Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
това 50% по руската статистика ли е, щото сега са гласували 150 млн, 2016 130, някак не ти се получава сметкта.
За другите сили може да си прав Ник, въпроса е че не е загубил от гласоподаватели, и не знам ти какво и къде четеш, но аз говоря с хората, не чета, и болшинството включително и демократи казваха по-добре Тръмп да спечели.
Пак ти казвам, това което стига до теб е много, ама много манипулирано, ако изключим младите които са против него безкористно, и негрите които гласуват по команда голяма част от останалите бяха против байдън повече от колкото против Тръмп. И не знам дали в Европа се говори за това, но на Пелоси здраво и се клатят краката заради тая черна кукувица която сложи за вице. Губят сериозно латино вот, най-вече кубинци, колумбийци и венецуелци, техните представители казват, че няма да гласуват за социализъм защото от това са избягали, от латиносите май само мексиканците са гласували за Байден.
От тук насетне едва ли много повече неща ще излязат, въпреки че тръмп има още месец и може да продължи да ръчка, но по всичко личи, че голяма част от бюлетините по пощата са попълвани на куп, това само по себе си не е нарушение но сам можеш да прецениш, събра ли се 5000 негра в гетото да си попълват бюлетините на седянка, та и заедно ги пуснали ...
В момента демократите са на път да спечелят безмислени избори, поне от политическа гледна точка, губят сената, а много вероятно след две години ще изгубят и конгреса, то едва им се размина сега.

Нед Ное 08, 2020 7:07 am
Профил
Ранг: Почетен член

Е, тука викат гласувалите хамериканци били 120 милиона, там пък 130 милиона, ходи ги разбери колко са :D. Te даже в КНР не знаят колко милярда са 1,55 или 1,35? :D.

Нед Ное 08, 2020 8:51 am
Профил

A и дребните проблеми в УСА нема как да бъдат решени, който и да стане президнт, пък и Трамп има известни шансове все още. А бе, дийпли-дивайдид-кънтри, както обичат да казват англичаните. :D На колко ли части ще се разпадне УСА е много по-интересно въпросче, все пак 50 ми се виждат много за следващите две-три години. :D

Нед Ное 08, 2020 9:05 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Китайският износ ускори темп благодарение на търсенето
Китайският износ ускори темп благодарение на търсенето от САЩ
Миналия месец експортът на Китай е скочил с 11,4 процента на годишна основа до 237,2 милиарда долара, което е повече спрямо септемврийския растеж от 9,9 процента, сочат публикувани днес митнически данни. Вносът се е увеличил с 4,7 процента до 178,7 милиарда долара, забавяйки темп спрямо предходния месец (13,2 процента), макар обемите при някои стоки да са по-високи.

https://business.dir.bg/ikonomika/kitay ... o-ot-sasht

Нед Ное 08, 2020 11:10 am
Профил

Говориш с хора промити от същата пропаганда. И често забелязвам че чуваш това което искаш да чуеш. Не гласуват за тръмп. Гласуват за републиканците независимо кой е кандидата. Това е тъпо. Гласувалите за байдън не гласуват за байдън а против тръмп. Това е още по тъпо. Нали като писах за точене на пари ми обяснявахте че в хамеиката такива измами били невъзможни. Имало закони и съдилища които били работили. Как тогава втори президент го слагат с измама?
Също не разбирам за какъв социализъм говориш постоянно? Нали тръмп прави същото - взема заеми да раздава на наши и ваши и да ги урежда с "великите" си "сделки". Това е пак същото. пак е социална политика, само пропагандата е различна. Ей ти разликата между тръмп и байдън.
https://youtu.be/gnArvcWaH6I

