Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: EV
velio написа:
syscop написа:
Съмнявам се, че като дойде еврото тези хора ще спрат да крадат.

Въпроса не е в това. Въпроса е че са откраднали левове и няма официален начин да ги декларират, за да ги конвертират в евро. А сменят ли валутата, вече няма да има какво да ги правят.

Въпроса с прането на пари е одавна измислен ... и ако че сега има повече методи за следене но и има и повече методи за изпиране.
Няма да повярвам даже да го видя че някой дето е пооткраднал дебели суми ще изгуби пари от това че няма да има оправдане от де ги е взел за да не може да ги смени в евро.
Аз дето не съм запознат с прането се сещам че може да се купят имоти , злато и там каквото се сетиш от сорта и после по еврово време вече да може да се продаде и легализира.

Сря Фев 05, 2025 3:33 am
Профил

Тея милиарди в куфари и кашони много ме съмняват колко кг са и какъв е обемът им. Да не се окажат абсурдни цифри. Да не говорим, колко трябва да си смотан да крадеш в такива мащаби и да не си взел мерки да изпереш парите. Също че суха пара няма смисъл над едно сравнително дребно количество и те гложди да я завъртиш някак за да се множи сама.

Сря Фев 05, 2025 10:20 am
Профил

Ами ...навремето като стана второто теглене от ПИБ колко изплатиха преди да тръгнат да теглят от БНБ,1 млрд ....нещо такова беше, та повечето от тия пари бяха в централния им трезор, не са чак толкова голямо количество като обем, буквално съм вървял отгоре им.

Сря Фев 05, 2025 5:03 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
... повечето от тия пари бяха в централния им трезор, не са чак толкова голямо количество като обем, буквално съм вървял отгоре им.
Изкуши ли се да полегнеш? :D

> Breaking Bad Best Scenes - I Gotta Do It, Man! (Season 5 Episode 10 Buried)
Прикачени файлове:
Breaking Bad Best Scenes - I Gotta Do It, Man! (Season 5 Episode 10 Buried).jpg
Breaking Bad Best Scenes - I Gotta Do It, Man! (Season 5 Episode 10 Buried).jpg [ 60.98 KiB | Прегледано 661 пъти ]

Сря Фев 05, 2025 5:46 pm
Профил

Не а и то не е като по филмите, всичко е в чували, неудобно е и за ходене и за полягане :)

Сря Фев 05, 2025 5:47 pm
Профил

Интересни новини от Toyota...

Сря Фев 05, 2025 8:26 pm
Профил

Ами на каквото и да прави Мъск, няма как да направи нещо което да е дори близо до това каквото могат да направят Тойота. 10 mln срещу 2 mln продукция, 100 години опит срещу .... :) няма показател по който тесла да може да се мери с тоьота, ако изключим пазарната капшитализацияа която според мен е надуса около 100 пъти ...

Сря Фев 05, 2025 8:54 pm
Профил
Аватар

Автомобилните производители които могат да си го мерят с Койота могат да се преброят на пръстите на едната ръка. Томахавка не е сред тях...

Сря Фев 05, 2025 9:53 pm
Профил

Той по трудния начин разбира, че една е да си го мислиш, друго е да го направиш. Обаче докато има луди да купуват надценени акции той си е добре. Вече колко стана, 7-8 години, след като отвори първата мегафабрика, процеса все още е много далеч от автоматизация, защото както се казва, и тате може, и аз мога, ама козата си сака пръч ....

Сря Фев 05, 2025 9:59 pm
Профил

Вкарваш излишни емоции. Мъск никога не е правел ДВГ доколкото знам. Тойота пък не искаха да правят електрички. Тъй че няма много общо за да се сравняват. Освен че и двете марки са имена в своята област.
Жалко е, че Тойота падат от толкова високо до толкова ниско. Но това си е изцяло тяхно решение. Тъжно е да гледаш как бившият номер #1 сега се възприема като най-ниско качествен производител и то в Китай където летвата не е висока. Хайде, да бъда коректен тая електричка не е разработка на Тойота. Те само инвестират, но това прави картинката само още по-тъжна.
Да знам електричките нямат бъдеще... Поне докато Тойота не направят тяхната твърдотелна батерия и тогава ще избият рибата. Както избиха рибата с водородните клетки. Бтв, това за батериите им го обещават от 2012. И всяка година се отлага...

Анивей... Ето един поглед как стоят нещата в чайна-майна. Бях давал линк от тоя пич как в Германия в хотела на Порше си качи колата в асансьора и паркира на терасата. С две думи следи всички производители от цял свят и не е рекламно лице на никой. Освен може би на Тесла щото постоянно се хвали с 3-те си тесли..

