Отговори на тема  [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща
Газовият пазар на САЩ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Газовият пазар на САЩ
И мобилни има и реда е същия като при стационарните. Обикновено пишат в призовката за какво иде реч, но не са задължени. В Дружба не знам, но на Цариградско при OMV има стационарна. Ако си минал от там може си и обърнал брояча.

Когато не са те спрели няма как да знаят кой точно кара колата и затова се праща призовка да се яви собственика, но в скоби трябва да пише "или който е управлявал автомобила на/дата, час /по улица(булевард)" Но тепърва ще установяват кой е карал и на кой да съставят акт. То затова те и викат.

Ако нямаш възражения относно доказателствата, които ще ти предоставят, ще ти съставят акт за съответното нарушение. Ако нямаш претенции относно нарушението и акта ги питай кой началник ще издаде постановлението и направо отиди при него и му кажи, че нямаш претенции и искаш да си платиш глобата веднага. В тоя случай няма да чакаш 1 месец(понякога и повече) и ще ти наложат минималното наказание за съответното нарушение. Ако имаш възражения вече зависи от ситуацията.

Сря Фев 22, 2012 3:38 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
В понеделник ще разберем ще пия ли спокойно в следващия месец :) Като ми вдигнат книжката на трупчета.

Как ще ти вземат книжката за нарушение, снимано с камера 8O ? Даже акт не трябва да ти правят, дето намалява точките ами само една проста глоба, защото няма как да докажат кой точно е карал колата. Баси, това е направо нарушаване на конституционните ти права :) .

Сря Фев 22, 2012 4:32 pm
Профил
Аватар

CarBeta написа:
И мобилни има и реда е същия като при стационарните. Обикновено пишат в призовката за какво иде реч, но не са задължени. В Дружба не знам, но на Цариградско при OMV има стационарна. Ако си минал от там може си и обърнал брояча.

Когато не са те спрели няма как да знаят кой точно кара колата и затова се праща призовка да се яви собственика, но в скоби трябва да пише "или който е управлявал автомобила на/дата, час /по улица(булевард)" Но тепърва ще установяват кой е карал и на кой да съставят акт. То затова те и викат.

Ако нямаш възражения относно доказателствата, които ще ти предоставят, ще ти съставят акт за съответното нарушение. Ако нямаш претенции относно нарушението и акта ги питай кой началник ще издаде постановлението и направо отиди при него и му кажи, че нямаш претенции и искаш да си платиш глобата веднага. В тоя случай няма да чакаш 1 месец(понякога и повече) и ще ти наложат минималното наказание за съответното нарушение. Ако имаш възражения вече зависи от ситуацията.

Абе аз я знам тая камера, ама тя май работи само в посока Пловдив (или бъркам). Освен това на цариградско аз си карам с 90-100 по километраж, той си лъже с малко нагоре, значи съм почти в закона :) Ако е за скорост по скоро са ме олепили някъде по обиколния булевард на Дружба (не се сещам сега името), там май е 50 км/ч ограничението, а са 3 ленти и винаги е мъртвило, по няколко коли се движат, често се заблейвам и минавам с повечко.

Dimitar написа:
Как ще ти вземат книжката за нарушение, снимано с камера 8O ? Даже акт не трябва да ти правят, дето намалява точките ами само една проста глоба, защото няма как да докажат кой точно е карал колата. Баси, това е направо нарушаване на конституционните ти права :) .

Ми тука е така. В цяла Европа е така като се замисля.

Всъщност май след последните изменения, чак над 50км/ч превишение взимат книжка, а вдигнаха паричните глоби. Акт май се пише винаги и точки се взимат. Въпроса с доказателството, кой е карал е решен елегантно - или водиш някой доброволно да поеме вината или я поема собственика на колата. Виж като е фирма незнам какво се случва :)

Следствие от това, по последни данни е пълно с стари баби шофьорки с актове за превишена скорост. :)

Сря Фев 22, 2012 6:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Тук по едно време се бяха изхитрили като те засекат на магистралата между две тол плаци, че си карал по-бързо от колко трябва и направо да ти вземат автоматично парите за глобата от кредитната карта, дето е свързана за RFID-то, дето го засичат антените за плащане. И съда им каза да си гледат работата (както и за камерите за минаване на червено), защото няма как да докажат кой е карал колата. И съответно за камерите се задоволиха само с глоба, а пък ти си искай парите после от който е карал, а това за автоматичното засичане от антените за плащане по магистралата направо им каза да забравят въобще, че могат да го ползват :) .
Миналата година бяха наслагали едни камери по светофарите около най-големия мол тук около Чикаго и разправят че една камера правила на ден по около $100к от глоби. Съответно хората ги спукаха от обаждане (в общината на селото) и ги заплашиха, че няма да пазаруват повече в мола, ако не разкарат тъпите камери и ония ги махнаха само след седмица, след като се вдигна патардията.
Това в БГ си плаче направо за съд - как още не се е усетил някой да ги осъди :) .

