Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
може пък златна флашка 800 терабайта да ме наградят :roll:

Сря Фев 09, 2011 12:21 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
може пък златна флашка 800 терабайта да ме наградят :roll:

Може може ... и договор за нещо да ти дадът .. ама хем да работиш хем да си плащаш ;)

Сря Фев 09, 2011 12:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Видехте ли вчера по новините новата сграда на архива на ДС? Бойко го откри официално (има си хас нещо да се открие без Бойко) :)

Малко се почуствах като в американски филм - едни халета с дълги коридори и класьори и папки, папки.... Майката си трака. А сигурно поне половината е изпокрадено или унищожено.

Замислих се какво писане е падало. Оказва се че всеки 3 българин е бил в системата май. И се е пишело, пишело, бележки, доноси, справки, отчети, номерца, картончета.

Егати добре смазаната и работеща машина (ненормално като за българските условия). И всичко това в безмисления труд да се контролира всичко и всички. Дивотия. Това сигурно е единствения пример за добре работещо нещо в тая държава от 681 година насам :) Ще му сърбаме попарата още 50 години, ще има да изкачат картончета, папчици, агентурни псевдоними.....

Сря Фев 09, 2011 9:58 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Show must go on!
Гост на проф. Юлиан Вучков е премиера Бойко Борисов. :)
http://kanal3.bg/?v=2299

Сря Фев 09, 2011 10:28 am
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
..

Последна промяна omega_plus на Сря Фев 09, 2011 6:25 pm, променена общо 1 път

Сря Фев 09, 2011 6:22 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Малко се почуствах като в американски филм - едни халета с дълги коридори и класьори и папки, папки.... Майката си трака. А сигурно поне половината е изпокрадено или унищожено.

Замислих се какво писане е падало. Оказва се че всеки 3 българин е бил в системата май. И се е пишело, пишело, бележки, доноси, справки, отчети, номерца, картончета.

И аз се учудих, като ги видях тия огромни складове за лични тайни. Обаче когато падна комунизма, част от досиетата са откраднати от едно поделение. Там са били държани няколко месеца.

В досието на Гоце май липсваха 13 страници. Там всичко може да пише, дори, че е убил човек. Няма никой да каже, какво е имало там.

А сега хората се трепят да доносничат без пари на американските служби. Социални мрежи им викат.

Сря Фев 09, 2011 6:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Януари - февруари 1990 година всички служители на ДС са получили заповед да унищожават досиетата които водят по свое усмотрение. Източника е повече от достоверен - точно такъв служител. Собственноръчно е унищожил досиета които не е желателно да излизат на бял свят. Това което е останало е едно голямо НИЩО в сравнение с унищоженото.

Сря Фев 09, 2011 7:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Вечна братска дружба, а: :)

Цитат:
Проблемът е в Москва. Ако разгледаме по-внимателно статистиката лесно ще видим, че 5.183 млрд. лева, или 74% от дефицита ни, се дължи на търговски отношения с Русия. Ясно е, че числото е много голямо. Но за да му дадем още малко плътност, нека отчетем следното. Дефицитът в търговията ни с Русия се равнява на 7.5% от брутния вътрешен продукт. В САЩ дефицитът в търговията с Китай през 2010 г. е 252 млрд. долара, или 1.8% от БВП. Но Щатите смятат за наложително с всички – икономически, медийни, политически – средства да натискат за баланс. Докато ние тотално мълчим, вероятно защото сме много богати.

Ето и другата гледна точка: търговският излишък на Русия за 2010 г. по предварителни данни е 150 млрд. долара, или 215 млрд. лева по курс на деня. Следователно над 2.4% от търговския излишък на Русия идва от търговията с България. Това е изключително много, предвид размерите на страната ни. Един от всеки 40 долара, които е спечелила Русия от износ, е български!

Чет Фев 10, 2011 12:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами числата е хубаво да се знаят, добре си го изровил.

Инак едва ли някой се съмнява кой контролира всичко тук от 44-а насам, само
с приказки няма как да ги прогони човек. Къде що има ключов пост все е техен
човек, като се разчуе кви ги върши го показват какъв е "некадърник", "тъпанар"
(в повечето случаи наистина е, явно ги избират такива именно за да могат лесно да
ги горят като се провалят).

Ама от 20+ години се приказва горе-долу свободно по тия теми и резултатът е
нулев та не бих затаявал дъх в очакване на нещо повече де.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Фев 10, 2011 12:38 pm
Профил WWW

Мнение 
Аз сградата я видях, стана ми смешно как разправяха колко сигурна била, беше ебати жълтото изпълнение, каот почнеш от камери та ... както и да е кой зане колко пари са наляли за тази "свръхмодерна" система за сигурност. А и предполагам видяхте на какви стелажи за компоти бяха подредили досиетата .... аматьори, аматьори .... тва който го е проектирал е за разстрел, пък който го е изпълнил е поне за едно опъване .. ама айде, досиета ....