Сря Фев 05, 2025 10:20 pm
Профил

Тойота не знам да са паднали някъде, все още са най-гоелмия производител, и все още са в топ по надеждност, в САЩ отстъпват на Лексус, което си е пак Тойота. В САЩ интереса към ЕВ спада, то спада в глобален мащаб, вс еое иам ръст в продажбите, но тренда забавя доста, и в еидн момент ще спре. Всичко това си има съвсме тривиални причини, но никого не спирам да си кара електрокарчетата, ето част от причините, и това са съвсем реални неща : https://youtu.be/K8Nz-4eEBTw?si=4dXi_oTcidrX_3Lj , това е една част. Тук уж сме инженерен форум, не знам как може да има заблуда че ЕВ е алтернатива, единственият шанс е да бъде наложен законово, няма пазарен или физичен принцип който да ги направи алтенратива, може да стане някой ден, с батерии които нямат нищо общо с днешните, с източници на енергия които нямат нищо общо с днешните, с общество което няма нищо общо с днешното .... обратното е по-наиво от това да вярваш в дядо коледа и феята на зъбките.

Сря Фев 05, 2025 10:40 pm
Профил

Toyota бяха #1 вече не са, нито по капитализация, нито по продажби, нито по кой да е друг показател.
По надеждност е трудно да се сравняват, защото електричките им не знам как да кажа по-меко, щото не искам да засягам феновете, затова ще го кажа че нямат нищо общо с марката.

Относно бъдещето на елекичките достатъчно сме го дъвкали. Мисля че съм добре запознат с проблемите им и подхождам с разбиране към всички песимисти. Но не и към идиоти като тоя дето ми даваш. Дрънка глупости и съм го гледал и сега не искам да си го причинявам. Само видях, че си линкнал и позиция във видеото в което обяснява колко скъпи били електричките и как субсидиите отивали в богатите. Истината е, че електричките вече са по-евтини и без субсидии. По-горе дадох линк какво предлага Тойота и на каква цена. Категорично в тая цена няма субсидии. Това, че в САЩ нещата не стоят така не прави тезата на тоя пич вярна. По-скоро заради такива умници дережето е такова.
И докато е такова електричките няма да са за всеки.
Както и да е, не си продавам рендето още. Нито имам комисион от други, така че няма нужда да убеждавам никой в нищо.
Пак ще кажа разбирам проблемите и с инфраструктура и цени и т.н. Разбирам всеки който не може да си намери решение. Но да ми говорите че нямали бъдеще, айде няма нужда от такъв песимизъм. Бъдещето не е в калпава инфраструктура. То е ясно, че не сме Китай и няма да стане за 2-3 години, но ще стане.
За миналата година ръстът на EV в цял свят е към 26-27%. Давах линк по региони, в САЩ е по нисък, но е ръст. Не знам откъде си черпиш информацията но не е вярна. Само в Европа има спад и вероятно ще продължи да има още доста, но това е за една съседна тема...

Сря Фев 05, 2025 11:35 pm
Профил

Абе не знам от къде ги вземаш тия данни, но за 2024-та тоьота са произвели и продали най-много коли.
Тукмо излезе репорта за Януари, продажбите на Тесла спадат във всички основни пазари, утре очаквам и акциите им да поспаднат малко.
Ръст има, но много добре знаеш какво е тренд, ръста се забавя, и тая година ще се забави още повече.

Чет Фев 06, 2025 3:26 am
Профил

Тойота карат на инерция, все още продават добре защото хората са доволни от предните модели, но новите са по-зле, знам защото жена ми мина от предното Aygo на новото - по шумни, по твърда возия, по некомфортни, имат и някои положителни страни - Тойота са решили да слагат във всички модели едни и същи уреди за управление - дали си във RAV дали в Aygo на волана бутоните са същите, дисплеят показва едно и също, от едно и също място се пуска круиз контрола, климатика, намаля се радиото и т.н. За евтините модели това е подобрение но клиентите на скъпите може да негодуват. За Тесла - да, продажбите им спадат, няколко поредни години бяха номер едно по продажби в Европа, но за изтеклата вече не са, измести ги ... Дачия.

Чет Фев 06, 2025 8:11 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Не знам откъде си черпиш информацията но не е вярна.
ToHu написа:
Абе не знам от къде ги вземаш тия данни... Тукмо излезе репорта за Януари...
Аз като един кибик кибича, люпА семки и виждам, че нито единия казва от кое изворче пие вода, нито другия. :) Така не е рационално да се води спор. Сложете линкове към изворчетата си на маркетингови и статистически данни, за които вярвам, че не са секретна информация. Така покрай семките аудиторията ще успеем и да научим нещо ново и ще знаем кога и къде да носим лопати за зариване на електрокарчетата барабар с цялата им производствена и зарядна инфраструктура. :)

Чет Фев 06, 2025 8:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Следваща