Аз като си дойда в БГ и си взема кола под наем и ме снима някоя камера кой ще плаща глобата тогава и на кой ще вземат точки от книжката :? ?

Сря Фев 22, 2012 6:50 pm
Профил
Аватар

То в БГ не е нужно някой да бъде глобен - ако мине номера демек. Предполагам че като видят че е кола под наем въобще няма да се занимават.

Между другото преди няколко години в Германия имаха някаквъв нелеп пропуск в тая система и ако на камерата не си излязал с 24 карата усмивка (не се личи кой кара) казват, че точно тогава са дали колата на роднина от БГ дето е бил на гости и си е тръгнал. Номера известно време минавал, ама после почнали в такива случаи да глобяват собственика :) А междувпрочем и тука беше така по едно време, ама сега как е не знам.

Сря Фев 22, 2012 7:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Значи... книжката се отнема за 3 месеца ако си засечен с повече от 50 км. над разрешеното и то в населено място. За скорост точки не се отнемат. От миналата година само увеличиха глобите. За до 10 км. горница е 20 лв. След това до 20км. отгоре глобата ти е 50 лв., до 30км. - 150лв, до 40км. - 200лв., до 50км. - 300лв. и над 50км. - 350лв. + 50лв за всеки 5км. отгоре. Това са за населени места.

Камерата на Цариградско засича в посока Пловдив. Там ограничението е 80км. и ако караш с 90 може и да не те хване защото километражите по колите винаги показват малко отгоре а и радара на камерата има толеранс от около 10км. Кофти е ако имаш повече от 50км. над разрешеното.

Ако те викат за превишена скорост засечена с камера(без значение стационарна или мобилна) в повечето случай документите са ти готови и само те чакат за подпис.

Иначе в София най-доходоносната камера е на орлов мост. Даже я взривяваха преди време, явно някой в положението на Цецо http://dnes.dir.bg/news/kamera-patna-politzia-orlov-most-7778730?nt=9

Сря Фев 22, 2012 11:27 pm
Профил
Аватар

Е ако е така, няма какво да се плаша начи. Няма как да съм карал с повече от 50 над допустимото. Ще минавам с глоба, точки имам фул. Даже ме е яд, щото ми беше дошло време да си вадя карта за примерен шофьор...

Чет Фев 23, 2012 12:02 pm
Профил ICQ

Dimitar написа:
Цитат:
По причина че народа в Америкате е страшно прост и ужасно лесно манипулируем

Да бе, как пък не се сетих, че е точно така - виж и аз колко прост съм станал покрай тоя народ в Америките :oops: .
А CAT и Cummins и те ползват японски дизелови мотори за машинарийте си Тия големите камиони, дето сноват насам-натам и те :) .
Т.е. в САЩ никой не знае как се прави дизелов мотор, даже не са виждали такива.
Само едно не мога да се светна - що така като сме толкова умни, а другите толкова прости все не можем да ги стигнем, даже и срещу тях да бягаме.
А някои даже и при простите дойдохме, сигурно за да можем да изпъкнем по-лесно, щото е къде-къде по-трудно да изпъкнеш измежду умните европейци, какво остава пък измежду още по-най-умните българи :D .

ПП. В разни други форуми пък съм се начел на това, колко са кухи немците, британците, австралийците, канадците, чехите, французите (чакай да не изпусна някой) и т.н.

Митак - в отговора ти леко го намирам че някак си съм те засгнал лично..ако е тъй -извинявам се...като намина другия път към вас -почерпката е от мене.

За колите - Кумнис и Гъсениците и т.н ми те не са коли ,колко камиона има като броики и колко автомобила...- с гаранция колите са повече.
Обикновен човек не си купува ТИР за ежедневни нужди - за това е думата.

Аз работих 10 години в немско - баш по колите и сега пак но за братята американци .... мога да сравня дирекно кое какво е....

