|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:03 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
има причини, има и следствия, негативния баланс на едно място е следствие на голямото крадене на друго място съответно е и причина да не си дават зор - що да се мъчат с умрялото ГМ като могат да откраднат от едно място и да го купят от друго, примерно... пък ГМ нека си работи на загуба, то и без това съществува единствено да надува балона с ГДП за да могат да печатат още и да вземат нови заеми, финансова пирамида от където и да го погледнеш просто пропускаш големи зависимости и връзки, за това си мислиш че всичко е толкова лесно, ама не е, кърлежа не може да надуе корема без да се закачи някъде, виждал ли си кърлеж който никога не се е закачал? трудно се вижда, слаботелесен та чак прозрачен, е те тва ще стане с хамериканосите ако врътнат кранчетата, ще стопят оядените шкембета за няколко месеца, но едва ли някога ще стане това... ще предизвикат война и пак ще намерят как да смучат
|
| Пон Авг 03, 2020 4:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Не знам защо бъркаш смученето с врътването на кранчета  Това е все едно тоя дето ти взема рекет на теб, да ходи при съседа ти и да си купува от него стекове за по 20 $ като би могъл в къщи да си ги сготви за по 10 ... въпросът е как това, че ще спре да дава по 20$ за стек на съседа ти, ще ти помогне на теб да не си плащаш рекета, ти пак ще си плащаш, само дето и съседа вече ще е зле  Та така е и с тях, ограничавайки вноса това по никакъв начин няма да спре смученето от там където могат да смучат ... А Германия е много смела, но да си закачен на руска кукичка е доста по-неприятно от това да си на Американска, но това няма как да го разбере някой който не е бил. Сближаването с Русия по никакъв начин няма да е от полза за никой друг освен за самата Русия. Но и без САЩ и Русия, Германия си има достатъчно вътрешни проблеми а и външни, та да видим какво ще стане. Също така имаш доста грешна представа за американците, трябва да правиш разлика между политик, финансист, баровец от големия град и мнозинството, щото мнозинството е много по-различно, и е научено да живее са каквото има, докато има какво да яде и къде да спи му е все тая, дали ще може да си купи евтин китайски телевизор или не не е голям дерт, като може купува, като не може не купува. Потребителският характер на обществото не се дължи на това че някой много иска да си купи нещо, а на това че може, като не може просто няма да го купува. Европейците макар да се славят като много по-разумни и пестеливи консуматори ще квичат като прасе на заколение ако живеят така както живеят 60% от американците, но там никой не квичи. Та прави разлика между хората във вестниците и новините и тия които населяват САЩ.
|
| Пон Авг 03, 2020 5:12 pm |
|
 |
|
nik
|
ти пак живееш на някоя друга планета на много неща не могат да забранят вноса, просто защото не могат да си ги произведат локално на същата цена, локалното не е 10 а 40, сам си казвал какви са ставките там, ако навън е 20 а локално 10 както твърдиш защо изобщо са изнасяли производство?? да им стане по-скъпо щото са балами?!? също така и отдавна е очевадно че краденето не им стига да си покриват лапачката, ако цените скочат заради локално производство съвсем ще закъсат, едно е да поскъпне един ай фон, съвсем друго е масово всички стоки да литнат, което от своя страна да довлече така мечтаната от митака дефлация, която не е точно дефлация а по-скоро рецесия и масови фалити, масови съкращения които да предизвикат още рецесия и фалити което пък е най големия враг на хамериканската мечта (финансова пирамида), на ръба са, като всяка финансова пирамида не могат да си позволят рецесия дори за няколко месеца, а сега с тоя вирус се случва точно това
|
| Пон Авг 03, 2020 5:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Напротив, много пъти съм казвал, че цените на продуктите произведени в САЩ е по-добра от продукти произведени извън САЩ, включително и Китай. Няма абсолютно никакъв начин нещо произведено в коя да е част на Европа да е по-евтино от същото нещо произведено в САЩ. Ако внасят нещо, това е защото или е нямало интерес да си го произвеждат, или им е било по-лесно, все тая или каквото и да е друго. Това което съм казвал е, че да замениш Китай като световна фабрика е проблем, не заради цените а заради еко системата която е изградена в Китай. Между другото много, ама много стоки се произвеждат в САЩ, не си мисли че всичко идва от вън, това което не се произвежда може още утре да започне да се произвежда. Имаш много странна представа за САЩ, нещо като представата на Пулев за Кличко, като не се е боксирал известно време дай ще го бие куцо и сакато. Същото е и със САЩ. Това че не произвеждат, не значи че не могат. Също така много пъти казах, че ако има неща които са много чувствителни към цената на труда, т.е. много трудоемки, то има Мексико. Един такъв преход няма да е лесен, но никой няма да мрънка, обратното може да го очаква само някой който не познава американците. ЕС като наложи санкции на Русия какво стана, Русия да не остана без стоки, само ги стимулираха да си ги произвеждат сами.
