Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
то проблема е че няма и за кого да гласуваш, нали знаеш сред слецпи и едноокият е цар. аз не виждм никакви алтернативи в момента, боко е най-малкото зло май.

Чет Апр 16, 2020 12:46 am
Профил
Аватар

от един химически балансиран разтвор, ако извадиш положителните йони, става наситен разтвор от отрицателни.
нарича се 'пречистване' и е нормална технология за производство на всякакви вещества.
а ако извадиш и отрицателните... става дейонизиран. нещо като водата на прах.

от една държава, ако последователно вадиш умните хора, тя се превръща в наситен разтвор от дебили.
въпроса е кой ни причини тази технология?
сами? някой целенасочено от вън? отговора е сложен и нееднозначен, особено в контекста на 'наситен разтвор от дебили'.
но по тази пътечка резултатът ще е напълно пресъхнала колба с някакъв остатък по дъното на прах.

не на последно място има значение и прекалено идеалистичното ни виждане, че 'на запад' са по-умни от нас, по-демократични, по-некрадливи и т.н.

Чет Апр 16, 2020 8:21 am
Профил
Аватар

Аз пък си мисля, че прекалено усърдно търсите негативното, за да му се наслаждавате... Което си е извратено.

Чет Апр 16, 2020 8:32 am
Профил ICQ
Аватар

не ти ли се е случвало (все още) да видиш изключително грозна жена и да не можеш да откъснеш поглед от нея? 8)

Чет Апр 16, 2020 8:46 am
Профил

Подозирам че примера с жената няма да го разбере. По красноречив пример трябва. Например вървиш си по улуцата и някой ти забива кол в гъза и усмихнато ти казва продължавай си по пътя и не търси негативното.

И другите държави са пълни с малоумни и крадливи. Но без да посочвам няколко ф16 поръчани наскоро за да могат тия други държави да живеят добре въпреки малоумията си, други държави трябва да страдат. Все от някъде трябва да идва това папо. За да има тарикати трябва да има и балами.

Чет Апр 16, 2020 9:40 am
Профил

не го търся, то ми се набива в очите. Вчера реших да се прибера по-рано и взех че пуснах тв-то да издава звуци, в рамките на няколко минути чух куп простотии.

п.с. Ник не знам кой какво папо е спечелил от БГ, като вземете така да говорите, ще кажеш че сме били огромна икономическа сила и са искали да ни затрият. Никой никога е нямал интерес от нас, ние сами се затрихме, какво ще направят 8 млн човечета та ако ще и д са най-умните и работливите, а ние не бяхме нито едното нито другото. Имахме не лоша, но вече изоставаща промишленост, технологично изоставаща, цялата структура и организация беше за един един друг тип взаимоотношения. Кой има зор да ни унищожава и защо, изот щеше да конкурира ibm или dell? кремиковци или стомана перник Круп ? КТА мадара Волво или Мерцедес ? мога дапродължавам много, нашата индустрия не е била заплаха за никого, дори ако я бяхме запазили подозирам много от големите щяха да са щастливи да се възползват от нея. проблема си е изцяло у нас, когато рушаха заводите защото били комунистическо наследство това го правеха хората, не някой отвън. За последните 20 години, БВП който сме генерирали е горе долу колкото годишният бюджет на Пентагона ... за какво изобщо говорим, дреме му на някой за нас, това си е отново чиста балканщина. Я кажи някой отвън ли затри БТ или само си го затрихме?

Чет Апр 16, 2020 9:49 am
Профил

Точно защото сме от баламите никога няма да бъдем сила. А само приемник за паразитите. Нито един завод не е унищожен защото е бил комунистически. Унищожен е защото е имало какво да откраднат безнаказано. Бият боко по канчето и му казват - ние ще ви оставим на власт да си крадете безнаказано ако подпишете няколко договорчета и концесийки. И готово. Ако не ще ви сменим с други по послушни. И накрая тони кълве на пропагандата че било заради комунистическото наследство.

Чет Апр 16, 2020 10:11 am
Профил

Ник много заводи бяха унищожени така и то не от някой отгоре, хората които се опитваха да запазят нещата им с еказваше мълчи мръсен комунист, свърши вашето време, и се разграбваше и рушеше вкл.и от самите работници. Споменавал съм че и аз съм се възползвал от такива заводи, купувал съм неща за без пари, винаги е имало хора които са били против ама какво от това. Аз поне пари давах колкото искаха, верно бяха смешно малко, други и това не правеха, аз и използвах машините, а много ги нарязаха на скрап....хората май очакваха че като дойде прехода на нас заводи няма да ни трябват, нито земеделие, ще настане един чудесен живот и вече никой няма да трябва да работи, камо ли някой да му нарежда, длаверата ще е навсякъде и мед ще тече от чешмите ....

