|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 1:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Също както в Алемания е пълно с българомохамедани. Те дори и след 30 години престой там така и не научават немски.
|
| Пет Фев 21, 2020 3:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Въобще не обичам студа  . Цял живот сме мечтали да живеем с Сан Диего, обаче жена ми като спечели зелената карта и всичките ни познати и приятели бяха в Чикаго а тогава дали искаха да имаш гарант и ние къде-къде айде в Чикаго И като кацнахме на 20и декември 2005 на О'Хеър и някакъв кучи студ и цялото летище мирише на канела от коледните кукита, а аз повръщах от канела. Направо ми идваше да си влезна обратно в самолета и да се връщам  . След 15 г ям канела като пич и не ми пука от никакъв студ вече, просто щото живота тук така е устроен, че реално няма къде да го усетиш тоя студ. Иначе хората идват тук първо щото и другите сънародници са им тук и второ обикновено на север има повече работа. Всеки харесва топло и плажове, но оня лаф да не се бърка вакейшъна с имигрейшъна е много правилен. Затова си стоим тук и като ми се приходи на топло и се мятам на самолета и след два часа съм на топло, играя една седмица голф и се прибирам на тръстиката. И така зината свършила неусетно. Отделно зора е почти само януари.
|
| Пет Фев 21, 2020 3:28 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то не е само до мохамедани или не първата част е важна българо.... и тук има таква сополи, дето за 10 години престой могат да кажат да/не и вода/хляб на съответният език. и като ги питаш какво гледата в къщи - ами булсатком и "фермата" или "бигбрадър".... новвините и те по бтв-то и нова... най-важното за тях е кога ще пристигне човеко, който кара стоки от Бг за да си купят ракия и печени семки.... питам ги децата записали ли сте си на някой спорт/танци/ др. такива с други дца от местните - ами не.... и то става завъртян кръг... и да по едно време имаше мода да взимат телефони на изплащане -естествено взимат си най-скъпия, добавят 10 евро на месец за пълна застраховка и след два месеца "им го открадват". а нашенците ги продават в българия. това минаваше доста и беше станало едва ли не национален спорт, докато почнаха много откраднати телефони да изгряват по ИМЕЙ в България... ей такива неща - циганските работи извън България ги правят най-вече българите  нещо като наш'те си цигани в БГ - ако видиш циганско семейство което живее извън махалата - ами нормални хора са, имат максимум две деца - за тях най-важното е децата да се учат. гледат да не крадат, работят си кой какват работа е намерил, и гледата да нямат много много връзка с родата. лошото става когато са в махалата... още Маркс го е казал - "Битието определя съзнанието"..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Фев 21, 2020 3:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе то със студа се свиква, ама после много бързо се отвиква и някак ... адаптацията обратно към студ трудна, ни шъ и тва е. Иначе за усещането, зависи колко сняг вали и колко ти е голям drive way-а  Да не се усеща по принцип, за цяла зима може да се случи да облека по-дебело яке 2-3 пъти, а снега го чистя почти по къс ръкав, действа много разсънващо и ободряващо, ама не е за усещането, мрачно, тъмно .. абе неприятно. В Гуадалахара се родих, карал съм зими и в южните щати, ама това там друга работа, свежичко, приятно, слънчево ... някак си човек се чувства по-жив.
|
| Пет Фев 21, 2020 4:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък на мен у гръчко ми беше мнооо неадекватно: докато чакам да свърши есента, вземе че пукне пролетта. Всеки път като побелее планината съм се качвал на поне 1300 метра да се почувствам човек, ама то и там топло.
|
| Съб Фев 22, 2020 12:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да ти кажа екстра си ми е, ако много ми се прище студ винаги мога да скокна до някоя заснежена страна. Но то навсякъде е различно, и в Аризона е топло, флорида пък си е баш пролет зимата, ама някак не е същото, може би комбинацията по-топлия южен климат с голямата надморска височина.
|
| Съб Фев 22, 2020 12:24 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Нед Фев 23, 2020 8:40 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Някой познава ли колегите, които са направили макета? Някакво видео от това как работи? https://www.24chasa.bg/novini/article/8230059
|
| Чет Фев 27, 2020 2:29 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Не ми трябва макет - като ходим в София винаги влизаме между 8 и 9. Горе от баира много убау се вижда колко е мръсен въздуха. То като цяло рядко въобще нещо може да се види. Ама ако все пак нещо се вижда значи става за дишане 
|
| Чет Фев 27, 2020 3:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Аз искам да знам кой го е направил, че да поръчам за един друг град.
|
| Чет Фев 27, 2020 3:38 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Нед Мар 01, 2020 11:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
40% намаление на цената на газа от Газпром ... ха сега
|
| Вто Мар 03, 2020 1:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
'клиентите' са топлофикациите. а не крайните клиенти. този сезен плащането (ми) към топлото в софето е с ~50% повече, догодина ще е на прогнозна база тоя сезон. така че мен лично това намаление надали ще ме огрее следващите година-две. да не говорим, че фактура от топлофикация не съм виждал тоя век. идват едни 'съобщения към фактура', но самата фактура так и не идва никога. трябва да погледна, но на хартия дори въпросните съобщения май са бяла лястовица тоя (отоплителен) сезон.
|
| Вто Мар 03, 2020 1:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Нещата са още по-готини отколкото изглеждат на пръв поглед. Ако не платиш навреме, върху прогнозната сума се начислява и се дължи лихва, независимо че след изравняване на сметката дължимата сума може да е коригирана на 0 (нула) пари. Тия са моите нови идоли за начин на правене не бизнес.  Ябъл и Брадва пасти да ядат...
|
| Вто Мар 03, 2020 3:11 pm |
|
 |
|
nik
|
ами те е флуктуациите на суровия петрол същия ефект имат върху крайния клиент суровия петрол се вдига - цените в бензиностанциите се вдигат дори предварително, суровия петрол пада - цените на бензиностанцията не падат, и така след няколко итерации вече едното няма нищо общо с другото
|
| Вто Мар 03, 2020 3:35 pm |
|
|