|
| Пон Авг 03, 2020 7:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Бат Тони я си намери и изгледай е това филмче, пък после ще се изпитваме. 
|
| Пон Авг 03, 2020 7:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Остави ги филмите, аз съм го гледал на живо и в Америка,и в Китай, и в Корея, Тайван, Мексико ... филма е едно, реалността е малко по-различна. Сценаристите са искали да покажат една гледна точка, показали са я, това не променя нещата. Истина е, че в Америка има проблем с младото поколение, но този проблем в ЕС е в пъти по-изразен, и почти толкова в Китай. Китайците отдавна не се интересуват от това да напълнят купичката с ориз, младите попиват нови тенденции по-бързо от тия в Европа или САЩ, та както се казва не е добре да вадиш тигана докато рибата още плува. В САЩ има няколко проблема, от една страна това са негрите, една бездънна яма заради която се правят много изключения, които неминуемо променят и белите. Синдикати които завземат все повече отрасли. Образователната система, конкретно висшето образование, която се е превърнала в люпилня на комунисти, хора които не искат да работят а само да получават. А за работливостта на китайците ако ще си говорим първо да видим колко от тук пишещите са били в китайска фабрика, поне една ? Аз съм бил в много, не знам колко, поне стотина, и съм ходил за да гледам а не на разходка, и съм гледал, дали има китайци роботчета, да има, има и мексиканци роботчета, и американци роботчета.
|
| Пон Авг 03, 2020 7:55 pm |
|
 |
|
nik
|
тъй, тъй, ако те върна още няколко път да си провериш писаниците може да започнеш с правилните отговори та като спомена за бой - като бяхме деца много често съм чувал такъв лаф - аз мога да го набия ама сега не искам... и това се говори докато другия го няма  та и хамериканосите така, могат ама не искат истината е че не могат, за да произведат едно, трябва да фалират други 3, тогава тези хоря останали без работа няма да могат да купят това едно което е произведено, просто финансовата пирамида има само един начин да оцелее - и това е с още балони, без балони следва рецесия и масови фалити, не защото са нужни за една икономика, а защото всичко са раздули прекалено много през годините, от балони до заеми, и вече нямат нормален начин за оцеляване, освен да затъват още повече тъй че дет се казва сърбат си попарата, и това ще става все по очевадно в следващите години, и все по-вероятно ще става да предизвикат някоя война като ги натисне още малко отчаянието
|
| Пон Авг 03, 2020 8:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аз нямам какво да си проверявам, аз винаги съм казвал едни и същи неща, защото това са нещата които виждам. Но нали знаеш, едно нещо много зависи от къде го гледаш, а сега дали моят ъгъл е по-верният или твоят само времето ще го покаже.