Нед Ное 08, 2020 11:19 am
Профил

На теб ти се губи нещо много съществено, американеца по принцип му дреме на оная работа за какво правителството харчи данъците му. Та дали ги дава на една или друга компания това е капка в морето. Американеца се интересува основно от това, да плаща по-малко данъци, и тук е голямата разлика. Демократите по принцип са по-социално ориентирани, вдигат данъците за да има за повече социални харчове, щото парите за крадене са си пари за крадене, няма как от Х да изхарчиш Х и да отркаднеш, най-грубо казано, въпреки че изобщо не става дума за кражба но определени компании получават договори за едно или друго.
Демократите обаче от край време имат проблем, проблема е редовия американец който не се и тересува толкова много от социални придобивки, затова и поне 1/3 от техните гласове идват от малчинства. Негрите са едно от малцинствата които ти-ично гласува за тях, нормално тъй като са получили купища привилегии и продължават да получават. Мексиканците, и като цяло латиносите са друга група която гласува за тях, като в тяхно лице виждат някой който не иска да затяга контрола, който лесно ги пуска в страната си и ги натурализира.
Републиканците дълги години са нямали нужда от такива простотии, там няма такива меряци за социални политики, привърженици са на по-дерегулирана система, по-автономни щати.
Защо Демократите толкова години подред са зависили винаги от негри и малцинства не знам, може би защото те никога преди не са били твърде социалистически настроени. Последните години обаче, от Обама насам набират сила крайно леви групи в партията, с доста радикални идеи които обаче са много примамливи за младите. Естествено като цяло учители, особенно във висшето образование са демократи, не само демократи ами са с много леви разбирания, и като цяло има една много здрава промивка.
И на въпроса за изборите, президента сам по себе си не може да направи много, трябва му сената, обаче ако има сенат в който има твърде много негови съмишленици а той има странни идеи започва да става опасно. Тръмп от самото начало има опозиция в самата партия, освен това всъщност нямаше някакви радикални хрумвания които да са в разрез с линията на партията. Байден сам по себеси е нещо подобно, до преди година когато започна да изразява твърде леви виждания. Американците са наивни, вярват на това което чуват, в комплект с ненормалното си вице и новите си виждания Байдън започна да плаши демократите така както тръмп плаши републиканците. Не само плаши демократите, ами и стимулира много републиканци които най-малкото не биха подкрепили Тръмп, от където най-вероятно идва и увеличената подкрепа за тръмп.
Според мен, байдън с друго вице щеше да спечели изборите без да има нужда от стъкмистики в последният момент, щеше да изгуби малко негри, но щеше да запази загубената част от латино вота, загубените демократи които не са гласували за него и безпартийните които гласуваха против него.
А за промивката, и чуването, ТВ съм гледал за последните 12 месеца веднъж първият дебат. Радио почти не слушам, а новините които чета са в някакъв ап на телефона който очевидно следи cnn и компания, та как мия правят тая промивка не знам. Ежедневно обаче разговарям с хора, виждам какво става, говоря с клиенти и доставчици, много от тях отявлени демократи. Децата ми са крайно десни, поне двете големи и са точно с промити мозъци, малкото и то върви натам, та не ми обеснявай дали аз съм или не съм.
Аз съм противник на всичко което дори малко клони към социализъм, не искам здравеопазване, не искам образование, не искам пенсия, не искам нищо от никого. Моето разбиране от край време е, че колкото по-малко зависи човек от държавата толкова по-добре.Също така мразя да казвам на черното бяло, като си негър си негър, като си тъп си тъп, не удобрявам да има медали за всички участници, не удобрявам да се стимулира посредственост, не приемам че всички са еднакви и равни. Не поманясм скатавки и паразити, и доколкото болшинството негри и арабески са такива съм расист, но дали е негър или бял ако е безполезен паразит за мен е все тая.
Демократите им особенно днешните са олицитворение на всичко което мразя и ненавиждам, и не е въпрос на промивка а на убеждения. Като цяло за мен всички политици са еднакви, но в случая със САЩ републиканците са нещо като мравки а демократите хлебарки или комари, едните са по-поносими от другите. Иначе ми е все тая кой ще ги управлява, аз мога да живея навсякъде по света, а не съм от хората които много се притеснява за бъдещето на децата, те сами ще си го направят, освен това имат и Български паспорти и винаги могат да се преместят в друга страна ако не им харесва в САЩ.
Дразни ме обаче хорската глупост, как се опитват да съсипят една система която до преди 30-40 години им е давала много предимства.

Нед Ное 08, 2020 5:48 pm
Профил

То маститите хамерикански компании си знаят как да си пазят далаверата, а народът сам пак ще си духа супата - кой ще е президент за него на практика ще все тая, виж за фирмаджиите със седем процента ще им резне Байдън от печалбите :D

Нед Ное 08, 2020 6:08 pm
Профил

ммм то пък в любимата ти Русия щото е различно :) Иначе си прав, лично за мен най-големия проблем са данъците, защо да плащаш повече, за да лекуват или се правят че лекуват безполезни негри и други утрепки ....В Русия не е така, Европа е някъде по средта, но в САЩ няма начин някой да остане гладен ако иска да работи. Може да нямаш за голяма къща, за частно училище, но всеки,който може да брои до 10 и познава буквите може да си намери работа и да изхранва семейство.

Нед Ное 08, 2020 6:24 pm
Профил

..дублира ги ..

Нед Ное 08, 2020 6:24 pm
Профил

M-да, ама в днешно време на продавачите на хотдог не им стига пицата с кечуп и кока-кола пред плоските екрани на мониторите в караваните по шосетата, искат и те нормално свое място, малко свободно време за спорт, за хобита, за странични интереси, да бутат колелото на капитализма като сизифовци цял живот не им се ще. Искат си хората, имат право и те да са егоцентрици. :D

