|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 10:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Мъда, може и да има някаква доза истина в мирогледа ти. Направо си те представих как отиваш на важна делова среща, костюмиран, в дъжда, с велосипеда. Най-вече, в какъв вид се появяваш тама, и реакциите на околните... 
|
| Сря Мар 11, 2020 12:55 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Решили да кастрят дърветата в квартала заради опасни клони. Дотук - добре. Тъй като паркираните коли пречат на мероприятието, разлепили хартийки по дърветата с молба, собствениците да преместят возилата си. Гледам една утрин, докато разхождам псето, щугавят се нещо и един паяк претака колите. Чак тогава видях хартийките. Иначе вече имат скенери за автоматична проверка за стикери за паркиране, но "нямат" телефони, имейли и пр. на собствениците.....
|
| Сря Мар 11, 2020 1:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
И аз така бях много любопитен как аджеба се кара колело в лошо време на запад... отговорът на един приятел беше "няма лошо време, има лоша екипировка" 
|
| Сря Мар 11, 2020 1:01 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не съм обличал костюм освен на сватби... аз съм прост инженер бре, какви костюми! Освен това какъв ти е проблем с костюма да влезнеш в метрото примерно? Не че съм го пробвал  , ама ще ти го измачкат ли? Или на срещите дето ти ходиш, пускат само през паркинга за автомобили? Айде, ако е за делова среща, правим изключение, нека е така. Ама много бизнес тая държава, все костюмари явно са по колите...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 11, 2020 1:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Именно. Помпиш гумите на велосипеда. Проверяваш дали спирачките му са изправни. Смазваш веригата. След което се качваш на автомобила и отпрашваш. Пък Цецо да си мрънка и да си пили колкото иска, че не му било гъзарско... А той ако иска, да се вози под дъжда на отворен шибидах или гюрук...
|
| Сря Мар 11, 2020 1:34 pm |
|
 |
|
nik
|
Цецо пак ще остане разочарован https://www.haskovo.net/news/488418/spa ... -v-haskovoЦените взеха че паднаха. Ама пак се чудя как уж суровия петеол бил незначителна част от цената а сега цените падат с цели 30 стотинки. И то без обичайното забавяне. Дали няма да падне скоро и другия картел на ниско ниво.
|
| Сря Мар 11, 2020 1:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ник направих ти горе няколко различни сметки, дадох ти и цени на едро, от там нататък ако не можеш да си направиш сметката е твой проблем.
|
| Сря Мар 11, 2020 2:18 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
https://www.24chasa.bg/novini/article/8287559Досега само гробарите не бяха искали среща с вожда 
|
| Сря Мар 11, 2020 2:31 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Сря Мар 11, 2020 3:35 pm |
|
 |
|
nik
|
да бе тони, аз твоята сметка я разбрах отдавна, но ти явно само на философия ги знаеш нещата, и нямаш опит с реален пазар и конкурениця, за това и не виждаш каква е разликата между картел и реален пазар с конкуренция всички пъти до сега когато суровия петрол пада, цените по бензиностанциите закъсняват много, сега за пръв път не закъсняха, дори съм сигурен че тия които са свалили цените още имат стари количества от скъпия бензин, но тоя път са притиснати и от спад в потреблението, и борбата за пазар надделя над картела, точно както се случи с картела русия/чалми/хамериканоси картелите не са хубаво нещо, и не бива да ги има изобщо
|
| Сря Мар 11, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Измисляш си ограничение, което, във фантазиите ти, ще засегне другите, но не и теб. Или си заедно с тълпата на студа и калта на спирката, чакайки 1/2 час един от 3-те мизерни полуразпаднали се рейса, които ти трябват за да си стигнеш до вас, или си с тълпата в задръстването. Както казах, време ви е да пораснете.
|
| Сря Мар 11, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
1. ГТ отдавна не е полуразпаднат. 2. Не ми се е случавало от доста време да чакам 1/2 часа в светлата част на деня. 3. Както казах до нас стигам без никакъв транспорт - или ходя 4км или с колелото съм за 10-15 мин. 4. Какъв ти е проблема с тълпата (като се абстрахираме от короната де)? Нещо социопатия ли усещам? Пак ти казвам, нещата са прости. Ресурса е недостатъчен. Карането на кола в София, ще става все по-скъпо. Аз съм ОК с това, ти явно не си... Хубаво, така или иначе няма значение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Мар 11, 2020 5:23 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Мар 11, 2020 5:18 pm |
|
 |
|
nik
|
като ти пречи задръстването оставяш курника и се мяташ на каквото искаш, хем казваш че имаш алтернативи хем за тия 4км си седнал да ревеш разбирам да имаш 30км задръстване... малко са ти дертовете ми се струва.... ей тва човек като остане без дертове и започва да реве за кви ли не глупости...
|
| Сря Мар 11, 2020 5:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нещо не си ме разбрал. Аз не рева  Напротив ако изключим лайната дето бълват мнозинството курници, ми е много забавно да ги наблюдавам. Ей оня ден едни двама се хванаха за гушите и се почнаха... за глупост, ама явно нервичките им бяха поизпилени. А се дразня, когато тия с курниците се оплакват... че било задръстено, че горивото било скъпо, че нямало къде да паркират... И като им кажа, че е така, щото е прекалено евтино и всички ме нападат... както и тука стана.
|
| Сря Мар 11, 2020 5:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
ник за последният ти пост ще се съглася с теб, за другото ...освен  друго няма какво да кажа, не е въпрос на картели, ти обаче не искаш да приемеш че има разлика между отделните бизнеси и това е. Да продаваш гориво не е като да продаваш домати, все едно да кажеш че в САЩ има картел между аптеките защото държат ненормално високи цени, картел няма, има регулации които ги поставят в позиция в която могат и го правят и без да се договарят за това.
|
| Сря Мар 11, 2020 5:29 pm |
|
|