Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
https://asiatimes.com/2020/11/china-lea ... satellite/

Съб Ное 07, 2020 3:00 pm
Профил

Ник тия избори са здраво объркани, Тръмп е съвсем в правото си, но това едва ли има значение. Илко относно датите на бюлетините не е така, ето тук един от проблемите : https://justthenews.com/politics-policy ... ias-ballot , има и други. Сега не съм чел в детайли, но мисля че веднъж удобрен президента няма как да бъде променен, т.е.колкото и да са съгрешили, и съдът да го потвърди победителя си остава победител. С оглед всички други нарушения и престъпления, които извършиха последните 4 години, няма как конгреса който се контролира от демократи да не реши в полза на Байдън ако се стигне до там те да решават, досега май е било 2-3 пъти.
Демократите си научиха урока от предните избори, и няма да оставят нищо в ръцете на избирателя :)
А като гледаш какво става, може да се сетиш кой е бутания от бизнеса.
Иначе системата с електоралните гласове може би е била единствената възможна към момента на писане на конституцията. Няма как някой в Калифорния да има идея кой и какъв е президента във Вашингтон, той гласува за местните които познава, и остава те да решават кой да е президент. Въпросът по-скоро е в разпределението на тия гласове по щати, и новите хрумвания на демократите за промяната им. Друго което е и тересно, загледай картата ще видищ че почти на всички избори тя е предимно червена, дори ако разгледш по каунтита в щати където печелят демократи, очевидно за тях гласуват конкретни групи основно в най-големите градове, и това почти винаги решава изборите в тези щати, голяма част са имигранти и черни, което дразни редовия американец.

Съб Ное 07, 2020 3:04 pm
Профил
Аватар

Аз лично мисля че и в двата случая американците губят с избора. Даже никак не би ме учудило още това десетилетие да имат някаква форма на гражданска война която да ги раздели пак на север и юг.

Съб Ное 07, 2020 4:06 pm
Профил
Аватар

Аз пък не мисля, че ми пука. Даже не съм сигурен, че Байдън ще е по-малко клоун от Тръмпи.
Но ме дразни когато в политиката (за пред уфсете) вземат да се изливат едни клишета. Например к'ва тиква бил бат Бойко. Тъп, тъп, но колко по-умни надживя, като нищо още един мандат ще вземе ако иска...

Съб Ное 07, 2020 4:13 pm
Профил

Разделението тоя път няма как да е географски, то го има и сега, общо взето е мегаполиси спрямо всичко останало. Много зависи какво ще се случи. Принципно Байдън би бил по-добрият избор, ако не беше оная кукувица вицепрезидента. По принцип от вицето не зависят много неща, но тук усилено се говори, че Байдън е само лице което да е избираемо и много хора очакват той или да се оттегли, а сега след китайските скандали дори се говори, че самите демократи могат да го импийчнат, ако той реши да не си ходи сам. Това всичко са теори разбира се, но какво ще стане ако се окажат факт. Иначе Байдън е по-добър избор защото той досега не е показвал много леви уклони и за много американци е умерен кандидат. Вярно покрай изборите наговори много глупости, но той не е Тръмп и няма да ги изпълни. Тръмп от друга страна е добър избор в дългосрочен план, и не само за САЩ. Неговата политика е антиглобалистка, и това лично според мен е добре. Най-добре от всичко е че слага сериозен прът на китайците, а тях като че ли всички ги подценяват. Китай не е фабриката на света, или най-малкото не това им е мечтата. Русия никога не е била заплаха за никого,освен може би най-близките около тях, Китай обаче е, и това което им се позволи последните 20 години ги постави в позиция в която съвсем скоро ще могат да диктуват на западния свят ако не бъдат спряни. Аз не горя от желание китаец или какъвто и да е азиатец да решава вместо мен, по-добре да са американци, германци, руснаци ...китайците са много гадно племе но на запад това малко хора го осъзнават, плюс това са и много.
Тръмп също е добър и за американската икономика, още един мандат в този дух би бил полезен, да големите ретейлъри много страдат, валмарт, амазон и вс.други на които китай им е нужен за да правят по-големи печалби. Естествено там всички се интересуват от това какво ще спечела днес или утре, а не в дългосрочен план, иначе те самите биха избягали от китай отдавна.

Съб Ное 07, 2020 4:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Китайците не са за никого заплаха, освен за хамериканците, при това в чисто търговски план:D това не са ти алчните западни капиталисти.

Съб Ное 07, 2020 5:51 pm
Профил

Като осъмне червения площад с 200 хил китайчета и ти спрат заплатата друг песен ще запееш. И за китай знаеш колкото за Русия ама айде....