Чет Фев 10, 2011 8:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Януари - февруари 1990 година всички служители на ДС са получили заповед да унищожават досиетата които водят по свое усмотрение. Източника е повече от достоверен - точно такъв служител. Собственноръчно е унищожил досиета които не е желателно да излизат на бял свят. Това което е останало е едно голямо НИЩО в сравнение с унищоженото.

Част от моето досие ( ама не като агент на ДС ) си го видях чисто случайно през лятото на 1991г. :D ,

Когато беше дежурен, началника на автопарка често играеше шах с мен, случвало се е да осъмваме.
Една вечер ни посети командира по политическата част ( полковник Антимов, мисля 60740, дебело и угоено прасе,
с малки зли очички на островърха плешива глава ) и с голямо презрение изрази учудване, че съм
можел да играя шах. Нищо не казах, попикан ефрейтор срещу майор, изхода предварително е ясен :D
Зачудих се обаче защо аджиба тоя човек очевадно ме мразеше без да съм имал вземане-даване с него.
Помолих началника на автопарка да се опита да разбере. Речено-сторено, Антимов му споделил, че бил
чел досиетата на моята рода, кой къде бил заточван по онова, хубавото време, и понеже той бил
праволинеен комунист затова ме намразил, че не сме обичали светлия комунистически строй, ами все сме
гледали да кривнем от правия път. Тогава взех да го следя, и забелязах, че не винаги си
заключваше вратата на кабинета. Един ден бях дежурен, и така леко истимаро с парцал в рък и китка
зад ушите влезнах да почистя и неговия кабинет, все пак коскоджамите командир по политическата
част, не може кабинета му да тъне в прах, та хвърлих едно око на дикиментите му. Така узнах, че почти
всички българи в поделението бяхме "черни" овци, все с роднини от Белене и други крайдунавски почивни
станции.. Нямаше Айфони тогава, иначе щях да направя едно фото.

Чет Фев 10, 2011 11:51 pm
Профил WWW

Мнение 
Всъщност има ли в момента процедура по която човек може да си види досието? До сега не ми е хрумвало да го видя, въпреки, че съм леко репресиран .

Пет Фев 11, 2011 12:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами по телевизията казаха че можеш когато се отнася за теб или починал пряк роднина. Май отиваш в комисията по досиетата и подаваш молба. След определено време ти носят в тяхна читалня всички документи които са открили за теб. Или поне които са преценили че трябва да видиш. :)

Предполагам че е така, защото знам няколко човека които са го правили. Всичките съжаляваха след това, оказа се че и най-близки техни хора са доносничели за тях. :(

Та от това си правя изводите, че половин България е била пряко или косвено впрегната в тая машина на досочета, списъци, картончета, служебни бележки и т.н. То по друг начин не могат и да се обяснят огромните обеми на архивите, при все че сигурно голяма част от материалите тях не са и в архива (унищожени или прибрани от "съвестни" граждани).

Пет Фев 11, 2011 9:28 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не съм ходил да си търся досието (макар да знам, че го имам, аз бягал, баща ми по лагери пращан,
и дядо ми по майчина линия, и брат му - той пък е бил и в политиката - са лежали по
затвори, Белене и т.н.). Всъщност знаех, че имам досие от преди да бях "бягал", разбрах го докато
приготвях "бягството". Дали заради произхода, дали щото ги псувах публично още тогава
или и заради двете, де да знам. Никога не ми е било ясно ченгьорското заговорничене,
още децата от милиционерската кооперация в началното училище току си подшушваха
неща, дето май никога няма да мога и да предположа какви са били...

Но какво да му чете човек - то е ясно, че ако е имало информация, която може да ми е от полза
няма да я видя в него.
Тия досиета - копията, които няма начин да не са направени преди акцията за унищожаване
по усмотрение - има смисъл да се гледат ако човек може да си осигури достъпа с огън и меч,
никога гадовете няма сами да пуснат достъп до това, което има значение. Та е доста безпредметно
гледането им де, като да анализира човек RAM-а след reset без да знае дали и за колко
захранването го е нямало :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Фев 11, 2011 9:51 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Високотехнологична линия за производство на светодиоди в Годеч - http://calendar.dir.bg/inner.php?d=15&m ... &eid=56929 . Интересно, дали ще правят самите светодиоди, или ще сглобяват нещо направено вече в Китай ?

Вто Фев 15, 2011 10:44 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 1080  Следваща