|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
продава се, и с 30 стотинки по-евтино, и то преди да са се изчерпали количествата които по принцип са оправдания за закъсняването, следователно и 30 стотинки по-ниска цена е приемлива за търговеца не знам кой какво практикува ама такива аматьорски изцепки дето правите и ти и цецо просто се чудя кой ви върти бизнеса, явно се навъртате покрай някой щото имате наблюдения криво ляво ама не вярвам да сте вие за съжаление не всичко се учи само с гледане...
|
| Чет Мар 12, 2020 7:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
ех ник, ник ... ние с Цецо сме прости железари, не разбираме от бизнес, аз много пъти съм казвал аз с какво се занимавам, и така или иначе и с ценообразуване, а в по-малката фирмичка и изцяло с търговските отношения,офериране, преговаряне.. и да ти кажа за 20 години някак сме оцелели, правейки проектчета за по няколко млн където грешките струват много ... ти кажи с какво се занимаваш че така категорично говориш. Цецо всички го знаем, неговата работа е да се занимава с 3-те секретарки, ако не са станали 4, знаеш как е, тежка шефска работа, уморителна и опасна, особено ако и на 3-те им закъсне по едно и също време ...
|
| Чет Мар 12, 2020 8:28 pm |
|
 |
|
nik
|
малка, голяма фирма няма значение, железа, дъски, греди - също, важното е кой дава идеите, кой взема решенията и кой урежда пазара, щото тия дето са сложени за пионки или някой друг им урежда 20% от пазара от където идва 80% от печалбата не мога да ги приема за големото бизнесмен ако ще и до утре да ми философстват как се прави бизнес
|
| Чет Мар 12, 2020 8:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ник, има значение и то не малко, аз си изкарвам хляба сам от както съм ученик, имал съм всякакви фирми, в малките фирми не виждаш нещата в действителност, никой не те взема на сериозно, никой не ти казва нещата каквито са. Изцяло и управлението, и политиките за цени, а и всичко останало са корено различни при малка и голяма фирма. На мен ми трябваха 10-на години да си пречупя мисленето. Колкото по-голям е мащаба, толкова по-голяма е разликата, още по-голяма става когато си с размер който не могат да пренебрегнат. А иначе не е да не съм имал уредени сделки, и като цяло това са сделките от които най-малко сме печелили, хем не са ни уреждали щото сме скъпи а просто да ни разгледат предложенията. най-добре се изкарват пари когато клиента идва и иска да ти даде пари защото е уверен че ти си човека който ще му свърши работа.
|
| Чет Мар 12, 2020 11:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
ToHи решил да компенсира загубите, но все пак се е измъкнал навреме https://dnes.dir.bg/krimi/razkriha-nele ... r-v-sofiyaАбе тия ченгета вярно ли изтрещяха тотално? Или пак някой "приятел" се е обадил.
|
| Чет Мар 19, 2020 4:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева." А "смъртен случай" е ако те блъсне кола докато си болен... Ало, американците, я пратете малко пушки насам!
|
| Чет Мар 19, 2020 6:22 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Аз не мога да разбера какви са точно границите на карантината. Позволено ли е да се видиш с някой приятел навън/вкъщи. Трябва ли да има включен компютър с Алтиум/Матлаб или каквото ще да е, за да не изглежда като пиене на бира, а като работа. Това в случай, че съседа ти те накисне, че не спазваш карантината. Въпросът ми е по-скоро принципен.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Мар 19, 2020 6:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Някой ги е изпял. Аз не знам покера като игра между хора един срещу друг да е забранен, хората просто са си играли ... иначе това си е навик, мания, пристрастяване, хората искат да играят, казината са затворени, в момента ще играят нелегално.
|
| Чет Мар 19, 2020 6:27 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2768 Местоположение: София
|
Не знам дали Путин или некой шейх е виновен ама днеска нафтата на 1.59 на голяма бенз на Ломско Шосе. Май е време да пълним варелите, не се знае знае ли се кво ще става после, едно говорят друго правят, като гледам на зле отиват нещата.
|
| Пет Мар 27, 2020 4:29 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не е само там: https://bg.fuelo.net/cheap/where?lang=b ... l&city=allИначе Марешки - 1.63лв бензин / нафта из страната. Още ще поевтинее, ама няма как да отида до там...
|
| Пет Мар 27, 2020 11:21 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 27, 2020 11:50 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
А ако шитнем автомобилите още колко неща няма да са разход или ще поевтинеят... Ако се изнесем от големото село, вероятно и цените на имотите ще са надолу, и данъците ще намалеят. И "синя зона" съвсем закономерно ще изчезне. Паяците ще ръждясат. И какво от това? Къде ни води тоя теоретичен алабализъм освен теглене на локуми? 
|
| Пет Мар 27, 2020 12:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
До това, че виждам Витоша от прозореца... Е признавам си не исках да е по тоя начин. Ама има и нещо хубаво в цялата работа де.
А резултата май е 1:0 за Грета...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 27, 2020 12:12 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Имах предвид, че е безсмислено да се теоретизира какво би се променило ако спрем да използваме услугата, след като няма реални изгледи това да стане...
|
| Пет Мар 27, 2020 12:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз НЕ виждам Витоша от прозореца си, а съм фронтално срещу нея .. та не знам, явно ти си по-близо 
|
| Пет Мар 27, 2020 12:25 pm |
|
|