|
| Пон Авг 03, 2020 8:30 pm |
|
 |
|
nik
|
не от къде го гледаш, а с какви очи го гледаш, като вярваш на пропагандата с която облъчват - виждаш едни неща аз като не вярвам на пропагандата - виждам други неща опитват се постоянно да изкривяват нещата, и много пъти съм те хващал че се връзваш, дори на невероятни твърдения в стил "помпео", трудно ми е да повярвам че се връзваш на такива алабаланици, но неколкократно съм го забелязвал
|
| Пон Авг 03, 2020 8:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
на грам пропганда не вярвам, не знам защо все това си мисля. Пропаганда е примерно е линка на Рек. Покрай нашият бизнес постоянно работя с производители, и то такива в цял свят. В момент предпочитам да работя с американски, по-добра цена, по-високо качество, по-добри срокове, за комуникация няма да говорим. Няма как пластмасовите детайли да са по-евтини, отливките да са по-евтини, метлните да са по евтини, кабелните форми да са по-евтини, за асемблаж да ми вземат по-евтино и да кажеш че не могат да произвеждат или ще им е много скъпо. С Китай изобщо вече не искам да сравнявам, всичко различно от вилички, лъжички и чашки започна да става ненормално скъпо. Та аз виждам с очите на човек който обикаля фабрики и пазарува. В момента поръчвам една панта, ами и в Китай и в Тайван ми излиза по-скъпо. Алабализмите как силата им била в големите серии ...и в САЩ за големи серии имаш други цени, не само в Китай.
|
| Пон Авг 03, 2020 9:13 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
"Пропаганда", щото просто те е страх от това, което ще дойде, когато всичко се срине.  Те и във филмчето си го казаха "край на хубавите дни и големите заплати". Светът трескаво търси как да реформира финансовата система и да се освободи от доларите и марките ... ъъъ, пардон еврата и когато това се случи (може би няма да е скоро и от веднъж, но ще стане), запада отива в канала. Най-вероятно след ядрената война, която ще започнат. И ако се върнем на въпроса, за да има, все пак, някви поносими дни, и горе-долу заплати, с които може да се оцелява, трябва да се направят следните неща: 1. Спиране печатането на пари. Т.е. кредит да се дава само за реалния бизнес и реалните нужди на хората, след 10-торна проверка и анализ. 2. Унищожаване на поне 90% от социалната политика. Минаване към мека версия на социалния дарвинизъм. ГУЛАГ за тия, дето не са в състояние да се справят, но и не искат да умират. 3. Съкращаване до минимум на военните разходи. Безумия като F-35 и Зумвалт не трябва да се случват. Заедно с горното, ще намалят драстично държавните разходи, което значи намаляване на данъците. 4. Унищожаване на изключително малоумната еко политика. Търсене на максимално евтини суровини и енергия. Мощно развитие на ядрената енергетика, ако вече не са в състояние да проектират и произвеждат реактори, да поръчват от руснаците. 5. Преминаване към авторитаризъм и твърд консерватизъм, със строга регулация на сексуалната активност на населението  6. Отказ от изключително болната и вредна идея за някво илюзорно превъзходство над останалите народи. Тука може да се пише доста, за това ще го оставя така. Тоя списък е точно това, което преследват Русия и Китай. И точно обратното, на това, от което е болен запада. Сам си прецени имат ли шансове.
|
| Пон Авг 03, 2020 10:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз мисля, че едно завръщане към феодализма би било много продуктивно...
Опа, те някой не са излизали оттам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 03, 2020 11:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Въобще не ме е страх от това което ще дойде, други трябва да се страхуват, аз съм от тия които го чакат, не аз разчитам на високи заплати. За Русия не искам да говоря, но със сигурност няма да е тази която води света на където и да е, това не значи че няма да са си добре, а ако някой разчита че това може да е китай или някоя друга азиатска сила ..да погледне назад в историята.
|
| Пон Авг 03, 2020 11:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Интересна картинка от големия взрив - като малка атомна https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/04 ... ome_layer2А и от вестника така са се изказали, друга гледна точка https://www.dnevnik.bg/video/2020/08/04 ... ts-wrapper
|
| Вто Авг 04, 2020 8:51 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Мисля, че няма как да е миниатюрна атомна бомба, щото имаше едно понятие - критична маса, под която не може да протече верижната реакция. За уран 235 това са около 50 кг. А това хич не е малко и щеше да отнесе половината град.
|
| Вто Авг 04, 2020 9:31 pm |
|
|