Съб Ное 07, 2020 5:57 pm
Профил

Те китайците са бая повече в УСА, та там да му мислят. :D Ние тука немаме нищо против китайците, напротив, бихме искали да дойдат тук да инвестират поне една хилядна от това дето инвестират в Африка и Латинска Америка, ама за 20 години ничево такова нету.

Съб Ное 07, 2020 6:03 pm
Профил

Отиди и питай там където са инвестирали дали им се радват, ама да защо да ходиш ... много е хубаво да вземеш едни пари, добре е да помислиш защо ти ги дават и как ще ги връщаш. Китайците не са измислили топлата вода, учат се от САЩ, ама и те не са я измислили, напраивли са малко по-голям бойлер, ите така от 20-на хил години. Със сигурност нямам никакво желание Китай да е следващата свръх сила, предпочитам Турско робство, ако може съветска република още по-добре ...

Съб Ное 07, 2020 6:19 pm
Профил

нищо объркано няма, ако не игнорираш събитията и логиката всичко си е точно на мястото, все пак преди няколко години предвидих че няма да го оставят за втори мандат, и ще е първия президент от десетилетия само с един мандат - това се случва вече
единственото объркано е главата на тръмп - това не е БГ където имаш многопартийна система и колкото и да объркаш после правиш коалиция и пак оставаш на власт, у хамериката са само 2 партии и никакъв шанс за коалиция, т.е. избирателите имат къде да избягат когато са недоволни, а с неговото просташко малоумие и 4 години гафове - нормално да искат да го махнат, и резултатите го показват

Joe Biden - 290
Donald Trump - 214

разликата вече е голяма и още имат да броят, т.е. още по-голяма може да стане, дори да постигне нещо с тъпото политическо театро - "искам да спрете да броите, искам повторно преброяване" пак си заминава, няма как да правиш толкова гафове и да дразниш хората 4 години и да се чудиш що искат да те махнат после.
него не го избраха за президент, него го сложиха за президент, всички разбраха за кеймбридж аналитика, тъй че той най малко има право да се сърди за измами. и за всичко сам си е виновен - сложиха го за президент в държава с двупартиен модел, в който спечели с голяма помощ, и в който избирателите са на кантар. малко да сгафиш и везната се наклонява, а неговите расистки гафове не спряха 4 години, тъй че нищо ненормално няма, всичко си върви много логично даже

Съб Ное 07, 2020 7:40 pm
Профил

Абе в голяма заблуда си но така е когато до острова стигат само десните медии. Байдън не е спечелил избори, Байдън манипулира избори, не самия той, щото тий е поставен. Поредната простотия, цяло каунти в изборите излиза че е гласували с огромно мнозинство за Найден, хората се усещат и почват да вият, ами бъг в терминалите било, и съвсем по саломонски се решава да анулират вотовете, т.е. Байдън не ги получава ни и Тръмп не ги получава....

Нед Ное 08, 2020 1:46 am
Профил

всякакви медии стигат, 21ви век сме, просто аз не се поддавам на манипулациите на които ти се поддаваш, гледам трезво и преценям, за това предвидих че тръмп няма да изкара втори мандат, вие ми се напирахте тук с митака, е, кой е заблудения сега :D

Нед Ное 08, 2020 2:31 am
Профил

Както вече писах ти явно получаваш свръхсекретни сводки, а онзи ден докато водеше убедително нещо не каза какви са били твоите прогнози. Тръмп не е изгубил от избирателите, това е факт, но ако ще се чувстваш по-добре приемай нещата както желаеш. Самия факт че 2016 спечели с 62 млн а в момента има 70 млн говори достатъчно, сам си прави сметката дали избирателите му са били разочаровани.
p.s. не знам дали забеляза и една друга аномалия, републиканците без малко да вземат конгреса, демократите загубиха места, и почти сигурно запазват сената....не ти ли е чудно защо аджеба тия демократи гласували за байдън не са гласували и за сенатори и конгресмени ...

Нед Ное 08, 2020 2:40 am
Профил

както вече казах моята прогноза я дадох преди години... сега само гледам сеир
на тръмп избирателите може да са са се увеличили с 8млн но гарантирано тройно повече са гласували против него, които иначе не гласуват - сам си го предизвика
да не говорим че и тръмп и байдън са едни кукли на конци само, и реално много по-големи сили са намесени от колкото гласоподавателите, и те също бяха против тръмп, и това го писах преди няколко години, просто сам си отряза всички клони, нормално и логично беше да падне

Нед Ное 08, 2020 4:04 am
Профил

М-да, сега глауваха с 50% повече избиратели, явно надoело им ето всьо :D.

Нед Ное 08, 2020 5:37 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 1197  Следваща