Чет Апр 16, 2020 10:17 am
Профил

Защо говориш за мръсните комунисти все едно са си отишли и вече ги няма? Нали всички до един и техните роднини все още управляват? Че барабар с главатаря им комунист бойко борисов? Пак ти казвам - включил си се в далаверата защото някой е успял да ограби завода безнаказано. А не защото е комунистически. Защото понякога и дребни крадци успяват да минат през вратичките оставени за големите риби.

Чет Апр 16, 2020 10:40 am
Профил

Не аз това което казвам е че не само големите крадяха, и това не са частни случаи. А отделно и големите които крадяха, то те не бяха никакви големи, знаеш ли колко сделки са ни предлагали за да изкарат някой лев, а баш комуниста за когото говориш по царско време кълвеше на жълти стотинки. Това което казвам е ч ене запада е виновен, никой не е дошъл от запад да им кажете съсипете това или онова, те просто толкова си могат. Аз нямам против комунистите, и не мисля че комунистическият строй е бил толкова лош колкото всеки го изкарва, а и то комунизъм не сме имали, беше социализъм, дори към краят тръгнал по правилният път, или по скоро поел в правилната посока, може би пътя да не е бил точният.
От комунистите вече няма следа, нали не мислиш че ни управляват 100 годишни старци, скоро няма да има живи хора които практически да е било възможно да са били комунисти, ако говорим за комунисти в прекият смисъл на думата. Управляват ни Българи, те това ние проблема, нито че са комунисти, нито демократи, нито в Русия, САЩ или някой друг.

Чет Апр 16, 2020 11:17 am
Профил
Аватар

Това комуниста е универсално плашило... А простичката истина е, че и тогава нямаше комунисти. Нито сега ги има. Има просто тарикати и балъци.

Чет Апр 16, 2020 11:47 am
Профил ICQ

То проблема е че дори и тарикати няма, няма никакъв тарикатлък в това да затриеш нещо за да изкараш 10 лв, ако е можело вместо това да го развиеш и да изкараш 1000 лв, това е глупост, простотия, малоумие, като онази дебела свиня която за да изкара дребни стотинки затрива всичко до което се докосне. Не ме дразни начина по който се сдобива с това което унищожава, дразни ме факта, че можеше да изкара в пъти повече ако не го унищожаваше. Този един ден се надявам да умира много бавно и мъчително ...всички са малоумници като него, ама тоя просто стърчи над всички като стълб в полето.

Чет Апр 16, 2020 12:34 pm
Профил
Аватар

Какво толкоз го нарочи Свинчо в последно време?

Да не е заради това, че сгъна Божков? Споко, всичко е временно.

Чет Апр 16, 2020 12:43 pm
Профил ICQ

тони, развива се когато е собствено или когато се носи отговорност, когато е чуждо и гарантирано безнаказано се бърза да се докопа колкото може повече преди да са го хванали в крачка

https://66.media.tumblr.com/7f4eb917c33 ... wuhtQ4w2pg

Чет Апр 16, 2020 12:51 pm
Профил

О не Божков по никакъв начин не ни влияе, от една страна дори може да има позитиви. Свинчо винаги ми е бил нарочен, още от 2008-ма като се опитаха да ни завлекат с 500 хил, аз дотогава изобщо и не знаех че съществува такова човече, т.е. не ме интересуваше по никакъв начин защото от него не зависеше нищо. Но с очите си виждам как съсипва работещи предприятия, и аз нямам нищо общо с тях, били са ми клиенти някога, правили сме нещо, и сега виждам как всичко се руши, насилствено се унищожава.
п.с. Ник, ама тук не мога да се съглася с тях, та те бяха техни, и да не бяха на документи лесно можеха да се сдобият с тях. Сега ако виждаш един струг на улицата, седи си и чака, какво ще го нарежеш на скрап и ще изкараш 200 лв или ще го впрегнеш да работи и ще изкараш много пъти по 200 ? А да не говорим че има и съвсем други случаи, не струг ами печатарска машина за столевки, с плаки, с материали, със всичко, печата 100% легални пари, и вместо да я пуснеш да печата ти я разпарчетосваш и продаваш за скрап, плаките щото са скъпи ми ги продаваш на мен, а на мястото на машината решаваш да си построиш гараж за каручката ... защото случая с БТ е точно такъв, това беше машина за пари, и ако за струга трябва повечко да се потрудиш, то тая машина си върви дори с печатарите.

Чет Апр 16, 2020 12:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738 ... 1080  Следваща