Нед Ное 08, 2020 7:09 pm
Профил

това е твое мнение, ще се учудиш колко непретенциозни са американците, то и няма как иначе. Реалността е каквато е, няма смисъл да се сравнява с едно или друго защото както казах всяка страна си има плюсове и минуси. Факта е че масата американци са непретенциозни, нямат кой знае какви очаквания и желание, това да имат работа която да им позволява да си плащат наема или ипотеката, храната и колата е горе долу достатъчно. Хобита не е като да си нямат, не живеят по-зле от хората в европа но не живеят и по-добре. Най-вероятно работят повече но и имат повече възможности. Тук вече настъпва сериозния конфликт с най-младото поколение, то иска повече но не си дава сметк от къде идва това повече. Идеите на социална европа са много популярни и примамливи, но с цената на какво? Те искат да са си все така същите консуматори, да могат да си позволяват повече, но и да получават повече от системата. Двете неща не се връзват на едно място, общо взето няма такава страна, винаги едното е за сметка на другото.
Това обаче което наблюдавам е, че това при младите отминава, може би не при всички но идва момента на осъзнаване и избор, затова и демократите тук не са станали нози ство, иначе на младини не малко са споделяли техните виждания и разбирания, но с времето осъзнават че има два пътя.
Също така вижднето ти за пазара на труда е доста изкривено, продавачи на хот дог и пица в 90% от случаите са младежи, и това е временна работа докато учат, или докато си на,ерят по-добра. Докато има положителен прираст няма да имат проблем с това, за тези позиции винаги ще има хора готови да ги заемат и да са доволни от това което получават, тъй като все още са тяърде млади да имат други сериозни разходи.
Това според мен е едно от позитивните неща в САЩ, има работа за всеки, и някак има баланс между позиции, амбиции и очаквания. За амбициозните индивиди няма страна която да дава повече възможност за изява и развитие. За неамбициозните има достатъчно работа която им осигурява нормален за тукашните разбирания живот. Като цяло я няма тази вечно недоволна и мрънкаща прослойка характерна за Европа и Русия.
Това не е характерно само за САЩ, а като цяло за америките, Мексико нагласата на хората не е много по-различна, в Перу, Чили и други южно американски също. В Мексико например можеш да видиш наистина щастливи хора, които ако погледнеш обективно нито са се реализирали, нито живеят в много добри условия, но са щастливи и доволни от живота, а щастието и удволетвореността не се постигат нито с пари, нито със социални придобивки.

Нед Ное 08, 2020 7:55 pm
Профил

все пак говориш за хора гласували за тръмп, т.е. не може да имаме големи очаквания от какво се интересуват и от какво не такива хора
от друга страна докато има от къде да грабят и да поддържат т.нар. икономика, и да си пълнят трапезата - всичко е наред, страшното ще дойде ако няма то къде да заграбват
това малко ми напомня на деца на много богати родители - непретенциозни, защото всичко им е осигурено от някъде на готово, презадоволени няма какво повече да си пожелаят, нямат грижи, нямат за какво да мислят, страшното идва ако нещо се случи и от мама и тате не остане нищо и се сблъскат с реалния живот

Пон Ное 09, 2020 2:29 pm
Профил

това за презадоволеноста си много прав, и може би точно защото не са много претенциозни, много по-лесно стигат до тази презадоволеност, младите де. Да голяма част от тези млади, са концентрирани в по-големите мегаполиси или около тях заради университетите, дори има някакви странни тенденции дори да не си купуват коли, което за САЩ си е безумие. Та те някак сами ограничават нуждите си и още повече се довеждат до усещане за презадоволеност ... по земеделските щати рядко ще видиш дори и млади симпатизанти на демократите, ама там децата от малки работят и помагат на родителите и знаят, че нито папопто, нито колата или къщата идва на готово. Абе това са все размишления, едва ли някой може да каже от къде тоя стремеж на млади хора социализъм. Тук конкретно Републиканците и нищо не правят за да си помагат, демократите се водят прогресивни, нищо прогреисвно няма но самия термин може би също привлича.
Ако изключим това, че се дразня от малоумщината им, ми е все тая, едва ли ще се случат някакви радикални промени докато съм жив, а и да се случат света е голям, а и аз поне за момента съм гост в тая страна, верно семейството ми живее там постоянно, но това лесно се коригира при нужда.

Пон Ное 09, 2020 5:45 pm
Профил

а може би няма никакъв социализъм и всичко е само пропаганда? 2те страни на една и съща монета? все пак това е америка, демокрация, нали така
може би нямат никакво желание да гласуват но като излезе един малоумник и каже "ще изгоня всички латиноси и черни" и ги принуждава да се организират и да гласуват? все пак щом имат право на глас не е незаконно да го упражнят, та било то за или против някой, в случая тоя някой си е виновен че ги е предизвикал да гласуват против него
само размишления... щото реално нищо не се променя при всяко редуване на демократи и републиканци, само обещанията преди изборите са различни, резултатите еднакви

Пон Ное 09, 2020 5:54 pm
Профил

е не е да няма промяна, цялата тая лайнярщина около политкоректно говорене и толерантност която вече пълзи по цял свят е дело точно на демократите. Кризата 2008 е пряко свързана с техни малоумни идеи, коитоза да се постигнат правят не малко дерегулации точно там кудето регулации трябват и естествено всички хиени се възползват от това. Вдигането на данъците също не е нищо. Занижението на критериите в много сфери също е под техен натиск, това е заряди черните маймуни. В много университети в момента негрите се приемат с предимство, и университвтите дори не го отричат. Това и още много са дело точно на шибаните демократи, и това пълзи като зараза по цял свят ..... При вас кмета на най-големия град е малкопо бял магнал лейбърист ...дали все пак няма връзка :)

Пон Ное 09, 2020 6:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773 ... 1197  Следваща