш ръчно. Концепцията на правене на индивидуални вентилатори при такава огромна нужда е погрешна според мен, може да се направи един компресор, примерно ролков тип (peristaltic pump) за стерилност, който да подава въздух на всички пациенти в едно помешение и вече индивидуални контролер и клапан при всеки пациент.

Последна промяна Bai Ui на Нед Мар 22, 2020 4:14 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 22, 2020 4:11 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Аз пак казвам, според мен е организирана паника.

Не са необходими консперативни теории. Вирусите просто така действат повечето. Влизат ти в огранизма или забравят вратата отворена и влизат по-сериозните бактерии или организма ти се паникьосва и става зле.

На същия принцип действат и в обществото. Дали ще се паникьоса или ще избуят други вредители - няма значение. Такива неща стават, когато има вирус в обществото.

Въпросът е какво са си мислили, тези които пуснаха вируса. Че няма да е вирус, че няма да има паника? Като гледам ти си от хората дето вярват, че може и да се мине без паника. Понякога минава... ама въпрос на вирус, в случая явно няма да мине.

Нед Мар 22, 2020 4:13 pm
Профил
Аватар

Факт не е грип. Грипа няма такава селективност към възрастни хора... Ако се абстрахираме от това, което се случва над 70 години, отдолу си е по-леко и от грип.

Това нещо си мяза на перфектен природен механизъм за самоконтрол. Ако беше изкуствено, щеше да мори активната част от населението.

Нед Мар 22, 2020 4:14 pm
Профил ICQ

ами то точно това не е ясно, дали говорим за интубация и командно дишане или за обдишване, защото само от това разликата към изискванията е доста голяма според мен, погледнаро чисто механично. Сега пък гледам шлемове печатали на 3д ...абе добре има ентусиасти ама ...
Ник не е грип, никой не казва че е, но я виж колко са влезлите в болница от грип В в момента, все си мисля че са повече от тези с корона, за БГ говоря.И в италия като влизат в болници какво,да не би да пада смъртността? Очевидно има хора които са си обречени, ако извадят всички над 75 от болниците нещата рязко ще се подобрят. Има ли статистика колко от тия над 75 са се възстановили, щото ако е 5-10-15%, да пълниш болниците с 85% мъртъвци е безмислено, да си умират в къщи, дори е по-добре, ще умрт по-бързо, по-малко разходи и по-малък риск да заразят някого. Стига с тая криворазбрана човечност, ако от едната страна е бъдещето на децата ми а от другата пстаналите 7.5 млрд какво ще изнера според вас ... това трябва да е мисленето на всеки, майка, баба, баща па и самият той тов са хора изживяли живота си, на секундата ги отписвам ако това ще даде по-голям шанс на младите, не само на мойте деца по принцип.
Та спрат ли да приемат възсрастни хора здравните системи няма да имат проблем, поне повечето не, в стрни като САЩ където има затлъстяване и доста млади хора със проблеми е друг въпрос, ама всеки да решава за него си, аз и тях бих отписал.

Нед Мар 22, 2020 4:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 403  Следваща