Няма как да не нарека прост човек някои които да не може да си направи сметката - хора ,обикновенни работници да речм и те карат коли дето са по 3-4 литра и доходите им са някякви умрели и да им е все едно дали плащат 100УСД или 500УСД на месец за бензин.....
А сега кат се дигне и цената ще има да работят полвината време само да си платят бензина

Как да нарека някои дет гледа реклама и и вярва че кола дето е 2-3 тона с 3-4-5 литра мотор с автоматична кутия голяла 10 на 100.... и в същото време вярва на друга реклама дето дават едно Волво дисел например дето дори не е снимана наистина как дими ами пушека е рисуван и им се казва -а видите ли колко е кофти дизела, замърсявала и т.н и краи - народа вярва и с тая елемтарна рекмамка са намалили незнам си колко пъти продажбата на тая коа която задължително е внос- обикновено европеиска...

Чет Фев 23, 2012 10:15 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Митак - в отговора ти леко го намирам че някак си съм те засгнал лично..ако е тъй -извинявам се...като намина другия път към вас -почерпката е от мене.

Глупости - просто се дразня някой като почне така като теб да генерализира :D .
Цитат:
Няма как да не нарека прост човек някои които да не може да си направи сметката

Ето пак - това да не би да е национална черта на американците. Абсолютно по целия свят е пълно с хора, дето не могат да си правят сметката и то без като американците да са възпитавани цял живот в яко консуматорство. Плюс това вече ти казах - тук начина на живот е различен и не можеш да очакваш хората да живеят като в Европа. Например средното американско семейство има 3 и повече деца. Представи си как тия всичките деца играят няколко спорта. А сега си представи като тръгне да ги кара майката по въпросните мероприятия заедно с екипировката дали ще и стигне малка европейска 1.8 литра кола да си свърши работата. Ами като тръгнат на едно пътешествие през половината държава - тогава как мислиш ще се чувстват в типична европейска кола? Та затова хората имат големи коли. И обикновено имат голяма кола, с която майката вози децата и втора по-малка кола, която кара бащата.

Постой още малко тук, огледай се как живеят хората, пообиколи малко из страната и тогава се впускай да правиш такива генерални заключения. Не може за няколко месеца да потънеш в живота тук и всичко да разбереш. Т.е. съвсем нормално е да мислиш в началото по тоя начин - повечето минават точно по твоите стъпки и винаги идва момент, в който се осъзнават и спират да търсят разликите и да раздават квалификации, а просто приемат нещата за нормални за тук.

Народи си деца (ако още нямаш) и после тръгни с тях да обикаляте страната всяко лято с 1.8 литровата си европейска кола и пак ела да си поговорим тогава кой е прост и кой не чак толкова :D .

Чет Фев 23, 2012 10:36 pm
Профил
Аватар

HSB написа:
им е все едно дали плащат 100УСД или 500УСД на месец за бензин.....А сега кат се дигне и цената ще има да работят полвината време само да си платят бензина

Абе да ти кажа, ако сравним дохода на средния американец с разходите му за гориво + покупна цена на автомобила и доходите на Ганьо и разхода за гориво + покупна цена на автомобила...

Бас ловя, че Ганьо ще се окаже много, ама много, ама много по ПРОСТ!

Пет Фев 24, 2012 12:55 pm
Профил ICQ
Аватар

казано простичко - 1 долар в щатите е много по евтин от 1.50лв в българия.

Пет Фев 24, 2012 2:58 pm
Профил

Големите коли са ясни, това в европа не е нормално, ако не караш нещо по спортно не виждам никаква логика да караш малка кола, аз лични ненавиждам малките коли, нито може да сложеш нещо вътре, нито се чустваш комфорно, кой каквото иска да разправя но това е истината.
В САЩ има много други причини колите да са по големи, веднъж това което казва Димитър, примерно скоро пътувахме до чикаго с едн хонда .. .одисей ли какво там се води новия модел вече не знам, това като обем епочти колкото Вито на мерцедес, по-ниско е де, дори и това едва ни събра, бая мислехме дали да не пътуваме с две коли, абяхме само семейството без багаж. Тук по европа като пътувам някъде поне с две коли пътуваме щото в една не можен посмърно да се съберем и да пътуваме комфортно, даже много съм се замислил за един ландкруизер от големите че поне на пикник да можем да ходим. Миналата седмица пътувах с патфайндера,ако изключим че е дърво, много по удобен от ровър-а, хем бяхме само двама с жената та ....

