Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коронавирус 2019
ей сега вече е момента за масови разстрели пред парламента, министри, депутати ...да не забравяме за баш министъра, ще отменим и камрантината ...

Чет Мар 19, 2020 10:14 pm
Профил
Аватар

даа, аз плащам авансово ДДС, базирано на приход от миналата година... не е много, защото не съм забогатял, но го има - 12мес х 30Евро например, за част-прома ми

Чет Мар 19, 2020 10:19 pm
Профил

Цецо написа:
Това е тотална малоумщина. От една страна щяли да да подпомагат бизнеса, а от друга ще го дерат....

Ти пък... да не падаш от небето, че се правиш на учуден?
Аз съм наистина изненадан от извънредното положение и сравнително адекватните мерки. Не знам дали щото вирусите са близки по интелект с управниците ни, ама да не казвам голяма дума, ама засега се оправят добре.

За сравнение Бирисчо дето е уж Ентилигентен и го съветват още по-умни учени се издъни. Сега се опитва да смени плочата, ама едва ли ще му се получи. Ингилизите са прагматични, няма да вдигнат скандали сега, щото момента не е подходящ. Но както се казва те хич не са злопаметни... и си записват.

Чет Мар 19, 2020 10:25 pm
Профил

А може би защото започва да излиза на яве че всички запаси и резерви които е трябвало да има дефакто ги няма... И ... ко ше прайм ся...

Чет Мар 19, 2020 10:30 pm
Профил

е кви запаси и резерви, кой каквито и да има в момента са малко безполезни, а и използването им е доста трудно без да предизвикаш сериозна инфлация, ще видим. Струва ми се че централната европска банка ще напечата едни милярди и ще ги раздаде на големите батковци, а за такива като нас ще останат само бандеролите от пачките, ама понеже те са електронни пари и бандероли няма да ни останат ...

Чет Мар 19, 2020 10:36 pm
Профил

Пък относно притесненията на миро че била много закъсняла реакцията, не сме само ние. Ей го и тромпета. Тотално забрави какво е говорел преди и сега всички други са му виновни. Че даже и медиите били виновни че не отразили колко много бил подготвен за вируса. Същите медии които го питаха за вируса и отразяваха изказванията му от самото начало че това е само грип и ще мине като по чудо.
https://youtu.be/Jm7_QprC-fs

Чет Мар 19, 2020 10:49 pm
Профил

За щатите нищо не мога да кажа, не че съм познавач на ингилизите още повече доста лета минаха откакто не съм бил на острова.. Но съм запомнил едно, че не понасят дребните лъжи също както евреите не понасят някой да ги обира. Така че съм сигурен, че като отмине Борисчо ще има доста да се обяснява...

Чет Мар 19, 2020 10:59 pm
Профил

Борисчо вече го критикуваха и вече се обясни - специалистите направиха проучване и от всички възможни сценарии следваме тоя с най малко жертви
Между другото признават или не италия и щатите неволно следват английския модел - просто реагираха прекалено късно

Чет Мар 19, 2020 11:13 pm
Профил

Абе ще има сериозен проблем да намери специалистите, които са го съветвали...
Към 2-ри март когато обявява "екшън" плана за стадния имунитет в УК вече има 30 и няколко заразени. Имат и собствен тест разработен. Ако беше Бойко да се оправдава с БАН-аджии разбирам, ама Борис няма как да каже не знаехме, не разбирахме. Просто тоя номер няма да мине.
Дотук има един официален анализ от английски учЕни и той ни най-малко не подкрепя теорията за стадото... Другите анализи сигурно са дълбоко засекретени, като дипломата на Бай Тошо ;-)

Както казах за Тръмп не знам. Но ми направи впечатление как в последната сводка първо той рекламира здравната им агенция. Как там работели 10 000 учени в нея и били най-добрите в света. После и шефа на тая агенция и той се фали как работели усърдно. Не че някой има съмнения, че там са много и добри учени, обаче после как ги закопаха не е истина. Резултатът от тяхната работа бил, че приели две лекарства по предложение на Тръмп. Разбирам че нещата малко се украсяват преди да се поднесат. Всички го правят, ама някакси не бива да се прекалява ;-)

Последна промяна miro_atc на Чет Мар 19, 2020 11:55 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 19, 2020 11:39 pm
Профил

сигурен съм че има още много анализи, както за вируса така и за импакта върху икономиката
но това че екшън плана е обявен на 2ри не означава че не е бил вече плануван много по-рано, просто са чакали момента да го обявят
щом аз се сетих какво следва още преди да се е появил първия случай значи и други по-умни от мен са се сетили
направи ми впечатление че от самото начало информацията я поднасят на час по лъжичка, ясно личи че следват предварително начертан план, не са някакви хаотични паникьосани ходове като по други държави, но умишлено не го обяват наведнъж целия, може би да дадат време на хората да свикнат с мисълта за това което се случва и да намалят паниката

Чет Мар 19, 2020 11:54 pm
Профил

В това няма нищо лошо. Правителствата не са длъжни да публикуват цялата информация, която имат. И да, нормално е да имат план.
Проблемът е, когато планът се пропука...

Пет Мар 20, 2020 12:01 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
В това няма нищо лошо. Правителствата не са длъжни да публикуват цялата информация, която имат. И да, нормално е да имат план.
Проблемът е, когато планът се пропука...

Е, както каза, "еволюцията не ни е гарантирана". Така и успеха на плановете не е гарантиран. Оцеляването също не е гарантирано.
Кризата ще подчертае характера на всеки.

Пет Мар 20, 2020 12:29 am
Профил
Аватар

Незнам само защо си мислте, че критериите и целите, които вие имате, би трябвало да се споделят на Даунинг стриит или където е там. Това, което за вас е катастрофа, може да е най-лекия възможен вариант.

Иначе ето един математик, който покрива линията на поведение на Джонсън. На кратко - не можете да го спрете с карантина, даже напротив, забавяте изграждането на груповия имунитет.

https://m.dw.com/bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82% ... 382EuxBWOY

Пет Мар 20, 2020 12:32 am
Профил ICQ

в БГ обаче карантината е задължителна, не че ще го спре, а да даде време да се вземат мерките за всички неща които са занемарявани по болниците последните 30 години

Пет Мар 20, 2020 12:50 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Абе я да питам Нбабане и други колеги из англиите..
Има ли паника или не, защото жената една нейна позната и е наговорила едва ли не ситуацията е като като в ухан + италия наведнъж , и магазините били ометени....
Верно ли е или си е еднолична истерия :?:

Пет Мар 20, 2020 1:25 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 403  Следваща