Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
аз съм го чул, ама ти си недочул
успеха на китайците не е защото те са много успешни, а защото останалите търсят само на хляба мекото
сами си затриват индустриите, защо да произвеждам нещо като мога само да го препродам и пак да съм на печалба? и кой ми е виновен тогава?
хамериканосите също субсидират цели индустрии ама резултат няма... т.е. има. балона става по-голям, ама само толкоз, щото като станат прекалено много балоните вече не могат да бъдат конкурентни

много е лесно да се обивняваме друг за нашите грешки, особено такива разбрали недоразбрали хвърчилки из облаците

Сря Мар 25, 2020 9:01 pm
Профил
Аватар

Аз не обвинявам други за нашите грешки - казах че е булшит да си мислиш, че другите са светци и никой по света не бил страдал заради тях. Има разлика между двете неща, само дето не ти изнася да я признаеш.

Сря Мар 25, 2020 9:08 pm
Профил

не знам дали са светци, ама китай не са саботирали северен поток 2, не са изнудвали целия свят да им купуват стоките на по-високи цени от пазарните, не са изнудвали други държави да купуват ГМО продукти или да държат резерви юани или да им ползват разплащателната система и още куп ненормалщини за които няма да ми стигне хард диска на форума да ги изпиша
в крайна сметка колкото и да се пенявиш това са фактите - ненормалщините не идват от китай или русия....

Сря Мар 25, 2020 9:11 pm
Профил
Аватар

Само един факт - преди години китайските фирми за постоянни магнити от редки минерали подбиха цената им и след като останалите доставчици по света фалираха, китайците придобиха 95% от пазара и моментално вдигнаха цените с около 2000%. Такива примери има безброй, разбира се доказват точно обратното на това, което се опитваш тук да ни набиваш в главите от не знам си колко време и естествено, че ще се правиш на утрепан.

Сря Мар 25, 2020 9:24 pm
Профил

Така е във всяка една сфера където придобият монопол, цените мигновенно излитат в небето.

Сря Мар 25, 2020 9:27 pm
Профил
Аватар

То по-скоро ставаше дума как се придобива монопол... по партийна линия...

Сря Мар 25, 2020 9:39 pm
Профил

така е във всяка една сфера където другите изостават, никой не ни е виновен че не можем да докараме стабилна нито една конкурентна пазарна ниша, всичко е раздуто до безобразие, никой не може да произведе вече нищо в европа или щатите без да му скъсат задника, ако не са злонамерени конкуренти директно, то ще са злонамерени конкуренти индиректно чрез бюрократичен натиск под формата на всякакви измислени норми и регулации, ако не са конкуренти ще са самите чиновници алчни за рушвети, и накрая недай си боже да имаш повече работници да си имаш работа и със синдикати... и всякаквите други извращения
тъй че както и да въртим и сучем - сами си го правим, пък после китайците виновни...

Сря Мар 25, 2020 9:43 pm
Профил
Аватар

Ако някой върти и суче това си ти само - пред фактите и боговете мълчат, само не и nik, той си ги тълкува както си иска и или вярва в Дядо Мраз или си мисли, че другите пасем трева.

Сря Мар 25, 2020 9:46 pm
Профил

фактите са ясни, колкото и да извърташ
проблема е че шизофренията и малоумието отново не знаят на кой свят се намират
пак да припомня от къде тръгна разговора - всичко което изтъкваш като гордост е СЛЕДСТВИЕ на всичко което казваш че не харесваш
чиста шизофрения от където и да го погледна...

Сря Мар 25, 2020 9:49 pm
Профил
Аватар

А бе никът на Дядо Мраз не е ли nik?

Сря Мар 25, 2020 9:54 pm
Профил
Аватар

Всичко, което казвам аз е че всеки си гледа интереса - малоумния шизофреник си ти, дето си мисли че само един си гледа интереса, а всички други са светци.

Сря Мар 25, 2020 9:56 pm
Профил

кога съм казал че другите са светци?
казвам само че фактите не са такива каквито се опитваш да ги извъртиш
аз проблем с фактите нямам, ти имаш щом постоянно нещо те притеснява и се опитваш да го донагласиш така че да не смущава идилията в балона от илюзии в който живееш
а за шизофренията - помисли си пак, кой точно се гордее с нещата които са СЛЕДСТВИЕ на всичко което не харесва, аз или ти?
няма толкова объркана личност...

Сря Мар 25, 2020 10:01 pm
Профил
Аватар

тва верно ли е :)
https://www.24chasa.bg/novini/article/8360148

Чет Мар 26, 2020 12:30 pm
Профил ICQ

Да ама е типично като в БГ хората не правят разлика между това да имаш акции в компания оценена на някаква сума, от там богатството ти да се оценява на някаква сума и да имаш пари в кеш. Човека е дарил 25 млн ... някой е каже какво са 25 млн при 110 млрд богатство .... аз ще се очудя ако има в кеп повече от 1 млрд, дори много ме съмнява да има достъп и до такъв кеш. Тов акоето има са акции на Амазон и евентуално акции на други компании в които е инвестирал. Хората не разбират че никой не си държи парите в кеш.
Друго е странно, в момента амазон се пръска по шевовете, назначили са още 100 хил служителя, сега правят огромни печалби, и не бейзос а самата копания, което са две много различни неща, може да отдели някаква сума за тия служители.

Чет Мар 26, 2020 12:50 pm
Профил
Аватар

тва е ясно че няма кеш и евала за 25 мил ... интересно ми стана дали е вярно инфото

Чет Мар 26, 2020 1:02 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704 ... 1197  Следваща