А там като отидем до магазина се налага да сваляме и третия ред седалки на тая хонда та да си натъпчем нещата, и това горе долу при всяко ходене, във вегас сме с "малки" коли, едната е Acura TL, мисля че е с размера на най-голямата Хонда, акорд ли беше, нещо такова, та с това си е мъка, държим я защото там сме без децата, и я позлваме повече за бизнес, ама всяко пазаруване е чудене кое къде да натъпчем, та голямата кола си има смисъл, дори и без да съм си направил седалката на легло, щото аз малко полегнал карам, в малка кола отзад да се вози някой е невъзможно, или аз се свивам.

Съб Фев 25, 2012 10:56 pm
Профил
Аватар

2012 Subaru Impreza 2.0i Premium, на това се спрях, 4-та седмица я търкалям, убийствено икономичена кола: 8.4л/100км в 100% градско каране, 4 по 4, с един резервор ( ~55л ) изминава около 580-600км, има възможност да превключиш автоматичната скоростна кутия в ръчен режим, но е направено неудобно, лоста за скоростите е на волана, и като направиш един завой се върти заедно с волана, което не ти позволява ако си в завой да пипаш скоростите. Практически ръчния режим е използваем само на прави отсечки, но пък си заслужава да се ползва за бързо потегляне. Автоматичния режим се държи малко странно при потегляне, най-вероятно заради CVT скоростната кутия, ако си на първа линия пред светофара и настъпиш педала без да го отпускаш колата е изстребител, но ако има пред теб някой, който потегля бавно и се наложи дори за секунда да отпуснеш газта, след това колата се замотава доста време на долна предавка и набира бавно.

Сутрин при запалване има странни вибрации, всъщност то всяка кола ги има докато не загрее двигателя, но понеже тук двигателя е хоризонтално разположен ( хоризонтално движещи се бутала ) вибрации са хоризонтални, докато при останалите автомобили буталата се движат вертикално ( или под ъгъл , както е примерно при V6 ) и съответно вибрациите са вертикални.

Другото което е странно, че липсва термометър за антифриза, когато е студен двигателя свети една синя лампа, а ако прегрее трябва да светне червена ( не ми се ще да я видя да свети в червено :-) ), та си мисля да се закача на CAN шината с Primer2 и да го използвам като термометър.

Преди време един колега, фен на Subaru, ми разправяше, че въпреки че Impreza са малки коли, седалките са направени много удобни и колата отвътре е доста широка. Оказа се прав, вътре е като в Honda Accord или Toyota Camry и няма нищо общо с Honda Civic или Toyota Corolla, въпреки че е горе долу с техните размери. По удобно съм се чувствувал само в седалките на BMW X5, а най-неудобно в Corolla и Lada 2104. Возията е като при Honda Accord.

В завои колата е много стабилна, не знам дали се дължи на 4 по 4, или на нещо друго.

Волана с бутоните по него са доста по удачно разположени, отколкото например при Accord или Toyta Highlander. При Accord-а все трябваше да поглеждам дали натискам усилване нагоре или усилване надолу, или пък натискам копчета за песен напред/назад. Като шумоизолираност купето е по-добре изолирано и от Accord, и от Highlander. А големите странични огледала са си направо разкош, въпреки че един колега поляк като се вози при мен каза, че огледалата стърчали като перископа на руска подводница :D

Дилъра, от който бях купил предишната кола, преди 4 седмици беше организирал парти с награди, едната от която беше Grand Cherokee Laredo. Докато чаках да изтеглят числата взех, че покарах Fiat 500 Abarth , тая калинка ми хареса :-) , друса като полско фиатче и тресе като запорожец. Ако беше икономична като Subaru Impreza сигурно щях нея да купя.

Чет Апр 05, 2012 11:52 am
Профил WWW
Аватар

=D>

Със здраве да си я караш. На мен също много ми допада идеята за Субаро, ама Димитър пак ще критикува как си могъл такава малолитражка да си избереш :)

Чет Апр 05, 2012 12:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Абе Субару Импреса и Митсубиши Лансер са класика в жанра. Рядко можеш да намериш мъж на който да не пасват :)

Честито.

А нямаше ли го във вариант хечбек? Много по функционално е. Макар, че това е по - скоро валидно за България дето трябва да може да се вкара едно прасе вътре или бидоните с джибри :)

Чет Апр 05, 2012 1:49 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 194 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща