Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Cekins написа:
Всичко идва от начина на мислене - който както му харесва така да си мисли - руснаците не са допускали че самолета може да тече - всичко на заварка. Да де ама титана не се заварява - стомана. Американците от друга страна - ми тече - и какво от това. Горивото за двигателите го ползват да гасят огън - пожар не може да стане - да си тече. Литва, загрява, спира да тече, дозарежда и готово. И съм почти сигурен че на американците не им е минало и през ума да правят такъв самолет от стомана.

Между другото имахме един заварчик дето плющи титан. То май е и единствения в Разград дето заварява титан. Е - може да са само разни тръболяци по мотори ама заварява. Не съм го разпитвал за подробности - просто знам че заварява. Не знам навремето какъв точно им е бил проблема със заваряването.

Не. SR-71 е бутиков самолет, за който даже самолета-цистерна, дето го зарежда е уникален. МиГ-25 е масов строеви самолет с над 1000 бр. произведени. Представи си какъв ад би била експлоатацията му, ако се работеше по схемата на SR-71.

Пет Яну 15, 2021 11:34 am
Профил

Има едно филмче за това, как британците са пратили един "вулкан" до фолклендските острови по време на войната (операция "Black buck 1 ). Интересното е схемата на зареждане (24:00 ) .

https://www.youtube.com/watch?v=D3ZdOo9dtC8

Пет Яну 15, 2021 1:08 pm
Профил
Аватар

Пък който се смееше на съвеЦката космическа електроника да погледне 6:14

Пет Яну 15, 2021 2:32 pm
Профил

Това, все пак, е стратегически бомбардировач от средата на 50-те. Каква електроника очакваш да има в него?

Пет Яну 15, 2021 2:51 pm
Профил

Отклонение от темата за самолетите - светът е пощурял:
https://www.vesti.bg/sviat/v-avstraliia ... ht-6120174
И друга тема - скоро ще дойде време, когато ще трябва да крием, че сме нормални:
https://www.reduta.bg/политическата-коректност-срещу-поло/
П.С. Форумът не приема линк адреси, съдържащи кирилица, давам адреса за копиране във големи скоби:
{https://www.reduta.bg/политическата-коректност-срещу-поло/}

Пет Яну 15, 2021 2:59 pm
Профил
Аватар

Значи политкоректната п-майна е: "Деба отвора на родителя от който си се пръкнал, деба!"

Пет Яну 15, 2021 3:34 pm
Профил
Аватар

Абе според мен австралийците в случая с гълъба са прави - имат си закон, спазват го. А те имат катастрофален опит от миналото с "донесени отвън животински" видове. Та не е чудно, че са толкова стриктни.

Пет Яну 15, 2021 4:11 pm
Профил ICQ

Щом ще го евтаназират а няма просто да го засрелят, защо не го изследват, обезпаразитят и пр. ?
То това е подобно на онази крава, дето Боко я помилва :D

Пет Яну 15, 2021 4:18 pm
Профил

Добре де, за този гълъб са разбрали откъде идва, защото има пръстен.
А за хилядите, които нямат.

Пет Яну 15, 2021 4:19 pm
Профил

al_at написа:
Добре де, за този гълъб са разбрали откъде идва, защото има пръстен.
А за хилядите, които нямат.

и на мен това ми беше първата мисъл, нали знаеш, виновен си ако те хванат :D

Пет Яну 15, 2021 4:29 pm
Профил
Аватар

А аз бих му организирал специален транспорт до америката и после да му организирам търг - то не се иска много, но да си е на мястото.
Пък ако е наистина болен - тя вече е изтървана.

Пет Яну 15, 2021 4:50 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:

Ще карам направо. Нагряването при тия скорости изключва алуминия като материал - омеква твърде много. Пак заради него изключваме нитове, болтове и всякакви други разглобяеми и неразглобяеми крепежи - само заварка. Оставащите смислени материали са титан и стомана. Титанът е лек и здрав, но не може да се заварява (тогава не е могъл, а и сега е бая скъпо). При нагряване става много химически активен и с повечето метали, газове и други флуиди образува твърде чупливи съединения. Та за това, цялата конструкция е сглобена с луфтове - поради същата причина, поради която на релсите се оставят фуги, на които влакчето прави "ту-дуф ту-дуф". През фугите, както може да се досетиш, изтича керосин. Право на пистата. Процедурата за излитане е следната: пълнят го с някво количество керосин, излита, както си тече като лейка, дава яко жега и прави няколко кръгчета да загрее и да се уплътни конструкцията, след това бързо-бързо (иначе ще изстине) следва дозареждане във въздуха и тогава вече може да се върши работа.

:lol: :lol:
Летяща лейка. Този ефект съм го виждал на москвич 408 с тази разлика, че не хвърчи.

И ако не успеят да го напълнят остава малък кратер от къщите покрай летището. За това ли един познат пилот обясняваше, че пилотите на тия мигове за за еднократна употреба.

Пет Яну 15, 2021 6:25 pm
Профил ICQ

Лейката е американския, МИГ-25 си е самолет със специфични предназначение, и си е вършил работата. Той е заварен, но е едно от изключенията. Иначе заварка на титан не е проблем и сега, не знам дали е била проблем тогава. 25-та е заваряван в аргонова среда, така се заварява и титан. Метода не е Руски, да кажеш че те са можели и други не, та не знам изобщо да е имало някакви дискусии дали sr-а да е заварен. Няма нужда от заварка за са имаш херметично съединение, но или са нямали време или не ги е бъркало, все пак са били съвсем малко бройки.

Пет Яну 15, 2021 8:06 pm
Профил

https://news.slashdot.org/story/21/01/1 ... china-tech

Пет Яну 15, 2021 8:54 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Лейката е американския, МИГ-25 си е самолет със специфични предназначение, и си е вършил работата. Той е заварен, но е едно от изключенията. Иначе заварка на титан не е проблем и сега, не знам дали е била проблем тогава. 25-та е заваряван в аргонова среда, така се заварява и титан. Метода не е Руски, да кажеш че те са можели и други не, та не знам изобщо да е имало някакви дискусии дали sr-а да е заварен. Няма нужда от заварка за са имаш херметично съединение, но или са нямали време или не ги е бъркало, все пак са били съвсем малко бройки.

Абе напротив, точно обратното, за бутиков самолет не би трябвало да те интересува колко струва и колко е сложно да се направи. Ако са могли да го заварят, са щели да го направят. И не забравяй, че не говориме за тръба ф 2 цола за някой трактор, ами за airframe (бре, как няма превод тая дума) на самолет, където изискванията към заварките са много по-високи.

Пет Яну 15, 2021 9:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792 ... 1197  Следваща