| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Прав си, и с новата генерация не става по-лесно - Sub6, Sub8, UL, mmWave, SA, DC... лепнеката 4G/5G сама по себе си нищо не означава. Наблюдава се и една тенденция UE да изпреварва мрежите напоследък. Това не оправдава родните оператори, че още не са въвели функционалност, която е налична в половината свят. Интересно дали е въпрос на липса на кадри или на пазар. Като гледам обаче Vodafon и AT&T пазарът следва технологията, та май картинката не е розова. Или?
|
| Пет Яну 29, 2021 1:22 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Аз си ползвам легален, но за роднини и приятели купувам от тия "промоционалните" - между 7 и 10 долара съм ги пазарил през годините. Най-старият е на поне 2 години и си го ползват успешно - т.е. не ме занимават. Доколкото съм чел няма как да издържи пред закона, но за домашни цели смятам че си струва заради спестените занимавки.
|
| Пет Яну 29, 2021 10:33 am |
|
 |
|
stefan63
|
Всъщност - какво ти продават за 7 долара?
|
| Пет Яну 29, 2021 10:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То аз не съм чул и в БГ някой да е осъден за използване на нелегален софтуер.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 29, 2021 10:44 am |
|
 |
|
ilkor
|
Мисля че това се случва при всяко нововъдение в технологията. Операторите чакат да се събере някакъв минимум потребители със съвместими UE за да инвестират по мащабно и да пуснат нови услуги в търговска употреба. И докато до сега това се случваше за всички типове клиенти по един и същ начин - 2, 3 4 G бяха стандарти които се ползваха както потребителския пазар така и от М2М пазара, от няколко години виждаме как 4G и сега 5G прави диференциране на потребителите. Което значи още по-големи инвестиции за операторите. Но това е в наша полза - особено за М2М приложенията които имат по различни изисквания и досега трябваше да се съобразяват с потребителския пазар. Между другото можем да благодарим за това на Huawei които заедно с няколко оператора успяха да наложат стандартите за тези 2 нови категории. И все още по операторите има хора на ръководни позиции които не разбират логиката на М2М пазара. Имал съм разговори с 3-те оператора които заявяват - ползвайте LTE за какво ви трябва LTE-NB? Е да ама модула за LTE e 25 долара докато LTE-NB е 5.
|
| Пет Яну 29, 2021 10:58 am |
|
 |
|
ilkor
|
Ами преди години нали имаше акции по фирмите с ГДБОП - направо ти изнасят техниката, плащаш си и така и не се стига до съд защото загубите стават колосални. Сега наскоро имаше акция от Алтиум - попадаш по критерии в черния им списък, с теб се свърза адвоката им и плащаш. Дори да откажеш те си имат бюджет за водене на дела и не е ясно за времето на делото дали няма да направиш по-големи разходи. Домашните потребители дори били и фирми естествено минават гратис. Но ето има и за тях някакво решение да им се вземе някой лев 
|
| Пет Яну 29, 2021 11:09 am |
|
 |
|
michev
|
Един сериен номер за активация на бозата, като ти го пращат на мейла. Тествал съм с една от тия реклами - все още работи и се валидира от М$ (1+ г). Остава леко неясно за мен това дето Илко споменава вече няколко пъти за 3 команди в терминала.
|
| Пет Яну 29, 2021 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Именно това имах предвид. Във нашата действителност, няма никакво значение какво пише в EULA-та на Microsoft, щото никой не стига до юридически решим казус така или иначе. Затова купуваш лицензи съобразно обема на фирмата и толкоз. Имам познати, дето си купуват уиндоуси и ги прибират в шкафа. И си ползват линукс, просто такава им е работата, че им трябва линукс, но да не им досаждат от Майкрософт, си плащат "данъка"...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 29, 2021 12:26 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ами аз някъде го бях написъл не помня в коя тема. Всичко е описано в сайта msguides.com Има детайни последователности за всички продукти. Аз само цитирам инфо от интернет - не приканвам никой да го прави  Необходим ти е VL издание. Ако не е има описан начин как да се превърне във VL. После въвеждаш един от подходящите ключета за съответната версия и го активираш чрез пирaтcки сървър.
|
| Пет Яну 29, 2021 2:00 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Оказа се че на сайта на GSMA в картата за LTE-NB покритие вече фигурираме като 100% покрита територия от А1. Има показани и примерни приложения които вече са изградени. https://www.gsma.com/iot/deployment-map/
|
| Пет Яну 29, 2021 8:30 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Яну 29, 2021 10:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Напомняне:
Днес е Св. Трифон - генерална репетиция за Трифон Зарезан!
|
| Пон Фев 01, 2021 4:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Стъкмистика
Цял ден раздуват, че минималната издръжка на четиричленно семейство е 2542лв а положението (според средната заплата) е по-зле. Дрън-дрън: предполага се, че под "четиричленно семейство" се разбира двама работещи родители и две деца. Това отдавна не е типичният случай за БГ. По-типичен случай: самотен човек (може би двама) отоплява къща, пък като вари боб най-малкият му разход е да хвърли още шепа-две за допълнителни порции. Друг по-типичен случай: един-двама болни пенсионери, съпругата се грижи за тях и децата, работи само мъжът. К'ви 2к лева?! За самотните майки не ми се говори! За пенсионерите знаят всички.
|
| Пон Фев 08, 2021 8:32 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Фев 08, 2021 11:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Вътре има ампула с вода, осветена лично от Патриарха!!!
|
| Пон Фев 08, 2021 11:47 pm |
|
|